HunHír.info

2019. Kikelet hava 19. nap, Botond napja.

A magyar-szlovák „kis” háború

2019. március 18. 16:03

rongyos_garda_250.jpgKevesen tudják, hogy a „Nagy háborúnak” nevezett I. világháború és a II. világháború között Magyarország megvívott egy kis háborút is. És ebből, a kis országok kis háborújából, győztesként került ki…Nem tudom, hogy ma mit tanítanak az iskolákban az 1939-es magyar-szlovák háborúról - már ha tanítanak egyáltalán valamit -, de előlünk, mikor még én jártam suliba, a szocializmus idején, szemérmesen elhallhatták még a létét is, mert a proletár internacionalizmusnak nem tett volna jót, ha sokat emlegetik.

Ma 80 éve Magyarország visszavette Kárpátalját!

2019. március 17. 13:54

Dicsőség a hősöknek, dicsőség a Rongyos Gárdának, dicsőség Héjjas Ivánnak!

1939. március 15. Kárpátalja visszatérése - ERRE IS EMLÉKEZZÜNK!

2019. március 16. 11:46

vereckei-hago-karpatia.jpgMiután az első bécsi döntéssel visszakerül Magyarországhoz a Dél-felvidék magyar lakta sávja, nem sok időnek kell eltelnie az újabb határváltozásig. Adolf Hitler végérvényesen felakarja számolni Csehszlovákiát, tervéhez a már autonóm Szlovákiát használja fel. A szlovákok tudomására hozza, hogy amennyiben nem kiáltják ki függetlenségüket, vagyis nem szakítanak a csehekkel, abban az esetben szabad kezet ad a magyaroknak nemcsak Kárpátalja, de Szlovákia megszállására is.

Megint piszkoskodtak ezek az ukránok egy kárpátaljai magyar politikussal

2019. március 14. 06:33

jobb-szektor-250.jpgKözigazgatási bírsággal sújtotta a bíróság a határátlépésekor megtalált magyar útleve miatt Darcsi Karolinát, a beregszászi városi tanács (közgyűlés) magyar frakciójának vezetőjét, akinek a határon rögzített személyes adatai felkerültek a Mirotvorec (Béketeremtő) szélsőséges ukrán soviniszta honlapra is - adta hírül szerdán a Karpatalja.ma című magyar hírportál.

Beregszászra látogatott az Amerikai Magyar Koalíció küldöttsége

2019. március 10. 17:17

A kárpátaljai magyarság vezetőivel tárgyalt és a közösség helyzetéről tájékozódott kétnapos látogatása során Beregszászon az Amerikai Magyar Koalíció (AMK) küldöttsége.

Az elszakított területeken élő magyarnak mindent, az ugandai négernek semmit!

2019. március 09. 18:33

karpatalja-vereckei-250.jpgÚttörő kezdeményezés a Kárpát-medencében, hogy hegyi panziót vásárolt a magyar kormány támogatásával a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a tagjai számára, ami a kárpátaljai magyarság szülőföldön maradását is szolgálja - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos szombaton a nagybereznai járási Viharos (Viska) településén működő Vadvölgy Panzióban.

Újabb magyar katona halt meg Kelet-Ukrajnában az idegen érdekekért

2019. március 02. 14:51

ukran-katonak-250.jpgA Kárpáthír számolt be magyar nyelven elsőként arról a szomorú hírről, hogy a nagyszőlősi Sipos Róbert személyében egy magyar katona vesztette életét Kelet-Ukrajnában. Sipos Róbert a harmadik magyar áldozat Nagyszőlősről, de volt már beregszászi magyar halott is az oroszok és ukránok között zajló háborúban, amihez a magyaroknak semmi köze nincsen

Még a választások előtt áterőltetnék az ukrán nyelvtörvényt

2019. március 01. 06:50

ukran-tank-250.jpgAndrij Parubij házelnök megnyitotta az ukrán, mint államnyelv működésének biztosításáról szóló törvényjavaslat második olvasatban történő vitáját az ukrán parlament csütörtöki plenáris ülésén. Mikola Knyazsickij, a parlament kulturális bizottságának elnöke az ülésen felszólalva meggyőződését fejezte ki, hogy a törvényt a március 31-ei elnökválasztásig elfogadja a törvényhozás.

A magyar konyhát ünneplik Kárpátalján

2019. február 19. 14:43

Hetedik alkalommal tartják meg február 28. és március 3. között Kárpátalján a magyar konyha hetét, amelyen 30 étterem és vendéglátóhely kínálja a megye hat járásában kedvezményes áron magyar ételeit.

Munkács nem felejt...

2019. február 18. 06:45

316 évvel ezelőtt ezen a napon, 1703. február 18-án, hogy meghalt Zrínyi Ilona grófnő, a munkácsi vár hős védője, II. Rákóczi Ferenc édesanyja, Magyarhon történelmének (egyik) Nagyasszonya.

A kormány még mindig „baráti országként” tekint Ukrajnára, továbbra is gyógyítjuk az antimagyar vezetés katonáit

2019. február 15. 07:24

Rendkívüli jelentőséggel bír, hogy a NATO-tagországok védelmi miniszteri ülésének keretében Szlovéniával, Horvátországgal és Szlovákiával együttműködési megállapodást írt alá Magyarország a regionális különleges műveleti erők komponensparancsnokságának létrehozásáról – közölte a honvédelmi miniszter a NATO brüsszeli székházában csütörtökön.

Már több tízezer ember személyes adatai szerepelnek az ukrán ultrasovén Mirotrovec nevű honlapon

2019. február 09. 09:10

jobb-szektor-250.jpgMár több tízezer, ukránellenesnek bélyegzett ember adatai szerepelnek az ukrán Mirotrovec listázó honlapon - mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A honlapon külföldi - köztük magyar - politikusok, újságírók, kárpátaljai tisztviselők adatai szerepelnek.

Az Európai Bizottság alelnöke figyelmeztette Ukrajnát a magyarellenesség miatt

2019. január 17. 07:34

jobb-szektor-250.jpgLevélben fordult Federica Mogherinihez, az Európai Bizottság alelnökéhez, külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjéhez Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő az Ukrajnában tapasztalható magyarellenesség, a kárpátaljai magyarságot ért jogsértések ügyében. A képviselő felidézi, a magyar nemzeti kisebbség elleni hangulatkeltés a 2017 szeptemberében elfogadott ukrán oktatási törvény nyelvi cikkelye miatt támadt szembenállás óta tapasztalható.

Még a végén kiderül, hogy nem soviniszta ukránok, hanem AfD-sek támadják a magyarokat Kárpátalján

2019. január 15. 13:50

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter hétfői Facebook-bejegyzésében arra figyelmeztette Magyarországot, hogy "ideje felfognia, milyen mértékben kiterjedtek" az orosz hibrid hadviselési módszerek. Sürgette továbbá, hogy "Európa" komolyan gondolkodjon el azon, milyen módon képes szembeszállni Moszkvával ezen a téren

Nagydobrony ragaszkodik magyarságához

2019. január 12. 17:52

vereckei-hago-karpatia.jpg„A világ összes magyar közössége közül a legnehezebb helyzetben a kárpátaljai magyarság van, ezért mindenkor számíthat Magyarország feltétlen támogatására. A nagydobronyi Magyar Háznak az üzenete a gyarapodás és remény mellett az, hogy érdemes magyarnak lenni és maradni Kárpátalján, a magyar nyelvet és kultúrát megőrizni, és úgy továbbadni, ahogy azt az őseinktől kaptuk."

„Ahhoz, hogy megmaradhassunk magyaroknak, nem szabad egyetlen szállásterületet sem feladni”

2019. január 11. 19:33

A világ magyarságának minden közösségében tudatosult, hogy meg kell segíteni a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyar közösséget, mert egy pillanatra sem engedhetjük el a kárpátaljai magyarok kezét - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos pénteken a Nagyszőlőshöz közeli Salánkon, ahol a Magyar Patrióták Közössége ünnepélyes keretek közt átadta a helyi református egyházközségnek kanadai magyar szervezetekkel közösen gyűjtött adományát.

Nehéz év elé néznek a kárpátaljai magyarok

2019. január 06. 11:56

karpatalja-vereckei-250.jpgEgymást követték magyarellenes provokációk, ami aztán tavaly ősszel komoly diplomáciai botránnyá dagadt. Az ukrán fél emellett titkosszolgálati módszerekkel rögzített beregszászi konzulátusi felvétele nyomán kölcsönös konzuli kiutasítással tetőzött a konfliktus – olvasható a Magyar Idők összesítésében.

Az elmúlt 70 év legnehezebb esztendejét élte túl a kárpátaljai magyarság

2018. december 31. 10:38

karpatalja-vereckei-250.jpgAz elmúlt hét évtized legnehezebb évén van túl a kárpátaljai magyar közösség, amelyet Kárpátalja 1944-es szovjet megszállása óta nem tapasztalt nyomás alá helyezett az ukrán államhatalom, mert az ukrajnai nemzetiségek közül egyedül a kárpátaljai magyarok szálltak határozottan szembe a kisebbségi jogok teljes eltörlésére irányuló soviniszta ukrán állami politikával.

A kárpátaljai magyarok hatósági zaklatásának azonnali beszüntetését kéri a KMKSZ és az UMDSZ Ukrajna vezetőitől

2018. december 20. 10:15

ukran-katonak-250.jpgBeadványban kéri a kárpátaljai magyar tisztségviselők, közéleti szereplők és vállalkozók ukrán hatóságok által hónapok óta tartó zaklatásának azonnali beszüntetését Ukrajna elnökétől, miniszterelnökétől és a parlament emberi jogi biztosától a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ).

Kárpátalja kormányzója: Viktor Baloga pártja rendelte meg és helyeztette ki a magyarellenes óriásplakátokat

2018. december 16. 18:04

A Viktor Baloga, kárpátaljai oligarcha-politikus vezette Egységes Centrum (JC) párt vezetői rendelték meg és helyeztették ki idén októberben és novemberben a kárpátaljai magyarság három prominens vezetőjét ábrázoló magyarellenes óriásplakátokat a főutak mentén Kárpátalja több járásában – közölte Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó vasárnap hivatalos honlapján.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat