HunHír.info

2018. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Az év nemzeti rock-metal robbanása: a Hungarica

2007. január. 16. 14:14HunHír.Hu-információ

Tavasszal jelenik meg a Moby Dick együttes tagjai és a Romantikus Erőszak frontembere, Sziva Balázs alkotta nemzeti rock-metal formáció, a Hungarica bemutatkozó albuma.
A Moby Dick együttes két tagja, Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos szövetkezve Sziva Balázzsal, a Romantikus Erőszak együttes énekes-szövegírójával létrehozta a Hungarica elnevezésű nemzeti rock-metal formációt. Az együttes bemutatkozó albuma március 12-én jelenik meg, Nem keresek új hazát címmel.

Az album számcímei már előre jelzik a lemez irányulását és hangulatát: többek között Ide születtem, Él és virul, Magyar vagyok. A számok szövegét általában Pusztai Zoltán írta, de fellelhető majd az albumon Sziva Balázs egy nótája is, az Erdély körül van kerítve.


Fotó: Tóth Jenő Tibor


Az együttes tervei között szerepel bemutatkozás a nagyobb hazai és határon túli fesztiválokon. Az új lemezen hallható egy Átverés címmel olyan dal, amelyet a kaliforniai Ignite magyar származású énekese, Téglás Zoli énekelt fel, és Nagy Feró is megszólal az 1956-os forradalmat felidéző Emlékezz című számával. A basszusgitárnál a lemezen az a Vörös Gábor muzsikál, aki korábban az Ossiant is erősítette.

A Hungarica nevét a HammerWorld magazin felhívásának köszönheti, hiszen olvasói javaslatok alapján választották ki a zenekar tagjai.

A Moby Dick már 2005 nyarán elkezdett dolgozni Pusztai Zoltán költő-szövegíróval, az új Moby Dick-dalokon, hogy az 1956-os forradalom évfordulójára elkészülhessen új albumuk és a lemezen ott legyen az Emlékezz című daluk is. A zeneszerzői munkába Mentes Norbert és Hoffer Péter kapcsolódott be, viszont nem állt össze a komplett Moby Dick-anyag. Ezért a zenekar két tagja úgy döntött, hogy egy új formációval lép a közönség elé.

Először Téglás Zolival és Nagy Feróval kezdtek el dolgozni, majd megkeresték Sziva Balázst, a Romantikus Erőszak frontemberét, és igenlő válasza után jöhetett létre jelenlegi formájában a Hungarica. A zenekar már most komoly sikerként könyveli el, hogy a Szabadság, Szerelem válogatáslemezen, amelyet az azonos című Andrew G. Wajna rendezte film ihletett, szintén megtalálható a fentebb említett szám.

Letölthető dal: Emlékezz!
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat