HunHír.info

2019. Ígéret hava 20. nap, Kadarta napja.

Fagypont fölött

2005. január. 06. 16:07G. Kirkovits István

Süvít a szél, csikorgató a fagy, és fázósan húzzuk össze magunkon a bőrdzsekit. Adhat ugyan valami forróságot a kabátba rejtett palack, pillanatra szétterjedhet bennünk az általa közvetített erő, de télen is és nyáron is azért ennél több kell.
Tünetileg kezelni lehet a hidegséget, és a melegség szót már annyira megalázták, hogy kénytelenek vagyunk lelki hőségről beszélni. Egy olyan állapotról, amely nem csak pillanatokig hat, hanem meghatározhatja a száguldó mindennapokat is. Az idő szorításában és rohanásával kell belül egy sarok, hogy érezzük a képzeletbeli kályhát, amely erőt ad, békességet és megnyugvást sugároz.

Mi másabbak vagyunk a másoknál küllemben, megjelenésben, gondolkodásban és a kapcsolattartásban is. A szabadág igénylése és a köré fonódó élet megengedi az emberséget. Ha megjelenik egy könnycsepp az arcon, nem szégyen letörölni, ezzel is jelezve, hogy ott van, belőlünk jött. A könnycseppet kihozhatja a szél és közvetítheti a lélek, hétköznapian, s mégis sokak által el nem fogadottan.

Barátság, szeretet, adott szó, egymáshoz tartozás érzete ott a rock kocsmában, a motoros bulin, vagy akár a spontán társaságban különlegességet jelent ebben az összekuszált világban. Ebben ez most nem divat, tátongó sztárok kellenek, valóságutánzatok és csinált világ. A motor segít. Felpattansz rá és elrepülsz. A tieid közé, a hasonszőrűek közé és a hasonlóan gondolkodók közé. Mert téma van elég, ha mellette, alatta és érte sír a kesergő, szól a magyar blues, és jó páran egymásnak vetik mellényes hátukat. Együtt az olyan világ ellen, ami nem tűr meg más hangokat, nem fontos számára a motordübörgés, és rózsaszínűvé változtatja azt a tájat, ahol a fehér és a fekete az irányadó.

2003. december 12.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat