HunHír.info

2018. Magvető hava 15. nap, Táltos napja.

Pomázon énekelhetnek a székelyekért

2005. szeptember. 21. 21:57HunHír.Hu

Az, hogy az Erzsébetligeti Művelődési Ház igazgatója hasonló indokkal mondta le a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által a székelyföldiekért szervezett segélykoncertet, mint utólag a Petőfi Csarnok illetékese az ellehetetlenített Kárpátia zenekar esetében, bizonyára csak a véletlen műve lehet.
A HVIM egy nemes cél, az árvíz sújtotta legelesettebb székelyföldi falvak megsegítése érdekében hívta össze a hazai rockvilág színe javát. A rocklegendák mellett a nemzeti rock képviselői is hangsúlyosan teret kaptak a programban. A HunHír.Hu információi szerint a mozgalom főszervezője, Zagyva Gyula megbeszélte a tervezett helyszín, az Erzsébetligeti Művelődési Ház igazgatójával, Bankó Lászlóval, hogy az által felügyelt intézményben tartják meg a segélykoncertet.

Micsoda véletlen, kísértetiesen ugyanaz történt, mint a Kárpátia együttes esetében. A művház igazgatója a szerződés megkötése napján tudatta Zagyvával, hogy különböző okok miatt nem tarthatják meg a rendezvényt. Indoka hasonló volt, mint utólag Molnár Ákosé, a Petőfi Csarnok főszervezőjéé, aki végül is nem politikai nyomásra, hanem időponttorlódásra hivatkozott a meghiúsult Kárpátia-koncert kapcsán. Bankó közölte: pár nap múlva rock koncert lesz az intézményben, így előre fel kell rakni a technikát. Mikor Zagyva számon kérte, hogy ezt korábban miért nem közölte vele az igazgató, a válasz csak annyi volt: elfelejtettem.

Milyen kár, hogy mostanság feledékeny intézményi munkatársakkal, amnéziában szenvedő szervezőkkel, bürokratikus akadályokkal találkoznak azok, akik nemzeti rock együtteseket kívánnak felléptetni budapesti intézményekben. A fővárosi hivatalos kulturális intézményrendszert ismerő informátorunk szerint a fent említett kategóriába sorolt zenekaroknak kár is Budapesten próbálkozniuk közintézményekben, vagy önkormányzati tulajdonú művelődési házakban, hiszen nagymértékben meghatározza a fellépési lehetőséget, hogy a polgármesteri hivatalok esetében például milyen jellegű a képviselőtestület összetétele. Nem kell hivatalos leveleket kibocsátani, elég egy figyelmeztető körtelefon, s máris dugába dőlhet a fellépés.

Természetesen nem állítjuk, hogy az Erszébetligeti Művelődési Ház igazgatója letiltotta az egyesek által szélsőjobboldalinak aposztrofált HVIM szervezte segélykoncertet. Mindenesetre furcsálljuk a véletlen egybeeséseket, de mást nem tehetünk. Egy, ami biztos: a pomázi művház segített a kérdés megoldásában, és el is kelt a nagylelkű hozzájárulás. Egy meghirdetett koncertet rövid idő alatt ugyanis általában lehetetlen új helyszínre vinni, és talán ezt a gyakorlati kérdést ismeri Bankó László igazgató úr is.

A székelyekért aggódók, a rock és a nemzeti rock kedvelőinek viszont nem kell elkeseredniük. Pomáz sokkal jobb helyszín, jobban és gyorsabban is megközelíthető, mint az erzsébetligeti, és az sem elhanyagolható, hogy jelentkezett egy újabb zenekar is a fellépők mellé, a Dobogó-Kő.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Auschwitz parancsnoka voltam - Martin BroszatAuschwitz parancsnoka voltam
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat