HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

A nyolcvanhatodik Hiszekegy a Kárpátiától

2006. május. 07. 12:35G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A Magyarországot megcsonkító trianoni békediktátum aláírásának 86. évfordulóján 16 óra 32 perckor a magyarországi Kárpátia felhívja a világ népeinek figyelmét a magyarokat ért mérhetetlen igazságtalanságra. A Versailles-i Trianon palota Clemanceau-termében a zenekar hitet tesz a Kárpát-medencei magyarság lelki nemzetegyesítése mellett. Az együttes a gyászos békediktátum helyszínén adott koncertjével egyben újjáéleszti az "Igazságot Magyarországnak!" pártoktól és ideológiáktól független szellemi mozgalmat.
A Kárpátia együttes több éves álma valósul meg ez év június 4-én, a csíksomlyói búcsú napján, hogy azon a helyszínen csendüljenek fel a zenekar lelkesítő, a bele nem nyugvást tükröző szerzeményei, ahol Magyarországot a nagyhatalmak vonalzóval szabdalták darabjaira, megsemmisítve a Szent Korona országát.

A trianoni békének nevezett diktátum az első világháború legrosszabb és legkegyetlenebb békéje volt, hiszen a Kárpátok sziklafala által természetes határként körülzárt nagy magyar síkságot és a világ legegységesebb vízrendszerét törte darabjaira.A magyarág az elmúlt időszakban sohasem nyugodott bele az őt ért igazságtalanságba, s ha most más is a világpolitikai helyzet, az utódoknak kötelességük felhívni az összes nép és politikai döntéshozóik figyelmét, hogy ez idáig ilyen mértékben még sehol sem következett be egy ország, egy nemzet megcsonkítása.Az együttes hosszú és alapos szervezőmunkája után így aztán az anyaországi honfitársaink a Kis-Trianon palotában érezhetik át azt, amit a magyar tárgyalódelegáció átélt, amikor bejelentették Magyarország keresztre feszítését.

A koncertnek és a meghívott előadóknak köszönhetően az egész rendezvény azt jelzi, hogy az utódok a saját eszközeikkel, a szó, a kép és a hang segítségével fejezik ki a nem felejtés és a lelki-szellemi meg nem alkuvás fontosságát.A zenekar felhívására lelkes önkéntesek gyűjtötték össze a Szent Korona országainak mind a 72 vármegyéjéből a földet. Ez összevegyítve egy pecsétbe került, ami valójában egy támogatói emlék. A magyar föld nem eladó - vallja az együttes, ezért aki ezt a relikviát megrendeli, az birtokba veszi. A rendezvényen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezésében neves közéleti személyiségek teszik tiszteletüket, köztük Koltay Gábor, Andrási Attila, Pörzse Sándor, s a mozgalom meghívta Tőkés Lászlót, valamint Duray Miklóst is. Beszédet mond Toroczkai László, a HVIM elnöke.

Kapcsolódó:
Képek a Kárpátia zenekarról
Dalok a Kárpátia zenekartól
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat