HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Szeretetkonvoj Dévára

2006. szeptember. 29. 08:26G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Szerencsésen hazaérkezett Déváról a Bujdosó Janó vezette szeretetkonvoj, amely a magyarországi szabad vasparipások adományait juttatta el Böjte Csaba atya árváinak. A több mint 350 vasparipa két-négykilométeres menetoszlopban érkezett a gyerekekhez, hogy több mint 3 millió forinttal, tárgyi adományokkal segítse az önfeláldozó atya munkáját - tájékoztatta a HunHír.Hu-t Bujdosó Janó főszervező.
Egy szív, egy akarat - vallották azok a motorosok, akik érezve a hívó szót, idén is útnak indultak, hogy pénzzel, tárgyi ajándékokkal, iskolaszerekkel, gyógyszerekkel, ruhákkal ropogtatnivalóval és más egyéb földi jóval kápráztassák el a dévai gyermekmentő Böjte Csaba pártfogoltjait.

Szeptember 23-án több mint 350 motor indult el Makóról, hogy legyűrje az oda-vissza csaknem 500 kilométeres távolságot, hogy együtt legyenek, szeretetet adjanak és szeretetet kapjanak. Motoros klubok tagjai egyéni szabad vándorok pattantak vasra, s így az adakozók létszáma több mint duplája volt a tavalyiaknak. Az átlagosan két és fél kilométeres menetoszlop volt, hogy a forgalom függvényében négykilométeresre nőtt, és a magyar zászlókkal telerakott vasparipák fényesen demonstrálták a Kárpát-medence egységének szükségét.

A motorosok szavakkal le nem írható élményként jellemezték a fogadtatást és a dévai ottlétet, hiszen nemcsak adtak, hanem kaptak is. Bujdosó Janó tájékoztatása szerint idősek, fiatalok egyaránt csatlakoztak az adományozókhoz, volt olyan özvegyasszony, aki férje ünneplő ruháját küldte el. A szekszárdi motorosok csak azért mentek el Makóra, hogy átadhassák pénzadományaikat, mert időhiány miatt nem vehettek részt a túrán. A Fekete Sereg motoros klub egyik, Dévára tartó, balesetet szenvedett tagja pedig a mentőautóban adta oda egy másik klubhoz tartozó motorosnak az általuk összegyűjtött pénzadományt, hiszen ennek célba juttatása fontosabb volt még a sebesülésénél is.

Egy román rendőrautó segítette valamilyen szinten a magyarok útját, sokan úgy gondolták, hogy a román hatóság megijedt a magyar szeretetdemonstráció hatalmas, zászlóerdős erejét.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 825 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat