HunHír.info

2018. Fergeteg hava 24. nap, Magyarka napja.

Szeretetkonvoj Dévára

2006. szeptember. 29. 08:26G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Szerencsésen hazaérkezett Déváról a Bujdosó Janó vezette szeretetkonvoj, amely a magyarországi szabad vasparipások adományait juttatta el Böjte Csaba atya árváinak. A több mint 350 vasparipa két-négykilométeres menetoszlopban érkezett a gyerekekhez, hogy több mint 3 millió forinttal, tárgyi adományokkal segítse az önfeláldozó atya munkáját - tájékoztatta a HunHír.Hu-t Bujdosó Janó főszervező.
Egy szív, egy akarat - vallották azok a motorosok, akik érezve a hívó szót, idén is útnak indultak, hogy pénzzel, tárgyi ajándékokkal, iskolaszerekkel, gyógyszerekkel, ruhákkal ropogtatnivalóval és más egyéb földi jóval kápráztassák el a dévai gyermekmentő Böjte Csaba pártfogoltjait.

Szeptember 23-án több mint 350 motor indult el Makóról, hogy legyűrje az oda-vissza csaknem 500 kilométeres távolságot, hogy együtt legyenek, szeretetet adjanak és szeretetet kapjanak. Motoros klubok tagjai egyéni szabad vándorok pattantak vasra, s így az adakozók létszáma több mint duplája volt a tavalyiaknak. Az átlagosan két és fél kilométeres menetoszlop volt, hogy a forgalom függvényében négykilométeresre nőtt, és a magyar zászlókkal telerakott vasparipák fényesen demonstrálták a Kárpát-medence egységének szükségét.

A motorosok szavakkal le nem írható élményként jellemezték a fogadtatást és a dévai ottlétet, hiszen nemcsak adtak, hanem kaptak is. Bujdosó Janó tájékoztatása szerint idősek, fiatalok egyaránt csatlakoztak az adományozókhoz, volt olyan özvegyasszony, aki férje ünneplő ruháját küldte el. A szekszárdi motorosok csak azért mentek el Makóra, hogy átadhassák pénzadományaikat, mert időhiány miatt nem vehettek részt a túrán. A Fekete Sereg motoros klub egyik, Dévára tartó, balesetet szenvedett tagja pedig a mentőautóban adta oda egy másik klubhoz tartozó motorosnak az általuk összegyűjtött pénzadományt, hiszen ennek célba juttatása fontosabb volt még a sebesülésénél is.

Egy román rendőrautó segítette valamilyen szinten a magyarok útját, sokan úgy gondolták, hogy a román hatóság megijedt a magyar szeretetdemonstráció hatalmas, zászlóerdős erejét.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat