HunHír.info

2018. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Trianont ledöntjük a Kárpátok dalaival

2006. március. 28. 15:53HunHír.Hu

A várpalotai Trianon Múzeum megsegítésére koncertet ad a helyi várban a Romantikus Erőszak elnevezésű nemzeti rock formáció.
Az április 1-jén, 18 órakor kezdődő rendezvény belépőjegye egész napos ingyenes belépést biztosít a Trianon Múzeumba, amely új kiállításokkal gazdagodott. Az intézmény tárlatai végigkövetik a magyarokat ért világméretű igazságtalanság fontosabb állomásait, és táplálják a soha el nem múló magyar reményt.A várpalotai Trianon Múzeum homlokzata (Fotó: G. Németh Éva)


A Romantikus Erőszak a koncert teljes bevételét felajánlja a múzeumnak, hogy ezzel is segítse az állami intézmények által nem különösképpen becsben tartott nagy magyar emlékhelyet. A koncerten felhangzanak a zenekar új irányvonalának, a rockosított népzenének legkiemelkedőbb felvételei, különös tekintettel az új hanghordozóra, a Hun és magyar mondák című sikerlemezre.

Természetesen a témához illően a RomEr nagy nótái is megszólalnak majd, így a csapattal énekelheti a közönség a Kárpátok dalát, döntheti le Trianont, mondhat régi regét, és emlékezhet 1920-ról. Hunor és magyar vágtatása, a hét magyarok hite és az égi érő életfa varázsa teszi majd teljessé az estét.


Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak énekes-szövegírója (Fotó: G. Németh Éva)


Sziva Balázs, a zenekar frontembere a HunHír.Hu megkeresésére elmondta: már régóta megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy egy jótékonysági koncerttel segítsék a múzeum további munkáját, gyarapodását. Szabó Pál Csaba, az intézmény vezetője nagyon megörült annak, hogy a várpalotai koncert teljes bevétele a múzeumnál maradhat. Sziva közölte: a zenekar életében nem ez az első segélykoncert. A nemes célok érdekében ez idáig már többször is felléptek, például a moldvai csángókért, az árvízkárosult székely falvakért. A zenekar úgy állította össze az esti programját, hogy a közönség megismerhesse az új Romantikus irányvonalat, és a régi nagy nóták is bátoríthassák, buzdíthassák őket.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat