HunHír.info

2018. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

20 éves fiú holtteste feküdt a társasház udvarán

2018. október 17. 06:42

Holtan találtak egy 20 éves fiút a kárpátaljai Ungváron, a Tolsztoj utca egyik többlakásos házának udvarán.

Egy ukrán politikus debilnek nevezte és kutyához hasonlította a magyarokat

2018. október 15. 06:27

ukran-soviniszta.jpgIryna Farion, ukrán nyelvész, aktivista és politikai szakértő egyik előadásán debilnek nevezte a kárpáljai magyarokat, amiért nem ukránosodtak el. A volt ukrán oktatási miniszter egy érzékletes hasonlatot hozott fel a kárpátaljai helyzet illusztrálásához. Szerinte a kutyák is okosabbak a kárpátaljai magyaroknál, hiszen azokat legalább meg lehet nevelni.

Továbbra is nagy a feszültség Kárpátalján

2018. október 14. 13:35

ukran-nacik-2017-oktober-500.jpgTagadta az ukrán külügyminiszter, hogy Kijev állna a kárpátaljai magyarokat listázó internetes oldal mögött. Pavlo Klimkin az M1-nek adott exkluzív interjúban hangsúlyozta, hogy kormánya nem támogatja a szélsőséges honlapot. Az M1-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint viszont az oldal szerkesztői ukrán titkosszolgálati forrásából juthattak hozzá az ötszáz ukrán-magyar kettős állampolgár bizalmas adataihoz – közölte az M1 Híradója.

Kárpátalján pánikhangulat kezd eluralkodni

2018. október 13. 07:45

jobb-szektor-250.jpgKárpátalján pánikhangulat kezd eluralkodni a helyi magyarság körében, miután a hét elején a Mirotvorec (Béketeremtő) szélsőséges szervezet több száz kettős állampolgárságú kárpátaljai tisztviselő és helyi önkormányzati képviselő személyes adatait tette fel a honlapjára – írta szombati számában a Magyar Idők. A lap helyi tudósítása szerint a listát leközlő weboldal Facebook-oldalát tömegesen jelentették gyűlöletkeltés miatt, ezért pénteken ideiglenesen letiltották azt.

Elreptetik a turult a Rákócziak sasfészkéről - a köztes részek címerét rakják helyette az ukrán megszállók

2018. október 13. 07:27

turul.jpgA Munkácsi Vármúzeum pénteken pályázatot hirdetett Ukrajna címeremlékművének elkészítésére, amellyel valószínűleg a turulszobrot cserélik majd le a vár fokán álló obeliszk tetején - adta hírül a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál. Az orgánum szerint az emlékműcsere feltehetően válasz a magyar kormány „ukránellenes és Ukrajnával szemben ellenséges retorikájára”.

Kárpátaljai üldöztetés: vezető beosztású magyarok mondanak fel, több százan követhetik a példájukat

2018. október 12. 12:12

ukran-katonak-250.jpgRövid idő alatt négy vezető beosztású, magyar nemzetiségű közalkalmazott nyújtotta be felmondását a Beregszászi járásban, miután a Mirotvorec (Béketeremtő) nevű szélsőséges szervezet a hét elején feltette személyes adataikat a kettős állampolgárságú kárpátaljaiakat listázó weboldalára. A prozak.info kárpátaljai portál csütörtöki cikke szerint a kárpátaljai magyarokra gyakorolt nyomás súlyos válságot idézhet elő a megye közigazgatásában.

Közvetlen veszélyben vannak a kárpátaljai magyar családok

2018. október 12. 06:05

jobb-szektor-250.jpgUkrajnában már nem csak törvényeket hoznak a magyar kisebbség tagjaival szemben, hanem fizikailag is veszélyeztetik a magyar családokat – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára csütörtök este a Magyarország élőben című műsorban. Az államtitkár szerint rendkívül aggasztó, hogy szinte napi szinten sok olyan döntés születik az ukrajnai magyarok ellen, amelyekről már nem is beszélünk, hiszen a hírek már „halállistáról”, deportálásról és határ közeli laktanyák építéséről szólnak.

Titkosszolgálati adatbázisból szerezték az ukránok a magyarok útlevélszámait

2018. október 12. 05:53

Az ukrán-magyar kettős állampolgárok személyes adatait a weboldalán közlő Mirotvorec (Béketeremtő) utrasovén ukrán szervezet azt állítja, hogy az orosz titkosszolgálatoktól lopta el a magyar útlevelek teljes adatbázisát, amely tartalmazza a magyar úti okmánnyal rendelkező kettős állampolgárságú kárpátaljai lakosok adatait.

Újabb kárpátaljai magyarok a Mirotvorec-listán

2018. október 11. 18:44

A Mirotvorec hírhedt listája mára tovább bővült: már 500 kárpátaljai magyar van a halállistán. Tegnap hiába kérették be a Külgazdasági és Külügyminisztériumba Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövetet, ahogy Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta: Ukrajna folyamatosan megsérti a nemzetközi jogszabályokat, egyezményeket.

Betelepítéssel szüntetnék meg Beregszász magyar jellegét

2018. október 10. 18:00

ukran-tank-250.jpgAz ukrán államnak fel kellene vásárolnia az áttelepült kárpátaljai magyarok üresen álló otthonait kelet-ukrajnai menekültek számára, aminek köszönhetően megszűnne Beregszász magyar jellege, és nem kellene katonaságot állomásoztatni a városban - javasolta Viktor Baloga, az ukrán parlament kárpátaljai képviselője, a Jedinij Centr (JC) párt elnöke az Ukrajinszka Pravda ukrán portálon szerdán megjelent cikkében.

Ukrajna átlépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna

2018. október 10. 16:54

ukran-katonak-250.jpgIsmét berendelték a külügyminisztériumba Ukrajna budapesti nagykövetét. Liubov Nepop a fővárosi Bem téri épületből távozva nem válaszolt újságírói kérdésekre. A diplomatától arra várt választ a magyar külügy, hogy miért kezdtek katonai és belbiztonsági egységeket telepíteni Kárpátaljára.

Az ukránok már megint magyar tisztviselőket listáznak

2018. október 09. 16:47

ukran-katonak-250.jpgAz Ukrajinszka Pravda cikkére hivatkozva a Kárpátalja című portál számolt be arról, hogy az ukrán soviniszta Mirotvorec szervezet megint listázza a magyarokat. Az ukránok háromszáz nevet gyűjtöttek össze, az érintettek neve mellett a magyar útlevelük számát, lakcímüket, ukrán adóazonosítójukat és a Kárpátalján viselt tisztségüket is feltüntették. A lista a Mirotvorec kárpátaljai irodájának a munkája.

Kettős állampolgárság: Több száz kárpátaljai magyart világítanak át

2018. október 09. 14:42

Kárpátalján a hatóságok több száz állami tisztviselőt és önkormányzati képviselőt fognak átvilágítani kettős állampolgárság ügyében annak a több mint 300 fős listának az alapján, amit a Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán portál tett közzé hétfő este magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai lakosokról - közölte Jaroszlav Halasz, Kárpátalja humán ügyekért felelős helyettes kormányzója.

Az ukrán területbitorlók kitelepítenék Kárpátaljáról az őshonos magyarokat...

2018. október 08. 14:08

vereckei-hago-karpatia.jpgEgy ukrán soviniszta szervezet által indított petíció értelmében kárpátaljai magyarok tízezreit telepítenék Magyarországra. A kérdésfelvetés kísértetiesen hasonlít egy korábbi, a magyarsággal szemben elkövetett történelmi eseménysorozatra. A modern történelem folyamán ily módon már többször meghurcolták a felvidéki, a délvidéki és az erdélyi magyarságot. 1947-ben került sor a felvidéki magyarok kitelepítésére. Akkor 76 ezer magyart űztek el otthonaikból.

Egyre több magyar értelmiségit vegzálnak a kárpátaljai ukrán határőrök

2018. október 08. 13:34

jobb-szektor-250.jpgEgyre szélesedik azon kárpátaljai magyarok köre, akiket az ukrán hatóságok vegzálnak átkeléskor. Mint arról beszámoltunk, egy ideje az ukrán hatóságok magyar tisztségviselőket és értelmiségieket zaklatnak a határon. Legutóbb, pénteken délután K. Debreceni Mihály, az MTVA kárpátaljai tudósítója jelezte, hogy ő is felkerült a feketelistára.

Akár teljesen eltörölhetik a kisebbségi nyelvhasználatot Puccsrajnában

2018. október 06. 13:37

jobb-szektor-250.jpgAmennyiben véglegesítik az új nyelvhasználati törvényt, nem használhatják a közéletben nyelvüket a kárpátaljai magyarok. Az ukrán-magyar konfliktus egyre jobban fokozódik, konzuli kutasítások történtek mindkét ország részéről. Magyarország és Ukrajna vonatkozásban 72 db kétoldalú megállapodás létezik, amelynek egyik legfontosabb nemzetközi dokumentuma a kisebbségvédelemről szól – jelentette ki a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában ifjabb Balsai István, nemzetközi jogász.

Feszül a húr Magyarország és Ukrajna között

2018. október 05. 07:04

ukran-katonak-250.jpgAz ukrán kormány beváltotta fenyegetését, távoznia kell a beregszászi magyar konzulnak. A magyar válasz hasonló volt, 72 órán belül el kell hagynia Magyarországot egy ukrán konzulnak. Egyre több és nagyobb konfliktus alakul ki a két ország között. A kárpátaljai magyaroktól a nyelvhasználati jogot is megpróbálják megvonni. Kijevben csütörtökön kezdték el tárgyalni az új nyelvtörvényt, ami ismét hátrányosan érinti a nemzeti kisebbségeket, köztük a kárpátaljai magyarokat is.

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult

2018. október 04. 11:16

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét - tájékoztatott csütörtökön a kijevi tárca a honapján megjelent közleményében.

Kárpátaljai újoncokkal akar erősíteni az ukrán hadsereg - jó lesz a magyar golyófogónak...

2018. október 02. 06:43

A hírt hétfőn jelentette be ungvári sajtótájékoztatóján Bohdan Cseremiszkij ezredes a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság vezetője.Kárpátaljáról a tervek szerint 500 újoncot soroznak be idén ősszel tényleges katonai szolgálatra az ukrán hadseregbe, ami 200 fővel haladja meg a megyéből tavasszal behívottak számát.

Ukrán ultrasoviniszták listázták a magyar külügyért

2018. szeptember 30. 06:16

jobb-szektor-250.jpgFelvette nyilvános adatbázisába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a szélsőségesen soviniszta ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet arra hivatkozva, hogy a magyar diplomácia vezetője nyilatkozatában felrótta Petro Porosenko ukrán elnöknek „az ukrajnai magyarok elnyomását” – jelentette szombaton a strana.ua ukrán hírportál.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat