HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Bujdosó ismét Dévára hív

2007. augusztus. 08. 11:20HunHír.Hu-információ

Bujdosó Janó, a Fiatalok a polgári Magyarországért díjjal motoros kitüntetett harmadik alkalommal szervez jótékonysági akciót a dévai árvaház számára, s jövő tavaszra valami újdonsággal is előrukkolt.
Szevasztok Barátaim!

2005-ben és 2006-ban meglátogattuk a dévai árvaházat. Azóta sok minden történt a határon belül és határon kívül is, de az a belső rezgés, amit az országot járva Tőletek kaptam, semmit sem változott. Az első út az érzésekről szólt, amíg a második,- szerénytelenség nélkül-, a teljesítményről. Arra gondoltam talán ennyi, és nem több. Két alkalom, két lehetőség, két zarándoklat. Hallva azonban azt a rengeteg érdeklődő szót, telefont, olvasva az e-maileket, amiket tőletek kapok, rá kellett jönnöm, hogy szükségünk van az ilyen gondolatokra, önkifejezésre, erre az útra. Az Útra, amit nevezhetünk zarándokútnak, megtisztulásnak, akaratnak, a szeretet útjának, önkifejezésnek, történelmi hűségnek. Hűség önmagunkhoz, hűség egymás iránt, hűség Dévához, hűség azokhoz, akiknek segítséget nyújtunk, hűség a hitünkhöz. Hallgatva benneteket és tudva, hogy nekem mit jelent ez az út, úgy döntöttem: feszítsük újra meg magunkat, fogjunk össze, és legyünk együtt ismét.
Megerősített engem az a kitartás, az az erő, amit Tőletek láttam és kaptam.

Legendává vált az a két út, amit együtt megtettünk. Higgyétek el, a második túra, ami regisztráltan 380, egyesek szerint számolva 450 motort jelentett, éppúgy megdöbbentett, mint az azóta is áradó szeretetetek. Voltak kétségeim, kérdéseim, amik nem hagytak nyugodni, de a Ti segítségetekkel ezek lassan eltűntek. A cél - úgy mint az elmúlt két évben - megint fényesen világít. Köszönöm nektek. Féltem attól, hogy Utunk elveszítheti fényét, erejét, szürkévé kophat, és rutinná formálódik. A Ti segítségetek kellett ahhoz, hogy rájöjjek: céljainkat mindig fényesebbé tehetjük. Minél többen, együtt látjuk a célt, annál biztosabb, hogy a környezetünkben lévő emberek közül is egyre többen látják és követik a példát. A körülöttünk lévő zavaros világban könnyen érthető, kifejező, tiszta dolgok szükségesek ahhoz, hogy a hétköznapi életünkben tisztán lássunk, és mint a hajósoknak az elmúlt századokban a csillagok, világítsanak számunkra is az út mellett a kövek. Ezért kérlek benneteket arra, hogy idén szeptemberben ugyan kicsit másképp, mint tavaly, de követve a vezérvonalat, a világító kilométerköveket, szálljunk nyeregbe immár harmadszor és töltsük fel szívünket éppúgy, mint ahogy azok szívét is megtölthetjük, akiknél látogatást teszünk.

Két útra hívlak benneteket:
Először is, idén ősszel 2007. szeptember 22-én (szombat) Dévára,
és jövő tavasszal, 2008 áprilisában Kárpátaljára. A két utat a szeretet, a segítségnyújtás, és a tél köti össze. Ezért is kapja a két út közös szlogenjét: „LÉPD ÁT A TELET!”

Déva 2007. szeptember 22. „HÁROM A MAGYAR IGAZSÁG”

Találkozás: Makó felől nagylaki határátkelő magyar oldalán 09.00. órakor.
Nagylak-Déva útvonal megtétele csapatban, tankolás, megérkezés Dévára.
A templom és az árvaház megtekintése, adomány átadása.
Kivonulás a kb. 8 km-re lévő szállásterületre, ahol közös délután a gyerekekkel, meglepetés programok és az este eltöltése együtt. (Valószínűleg csak sátorozási lehetőség!)
Másnap délelőtt együtt motorozunk vissza a határon át.

Kéréseim, tudnivalók:
-Kérem azokat, akik először motoroznak csapatban, esetleg még nem kezelik biztonsággal járművüket, akik először túráznak motoron, jól gondolják meg az elindulást!
Ne feledjétek, ősz lesz!
-Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, érvényes forgalmi és jogosítvány, lej, valamint a gyerekek motoroztatásához plusz bukósisak mindenkinél legyen!
-Csak technikailag kifogástalan járművel gyertek el!
-Akármi is legyen, felkészülten mindenki kibír egy éjszakát sátorban! (polifoam, hálózsák, nylon fólia…)
További információk: janolelek@freemail.hu
www.devaigyerekek.hu
www.motamot.hu
06-70-9411-533

Kérek mindenkit, gondolkozzon el azon, hogy ez az út nem egy motoros buli. Ennek megfelelő fegyelmezettséget várok el a résztvevőktől. Nagyon kérek mindenkit, hogy a hitelesség megőrzése végett idén ne kezdjetek el külön csoportokat szervezni megbeszélésünk nélkül, de legfőképpen ne kezdjetek el pénzgyűjtéseket sem a rendezvényre hivatkozva. Természetesen a tárgyi adományok gyűjtése és összehangolása teljesen más terület. Idén a pénzadomány, -amit egy tank benzin árában határozok meg,- a regisztrációkor dobható az adománygyűjtő ládába.

Három a magyar igazság! Irány Déva!

Bujdosó Janó
Szép Magyarországot!


Kapcsolódó hírek
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat