HunHír.info

2018. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Kirajzanak a vasparipák

2005. április. 23. 19:28G. Kirkovits István - Rockszerda

A motoros társadalom a téli szezon talán utolsó fedett pályás összejövetelét tartotta meg vasárnap a Petőfi Csarnokban, hiszen innentől kezdve már a szabadtéri fesztiváloké a főszerep. A Devils MC szervezésében egész napos börzén, kiállításon, vásáron és koncertekkel tarkított baráti sörözéseken vehetett részt az, aki ellátogatott a Városligetbe. A motoros társadalom változására, irányulására oda kell figyelnie még az átlagembernek is, mivel több százezres létszámával, akár választásokat is eldöntő tényező lehetne.
A média egyes képviselőin átsütő ellenszenv dacára egyre több olyan állampolgár van hazánkban, aki komolyabban kíván foglalkozni a hazai motorosokkal, a saját benyomásaira és tapasztalataira akar hivatkozni, s nem hisz az elrettentésnek, a felszínes megközelítéseknek. Jól is teszi, mert ezek a speciális életmódot folytató lányok és fiúk, férfiak és nők szinte korra való tekintet nélkül hisznek a természetben és a szabadságban, emellett a közösség megtartó erejében, és hovatartozásukat is bátran kifejezik. Ebben az esetben nem kell konkrét politikai kérdésekre gondolni, hiszen a motorosok nagy része nem pártban, vagy politikai erőben gondolkodik, hanem csupán élni és megismerni szeretné azt az országot, ahová született.A felfedezésvágy, az útkeresésé hajtja őket, hogy egy közösségben együtt legyenek élményekkel gazdagabbak, s ha kell, segíthessenek. Gyűjtenek a dévai Böjte Csaba ferences szerzetes árváinak, gyermekkórházaknak, és hangos koncerteken éneklik a régi idők nagy magyar rockdalait. Ők tiszta szívvel kitűzik a piros-fehér-zöld zászlót és a régi lobogóinkat, és fesztiváljaikon nagy nyári bulikon már újfajta elgondolások is teret kapnak.Az idei nyár egyik szenzációja lehet a North Patrol MC abonyi chapterének első magyar hagyományőrző fesztiválja, amelyet július első napjaiban rendeznek meg a gyáli galopp-majorban. A Kárpátia, az Imserős Arcok, a Beatrice fémjelzi a zenei kínálatot, hogy csak a legismertebbeket említsük. Néptánc, népzene, táncház, lovas íjászat, harci bemutatók, előadások, vetélkedők és vásárok színesítik a programot. A motorosok felvállalják a magyar áru védelmét is, hiszen a fesztiválon csak hazai étel és ital lesz kapható.

Tekintse meg képtárunkat!
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat