HunHír.info

2019. Ígéret hava 20. nap, Kadarta napja.

Merjünk magyarok lenni!

2005. január. 06. 16:14G. Kirkovits István

A túlélőművész politikus fennhangon hirdeti, hogy merjünk kicsik lenni, mert ebben az összeurópai összevisszaságban csak ily módon érvényesülhetünk. Akinek a mindene a szabadság és az önkifejezés, s nem akar beleolvadni az uniformizált tömegbe, természetesen nem fogadhatja el ezt az álláspontot. Gyermekkorunkban katonásdit játszottunk, vagy számháborút, a csapatjátékon volt a hangsúly, később galeriztünk kicsit, majd - motorosoknak szóló írás lévén - jöttek a klubok, az elfogadott és betartott szabályok, kitételek alapján működő baráti társaság.
Van, aki magányban és a párjával vágyik utazni a szelek szárnyán, mások egy tágabb közösségben teszik ugyanezt, de a cél ugyanaz: megmutatni magunkat a világnak és megismerni magát a világot. A határok leomlásával, vagy legalábbis az utazási könnyítésekkel már nem elérhetetlen a nyugat, sőt az uralkodó tendenciának köszönhetően egyre könnyebb lesz a Lajtán túli kiruccanás.

Örvendetes és elfogadható, hogy a hazai motoros klubok keresik külföldi partnerszervezeteket, kiépítik a kapcsolatokat a már híres, több évtizedes múlttal rendelkező fejlett infrastruktúrát és információs bázist maguk mögött tudható csapatokkal. Halljuk, hogy szinte mindennaposak már a találkozások, egymás klubhelyiségeinek felkeresése, a nagy, nemzetközinek is mondható célok összehangolása.

A motoros azért is felemelt fejű ember, mert van akarata, önbizalma, és hisz olyan, mára elcsépelt alapeszményekben, mint a barátság, a hűség és az igazság. Ha külföldön van, s most leginkább itt nyugatról van szó, veleszületetten, vagy kialakítottan vallja is ezeket az alapeszméket. Van viszont egy nagyon fontos dolog, amiről nem szabad elfeledkezni. A magyar motoros múltja, népe történelme, Európában és valamilyen szinten a világban betöltött helye alapján nem kell, hogy utazzon Európába, hiszen ott van, annak is a közepén.

Éppen ezért, ha úgymond nyugaton van, büszkén vállalhatja, hogy a középről érkezett a szélre, és éppen ezért nem csikkszedő, vagy söröspohár-hurcoló, hanem egy harcos és a túlélésre képes nép szabadsághirdető képviselője. Azok, akik ezt elfogadják és így nyújtanak kezet lehetnek csak őszinte barátok és igazi partnerek. Akik valami dölyfös felsőbbrendűség-tudatban szenvedve ezt nem eként érzékelik, nem méltók arra, hogy bárki is közelítsen feléjük innen, a középről.

Motoros és magyar nyelvünk gyönyörű játékából következően is illik egymáshoz, s hogy csempésszünk egy kis aktualitást ebbe a kijelentésbe, nézzük azokat a székelyföldi társainkat, akik tettek is valamit a fent említett kettősség bizonyításáért. A közelmúltban Marosvásárhelyen megtartott maratoni Wass Albert felolvasóesten a szervezők provokációra számítottak, hiszen uszító hangú írás jelent meg az egyik román napilapban. A rendbontás elmaradt, mert a zavarosban halászók tudták, hogy az eseményt védik a helyi vaspapirpások.

2004. február 23.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat