HunHír.info

2017. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

Árpád-sávos zászlóerdő a Vereckei-hágón

2007. augusztus. 20. 16:21HunHír.Hu-információ

A hajnali órákban sikeresen átlépte a gúnyhatárt a Kárpátia-koncertbusz, és az együttes szervezetten útra kelő baráti köre megérkezett a budapesti Hősök terére. A beregszászi koncert közepén jött ugyan egy hatalmas égi áldás, de a hágón ragyogó napsütésben hallgathatta meg a több mint félezer hazafi és honleány az együttes akusztikus hangszerekkel előadott műsorát. (Részletes beszámoló!)
A Kárpátia együttes már korábban meghirdette, hogy a Trianonban megkezdett misszióját folytatva koncertezni szeretne a magyarság történelmének egyik szakrális helyszínén, a jelenleg ukrán fennhatóság alá tartozó Kárpátalja meghatározó átkelőhelyén, a Vereckei-hágón. A történelem jelenlegi állása szerint Álmos fia Árpád és a visszatérő több ezer éves nép fiai itt léptek be újra a Kárpát-medence területére. Ez a hágó fontos a Rákóczi-féle szabadságharc történetében is, hiszen a nagyságos vezérlő fejedelem is több alkalommal átsietett rajta, hogy a magyarokat és a magyar hazát szolgálhassa.

A Kárpátia együttes baráti körével egy emeletes busszal indult a kirándulásokkal egybekötött koncerthelyszínekre, hiszen a vereckein kívül ingyenes szabadtéri koncertet hirdetett meg a zenekar Beregszászra, a kárpátaljai kulturális szellemi magyar központba. A buszos kirándulás résztvevői jólelkű magyar családok odaadó szeretetét és kimagasló vendéglátását élvezhették először Szalókán, majd megnézték a honfoglalás kori lovával együtt eltemetett harcos egykori nyughelyét, a málenkij robotnak és a magyar holokausztnak emléket állító szojvai koncentrációs tábor helyén létesített emlékparkot, valamint az elszakított területek visszacsatolásának egy nagyon fontos tárgyi emlékét, a stratégiai szempontból kimagaslóan megvalósított Árpád-vonal egy megmaradt részét.

Már a hágó felé tartva látszott, hogy nagyon sokan reagáltak a hívó szóra, hiszen olyan látványban lehetett része Alsóverecke ruszin nemzetiségű népének, amelyet talán nem láthattak még soha. Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókkal fellobogózott autókonvoj haladt a nagy hegyre, s a korábban érkezettek szorgos menetelését már a hegy aljából is látni lehetett, köszönhetően a sok zöldből kirívó piros-fehérnek.

Rövid kulturális, irodalmi műsor, szarukürt megszólaltatása után hírportálunk munkatársa, G. Kirkovits István ismertette az egybegyűltekkel a Kárpátia együttes több éves figyelemfelkeltő, és az igazi magyar történelemszemlélet kialakítását célzó erőfeszítéseit, sikereit, a Justice for Hungary! virtuális mozgalom jelenlegi állását, és azt a kultúrharcot, amelyet a zenekar az összmagyarság érdekében megvív a mindent összemosó globalista tömegkultúrával szemben. Az akusztikus koncert az együttes leghíresebb számaiból állt össze, és nem kellett erősítés, mikrofon, vagy hangfalhegyek a több mint félezres, a csonka országi elszakított részek városaiból, falvaiból érkezett tömeg együtt énekelt együtt énekelt a csapattal. Lobogtak a zászlók, hallgattak a Kárpátok, és végre bekövetkezhetett, hogy szabadon és szabadoknak szólt a dal.

Nagy készülődés előzte meg a beregszászi koncertet is, amelyet ugyan közepén szétverni akart egy hatalmas zivatar, de a csuromvizessé ázott emberek nem mozdultak. Hatalmas hangorkán és tetszésnyilvánítások, Vesszen Trianon! és más irredenta jelszavak, valamint a jelenlegi időszak meghatározó jelszava, a Gyurcsány takarodj! kiáltása mellett további ráadásszámokat követeltek.

A ronggyá ázott anyaországiak a nagysikerű esti műsor után már konvojt bontva, de mégiscsak jelzéseikkel színesítve a közút forgalmát, visszatértek a csonka honba.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hazajáró naptár 2017 - HazajáróHazajáró naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 999 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Férfienergia - Bedő ImreFérfienergia
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kétel, az első kuvasz - Turul IsathaKétel, az első kuvasz
Könyv - Bolti ár: 3 450 Ft
Internetes ár: 2 933 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2017 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Széchenyi István füveskönyve - Merjünk nagyok lenni - Széchenyi IstvánSzéchenyi István füveskönyve - Merjünk nagyok lenni
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat