HunHír.info

2019. Fergeteg hava 21. nap, Regehű napja.

Elszabadult a pokol

2005. január 05.
G. Kirkovits István

Talán már hamuvá is lett az a magyar zászló, amit ma délelőtt Udvarhelyen akartak meggyújtani részeg suhancok. Csak titkon merem remélni, hogy végül is valamely jóérzésű ott lakó lefogta a megszentségtelenítő kezeket. Általánosságban gyűlöltek meg bennünket, lobogónkat, Himnuszunkat, és egyre erőteljesebbek, gyakoribbak azok a hangok, amelyek a teljes lelki-érzelmi-fizikális elszakadásért kántálnak.

Menedék - Baráthosi

A Hargita lábánál élők, akik most a legzajosabbak, elkeseredettségükben elfeledkeznek arról, hogy mégiscsak volt másfél millió magyarországi, aki értük harcolt, tett, és nem riasztotta el a galád kormányzati propaganda. Ezek az emberek, vagy legalábbis nagy többsége járt vissza Erdélybe, kereste a gyökereket és a kapcsolatokat, hitte magáénak is az ottani földet. Ezek az emberek most úgy érezhetik, kétszeresen arcul vágták őket.

Saját itteni kormányuk és itt lakó honfitársaik, valamint azok a székelyek, akik nem akarnak megkülönböztetni, akik a becsületes, jó szándékú embereket egy kalap alá veszi a haspárti hordával. Éppen azért azokhoz és csak azokhoz szól a dörgedelem, akik a józan észt elvetve vad, kimondhatatlan dühvel gyalázzák meg azt, amely minden igaz magyar számára fontos kell, hogy legyen a Kárpát-medencében.

Hol vannak a felelős értelmiségiek? Hol vannak az ottani gondolkodók, akik rávezetik a székelyeket, hogy próbáljanak meg különbözőségeket tenni? Hogy méltósággal viseljék, hogy csak másfél millió van ugyan, de annyi azért van. E másfél millió szenvedett annyit az anyaországi hatalmaktól, és most a szeretett vérektől, hogy előbb-utóbb nála is elszakad a cérna. Hogy lehet az, egy másodperc alatt elfelejtik az erdélyiek az értük folytatott küzdelmet, hogy nem hatja meg őket az az önfeláldozás, amelyet nagyon sokan kifejtettek a kampány sikere érdekében? Nem a nemzetrontó kormányon, hanem valójában a feléjük kezüket kinyújtókon verik el a port.

Milliós nagyságrendű a fájó lelkek száma, a tehetetlen, megalázott embereké, akik joggal érezhetik magukat többszörösen is elhagyatottnak. Akikért küzdöttek, azok közül nagyon, de nagyon sokan mindezt semmibe veszik, s egy szintre hozzák őket a nemzetárulókkal.

Mit gondoltok székely vérek, a nem szavazókat érdekli, hogy ti miket beszéltek? Gondoljátok, hogy foglalkoznak veletek? Számukra ti semmit sem jelentettetek, idegent és esetleges anyagi problémaokozót, s azért szavaztak ellenetek, nehogy valami zavarni tudja posványos kis köreiket. Az igent szavazóknak fáj a viselkedésetek, az Erdélybe, Székelyföldre járóknak. Tudjátok, érezzétek: azért is nemet mondott a szerencsétlen panelproli, mert valójában azt sem tudja, hogy létezik Székelyföld, hogy létezik Erdély, s hogy ott a Szent Korona alattvalóinak utódai élnek.

Hagyjátok abba ezt a kíméletlen testvérharcot, mert a jók és az igazak véreznek el a küzdelemben! Igen, vessétek meg azokat, akiknek nem kellettetek, de azokat és csak azokat. Ne a zászlót, a jelképeket gyalázzátok, általánosítsatok, hanem azt mondjátok: mi és ti ott másfél millióan próbáljuk meg együtt, mert ha a lelki-érzelmi öldöklődés fokozódik, elérik céljukat ennek kiagyalói.

Gondolkozzatok, és ne általánosítsatok, mert Trianon egy szúnyogcsípés ahhoz az érzelmi, hitbeli zűrzavarhoz képest, ami most az elvakult fejekből kipattanva rekordgyorsasággal beteljesítheti a nemzethalált!

2004. december 08.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat