HunHír.info

2019. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

Szélbe kiáltott hősi énekek

2005. november. 28. 00:02G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Koncertbetiltó Turulgyűlölő szociállibsiknek méltó választ adott ármánykodásukra a kettészakított ország egy jobb szelete. Hatalmas, elsöprő sikert aratott a budapesti WigWamban az Ismerős Arcok és a Kárpátia. Több mint lemezbemutató - jellemezhetnénk az estet, hiszen a közönség már kívülről fújta a Kárpátia új hanghordozójának dalait.
Az úgynevezett nemzeti oldalra sajnos egyáltalán nem jellemző profizmussal szervezték meg a Kárpátia lemezbemutató koncertjét, és telitalálatként előzenekarnak a feltörekvő Ismerős Arcok elnevezésű formációt hívták meg. A Kárpátia hangsúlyosan foglalkozik a magyarságot eddig ért legnagyobb sorstragédiával, Trianonnal, és a lelki egyesítés mellett mindig figyelmeztet arra, hogy a magyar föld nem lehet idegen kufárok játékszere, a Kárpát-medence egy harcos, több ezer éves nép ősi lakhelye.



A nemzetcsonkításra emlékezve vasárnap este 19 óra 20 perckor a színpadra lépett a billentyűssel, hegedűssel kiegészített Ismerős Arcok, s Nyerges Attila tájékoztatása szerint januártól már általános lesz koncertjükön a hangszerek királynője. A korábbi hanghordozók anyagából válogatta össze Nyerges Attila a repertoárt, és a közönség vevő is volt a hazafias töltetű érzelemmel dúsított dalszövegekre, a professzionális hangzásra. A népdal nagy szerepet játszik a zenekar munkásságában, hiszen ők is teljesítik azt a missziót, hogy a magyar zenei gyökereket ápolni kell és tovább kell adni az utókornak.



Már közhelynek számít, hogy az Ismerős Arcok két sarokpillére, a szívhez szóló, elgondolkodtató szöveg, és a kiváló hangszertudás, a rockra izguló közönség vette is az ismerős adást. A csapat slágereit a közönség együtt énekelte a zenészekkel, megelevenedett az 56-os forradalom, Pongrátz Gergely emléke, sírtak a Hargita letarolt fenyőfái, és térképpel igazodott el az élet útvesztőiben a kisgyermek. Tán még a csillagok is ragyogtak kint az égen, amikor a magyarok kedvenc égitesteiről szólt a dal, a jelzés: itthon vagyunk a Kárpát-medencében, ahová többször is visszavezették őseinket a csillagok, mutatták az utat és alkották az ösvényt, amelyen elvágtatott az a királyfi, akit szívébe zárt székely, s magyar.



A teltházas koncert azt eredményezte, hogy szinte egy gombostűt nem lehetett leejteni és nagyon nehéz volt a közlekedés a Wigwam rock klub egyik szegletéből a másikba, de a Kárpátia dübörgő basszusára már mindenki a színpad közelébe próbált nyomulni. Petrás János minden színpad- és látványtechnikát bevetett a hatás fokozására, hogy a Hősi énekek című új hanghordozójuk immár élőben is át legyen adva nagyközönségnek. Kárpátok zengjetek! - kiáltotta az éjszakába Petrás, s a közönség átvéve a lüktetést, szinte végig az egész koncerten a zenekarral együtt énekelte a szerzeményeket.



A balladisztikusabb hangvételű dalok könnyeket csaltak sokak szemébe, ég felé mozdultak a kezek, amikor az egy Istenről, az egy nemzetről, Magyarország katonáiról, a két világháború közötti időszak hőseiről szólt a történet. A zenekar adózott a magyar anyák és apák emlékének, a szülőknek, akiknek szerepe fontos a gyermek szellemi fejlődésében, és abban, hogy ne gyökértelen, kódorgó világpolgár, hanem öntudatos magyar lehessen. Amikor a közönség úgy érezte, hogy ki kell törnie belőle is a tenni akarás, az együvé tartozás és a véleménynyilvánítás hangjának, akkor halkult a zenekar, s ezerkétszáznál is több torokból zúgtak a nagyapáink által is ismert dalok, és a hangulatában hasonló Kárpátia-szerzemények.



Akárcsak az Ismerős Arcokat, a Kárpátiát sem akarta leengedni a színpadról a közönség, kicsikarta a ráadásokat. Az órákig tartó varázsnak is egyszer véget kell vetni, mert kezdődnek a dolgos hétköznapok, az egyszerű csaták és a megmaradásért vívott harc, amelyhez azért lehetett az utolsó másodpercekben is erőt meríteni a Kárpátok karéjában élő hun leszármazottak szent énekével, a Székely Himnusszal.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat