HunHír.info

2019. Szelek hava 19. nap, Kocsárd napja.

Rossz hírek a Notre Dame helyrehozataláról: nincs akkora fa Európa-szerte, mint kellene

2019. április 19. 12:57

A Notre-Dame tetőszerkezetéhez 1160 és 1170 között összesen 1300 fát vágtak ki, de ezek a példányok 300-400 évesek voltak akkoriban, ezért nem biztos, hogy ma Európában van elég ilyen idő fa - ezt Bertrand de Feydeau a francia nemzeti örökség védelmével foglalkozó Fondation du patrimoine nevű civil szervezet vezetője mondta.

Még az űrből is látszik a Notre Dame pusztulása

2019. április 19. 07:01

Április 17-én lőtte a Digital Globe WorldView-2 műholdja azt a képet, amelyen kristálytisztán látszik, mennyi pusztítást végzett a tűz a Notre Dame tetején: a ledőlt torony helyén csupán egy hamutól szürke lyuk tátong, és még a bámészkodó tömeg is jól kivehető a Szajna partján. A Digital Globe Twitteren osztotta meg a fotót.

Persze a pápának nevezett valakinek egy muzulmán néger bűnözőnek is a talpát kellett mosogatnia

2019. április 19. 06:36

ferenc-papa.jpgKilenc olasz, egy brazíliai, egy elefántcsontparti és egy marokkói rabnak mosta és csókolta meg a lábát Ferenc pápa a Róma közeli Velletri börtönében, ahol az utolsó vacsorára emlékező misét mutatta be csütörtökön. Ferenc pápa a büntetés-végrehajtási intézet színháztermében mutatta be a misét, amelynek során elvégezte a lábmosás szertartását.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban - ez kérem szélsőbaloldali terrortámadás

2019. április 18. 20:08

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.
Szemtanúk szerint hajnali egy környékén csaptak fel a lángok, a tűzoltók hamar megfékezték a tüzet, senki sem sérült meg. A három autó mellett egy épületben is kisebb kár keletkezett.

Még be sem engedték a nyomozókat a Notre-Dame-ba, de már rövidzárlatról hablatyolnak

2019. április 18. 20:05

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet. A rendőri vezető, aki nevének elhallgatását kérte, az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a nyomozókat biztonsági okokból még mindig nem engedték be a székesegyházba.

Soros bandája szerint Izrael szintjén áll a magyar sajtószabadság

2019. április 18. 18:58

zsido-sok-250.jpgA Riporterek Határok Nélkül elnevezésű Soros-szervezet ismét lejjebb sorolta Magyarországot az általuk készített sajtószabadsági ranglétrán. A 2019-es évben már csak a 87. helyet érte el hazánk, ezzel egyúttal azt is állítják, hogy médiaviszonyaink Sierra Leone (86.) , Peru (85.), Izrael (88.), Bissau-Guinea (89.) és Szerbia (90) szintjén állnak.

William Barr: Trumpék nem játszottak össze az oroszokkal

2019. április 18. 18:36

Sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején - jelentette be William Barr amerikai igazságügyi miniszter azon a sajtótájékoztatóján, amelyet a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt tartott csütörtökön.

Szereti tömni a pénzes zsákját az európai libsi!

2019. április 18. 14:08

Tovább dagad a pártfinanszírozási botrány Brüsszelben, a bevándorláspárti liberálisok még most sem tudnak elszámolni a multiktól kapott támogatásokkal.

Moszkva leállítja az ukrajnai tüzelőanyag-exportot

2019. április 18. 13:24

Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti az Ukrajnába irányuló szén-, kőolaj- és földgázexportot, válaszul az ellene Kijev által meghirdetett legújabb szankciókra - jelentette ki Dmitrij Medvegydev orosz miniszterelnök Gorkiban, a csütörtöki kormányülésen. Moszkva emellett megtiltja az ukrán gép-, könnyű- és fémfeldolgozó-ipari termékek importját.

Netanjahu belecsapott a lecsóba: Telepesek, ultraortodoxok és ultracionisták az új kormányában

2019. április 18. 10:02

izrael_tank_fiatalok_-250.jpgReuven Rivlin államfő szerda este Benjámin Netanjahut bízta meg Izrael új kormányának megalakításával az április 9-i választáson parlamentbe jutott pártok többségi javaslata alapján. Rivlin hangsúlyozta, hogy az ország nehéz választási időszakon van túl, amelyben olyan dolgok is elhangzottak, amelyeknek nem kellett volna, és kiemelte az Izraelben élő összes nemzetiség és vallás együttélésének és együttműködésének fontosságát.

Dante időben figyelmeztetett...

2019. április 18. 08:20

sarkany.jpgMint tudjátok a Notre-Dame-i tűzvésznél ledőlt a franciák nemzeti jelképe, a gall kakas is. Ez előremutató jel rájuk nézve. A Nagy Francia elsötétedés óta a szabadkőműves páholyerők irányítják az országukat és ők is indították el az Európai migrációs folyamatokat. A hosszú ideje tartó "felvilágosult " erők lezüllesztették a világot, Európát, megszüntették a nemzetek színes világát, tönkretették a nemzeti és emberi értékeket...

Rettenetes buszbaleset történt, mindegyik halálos áldozat német állampolgár volt

2019. április 18. 07:38

A madeirai buszbaleset mindegyik halálos áldozata német állampolgár volt - jelentette be a portugál köztársasági elnök, a hatóságok pedig közölték, hogy a kórházban időközben életét vesztette egy német nő, így 29-re emelkedett az elhunytak száma.

Francia király emlékhelyét rongálta meg egy pakisztáni mocskos idegen betolakodó

2019. április 18. 07:36

Nemrég megrongálták a Saint-Denis-székesegyház orgonáját, s több díszes ólomüvegét is betörték. A hatóságok szerint az elkövető egy 41 éves pakisztáni származású férfi volt, aki alig két hónapja jutott Franciaországba.
A nyomozás során megtalálták az illegális bevándorló DNS-ét a templomban, így terelődött a gyanú a 41 éves pakisztáni férfira, akit a hatóságok nem sokkal később le is tartóztattak.

Benzinnel, gyufával akart bemenni egy férfi a New York-i Szent Patrick székesegyházba

2019. április 18. 07:30

A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines palackkal akart bejutni a templomba - tette közzé a New York-i érsekség. A későbbi rendőrségi közlemény szerint a kifejezetten zavart idegállapotban lévő férfinál gyufát is találtak.

Kezdődik: lehet, hogy mégsem az eredeti Notre-Dame-torony másolatát építik meg

2019. április 17. 19:52

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdetnek a Notre-Dame huszártornyának újjáépítésére. A pályázat "segítségével" döntik el, hogy az eredeti másolatát építik meg, vagy korunk technikáinak és kihívásainak megfelelő új toronyra van szükség – jelentette be szerdán Édouard Philippe francia kormányfő.

Az azért nem járja, hogy a zsidók nem hódítják meg a Holdat...

2019. április 17. 14:43

zsid-csillag.jpgBeresit 2 néven új űrszondát építenek – jelentette be az első holdszonda építését nagyrészt finanszírozó Morris Kahn dél-afrikai–izraeli üzletember. "Eljutunk a Holdra, és kitűzzük rajta az izraeli zászlót" – nyilatkozta az első űrszondaépítési programot 40 millió dollárral (több mint 11 milliárd forinttal) támogató Kahn az első próbálkozás kudarca után a Jediót Ahronót című újság online kiadásaként működő ynetnek.

Kevesen kértek kártérítést Szlovéniában a kommunista rezsim áldozatai közül

2019. április 17. 13:53

Szlovéniában a kommunista rendszer károsultjai közül eddig mindössze 35 ezren nyújtották be kérelmüket kárpótlására, miközben a kárpótlásra jogosultak tényleges száma több mint százezerre tehető - közölte szerdán a helyi média.

Macronék elvonták a pénzt a Notre-Dame felújítástól

2019. április 17. 13:50

A Notre-Dame már régóta nagyon rossz állapotban volt, folyamatosan halogatták a felújítását, Emmanuel Macron elnök kormánya nem volt hajlandó fedezni a teljes költséget, sőt tavaly 2 és félmillió eurót még el is vont a felújítási munkáktól. A Notre-Dame rektora már akkor jelezte, hogy ez súlyos problémákat okozhat.

Az olaszok nagy része erősebb szövetséget akar Magyarországgal

2019. április 17. 08:48

politika-250.jpgA felmérést a tekintélyes olasz közvélemény-kutató Piepoli Intézet végezte, az adatokat Livio Gigliuto, az intézet alelnöke mutatta be a római magyar nagykövetség által kedden, Rómában rendezett találkozón. A Hogyan látják az olaszok Magyarországot? című felmérés adatai szerint az olaszok 39 százaléka a határozottságot tartja a magyar nép fő jellegzetességének. Az olaszok 52 százaléka bizalmat érez Magyarország iránt.

„Leszarom a Notre-Dame-ot, csak ti, fehérkék deliráltok” – írta a francia diákszervezet egyik vezetője

2019. április 17. 08:15

menekulttabor-250.jpgAz Unef nevű francia diákszervezet két munkatársa botrányos kijelentéseket tett a Notre-Dame-székesegyházat sújtó tűzvésszel kapcsolatban – adja hírül a Le Nouvel Observateur. „Kitört a nemzeti dráma, ég egy katedrális teteje” – írta Édouard Le Bert, a szervezet országos irodájának tagja, aki Twitter-profiljában „antirevizionista kommunistaként” írja le magát.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat