HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Előre mind pesti srácok! Videóklip hamarosan

2010. szeptember. 01. 21:07Hunhír.info

Napokon belül új videóklippel jelentkezik az egyik legismertebb hazai nemzeti rock banda, a Romantikus Erőszak, amelyet az 1956-os szabadságharc névtelen utcai harcosai előtt tisztelgő Előre Mind Pesti Srácok című nótájukhoz forgattak.


A két helyszínen, a kiskunmajsai 56-os Múzeumban és a Csepel Művek területén forgatott kisfilmet a Hungarica klipjeit is jegyző Császár Tamás vágta és rendezte. A mozgóképen 56-os felkelőkként tűnnek fel a zenekar tagjai, de fontos szerephez jutott egy korabeli Pobeda gépkocsi és egy T-55-ös orosz tank is.

Érdekesség, hogy a magyar rock kezdete is 1956 késő nyarára-őszére tehető, amikor az első rockizós felvételek már szóltak a titokban megrendezett házibulikon, s néhány hónappal később Kovács Andor dzsesszgitáros lemezre játszotta Bill Haley Rock Around The Clock című dalát.

Pesti Srácok

Az 1956-os forradalom emblematikus mozzanata a Pesti Srácok harca volt, akik szinte puszta kézzel szálltak szembe egy világhatalom páncélosaival. Az ügy bukása után erről a hősiességről egy induló született Itáliában. Fél évszázaddal később, a Budapesten lezajlott forradalmi események hatására, erre a dalra utalva, több olasz futballklub (Internazionale, AS Roma, Lazio) szurkolótábora fejezte ki a budapesti fiatalok iránt érzett szimpátiáját. "Avanti ragazzi di Budapest" volt olvasható több stadion lelátóján. Ők így tisztelegtek az 56-os évforduló előtt, valamint az itthon kialakult politikai helyzet miatt 2006-ban az utcára vonult harcosokkal vállaltak szolidaritást. A magyar szöveget a Hungarica költője, Pusztai Zoltán követte el.

A zenekar július 31-én közös megegyezéssel megvált Talabér Péter gitárostól. A helyére Sólya András, azaz Bundi került, aki korábban a Rohamosztagban, az Új Hajnalban, a Magicseriben, az Oi-KOR-ban és a 4-es Blokkban zenélt, mostanság pedig a Frommer Baby-ben játszik. A most készülő Előre mind pesti srácok című videóklipben már ő szerepel.


Meghallgatom!
ELŐRE MIND PESTI Srácok


További információk a dal történetéről és a zenekarról: www.romantikuseroszak.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat