HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Kárpátiahenger a Kárpát-medencében

2007. január. 23. 09:45HunHír.Hu-információ

Rendkívül örvendetes tény, hogy a rock csaknem tíz éve kezdődő reneszánszában mára egy nemzeti rock együttes, a Kárpátia viszi el a pálmát az éves koncertek számában. A HunHír.Hu információi szerint ezzel a csapat a legfoglalkoztatottabb és legtöbb helyre hívott zenekar lett.
A koncertek mind az anyaországban, mind az elszakított területeken már ez idáig is hatalmas sikerrel zajlottak, és a fellépésekkor visszatér a hetvenes években tapasztalható hangulat: nagyon sokszor előfordul, hogy már a koncert kezdete előtt órákkal már bebocsátásra várnak a rajongók.A profizmussal felépített csapat évről évre tovább fokozza az akkor fokozhatatlannak tűnőt, és mára már nyugodtan mondhatjuk, hogy az egész Kárpát-medence egyik legnépszerűbb magyar rockegyüttese lett. Az anyaországban és a jelenlegi határokon túli koncertek azt a célt szolgálták, hogy a rajongók egymásra találjanak egy olyan közös együttlét élményével, ahol a közönség mint aktív részese szerepel a koncertprogramban.

A jól sikerült, könnyen énekelhető dalokat a zenekartól átveszi a közönség, és a fellépések idézik a két világháború közötti időszak irredenta mozgalmának, sőt a visszaszerző mindennapoknak a hangulatát, amikor egy egész ország tett hitet a soha bele nem nyugvás és a visszatérés reményének életben tartása mellett.


Tekintse meg képtárunkat!


A tavalyi trianoni koncert és a médiamegjelenítés ismertté tette a zenekart a magyar érzelmű nagyközönség előtt szerte a Kárpát-medencében, és ezzel a koncerttel gyakorlatilag a trianoni területcsonkítás óta először jelezték a magyar emberek Párizsban, hogy nem nyugszunk bele.

Az, hogy a motoros társadalom fesztiváljainak állandó résztvevője a Kárpátia, jelzi azt, hogy a régi rocker-hippi szubkultúrából kinőtt magyarországi motoros közösségek egyrészt fogékonyak erre a muzsikára, másrészt azt is jelzik, hogy a több százezres lélekszámú közösség tagjai közül nagyon sokan elkötelezettek valamilyen szinten a nemzeti kérdések irányába. A Kárpátia áttörte azt a gátat, amely sajnos még nem egy esetben ma is megtalálható a nemzetinek mondott oldal különböző csoportosulásai között, hiszen egyforma lelkesedéssel ünnepli a csapatot a más-más kultúrkörhöz tartozó közönség is.A szélesebb nyitás pedig azt is lehetővé teszi, és ehhez hozzájárul a zenekar következetes pártsemlegessége, hogy nemcsak az úgynevezett jobboldali, hanem a baloldali ideológiát valló, de a hazája sorsáért valamilyen szinten mégiscsak aggódó ember, vagy embercsoportok számára is megfelelő tartalommal és zenei kínálattal bír. Az együttes jelenlegi határainkon túli népszerűsítését megerősítették azok a koncertek, ahol az anyaországból érkezettek együtt a zenekarral, autóbuszos kirándulásokkal a Kárpátok övezte területek történelmi-néprajzi látványosságainak megismerésével kötöttek össze.

Idén április 12-én ismét indul az autóbuszos „Kárpátia-konvoj”, és a HunHír.Hu információi szerint ez az erdélyi kirándulás programjában, látnivalójában teljes bizonyossággal az eddigi legsikeresebb lesz. Egyrészt számos tájegységet fog át, Kalotaszegtől a háromszéki havasokig, s túl a Kárpátokon mottóval olyan helyeket is felkeresnek, amelyek a HunHír.Hu kirándulásain kívül az utazási irodák eddig nem céloztak meg.

Kapcsolódó:
Hírek a Kárpátiáról
Dalok a Kárpátiától
Képek a Kárpátiáról
Kárpátia a Nemzeti rockban
Kárpátia a Szabadnak születtemben
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat