HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Az év nemzeti rock-metal robbanása: a Hungarica

2007. január. 16. 14:14HunHír.Hu-információ

Tavasszal jelenik meg a Moby Dick együttes tagjai és a Romantikus Erőszak frontembere, Sziva Balázs alkotta nemzeti rock-metal formáció, a Hungarica bemutatkozó albuma.
A Moby Dick együttes két tagja, Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos szövetkezve Sziva Balázzsal, a Romantikus Erőszak együttes énekes-szövegírójával létrehozta a Hungarica elnevezésű nemzeti rock-metal formációt. Az együttes bemutatkozó albuma március 12-én jelenik meg, Nem keresek új hazát címmel.

Az album számcímei már előre jelzik a lemez irányulását és hangulatát: többek között Ide születtem, Él és virul, Magyar vagyok. A számok szövegét általában Pusztai Zoltán írta, de fellelhető majd az albumon Sziva Balázs egy nótája is, az Erdély körül van kerítve.


Fotó: Tóth Jenő Tibor


Az együttes tervei között szerepel bemutatkozás a nagyobb hazai és határon túli fesztiválokon. Az új lemezen hallható egy Átverés címmel olyan dal, amelyet a kaliforniai Ignite magyar származású énekese, Téglás Zoli énekelt fel, és Nagy Feró is megszólal az 1956-os forradalmat felidéző Emlékezz című számával. A basszusgitárnál a lemezen az a Vörös Gábor muzsikál, aki korábban az Ossiant is erősítette.

A Hungarica nevét a HammerWorld magazin felhívásának köszönheti, hiszen olvasói javaslatok alapján választották ki a zenekar tagjai.

A Moby Dick már 2005 nyarán elkezdett dolgozni Pusztai Zoltán költő-szövegíróval, az új Moby Dick-dalokon, hogy az 1956-os forradalom évfordulójára elkészülhessen új albumuk és a lemezen ott legyen az Emlékezz című daluk is. A zeneszerzői munkába Mentes Norbert és Hoffer Péter kapcsolódott be, viszont nem állt össze a komplett Moby Dick-anyag. Ezért a zenekar két tagja úgy döntött, hogy egy új formációval lép a közönség elé.

Először Téglás Zolival és Nagy Feróval kezdtek el dolgozni, majd megkeresték Sziva Balázst, a Romantikus Erőszak frontemberét, és igenlő válasza után jöhetett létre jelenlegi formájában a Hungarica. A zenekar már most komoly sikerként könyveli el, hogy a Szabadság, Szerelem válogatáslemezen, amelyet az azonos című Andrew G. Wajna rendezte film ihletett, szintén megtalálható a fentebb említett szám.

Letölthető dal: Emlékezz!
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat