HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Olvasó: Petrás János közönségtalálkozója Felsőzsolcán

2008. március. 02. 08:29HunHír.Hu-információ

Nagysikerű közönségtalálkozót tartottak a Miskolc elővárosának számító Felsőzsolcán, ahol Petrás János, a nemzeti rock egyik legértékesebb gyönygyszemének számító zenekara, a Kárpátia együttes frontembere beszélgetett a Bárczay kastély emeleti termét zsúfolásig megtöltő közönséggel. A humoros pillanatokat sem nélkülöző este során sok minden szóba került, például hogy a nemzeti érzelem nem kialakuló valami, hanem önmagából kell(ene) valamennyi magyar sajátja legyen, ám vannak olyan hazaárulók, akik ezzel szemben a nemzet elsorvadását szeretnék megélni.
Csalódni fognak, mert hiába reménykednek, a nemzet ébredezik. A Sajó parti nemzeti esték rendezvénysorozat vendégeként meghívott zenész a tőle megszokott őszinteségggel beszélt arról, mennyi nem is burkolt ellenállást, időnként fizikai atrocitást kénytelenek elviselni a hivatalos szervek részéről, pusztán mert olyan értékeket képviselnek, amelyekre a hatalom (ma is) görbe szemmel néz. Wittner Márián kívül ma nincs egyetlen hiteles parlamenti politikus, aki egyértelműen kiállna az 1956-os forradalom reális értékelése és a gyászos Trianoni döntés után külföldre kényszerített véreink érdekében. Sajnos, ki kell mondani, a jelenlegi országvezetés hazaáruló politikát folyta, s mi több, még büszke is rá - figyelmeztetett a zenész.

Petrás, a nemzeti rock emblematikus személyisége elmondta, hogy a hatóságok a határokon túl is minden alkalmat megragadnak arra, hogy küldetésüket hátráltassák, ám ezekkel az akcióikkal csak azt érik el, hogy a Kárpátia együttes tagjai még elszántabban harcolnak a maguk eszközeivel, dallal és szóval a nemzet fennmaradásáért. Szájról-szájra terjedő dalaik nyomán koncertjeikre mindenhol százak és ezrek járnak, viszik a történelmi zászlókat, velük együtt éneklik a feldolgozott ősi énekeket és az együttes saját szerzeményeit.

"2006-ban, amikor a Trianoni katasztrófa, a nagyhatalmak bűnös döntésének évfordulóján hétszáz honfitársunkkal együtt a helyszínen jártunk, hatnyelvű szórólapon mutattuk be, miképp néznének ki az akkori határt önkényesen meghúzó országok ma, ha területüket ugyanúgy megcsonkítanák, mint azt anno Magyarországgal tették. Sok még a dolgunk, sokfelé kell még elvinnünk ezeket a nagyszüleinktől, apáinktól tanult dalokat, hogy a jövő nemzedéke se felejtse el, kik vagyunk, honnan jöttünk, és főleg, hová tartunk. Ez fáj legjobban a ránk mutogató, minket különböző hazugsággal bombázóknak, hogy mi nemcsak arról éneklünk, hogy múltunk van, hanem az is, hogy lesz jövőnk” - monda Petrás. Szebb jövőnk. És amíg el nem jutunk a Kárpát- medence legkisebb magyarlakta falvába, addig bármekkora legyen a csábítás, nem utazunk el Torontóba, vagy más nyugati nagyvárosba. Nekünk Erdély, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja az igazi otthonunk, meg ez a csonka kis terület, ami megmaradt a hazánkból - fogalmazott a Kárpátia frontembere.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat