HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Kirajzanak a vasparipák

2005. április. 23. 19:28G. Kirkovits István - Rockszerda

A motoros társadalom a téli szezon talán utolsó fedett pályás összejövetelét tartotta meg vasárnap a Petőfi Csarnokban, hiszen innentől kezdve már a szabadtéri fesztiváloké a főszerep. A Devils MC szervezésében egész napos börzén, kiállításon, vásáron és koncertekkel tarkított baráti sörözéseken vehetett részt az, aki ellátogatott a Városligetbe. A motoros társadalom változására, irányulására oda kell figyelnie még az átlagembernek is, mivel több százezres létszámával, akár választásokat is eldöntő tényező lehetne.
A média egyes képviselőin átsütő ellenszenv dacára egyre több olyan állampolgár van hazánkban, aki komolyabban kíván foglalkozni a hazai motorosokkal, a saját benyomásaira és tapasztalataira akar hivatkozni, s nem hisz az elrettentésnek, a felszínes megközelítéseknek. Jól is teszi, mert ezek a speciális életmódot folytató lányok és fiúk, férfiak és nők szinte korra való tekintet nélkül hisznek a természetben és a szabadságban, emellett a közösség megtartó erejében, és hovatartozásukat is bátran kifejezik. Ebben az esetben nem kell konkrét politikai kérdésekre gondolni, hiszen a motorosok nagy része nem pártban, vagy politikai erőben gondolkodik, hanem csupán élni és megismerni szeretné azt az országot, ahová született.A felfedezésvágy, az útkeresésé hajtja őket, hogy egy közösségben együtt legyenek élményekkel gazdagabbak, s ha kell, segíthessenek. Gyűjtenek a dévai Böjte Csaba ferences szerzetes árváinak, gyermekkórházaknak, és hangos koncerteken éneklik a régi idők nagy magyar rockdalait. Ők tiszta szívvel kitűzik a piros-fehér-zöld zászlót és a régi lobogóinkat, és fesztiváljaikon nagy nyári bulikon már újfajta elgondolások is teret kapnak.Az idei nyár egyik szenzációja lehet a North Patrol MC abonyi chapterének első magyar hagyományőrző fesztiválja, amelyet július első napjaiban rendeznek meg a gyáli galopp-majorban. A Kárpátia, az Imserős Arcok, a Beatrice fémjelzi a zenei kínálatot, hogy csak a legismertebbeket említsük. Néptánc, népzene, táncház, lovas íjászat, harci bemutatók, előadások, vetélkedők és vásárok színesítik a programot. A motorosok felvállalják a magyar áru védelmét is, hiszen a fesztiválon csak hazai étel és ital lesz kapható.

Tekintse meg képtárunkat!
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat