HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Letiltották a Kárpátia együttest

2005. szeptember. 05. 10:03HunHír.Hu

A HunHír.Hu értesülései szerint meghiúsult a hétfőre tervezett szerződéskötés a Kárpátia zenekar novemberi Petőfi Csarnok-beli lemezbemutató koncertjével kapcsolatosan. Az intézmény munkatársa, Nagy Ákos közölte, hogy a vélelmezhető politikai felhangok miatt nem léphet fel a fővárosi tulajdonú intézményben a Kárpátia és az Ismerős Arcok elnevezésű formáció.
A Kárpátia együttes vezetője, Petrás János tájékoztatása szerint az együttes kiadójával közösen szóban már korábban megállapodtak a Petőfi Csarnokkal, hogy a zenekar novemberben az intézményben rendezi meg harmadik nagylemezének bemutatóját az Ismerős Arcok közreműködésével.

A hétfőre tervezett szerződéskötés viszont meghiúsult, mert az intézmény munkatársa, Nagy Ákos jelezte: eldöntötték, hogy nem lesz koncert, mivel úgymond egyszer már megégették magukat. (Nagy ezzel arra utalt, hogy a Nemzeti Dal Ünnepe című koncertet 2001 decemberében végül is Demszky Gábor főpolgármester személyes vétója miatt hagyta ki programjai közül a PeCsa.)

Petrás kérdésére, hogy mi az oka az intézmény pálfordulásának, Nagy elmondta: "az egész folyamat végén Demszky Gábor áll". A zenekarok keresik a megoldást, és tiltakoznak az őket ért diszkrimináció ellen.

Mint emlékezetes, a Pannon Rádió Rockszerda című adásnapjának közreműködésével, a rádióban nagy sikerrel játszott dalok előadói közös koncertet kívántak tartani 2001. december 26-án. Több együttes éppen a rádiós népszerűség miatt szerveződött újra, s ébredt fel "téli álmából". Demszky Gábor főpolgármester nemzetközi skinhead-találkozóval riogatva, személyes döntésével letiltotta a koncertet, amely megrendezése mellett kiállt a Fővárosi Közgyűlés ellenzéke. Demszky elismerte, hogy jogellenesen döntött, és vállalta az esetleges kártérítés megfizetését is. A zenekarok végül is a Pannon Rádió Rockszerdájában élő adás keretében pótolták a hallgatókat és a rajongókat az elmaradt koncertélményért.

A PeCsás botrány után a 2002 nyarán megrendezett örvényesi Koppány-táborban végre sikerült felléptetni az együtteseket, amelyek azóta is töretlenül koncerteznek. A régiek mellett több új formáció jött létre, illetve állt össze, így a nemzeti rocknak nevezett zenei irányzat mára legkedveltebb képviselői között számon tartott Kárpátia és az Ismerős Arcok. Tömegrendezvények, motoros fesztiválok megbecsült és szeretett előadói lettek, több mint félszázas nagyságrendű éves koncertprogrammal. A zenekarok pártpolitikától mentesen, a magyar kultúrát és a magyar hagyományokat közvetítik, erősítve a nemzeti öntudatot. Ezért is érthetetlen a Petőfi Csarnok hozzáállása, mert nem lehet a zenekarokat kirekesztőnek, rasszistának bélyegezni.

Úgy tűnik, az intézmény, illetve a jelek alapján Demszky Gábor ismételten mesterségesen gerjesztett egy kultúrbotrányt, és ennek, s nem a koncertnek lesznek felhangjai, hiszen vélhetően a Fidesz-MDF-MKDSZ frakciója, valamint a MIÉP képviselőcsoportja is felemeli a szavát a kettős mércét alkalmazó diszkriminatív liberális ítélkezés miatt.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat