HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Gyurcsány-csomag ellen tüntetnének a motorosok

2006. június. 19. 16:48G. Németh Éva - HunHír.Hu

Miközben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt próbálja megetetni a magyarokkal, hogy a megszorítások tulajdonképpen milyen jók, a motoros társadalom nehezményezi, hogy a Gyurcsány-csomag lesújtani készül rájuk is. Mint ismertté vált, a törvénytervezet szerint döntő részben emelkedik a gépjárművek súlyadója. A motorosok tüntetést fontolgatnak.
Az eddigi súlyalapú adóztatást felváltja a teljesítményalapú. Ez a gépjármű-tulajdonosokat általában véve sújtja, de a fajlagosan kis súlyú és nagyobb teljesítményű motorkerékpároknál drasztikus adóemelést eredményez. Ráadásul, szemben haladva a nemzetközi normákkal, megszűnni látszanak a környezetkímélő járművek kedvezményei.

Ma egy 200 kilogramm súlyú, 95-100 LE-s motorkerékpár teljesen átlagosnak számít. Eddig a tulajdonos járműve után 2400 forint súlyadót fizetett évente, ezután 22 000 forintot kell leróni. Ez 917 százalékos emelés - hívta fel a figyelmet egy felháborodott olvasónk.

Az, hogy a motorosok mind gazdagok - akiket meg lehet fejni - pont olyan általánosítás, mintha azt mondanánk, hogy az összes politikus tolvaj - írja levelében olvasónk, aki hozzá is teszi rögtön: közöttünk jellemző a kivétel.

A motorosok körében általános a demonstráció iránti igény.

Mint olvasónk írja, nagy probléma, hogy nincs képviseletük, aki felléphetne érdekünkben, mozgósíthatná a tömegeket. Úgy vélte, elkélne egy Bujdosó Janó hozzáállású személy vagy szervezet.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat