HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Gyűjtés a motoros és kerékpáros vándorok között a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak

Böjte Csaba, kiálts értünk!

2005. január. 25. 10:13Bujdosó Janó

Vannak dolgok, amit az ember szívesen elfeledne, s vannak olyanok, mit nem felejthet el soha.
Volt idő, amikor azt gondoltam, hogy a hosszú ideje itt tornyosuló, életünket beárnyékoló fellegeket szétzúzza az őseink által imádott Nap. Vágytam s hittem benne, hogy hosszú idő után, az a nép, mely oly sokat szenvedett az idők folyamán és oly sokszor osztották meg idegen erők, lehetőséget kap, hogy ismét összefonódjon, s termékeny földként bimbózó tulipánt hajtson az együvé tartozás érzése. A Nap ereje azonban kevésnek bizonyult, sugarai csak itt-ott tudták repülő nyílvesszőként áthasítani a gomolygó, hömpölygő, tudatokat elborító, alvilágból fakadó fellegeket.
Azok az emberek kik oly régóta és oly kevés segítséggel álltak a végeken, védelmezve mindazt, mit mi kényelmünkben lassan elfeledtünk, tényleg egyedül maradtak. Fájdalmuk, magányuk talán csak szégyenünkkel mérhető, s azok, kiknek tudatát elhomályosította önnön érdekük, jogosan fürdőzhetnek megvetésükben. Hol vannak eleink, kik a vér szavát követve, tiszta hittel vallották hovatartozásukat. Hol vannak az igazak, kik, ha kevesen is voltak, nem féltek vállalni a nehézségeket, mert tudták, számítanak rájuk. Merre jársz, Csaba királyfi?

Vannak emberek, akik nem hajlandóak segítséget elfogadni attól a kormánytól, aki megtagadta őket. Ezek az emberek a mai napig az anyaország segítsége nélkül állják a sarat és vallják magukat minden körülmények között magyarnak. Ilyen ember a dévai árvaházat vezető, Magyar Örökség díjas, Köztársasági Elnöki Érdemérmes Böjte Csaba is. Hovatartozástól függetlenül a szeretet és elfogadás ősi szavát meghallva neveli az árván maradt gyerekeket, tartja fenn az általa létrehozott iskolát és óvodát. Az alapítvány gyakorlatilag egy öreg kolostort, valamint húsz lakótelepi lakást foglal össze. Sajnos a Szovátai, leendő gyermekotthon tűzesete miatt, a segítség sürgősebbé vált, mint eddig bármikor a forradalom óta.. A román állam egyetlen krajcárral sem támogatta, támogatja az alapítvány munkáját, - miért is tenné- ezért kizárólag adományokból tartják fenn magukat. Emberfeletti, tiszteletet parancsoló harcot folytat Böjte Csaba hosszú ideje, szegénységi fogadalmát komolyan véve, ferences szerzetesként. Meglepő, hogy ebben a gátlástalan, személytelen, törtető világban is születnek még hősök. Érdekes, hogy őt, s a hozzá hasonlókat országunk hajlamos elfelejteni. Segítséget nyújtunk bárkinek, gyűjtéseket rendezünk, de családunkról megfeledkezünk.

Felhívást intézek hát hozzátok, kik az ősi szavakat két keréken suttogjátok a szélbe, hogy fogjunk össze és keltsük életre a segítő kart, nyújtsunk kezet Böjte Csabának, az árváknak és iskolának! Mivel a ma posztoló kormány adományait a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nem fogadja el, vigyünk mi segítséget nekik, kik halljuk még a kiáltásokat a puszták csendjében.

Hosszú ideje rovom az utakat örömmel látva, vannak hozzánk hasonlóak. Nem véletlen, hogy az ember szíve megtelik szeretettel, mikor szembetalálkozik azzal a szenvedéllyel, mely oly mélyről fakad, mint a régen elfeledett, ziháló lovak orrlyukán távozó pára.

A társadalom félelemmel és irigységgel tekint a modernkor nomádjaira, kiktől a szürke polgár legalább annyira tart, mint portyázó őseinktől Nyugat-Európa.

Nektek szól e szó, dörömböl a dob, segítsünk Déván! Mutassunk példát, mutassuk meg önnön erőnket!
Kik két keréken járjuk utunkat - legyen az kerékpár vagy motorkerékpár- töltsük meg együtt aranyos ládánkat kis forintokkal, s tavasz jöttével, díszes kíséret mellett adjuk át azt rászoruló véreinknek. Nem számít, ki mennyit ad!! Nem kell kérnünk senkitől segítséget, csak összefognunk. Mindenki, ki úgy érzi, hajlandó szembefordulni a homály áradatával, az felajánlásával ezt megteheti.

Nem gondolom, hogy limitet kellene húzni a felajánlott összegeknél, de nem okozhat gondot pár ezer forint annak, ki több milliós vagy több százezer forintos kétkerekűvel közlekedik. Szerződjünk hát, adjunk életet az erőnek, engedjünk utat a segíteni akaró, mindent elsöprő vágynak és kiáltsuk bátran a szélbe, az oly sokszor visszatartott lélegzetet.

Száguldjon, suhanjon, repüljön mint a sólyom:

He,j Böjte Csaba! Nem vagy egyedül, itt vagyunk!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat