HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Őszödre tartanak a motorosok 20-án

2008. szeptember. 15. 10:45HunHír.Hu-információ

A "motorosok jó emberek" tartja a mondás. Összetartanak, ha egy motoros lerobban, az arra járó motorosok szinte kivétel nélkül megállnak, hogy segítsenek. Segítenek az árvízkárosultakon, Tiszadobtól Déváig járják az árvaházakat, adományokat, ajándékokat visznek, a gyermekeket motoroztatják. A példa valóban azt mutatja, hogy tényleg jó emberek. De nem felhőtlen a motoros egyesületek kapcsolata sem. A nemzeti oldal marakodására mint tudjuk még akkor is találunk példát, ha nem szeretnénk, egyes szóbeszédek szerint ez előfordul a nemzeti érzelmű motoros egyesületeknél is. A Gój Motorosok Egyesülete és a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete közötti viszonyról kérdeztem beszélgetőtársamat Jeszenszky Sándort (Jeszy), a NÉM Egyesület elnökét.
Igaz a hír, miszerint a két motoros egyesület között olyan éles az ellentét, hogy akár verekedéssé is fajulhat a dolog?

- Nem, ezt semmiképp nem mondanám. A két egyesület nincs egymással haragban, ugyan az egyesületek néhány tagja között voltak súrlódások, de az egyesületek és a teljes tagságuk nem utálják egymást. Nem is lenne okuk rá, hiszen a legtöbben még csak nem is találkoztak egymással, nem is ismerik egymást. Egyébként pont a napokban született a NÉM elnökségének egy döntése, miszerint mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a két egyesület viszonya rendeződjön. Ez nem csak lehetőség, hanem egyenesen kötelességünk is, hiszen egy irányba tartunk mindannyian, csak esetleg nem ugyanazon az úton szeretnénk odajutni. Most semmiképp nem tehetjük meg, hogy egymásra acsarkodjunk, van így is épp elég ellenségünk! Az egy oldalon állóknak jelenleg nincs lehetőségük arra, hogy személyes okokból, sértődésből, haragból egymás ellen forduljanak!

Mit tett a NÉM azért, hogy ez az állapot megszűnjön?

- Van egy vitatott pont, amiben a NÉM és a GME vezetősége nem ért egyet. Bár közös nevezőre nem sikerült jutni, a NÉM úgy döntött, hogy megtesszük a szükséges lépést és gesztust annak érdekében, hogy a béke helyreálljon. Úgy éreztük, a jelenlegi helyzetben, nem tehetjük meg, hogy egymással hadakozunk. Ezért félretette minden tagunk a büszkeségét, és megtettük a kezdő lépést a GME felé.

Mi volt ez a lépés, és mi volt a harag oka?

- Ezt nem részletezném, egyrészt, mert elég összetett a dolog, másrészt ez csak az egyesületek tagságára tartozik. Elég annyi, hogy a nemzeti ünnepeinken való megemlékezés módja körül alakult ki nézeteltérés.

Hogyan reagált a GME a lépésetekre?

- Határozottan állíthatom, hogy pozitívan. Bár a nevükben nem nyilatkozhatok, de úgy látom, a GME tagsága is a békességre törekedett, így az elnökükkel egyeztetve úgy tűnik létre jöhet egy mindannyiunk számára elfogadható állapot.

Gondolom erről sem tudsz bővebbet mondani!

- Részleteket nem is kívánok, de a kulcsszó a békés egymás mellett élés.

Mesélnél néhány szót az egyesületetekről?

- Az alapító tagok 2006 őszén a Kossuth-téri tüntetéseken barátkoztak össze. Aztán az alelnökünk Simon Viktor (SirRobin) elkészített egy honlapot, amihez rengeteg nemzeti érzelmű barátunk csatlakozott. 2007 őszén felvetődött, hogy a hatékonyabb fellépés érdekében csináljunk a NÉM-ből hivatalos szervezetet, így született meg 2007 decemberében az egyesület. Azóta rengeteg általunk követendőnek tartandó eseményhez csatlakoztunk, volt, hogy hivatalosan, volt, hogy csak egyszerüen odamentünk. Ha egy demonstráció, vagy tüntetés van, nem azt nézzük, hogy ki szervezi, hanem azt, hogy az esemény a Magyarság érdekét szolgálja, vagy nem. Több önálló megmozdulást, megemlékezést is szerveztünk, a jövőben is ezt az utat kívánjuk járni.

- Jóban vagytok a jobboldali szervezetekkel?

- Igen. Most, hogy a GME-vel is rendeződik a kapcsolatunk, elmondhatom, hogy kivétel nélkül minden jobboldali szervezettel jó a viszonyunk.

Mi lesz a következő esemény, amin részt vesztek?

- Szeptember 20-án egy motoros-autós felvonulást szervezünk Balatonőszödre. Már csatlakoztak hozzánk más jobboldali szervezetek is, így a motorosok mögött autókkal kísérnek le minket. Rendőri felvezetéssel megyünk, ott beszédek lesznek, majd körbemotorozzuk Balatonőszödöt. Már tavasszal terveztünk egy balatonőszödi tüntetést, így amikor májusban a szégyenletes beszéd elhangzásának második évfordulóján a Rendszerváltó Fórum egy autós demonstrációt szervezett a kormányüdülőhöz, elsőként csatlakoztunk hozzájuk. A mostani vonuláson pedig Ők tartanak velünk.

Mikor és hol lehet csatlakozni ehhez a rendezvényhez?

- Az indulás szeptember 20.-án 1/2 10-kor lesz a Budapesti Műjégpálya elől. Ide csak motorosokat várunk. Innen megyünk rendőri felvezetéssel a Campona rendezvényközpont parkolójához, (Nagytétényi-Növény u. sarok), ahol az autósok és a környéken lakó motorosok csatlakozhatnak. 10 órakor indulunk tovább, megint csak rendőri felvezetéssel. A további csatlakozási pontok: Polgárdi, Körforgalmi csomópont, benzinkút, 11 óra körül. Szántód, Lukoil benzinkút, 1/2 12-3/4 12. Balatonőszöd, Szabad strand, legkésőbb 12,30. Hazaindulás 14,30-15 óra.

Hol lehet titeket megtalálni az érdeklődő motorosoknak?

- A www.nemzetimotorosok.hu címen lehet a honlapunkat elérni. A regisztrált tagok minden eseményről e-mail értesítőt kaphatnak.

Köszönöm a beszélgetést, további szép napot.

- Én is köszönöm, Szebb jövőt!

Na igen, ezt tekintem én követendő példának. Sok jobboldali szervezet példát vehetne a két motoros egyesületről. A személyes sérelmeket, konfliktusokat sikerült félretenniük, hogy nagyobb legyen a nemzeti oldalon az összetartás. Kívánok mind a két csapatnak széles utat, olcsó benzint, gumifákat!

Warkocs
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat