HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Motorosok Kárpátiája

2005. január. 06. 19:01G. Kirkovits István

A folyamat még az óbudai Geronimo klubházban kezdődött, mert Petiék egy merész huszárvágással helyet biztosítottak az úgymond nemzeti rockot művelő együtteseknek is. A kapcsolat aztán erősödött, mert a motoros társaság bizonyos koncertek idejére kibővült úszófrizurás fiatalokkal, és lelkes Fradi-drukkerekkel is. A teltházas koncertek bebizonyították, hogy problémamentesen és barátságosan tud szórakozni, örömködni, vagy adott esetben egy húron pendülni a magyar.
Az utóbbi időben újra összeálló régi nemzeti rock bandák tehát otthonra leltek a Geronimoban, és a feltörekvő új tehetség, a Cool Head Clan magvából alakult Kárpátia is tovább erősíti a fent említett kapcsolatot. Az együttes lemezbemutató koncertjén aztán nemcsak hallgatóként, hanem aktív közreműködőként is megjelentek a motorosok, hiszen a több klubból alakult Nord Side jól megtermett és megfelelő kondíciókkal rendelkező tagjai ügyeltek a rendre, és segítettek a koncert szervezésében, lebonyolításában.

A zenekar meghálálta a rajongók odaadását, és az sem elhanyagolható, hogy azok a dalok, amelyek betöltötték a teret, még azon motorosoknak is élményt okozott, akik a dalok eredetijét még gyermekkoruk hajnalán, mondjuk a nagypapától ismerték meg.

Telitalálat volt a vendégzenekar kiválasztása is, hiszen a motoros fesztiválok egyik kedvence, a hazafias blues-rockot játszó Ismerős Arcok elnevezésű formáció melegítette be a nagyérdeműt, és alapozta meg a későbbi fergeteges hangulatot. Nyerges Attiláékat sem véletlenül szeretik az acélparipákon lovaglók, mert a motorosoknak kedvenc ritmusvilágot olyan szövegekkel párosítják, amelyek egyszerre hatnak az agyra és a lélekre.

A feltörekvő Kárpátia sikere pedig abban rejlik, hogy a szó legnemesebb értelmében slágereket készít, de a szerzemények azért illenek ebbe a kategóriába, mert fülbemászóak ugyan, de megfelelő tartalommal telítettek. Szólnak a dalok a szabadságról, a dicső múltról, az ősök és a dédapák hősiességéről, amikor az utóbbiak elindultak vissza és nem elfoglalni. A csapat még Erkel Ferencet is megidézi, és az eddigi leghatásosabb feldolgozásban előadja a szívet-lelket megérintő Székely Himnuszt.

Petrás János, a zenekar frontember a CHC-ból igazolt át a Kárpátiába, hogy az eredetileg ötvös végzettségű énekes-basszusgitáros megvalósítsa gyerekkori álmát. Ne csak fémre, fára és a bőrre rajzolja a stilizált régi mintákat, a gyönyörű magyar motívumokat, hanem szóban és dalban is megidézze a magyarok szent madarát, a Kárpát-medencét uraló turult.

A motorosok tehát álltak, énekeltek és vigyázták a rendet, noha hangsúlyozottan erre így nem volt szükség. Tanúi lehetünk egy új jelenségnek, miszerint a hasonló gondolkodású emberek még a szabadidő eltöltésének különbözősége ellenére is bizonyos szempontok alapján teljes mértékben azonosulni tudnak. Ez pedig a szabadság szeretete, az egymás tisztelete, és a hovatartozás kifejezése. Nem számít az öltözékbeli különbség, az angol kapucnis pulcsi párja lehet a bőrdzsekinek, s a bakancs sem érzi rosszul magát a motoros csizma társaságában. A két zászló meg mindenütt ugyanaz. Piros-fehér-zöld és piros-fehér.

2004. április 27.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat