HunHír.info

2019. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

A nyolcvanhatodik Hiszekegy a Kárpátiától

2006. május. 07. 12:35G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A Magyarországot megcsonkító trianoni békediktátum aláírásának 86. évfordulóján 16 óra 32 perckor a magyarországi Kárpátia felhívja a világ népeinek figyelmét a magyarokat ért mérhetetlen igazságtalanságra. A Versailles-i Trianon palota Clemanceau-termében a zenekar hitet tesz a Kárpát-medencei magyarság lelki nemzetegyesítése mellett. Az együttes a gyászos békediktátum helyszínén adott koncertjével egyben újjáéleszti az "Igazságot Magyarországnak!" pártoktól és ideológiáktól független szellemi mozgalmat.
A Kárpátia együttes több éves álma valósul meg ez év június 4-én, a csíksomlyói búcsú napján, hogy azon a helyszínen csendüljenek fel a zenekar lelkesítő, a bele nem nyugvást tükröző szerzeményei, ahol Magyarországot a nagyhatalmak vonalzóval szabdalták darabjaira, megsemmisítve a Szent Korona országát.

A trianoni békének nevezett diktátum az első világháború legrosszabb és legkegyetlenebb békéje volt, hiszen a Kárpátok sziklafala által természetes határként körülzárt nagy magyar síkságot és a világ legegységesebb vízrendszerét törte darabjaira.A magyarág az elmúlt időszakban sohasem nyugodott bele az őt ért igazságtalanságba, s ha most más is a világpolitikai helyzet, az utódoknak kötelességük felhívni az összes nép és politikai döntéshozóik figyelmét, hogy ez idáig ilyen mértékben még sehol sem következett be egy ország, egy nemzet megcsonkítása.Az együttes hosszú és alapos szervezőmunkája után így aztán az anyaországi honfitársaink a Kis-Trianon palotában érezhetik át azt, amit a magyar tárgyalódelegáció átélt, amikor bejelentették Magyarország keresztre feszítését.

A koncertnek és a meghívott előadóknak köszönhetően az egész rendezvény azt jelzi, hogy az utódok a saját eszközeikkel, a szó, a kép és a hang segítségével fejezik ki a nem felejtés és a lelki-szellemi meg nem alkuvás fontosságát.A zenekar felhívására lelkes önkéntesek gyűjtötték össze a Szent Korona országainak mind a 72 vármegyéjéből a földet. Ez összevegyítve egy pecsétbe került, ami valójában egy támogatói emlék. A magyar föld nem eladó - vallja az együttes, ezért aki ezt a relikviát megrendeli, az birtokba veszi. A rendezvényen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezésében neves közéleti személyiségek teszik tiszteletüket, köztük Koltay Gábor, Andrási Attila, Pörzse Sándor, s a mozgalom meghívta Tőkés Lászlót, valamint Duray Miklóst is. Beszédet mond Toroczkai László, a HVIM elnöke.

Kapcsolódó:
Képek a Kárpátia zenekarról
Dalok a Kárpátia zenekartól
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat