HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Magyar nyár, magyar fesztivál

2005. július. 14. 11:24G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Az eddigi jelek alapján biztosra vehető, hogy hagyományt teremtett a North Patrol MC abonyi chaptere az I. Magyar Hagyományőrző Motoros Találkozó gyáli megrendezésével. A csapat prezijének, Győrfi Csaba Attilának tájékoztatása szerint a mostoha júliusi időjárás nem vehette el a motorosok és a privátok kedvét attól, hogy egy nagy közös fesztiválon közelítsék egymáshoz a gondolatokat, s valóságosan is kezet foghasson egymással a bőrruhába öltözött a honfoglalás kori jelmezt viselő vitézzel.

Az idei kánikulai időszak egyik meghatározó színfoltja, hogy a motoros fesztiválok szervezői bővítették a kínálati palettát, és egy új, hangsúlyos témakört dobtak be a köztudatba. Magyar napot tartanak, s hagyományőrző fesztiválon keresik a kapcsolatot a motoros nemzedék és a régi időbe visszamenők között.

A pozitív folyamat már akkor elkezdődött, amikor elsőként a vasparipások reagáltak a kettős állampolgárság szavazásra bocsátása utáni kudarcra, s jelezték, hogy a határokon átnyúló nemzetegyesítés szellemében ingyenessé teszik a fesztiválok látogatását azoknak, akik önhibájukon kívül tartoznak most más államokhoz.


Tekintse meg képtárunkat!


A motoros fesztiválok jelentenek egy újabb támpontot a régi és az új kultúra közeledéséhez, a múlt megismeréséhez. Annak a gondolkodásmódnak a győzedelmeskedéséhez, amely nem mások rovására, vagy mások ellen irányul, hanem a magyarságot is egy olyan szinten kívánja elismertetni, amelyet mindenképpen megérdemel.

Minden nemzet a saját nyelvén lehet csak naggyá - mondták dicső eleink, amikor a magyar szókincs megőrzése és elfogadtatása mellett kardoskodtak, minden nemzet csak a saját múltja ismerete és felvállalása alapján lehet egyenrangú fél a megváltozott viszonyok között a mostani Európában.


Tekintse meg képtárunkat!


A fesztiválokon díjazzák a magyar motívumú tetoválásokat, a népdal, a néptánc, az ősi harci mód, az íjászat is napirendre kerül, sőt a motoros vándorok megismerhetik a korai elődök táplálkozási, ruházkodási és építkezési szokásait is. Ugye a jurta valójában egy sátor, amit magunkkal lehet vinni, és bárhol felállítani, ahová vet bennünket a sors, tehát az elmélet nem sokat változott több ezer év óta. Világot látni, hazát találni, s azt megőrizni akarták őseink, és ezt akarjuk most mi magunk.
(A gyáli fesztiválról bővebben a Wild augusztusi számában!)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat