HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Átkelt a Királyhágón a motorizált egység

2006. június. 01. 17:35HunHír.Hu

Csütörtökön pár perccel 13 óra után indult a nagylaki határátkelőhelytől a Bujdosó Janó vezette motoros karaván a csíksomlyói búcsúra. A csaknem félszáz motoros rendőri felvezetéssel mászta meg a Királyhágót, és jelenleg útban vannak az első éjszakai szálláshely felé. A HuHír.Hu folyamatosan tájékoztatja olvasóit a motoros túráról, illetve a csíksomlyói búcsúról. Később nagyobb lélegzetvételű, fényképes riportokat is közlünk.
A vasparipákat nemzeti színű és Árpád-sávos zászlók díszítik, amerre végigmentek a Partiumban, csodálkozó, fürkész tekintetek kísérték útjukat. Bujdosó Janó a HunHír.Hu-nak adott telefoninterjújában közölte, hogy a dr. Domby Ábel segítségével szervezett nagy motoros túra a tervek szerint zajlik.

A szállásokat előre lefoglalták, és a csíksomlyói búcsú napján a többi keresztaljával együtt a magyar motoros társadalom küldöttsége is tiszteletét teszi a csodatevő kegyszobor előtt. A motorosok hajnalban a többi zarándokkal együtt várják majd a Napba Öltözött Asszony érkezését.

Bujdosó elmondta, hogy az egyik motor nyeregkápájára van erősítve az a nemzeti színű szalaggal átkötött jelképes máglya, amit a társaság június 4-én, vasárnap 16 óra 32 perckor, a Trianoni békediktátum aláírásának 86. évfordulóján gyújt meg a székelyföldi helyszínen. Ezzel a motorosok is csatlakoztak az egész Kárpát-medencét behálózó emlékezéssorozathoz.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat