HunHír.info

2018. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

Nem, nem, soha!

2006. június 06.
HunHír.Hu

Nyolcvanhat évvel a gyászos trianoni területcsonkítás után megvalósult az az alulról jövő kezdeményezés, hogy három helyszínen emlékezzünk a magyarokat ért világméretű igazságtalanságra. A Kárpátia zenekar és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett és megvalósított trianoni megemlékezéssel egy időben, június 4-én, 16 óra 32 perckor Nyárádszentmártonban gyújtották meg a magyar motorosok a megemlékezés őrtüzét, Háromszéken, a csernátoni egykori ereklyés országzászlónál pedig a Magyar Nemzeti Front által szervezett zarándokcsoport hirdette a magyar megmaradás fontosságát, a soha nem felejtést.

Magyar Menedék - Udo UlfkottePetrás János, a Kárpátia együttes vezetője szerint hét-nyolcszáz magyar emlékezett meg a Trianon-palota Colbert termében 1920. június 4-éről. Az Árpád-sávos, nemzeti színű zászlókat lengető, fegyelmezett magyarok a Versailles-i palota elől vonultak a Trianon-kastélyig, hogy kifejezzék a magyar érdekvédelem fontosságát, a világ magyarjainak a jövőbe vetett hitét.


Fotó: Moldoványi Tibor


Fiatalok, idősek, csonka országiak, Kárpát-medencei és a világban szétszóródott magyarok, 56-os forradalmárok képviselték a földgolyó több mint 15 milliós magyarságát, amikor beteljesülhetett a zenekarvezető álma, s a 480 négyzetméteres teremben felállított emelvényen elmondhatta: "Szép jó estét, Trianon! A színpadon a Kárpátia."


Fotó: Varga Imo


A rendezvényt a magyar motoros társadalom klubjainak tagjai biztosították, North Patrol MC, a Koppány MC, a Gas Killers, a Devils és más coloros egyesületek képviseletében.

A csíksomlyói búcsúra román rendőri felvezetéssel érkező vasparipások Babba Máriától hazafelé megálltak Nyárádszentmártonban az adott időpontban, és ott gyújtották meg az akácfából készített, nemzeti színű szalaggal átkötött jelképes máglyát, amellyel a szabad magyarok fejezték ki óhajukat az igazságtalanság, a törvénytelenség orvoslására. A főszervező, Bujdosó Janó a HunHírrel közölte: "nem találok szavakat, nem tudom leírni az élményt. Bárhol motoroztunk Erdélyben és Székelyországban, a búcsúra gyalogló zarándokok, a helybéliek hatalmas ovációval köszöntöttek bennünket, volt, hogy sírtak az emberek."A Magyar Nemzeti Front szervezésében a Háromszéket felkereső zarándokok a csernátoni egykori ereklyés országzászlónál fogalmazták meg azt a gondolatot, hogy egy több ezer éves nép történetében porszem a 86 esztendő. G. Kirkovits István, a HunHír.Hu alapítója, a túra idegenvezetője megemlékező beszédében elmondta: ahogy ma nem foglalkozunk a törökök 150 éves ittlétével, úgy az éltető remény szerint pár emberöltő után már csak egy rossz álom lesz a Szent Korona országának egykori szétaprítása.

Az Őz János Miklós vezette küldöttség a helybéliek helyeslő csodálkozása mellett énekelte el a magyar és a székely himnuszt, és a legrégebbit, a Boldogasszony Anyánkat.

A HunHír.Hu felhívására érkeztek többen is a búcsúsok közül személyautókkal, akik piros-fehér-zöld szalagot kötöttek a 63 vármegye rögét rejtő obeliszk oldalára.

Tekintse meg az eseményekről készült képtárainkat:
Trianon 2006 - Tüntetés Versailles-ban
Csíksomlyói búcsú 2006.
Csíksomlyóra dübörögtek a motorok

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat