HunHír.info

2017. Jégbontó hava 23. nap, Gyopár napja.

Pattanj vasra, újra Déva!

2006. július. 29. 20:19Bujdosó Janó - HunHír.Hu

Egy esztendő telt el azóta, hogy tavaly 130 motor és 150 ember összefogott és segítséget vitt Dévára, a Böjte Csaba testvér által fenntartott árvaháznak. Idén újra útra kelnek a motorosok.
Egy esztendő telt el azóta, hogy tavaly 130 motor és 150 ember gondolta úgy, hogy összefogva, egymásnak kart öltve látogatást tesz és segítséget visz Dévára, a Böjte Csaba testvér által fenntartott árvaháznak. Higgyétek el, akkor magam sem gondoltam volna, hogy az a szikra, amit akkor pattintottunk ilyen tüzet képes gyújtani és olyan maradandó élményt tud nyújtani, amely ismétlést kíván. Akkor és ott úgy éreztem, olyan dologgal sikerült megajándékozni önmagamat, a résztvevőket és a gyerekeket, ami megismételhetetlen és talán az ember életében meghatározó esemény. Azóta az országot járva döbbentem rá, megerősödve a csíksomlyói búcsún, beszélgetve a dévai túrán barátaimmá vált résztvevőkkel, hogy ez a segítség nem egyszeri alkalom volt, hanem valaminek a kezdete. Tudom, azóta valami elindult, a segítség ébresztőleg hatott és sokakban vágy ébredt a folytatásra. Ez jó és így is kell lennie. Ezért gondoltam azt, ha a Teremtő erőt ad és a lehetőségek adottak, ha szükség megkívánja és a jó iránti vágy felerősödik, folytatnom és folytatnunk kell.Egy esztendővel ezelőtt 600 gyermek várt minket, várta segítségünket, várta látogatásunkat, s higgyétek el, volt hova tenniük azt a közel egymillió forintot, melyet magyar motorosok adtak össze nekik. Mára Böjte atyáék több mint ezer gyerek életét támogatják, irányítják. Segítségünk talán még jobban, mint tavaly most is elkél s ennél talán még fontosabb, hogy nagyon várnak minket. Várják támogatásunkat, megerősítésünket, szeretetünket. Tudom sokan hallottatok a dévai túráról s sokan vagytok, akik sajnáljátok, hogy az elmúlt esztendőben nem lehetettetek ott. Itt hát a lehetőség, hogy ismét megfeszítsük íjunkat és tiszta szívvel repítsük ki nyilunkat kelet felé s ismét nyergeljük vasparipáinkat. Amennyiben úgy érzed, hogy segíteni akarsz, ha ott akarsz lenni, ne tétovázz, tarts velünk!

A túra célja idén sem változik. Segítséget nyújtani az erdélyi magyarságnak, a tisztelni való Böjte Csaba testvér által folytatott küzdelemnek és részesévé válni egy csendes, tiszta zarándokútnak.

Kérlek benneteket, tartsatok velem!

PROGRAM:
Időpont: 2006. szeptember 22-23.
Gyülekező: 2006. szeptember 22. péntek 17 órától (ha csak szombaton tudsz csatlakozni hozzánk, akkor 23-án szombaton reggel 6 órakor van gyülekező)
A gyülekező helyszíne: Makón a Füzes Szabadidőpark.
Az adomány összege egy tank benzin ára (vagy az összeg nagysága rád van bízva)

Felajánlás lehetőségei a következők:
1. Fókusz Takarékszövetkezet Lajosmizse 51700162-15297819
2. Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete Bátaszék és Vidéke Takarékszövetkezet Szekszárd 70400067-10509098-00000000
( Ez az alapítvány működik együtt Böjte atyáékkal és nagyban segíti a mi programunk létrejövetelét. Ez a számlaszám lehetővé teszi nagyobb értékű felajánlásoknál az adóalap csökkentését, ezért szükséges itt a név, cím, adószám feltüntetése a felajánlásnál.)
3. Az indulásnál a helyszínen tett felajánlás.

Ötletek esetén, vagy ha valami eszedbe jut, fel tudod ajánlani, akkor keress, hogy egyeztetni tudjunk. (Tanszerek, sportszerek, vitaminok, stb.!)
Feltételek: útlevél, zöld biztosítási kártya, motor és tiszta szív.

További információk:
Bujdosó Janó: janolelek@freemail.hu, 06-70-9411-533

Kapcsolódó hírek:
Húsz, nyolcvanhat, kétezerhat
A dévai árvákhoz dübörögtek a motorok
A dévai árvákhoz dübörögtek a motorok

Videók a Dextra Médiától:
Motoros karaván Dévára 1.
Motoros karaván Dévára 2.

(A videók lejátszásához RealPlayer szükséges.)
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Iszlám és kard - Ónody GyörgyIszlám és kard
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Zúgó nyilak - Karczag GyörgyZúgó nyilak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Illyés Gyula naplójegyzetek 1956-1957 - Illyés GyulaIllyés Gyula naplójegyzetek 1956-1957
Könyv - Bolti ár: 4 600 Ft
Internetes ár: 3 910 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország a kereszt árnyékában - Marton VeronikaMagyarország a kereszt árnyékában
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat