HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Trianont ledöntjük a Kárpátok dalaival

2006. március. 28. 15:53HunHír.Hu

A várpalotai Trianon Múzeum megsegítésére koncertet ad a helyi várban a Romantikus Erőszak elnevezésű nemzeti rock formáció.
Az április 1-jén, 18 órakor kezdődő rendezvény belépőjegye egész napos ingyenes belépést biztosít a Trianon Múzeumba, amely új kiállításokkal gazdagodott. Az intézmény tárlatai végigkövetik a magyarokat ért világméretű igazságtalanság fontosabb állomásait, és táplálják a soha el nem múló magyar reményt.A várpalotai Trianon Múzeum homlokzata (Fotó: G. Németh Éva)


A Romantikus Erőszak a koncert teljes bevételét felajánlja a múzeumnak, hogy ezzel is segítse az állami intézmények által nem különösképpen becsben tartott nagy magyar emlékhelyet. A koncerten felhangzanak a zenekar új irányvonalának, a rockosított népzenének legkiemelkedőbb felvételei, különös tekintettel az új hanghordozóra, a Hun és magyar mondák című sikerlemezre.

Természetesen a témához illően a RomEr nagy nótái is megszólalnak majd, így a csapattal énekelheti a közönség a Kárpátok dalát, döntheti le Trianont, mondhat régi regét, és emlékezhet 1920-ról. Hunor és magyar vágtatása, a hét magyarok hite és az égi érő életfa varázsa teszi majd teljessé az estét.


Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak énekes-szövegírója (Fotó: G. Németh Éva)


Sziva Balázs, a zenekar frontembere a HunHír.Hu megkeresésére elmondta: már régóta megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy egy jótékonysági koncerttel segítsék a múzeum további munkáját, gyarapodását. Szabó Pál Csaba, az intézmény vezetője nagyon megörült annak, hogy a várpalotai koncert teljes bevétele a múzeumnál maradhat. Sziva közölte: a zenekar életében nem ez az első segélykoncert. A nemes célok érdekében ez idáig már többször is felléptek, például a moldvai csángókért, az árvízkárosult székely falvakért. A zenekar úgy állította össze az esti programját, hogy a közönség megismerhesse az új Romantikus irányvonalat, és a régi nagy nóták is bátoríthassák, buzdíthassák őket.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat