HunHír.info

2019. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Adakozó motorosok: irány Déva!

2005. június. 05. 16:21HunHír

Bujdosó Janó a december ötödikei kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazás sikertelensége után felhívást intézett a Wild motoros magazin és a Rockszerda olvasóihoz. Arra kérte a motoros társadalmat, hogy nyújtsanak kezet Böjte Csaba dévai ferences szerzetesnek, az általa befogadott árváknak és a felépítendő iskolának. Mivel a ma posztoló kormány adományait a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nem fogadja el, vigyünk mi segítséget nekik, kik halljuk még a kiáltásokat a puszták csendjében - hangzott a felszólítás.
- Amikor papírra vetettem gondolataimat, nem gondoltam volna, hogy olyan érdeklődést fog kiváltani, mint a kánikulában rezzenéstelenül álló vízbe dobott kő, ami csobbanásával felrezzenti a pihegő, szunnyadó halakat. De ez történt. Több összejövetelen jöttek oda ismerőseim, biztattak támogatásukkal, tudatták, hogy szeretnének részt venni. Örömmel tölt el a gondolat, hogy ennyi derék ember érzi ugyanazt mint én, s próbál tenni valamit, ami egyik oldalról sem támadható, célja pedig pártállástól független - fogalmazott a felhívás sikere kapcsán Bujdosó Janó.

A szervezéssel kapcsolatban elmondta: sajnos az utóbbi időben az "országunk lendülete" az én életemben is meghozta gyümölcsét, ezért időhiány miatt a szervezésnek vannak még hiányos részei, de mire eljön az ideje, útra kelhet az utak nomád törzse.

A program időpontja már megvan, a color klubokkal való összezördülések elkerülése érdekében, valamint Böjte Csaba tanácsára Bujdosó 2005. szeptember 16-18-át szemelte ki. Az adakozók a makói kempingben találkoznak és gyülekeznek, ahol lehet sátorozni, vagy faházat bérelni. Bujdosó reményét fejezte ki, hogy minél többen csatalkoznak az akcióhoz.

A határt szombaton reggel, Nagylaknál lépik át és innen vonul a motoros menet Dévára, ahol átadják az összejött pénzt az "aranyos ládikában". A talákozás és beszélgetések után motoroznak vissza Makóra, ahol a nap illetve az este további részét együtt töltik el.

A szervező felhívja a figyelmet, miután az akció magánkezdeményezésből indult, nem alapítványi formában, ezért a számlaszám a nevén szerepel. - A megkötés azonban úgy szólt, hogy az indulás előtt, egyszeri alkalommal vehető fel az összegyűlt összeg. Azért lett így kialakítva, mert mindenféle támadást, lehetséges ellenérzést szeretnék kerülni, de sajnos csak így volt kivitelezhető magánemberként húzta alá Bujdosó. A számlaszám (51700162-15282114) már él, így a felajánlásokat, amelyeket egy tank benzin árában állapítottak meg, már lehet utalni.

A program további részleteiről a Wild további számaiban lehet információkat megtudni, valamint a HunHír is beszámol a tudnivalókról.

(Bujdosó Janó elérhetőségei: janolelek@freemail.hu, telefon. 06/70-9411-533)
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat