HunHír.info

2019. Ígéret hava 20. nap, Kadarta napja.

Téri napforduló

2005. január. 06. 16:12G. Kirkovits István

Mi a közös az andráskeresztes déli lobogóban, és az ősi magyar árpádsávosban tehetjük fel a kérdést, hiszen egyre több csillogó masinán látjuk, hogy békésen és egymást kiegészítve megfér ez a két szimbólum. A hasonlóság abban az életfilozófiában keresendő, amelyet egyaránt magukévá tesznek a motorosok és a hagyományőrzők. A szabadság, a rend, a közösségérzet, a mi is vagyunk valakik, és másoknál nem alábbvalóak kifejezése, sőt, adott esetben, a sárgamassza tömegből való kitűnés bizonyítéka. A budapesti Március 15. téren a téli napforduló ünnepét tartották meg a Hun Szövetség hagyományőrzői korhű jelmezekben, törteli üstben készített étellel, forralt borral és vándorsólyom-reptetéssel.
A hagyományőrzők mellett megjelentek olyanok is, akik a motoros társadalom megbecsült tagjai, és egyenlőségjelet tesznek őseink szabad életmódja, annak gyakorlása és a XXI. század rohanásában az ugyanezen célokat nem lóval, hanem motorral, nem jurtával, hanem sörsátorral, nem ragadozó madárral, hanem ragadozó ösztönnel valósítják meg.

Állt a jurta a téren, vastag juhászbunda melegítette a motorost, köztük az ős pogány angyalt, Cziráky Viktort, vagy jó pár ismert arcot a Geroból, és a jó finom forralt bort szürcsölgette a szinte minden rendezvényen részt vevő Dodi. A múlt megismerésének minél szélesebb körű igénylése, a mikulásföldi származástan elvetése, a röghöz kötődés, és azok eredetének kiderítése nagyon sok könnyűlovasnál lett életcél, s továbbadandó tananyag. Ebben a mássá lett világban az igazi egészséges másságot képviselő motorosnál már teljesen természetes, hogy öltözékének része a honfoglalás kori tarsoly, ősi jelképeket hord magán, bőrén és afelett, s egy kultúra, egy viselkedésmód, és egy hovatartozás-kifejezés megtestesítője is.

Motoros- és hagyományőrző között összekötő kapocs a történelem helyes megismerésének akarása, és a tarsolylemez is eredetibb és magyar, mint a gagyiboltok műbőrtáskája. Ha találkozunk olyan emberrel, mint a Táltos, a Művész Zolika vagy a többiek, érezzük a ló és a lovas, a motor és a motoros kézzel fogható kapcsolatrendszerét, az összekacsintás erejének fontosságát. Éppúgy, mint amikor dudálunk, ha látunk egy nagy-magyarországos felségjelet egy másik autón, vagy egy acélparipán a piros-fehér-zöld csíkot, a csillagos andráskeresztet.

Lovas és motoros egyet akar, élni békében, boldogságban és szabadságban magyar földön, magyarként, magyar hittel. Átvéve a tengeren túlról azt, ami ott nyert polgárjogot, jó és használható, a Harley-t, a Levis-t, vagy a bőrnájrót, de nem sutba dobni a karikás ostort. Ha ugyanis Chris megsuhintja, átvitten még a kipufogó pattogására is hasonlít.

2003. december

Fotó: -neva-
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat