HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Visszaütni tilos

2005. január 05.
G. Németh Éva

Hónapok óta tűrnek a délvidéki magyarság ifjai. Hordozzák a jelet magukon, várnak, időt hagynak a rácoknak, hogy lenyugodjanak; a szerb és magyar vezetésnek, a pártoknak, hogy befolyásukat felhasználják a politikai indíttatású bántalmazások visszaszorítására. Temerinben alvilági leszámolás áldozata lett egy újvidéki szerb drogdíler, a cselekmény elkövetéséért történetesen öt magyart gyanúsítanak.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Miután a magyarverések hírére a kósza fejfelkapásokon kívül a helyzet mit sem változott, ez az esemény éppen kapóra jött a szerb nacionalistáknak, akik megtorlást, nemzeti okokat véltek felfedezni az ügy mögött. Úgy gondolták, hogy a magyarok sorsukat saját kezükbe vették, s hogy szó szerint így is tettek néhányan Temerinben.

A média aztán aljas akcióról, lemészárlásról harsogott. Részletesen beszámolt arról, hogy a magyar fiatalok miként egyengették fátumukat, amikor megaláztatásukat egy szerbre oly módon vetítették ki, mintha ezen múlna megmaradásuk. Majd a kórházban megszólaltatott sértett maga is cáfolta, hogy a nacionalizmus állt volna az összeverés hátterében.

Mindenesetre intő jelként is felfogható, hiszen akár elő is fordulhat, hogy a magyarok mostoha végzetük egy kézzel fogható levonatát láthatják egy szerbben& Bekövetkezhet ugyanis, hogy a cselekedethiányos magyar és szerb diplomácia akart vagy akaratlan tehetetlensége hatására egyszer csak a kétségbeesett düh felülkerekedik a jóhiszeműségen, az önuralom helyett az vezérli őket.

A kérdés azonban nem csak annyi, hogy valakik megvernek valakit, aki nem tetszik nekik. Hol van a határ, meddig lehet, meddig kell, és meddig elviselhető a tűrés? Ki állítja meg a szerbeket, ki aggódik a háborús tűzfészek kialakulása miatt? A civilizáció, s az ehhez illeszkedő, elvárható viselkedésforma nem adhat mindenre választ. Nem mondhatjuk, hogy ejj, gyerekek, ez így nem járja, ne védjétek meg magatokat, tartsátok még oda a másik felét is az orcátoknak. Ja, hogy már az is véres? Nem baj, csak akad még ott valami, amin a rácok kiélhetik beteges ez a mi országunk, takarodjatok haza meggyőződésüket.

A szabad szerb és magyar sajtó szerint attól tartanak, hogy a temerini incidens kiélezheti az etnikai ellentéteket a Délvidéken. Mintha nem lenne már évek óta így ez, mintha mindenért, így hát ezért is a magyarok lennének a felelősek, csak mert előrevetítik, egy idő után nem hagyják magukat, s kiállnak igazságuk: a szülőföldjükön való megmaradásuk létjogosultságáért. A bajt megelőzendő, éppen ideje, hogy összedugják fejüket, s kisüssenek valamit odafenn. Kezdetnek az autonómia éppen jó megoldásként szolgálhatna, vagy beindulnak a szerbek a szélsőségesen nacionalista pártok uszítására, a most már tényleg van mire visszavágni rágalom sulykolása alapján. Mert azt senki nem akarhatja, hogy a Közel-Keletről szóló tudósításokhoz hasonlóan napihír legyen, mely részről hány áldozat esik el éppen.

2004. július 01.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat