HunHír.info

2019. Napisten hava 18. nap, Viola napja.

Nem, nem, soha!

2006. június 06.
HunHír.Hu

Nyolcvanhat évvel a gyászos trianoni területcsonkítás után megvalósult az az alulról jövő kezdeményezés, hogy három helyszínen emlékezzünk a magyarokat ért világméretű igazságtalanságra. A Kárpátia zenekar és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett és megvalósított trianoni megemlékezéssel egy időben, június 4-én, 16 óra 32 perckor Nyárádszentmártonban gyújtották meg a magyar motorosok a megemlékezés őrtüzét, Háromszéken, a csernátoni egykori ereklyés országzászlónál pedig a Magyar Nemzeti Front által szervezett zarándokcsoport hirdette a magyar megmaradás fontosságát, a soha nem felejtést.

Menedék - BaráthosiPetrás János, a Kárpátia együttes vezetője szerint hét-nyolcszáz magyar emlékezett meg a Trianon-palota Colbert termében 1920. június 4-éről. Az Árpád-sávos, nemzeti színű zászlókat lengető, fegyelmezett magyarok a Versailles-i palota elől vonultak a Trianon-kastélyig, hogy kifejezzék a magyar érdekvédelem fontosságát, a világ magyarjainak a jövőbe vetett hitét.


Fotó: Moldoványi Tibor


Fiatalok, idősek, csonka országiak, Kárpát-medencei és a világban szétszóródott magyarok, 56-os forradalmárok képviselték a földgolyó több mint 15 milliós magyarságát, amikor beteljesülhetett a zenekarvezető álma, s a 480 négyzetméteres teremben felállított emelvényen elmondhatta: "Szép jó estét, Trianon! A színpadon a Kárpátia."


Fotó: Varga Imo


A rendezvényt a magyar motoros társadalom klubjainak tagjai biztosították, North Patrol MC, a Koppány MC, a Gas Killers, a Devils és más coloros egyesületek képviseletében.

A csíksomlyói búcsúra román rendőri felvezetéssel érkező vasparipások Babba Máriától hazafelé megálltak Nyárádszentmártonban az adott időpontban, és ott gyújtották meg az akácfából készített, nemzeti színű szalaggal átkötött jelképes máglyát, amellyel a szabad magyarok fejezték ki óhajukat az igazságtalanság, a törvénytelenség orvoslására. A főszervező, Bujdosó Janó a HunHírrel közölte: "nem találok szavakat, nem tudom leírni az élményt. Bárhol motoroztunk Erdélyben és Székelyországban, a búcsúra gyalogló zarándokok, a helybéliek hatalmas ovációval köszöntöttek bennünket, volt, hogy sírtak az emberek."A Magyar Nemzeti Front szervezésében a Háromszéket felkereső zarándokok a csernátoni egykori ereklyés országzászlónál fogalmazták meg azt a gondolatot, hogy egy több ezer éves nép történetében porszem a 86 esztendő. G. Kirkovits István, a HunHír.Hu alapítója, a túra idegenvezetője megemlékező beszédében elmondta: ahogy ma nem foglalkozunk a törökök 150 éves ittlétével, úgy az éltető remény szerint pár emberöltő után már csak egy rossz álom lesz a Szent Korona országának egykori szétaprítása.

Az Őz János Miklós vezette küldöttség a helybéliek helyeslő csodálkozása mellett énekelte el a magyar és a székely himnuszt, és a legrégebbit, a Boldogasszony Anyánkat.

A HunHír.Hu felhívására érkeztek többen is a búcsúsok közül személyautókkal, akik piros-fehér-zöld szalagot kötöttek a 63 vármegye rögét rejtő obeliszk oldalára.

Tekintse meg az eseményekről készült képtárainkat:
Trianon 2006 - Tüntetés Versailles-ban
Csíksomlyói búcsú 2006.
Csíksomlyóra dübörögtek a motorok

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat