HunHír.info

2018. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Trianont ledöntjük a Kárpátok dalaival

2006. március. 28. 15:53HunHír.Hu

A várpalotai Trianon Múzeum megsegítésére koncertet ad a helyi várban a Romantikus Erőszak elnevezésű nemzeti rock formáció.
Az április 1-jén, 18 órakor kezdődő rendezvény belépőjegye egész napos ingyenes belépést biztosít a Trianon Múzeumba, amely új kiállításokkal gazdagodott. Az intézmény tárlatai végigkövetik a magyarokat ért világméretű igazságtalanság fontosabb állomásait, és táplálják a soha el nem múló magyar reményt.A várpalotai Trianon Múzeum homlokzata (Fotó: G. Németh Éva)


A Romantikus Erőszak a koncert teljes bevételét felajánlja a múzeumnak, hogy ezzel is segítse az állami intézmények által nem különösképpen becsben tartott nagy magyar emlékhelyet. A koncerten felhangzanak a zenekar új irányvonalának, a rockosított népzenének legkiemelkedőbb felvételei, különös tekintettel az új hanghordozóra, a Hun és magyar mondák című sikerlemezre.

Természetesen a témához illően a RomEr nagy nótái is megszólalnak majd, így a csapattal énekelheti a közönség a Kárpátok dalát, döntheti le Trianont, mondhat régi regét, és emlékezhet 1920-ról. Hunor és magyar vágtatása, a hét magyarok hite és az égi érő életfa varázsa teszi majd teljessé az estét.


Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak énekes-szövegírója (Fotó: G. Németh Éva)


Sziva Balázs, a zenekar frontembere a HunHír.Hu megkeresésére elmondta: már régóta megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy egy jótékonysági koncerttel segítsék a múzeum további munkáját, gyarapodását. Szabó Pál Csaba, az intézmény vezetője nagyon megörült annak, hogy a várpalotai koncert teljes bevétele a múzeumnál maradhat. Sziva közölte: a zenekar életében nem ez az első segélykoncert. A nemes célok érdekében ez idáig már többször is felléptek, például a moldvai csángókért, az árvízkárosult székely falvakért. A zenekar úgy állította össze az esti programját, hogy a közönség megismerhesse az új Romantikus irányvonalat, és a régi nagy nóták is bátoríthassák, buzdíthassák őket.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat