HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Pattanj vasra, újra Déva!

2006. július. 29. 20:19Bujdosó Janó - HunHír.Hu

Egy esztendő telt el azóta, hogy tavaly 130 motor és 150 ember összefogott és segítséget vitt Dévára, a Böjte Csaba testvér által fenntartott árvaháznak. Idén újra útra kelnek a motorosok.
Egy esztendő telt el azóta, hogy tavaly 130 motor és 150 ember gondolta úgy, hogy összefogva, egymásnak kart öltve látogatást tesz és segítséget visz Dévára, a Böjte Csaba testvér által fenntartott árvaháznak. Higgyétek el, akkor magam sem gondoltam volna, hogy az a szikra, amit akkor pattintottunk ilyen tüzet képes gyújtani és olyan maradandó élményt tud nyújtani, amely ismétlést kíván. Akkor és ott úgy éreztem, olyan dologgal sikerült megajándékozni önmagamat, a résztvevőket és a gyerekeket, ami megismételhetetlen és talán az ember életében meghatározó esemény. Azóta az országot járva döbbentem rá, megerősödve a csíksomlyói búcsún, beszélgetve a dévai túrán barátaimmá vált résztvevőkkel, hogy ez a segítség nem egyszeri alkalom volt, hanem valaminek a kezdete. Tudom, azóta valami elindult, a segítség ébresztőleg hatott és sokakban vágy ébredt a folytatásra. Ez jó és így is kell lennie. Ezért gondoltam azt, ha a Teremtő erőt ad és a lehetőségek adottak, ha szükség megkívánja és a jó iránti vágy felerősödik, folytatnom és folytatnunk kell.Egy esztendővel ezelőtt 600 gyermek várt minket, várta segítségünket, várta látogatásunkat, s higgyétek el, volt hova tenniük azt a közel egymillió forintot, melyet magyar motorosok adtak össze nekik. Mára Böjte atyáék több mint ezer gyerek életét támogatják, irányítják. Segítségünk talán még jobban, mint tavaly most is elkél s ennél talán még fontosabb, hogy nagyon várnak minket. Várják támogatásunkat, megerősítésünket, szeretetünket. Tudom sokan hallottatok a dévai túráról s sokan vagytok, akik sajnáljátok, hogy az elmúlt esztendőben nem lehetettetek ott. Itt hát a lehetőség, hogy ismét megfeszítsük íjunkat és tiszta szívvel repítsük ki nyilunkat kelet felé s ismét nyergeljük vasparipáinkat. Amennyiben úgy érzed, hogy segíteni akarsz, ha ott akarsz lenni, ne tétovázz, tarts velünk!

A túra célja idén sem változik. Segítséget nyújtani az erdélyi magyarságnak, a tisztelni való Böjte Csaba testvér által folytatott küzdelemnek és részesévé válni egy csendes, tiszta zarándokútnak.

Kérlek benneteket, tartsatok velem!

PROGRAM:
Időpont: 2006. szeptember 22-23.
Gyülekező: 2006. szeptember 22. péntek 17 órától (ha csak szombaton tudsz csatlakozni hozzánk, akkor 23-án szombaton reggel 6 órakor van gyülekező)
A gyülekező helyszíne: Makón a Füzes Szabadidőpark.
Az adomány összege egy tank benzin ára (vagy az összeg nagysága rád van bízva)

Felajánlás lehetőségei a következők:
1. Fókusz Takarékszövetkezet Lajosmizse 51700162-15297819
2. Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete Bátaszék és Vidéke Takarékszövetkezet Szekszárd 70400067-10509098-00000000
( Ez az alapítvány működik együtt Böjte atyáékkal és nagyban segíti a mi programunk létrejövetelét. Ez a számlaszám lehetővé teszi nagyobb értékű felajánlásoknál az adóalap csökkentését, ezért szükséges itt a név, cím, adószám feltüntetése a felajánlásnál.)
3. Az indulásnál a helyszínen tett felajánlás.

Ötletek esetén, vagy ha valami eszedbe jut, fel tudod ajánlani, akkor keress, hogy egyeztetni tudjunk. (Tanszerek, sportszerek, vitaminok, stb.!)
Feltételek: útlevél, zöld biztosítási kártya, motor és tiszta szív.

További információk:
Bujdosó Janó: janolelek@freemail.hu, 06-70-9411-533

Kapcsolódó hírek:
Húsz, nyolcvanhat, kétezerhat
A dévai árvákhoz dübörögtek a motorok
A dévai árvákhoz dübörögtek a motorok

Videók a Dextra Médiától:
Motoros karaván Dévára 1.
Motoros karaván Dévára 2.

(A videók lejátszásához RealPlayer szükséges.)
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat