HunHír.info

2019. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

Bemutatjuk a Kerecsen zenekart

2006. január. 25. 20:48G. Németh Éva - HunHír.Hu

Egy felvidéki magyar csapat, a Kerecsen rockegyüttes is dalba foglalta a 2004-es esztendő határon túli magyarság számára kétségtelenül legszomorúbb napját. A kettős állampolgársággal kapcsolatos anyaországi érdektelenség az árvaság súlyos érzetét erősítette elszakított nemzettársaink lelkében, amelyet ki-ki a maga módján próbál feldolgozni.
A zenekar életét azonban ez a tragikus nap szerencsére nem letargiába sodorta, sokkal inkább segíthetett abban, hogy nagy dologra szánják magukat. Ők ugyanis a klasszikus rockból kitörve a kemény zenei hangzást népzenei motívumokkal lágyítva kívánják a jövőben interpretálni, szem előtt tartva a magyar hagyományok megőrzését a nyugati hatásokkal szemben.

A révkomáromi Kerecsent alkotó rockbanda három tagja, Varga Zsolt (gitár, ének), Gáspár "Hangya" Krisztián (basszusgitár), valamint Tokár Gábor (dob) 2004 nyarán alakult. A P. Mobil, P. Box, Piramis, Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Jimi Hendrix dalainak feldolgozása mellett már a kezdet kezdetén arra törekedtek, hogy kialakítsák és megmutassák egyéni arcukat is, így saját számok írásába is kezdtek. Mára 11 nótájuk van, amelyek egy részét sikerült rögzíteniük. Tervük, hogy további önálló szerzeményekkel együtt a meglévőket professzionális körülmények között CD-be foglalják. Reményeik szerint sikerül kiadót találniuk az ötletek megvalósításához.

Az együttes zenéje leginkább a hard rock műfajába sorolható, mindemellett arra törekednek, hogy népzenei díszítőelemekkel tegyék sajátosan magyarrá a dallamvilágot. Mint az énekes Varga Zsolt hangsúlyozza, nem akarnak a "6897-ik szimpla hard rock vagy heavy metal banda lenni a Kárpát-medencében". Az énekes-szövegíró ugyanakkor arra is ügyel, hogy a szövegvilág is érdekes, változatos legyen, s igyekszik elkerülni a kliséket.

A HunHír.Hu oldaláról most a megismertetés céljából letölthető a Kerecsen demó albumáról két dal is. Az egyik, a már említett népszavazási kudarc ihlette Memento, a másik pedig a szintén nem éppen pozitív élményekről tanúskodó Kali Juga.

A zenekar hamarosan az interneten is elérhető lesz, a www.kerecsen.com-on.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat