HunHír.info

2018. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

A szociknak nem fáj

2005. január 05.
G. Kirkovits István

A gyászos, nemzetrabló trianoni békediktátumra emlékeztet nap mint nap a tárogatószó az esztergomi várban. A falra szerelt hangszórókból felhangzik a régi magyar hangszer sírása, hogy figyelmeztesse a feledékeny utókort a magyarság ellen elkövetett bűnökre. Ez így is lenne rendjén, csakhogy a muzsika mögé politikai felhangok is keveredtek.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az egyik napilap tájékoztatása szerint a városi képviselőtestület szocialista tagjai nem értettek egyet azzal, hogy Trianon emlékére szólaljon meg a hangszer. Ők csak azért szavazták meg a javaslatot, mert kiváló idegenforgalmi attrakciónak tartják. A derék szocialisták szerint az uniós csatlakozással a határok jelképessé váltak.

Nagyon úgy tűnik, hogy a népi-nemzeti húrokat megpendíteni akaró kommunista utódpárt képviselői azért mindig csak kimutatják foguk fehérjét, és nem éppen tökéletes földrajzi ismeretekről tesznek tanúbizonyságot. Addig rendben van, hogy a Duna túloldalán lévő Párkány és a szlovák fennhatóság alá került Felvidékünk az uniós csatlakozás után még könnyebben megközelíthető, de a várt nagy összeborulás cseppet sem enyhített az elszakított kárpátaljai, erdélyi és délvidéki véreink sorsán. Az ő számukra nemhogy jelképessé váltak a határok, hanem sokkal nehezebb és körülményesebb azok átlépése, hiszen kívül maradtak a körön, és úgymond csak az Európa közepén lévő anyaország lett a nyugat ismételt keleti bástyája.

Egyszerűen felháborító, hogy vannak még az országban olyanok, akik egy kézlegyintéssel elintéznék azt, ami a magyarság több ezer éves történelmének egyik legtragikusabb pontja. Hogy akarnak a szocialisták közeledni a nemzethez, ha annak legnagyobb fájdalmára fittyet hánynak, és idegenforgalmi attrakcióvá alacsonyítják le a gyász kifejezését. Kutyából nem lesz szalonna tartja a régi mondás, és bármit is papolhatnak a bolsevikok leszármazottai, a proletár internacionalizmus szelleme még mindig ott kísért körükben.

Lehet, hogy az esztergomi szocialisták egyszer előállnak azzal az ötlettel, hogy meg kéne fordítani a város oroszlános emlékművét, hiszen nehogy már Párkány felé tátsa ki száját az állatok királya, jelezvén, hogy nem, nem, soha. Annak örülhetünk, hogy mégis felcsendül a dal, és legalább azoknak, akiknek 1920. június 4-e örök feledhetetlen, megdobbanhat a szíve a múltidézéskor. A csak turisztikai megfontolásokat szem előtt tartó szocialisták pedig hallgathassák otthon hangszóróból az internacionálét. Ha kedvük úgy tartja, vörös lobogóval masírozhatnak is fel, s alá a szobában.

2004. július 14.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat