HunHír.info

2018. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Fagypont fölött

2005. január. 06. 16:07G. Kirkovits István

Süvít a szél, csikorgató a fagy, és fázósan húzzuk össze magunkon a bőrdzsekit. Adhat ugyan valami forróságot a kabátba rejtett palack, pillanatra szétterjedhet bennünk az általa közvetített erő, de télen is és nyáron is azért ennél több kell.
Tünetileg kezelni lehet a hidegséget, és a melegség szót már annyira megalázták, hogy kénytelenek vagyunk lelki hőségről beszélni. Egy olyan állapotról, amely nem csak pillanatokig hat, hanem meghatározhatja a száguldó mindennapokat is. Az idő szorításában és rohanásával kell belül egy sarok, hogy érezzük a képzeletbeli kályhát, amely erőt ad, békességet és megnyugvást sugároz.

Mi másabbak vagyunk a másoknál küllemben, megjelenésben, gondolkodásban és a kapcsolattartásban is. A szabadág igénylése és a köré fonódó élet megengedi az emberséget. Ha megjelenik egy könnycsepp az arcon, nem szégyen letörölni, ezzel is jelezve, hogy ott van, belőlünk jött. A könnycseppet kihozhatja a szél és közvetítheti a lélek, hétköznapian, s mégis sokak által el nem fogadottan.

Barátság, szeretet, adott szó, egymáshoz tartozás érzete ott a rock kocsmában, a motoros bulin, vagy akár a spontán társaságban különlegességet jelent ebben az összekuszált világban. Ebben ez most nem divat, tátongó sztárok kellenek, valóságutánzatok és csinált világ. A motor segít. Felpattansz rá és elrepülsz. A tieid közé, a hasonszőrűek közé és a hasonlóan gondolkodók közé. Mert téma van elég, ha mellette, alatta és érte sír a kesergő, szól a magyar blues, és jó páran egymásnak vetik mellényes hátukat. Együtt az olyan világ ellen, ami nem tűr meg más hangokat, nem fontos számára a motordübörgés, és rózsaszínűvé változtatja azt a tájat, ahol a fehér és a fekete az irányadó.

2003. december 12.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat