HunHír.info

2019. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

Hidegen fújnak a szelek

2005. január. 06. 19:28G. Kirkovits István

Nincs mit tenni, az időt nem lehet megerőszakolni, bele kell nyugodnunk abba, nagyon gyengén süt a napunk, s mostanság már az is előfordulhat, hogy eltakarják előlünk éltető sugarát a hófelhők. A kétkerekű társ lassan az istállóba kerül, hogy ott várja a jövő tavaszi nagy feltámadást. Gyakrabban gyűlünk össze ilyenkor kocsmákban, klubokban, hogy a kor kihívásának megfelelően nem gyűrött fényképeken, hanem jól kidolgozott portrékon, számítógépes adathordozókon tekintsük át a nyár emlékeit, és a reményt keltő nosztalgiázásból készüljünk az újra.
Természetes dolog, hogy van bennünk valamiféle hiúság, s szeretjük visszanézni életünk korábbi filmkockáit, akár a magáncélból készülteket, akár a sajtóban, vagy a világhálón megjelenteket. Segítségükkel még jobban fel lehet idézni a korábbi történéseket, az emlékek tényleg megszépülnek, és emberi gyarlóságunk függvényében örülünk annak, hogy megint raktunk egy-egy szeletkét földi valónk színes, nagy tortájába.

Itt, lapunk hasábjain is szóltunk, egyszer legalább mindenki utazzon el a Székelyföldre, a nagy nyugati túrák mellett ejtse útba Erdélyt is. Derék véreink, ott, túl a határon is készítik a számadásukat, és mi is boldogan nyugtázhatjuk, hogy talán hozzájárultunk ahhoz, hogy a székelység és az erdélyi magyarság, ezek a dolgos, tisztelettudó emberek megmaradhassanak szülőföldjükön. A természeti szépségekben oly annyira gazdag tündérvilágot idén nagyszámban keresték fel a vasparipás vándorok, s az ottaniak közlésvágyát még teljes mértékben nem fertőzte meg a tömegkommunikáció, így őszintén mondják, idegenforgalmi szempontból jó idényt zártak. A templomok vendégkönyvei, a fogadósokkal töltött napok hangulata, az ottaniak barátkozása az itteniekkel mind jelzi, hogy nem pusztába kiáltott szó volt Erdély meglátogatásának szükségessége.

A motorosok szellemi, kulturális, emberközpontú cserekereskedelme azt is elősegítette, hogy egyre többen szeretik és ismerik lapunkat. Örömmel jelenthetem, hogy a Wild potenciális olvasótábora szép számmal bővült a Kárpátok karéjában élőkkel. Nem csak olvassák, szemlézik, hanem teljes mértékben magukévá tartozónak is érzik újságunkat. Példája ennek az a kedves udvarhelyi történet, amikor fizetni akartam a sörömet, a vendéglős mondta: már rendezve van. Meghívott egy helyi motoros, akinek fényképe szerepelt az egyik riportomban. A baráti lelkesedésről akkor még nem is beszéltem.

Ahogy a motorosok gyűjtenek beteg gyerekeknek, lehetőségük függvényében megajándékozzák a rászorulókat, úgy a komor arcok, ha kell, elérzékenyülnek, ha kell, sírva vigadnak, s ha úgy hozza a sors, örülnek. Örülnek a kézzel fogható bizonyítékának az útkeresés és úton járás mindennapjaiban. Az, hogy hatszázötven kilométerre anyanyelvünkön szólnak hozzánk, sokakat megkapott. Motorosok is útra keltek, hegyet jártak, szívták magukba a mezők illatát, és jelenlétükkel is segítettek. Köszönik nekik a hegyek takarásában élők, köszönik nekik azok a székelyföldi motoros klubok, amelynek tagjai újabb barátságokat kötöttek az anyaországiakkal. Nem csak motorozni jó.

2004. október 11.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat