HunHír.info

2019. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Az Európai Bizottság alelnöke figyelmeztette Ukrajnát a magyarellenesség miatt

2019. január 17. 07:34

jobb-szektor-250.jpgLevélben fordult Federica Mogherinihez, az Európai Bizottság alelnökéhez, külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjéhez Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő az Ukrajnában tapasztalható magyarellenesség, a kárpátaljai magyarságot ért jogsértések ügyében. A képviselő felidézi, a magyar nemzeti kisebbség elleni hangulatkeltés a 2017 szeptemberében elfogadott ukrán oktatási törvény nyelvi cikkelye miatt támadt szembenállás óta tapasztalható.

Még a végén kiderül, hogy nem soviniszta ukránok, hanem AfD-sek támadják a magyarokat Kárpátalján

2019. január 15. 13:50

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter hétfői Facebook-bejegyzésében arra figyelmeztette Magyarországot, hogy "ideje felfognia, milyen mértékben kiterjedtek" az orosz hibrid hadviselési módszerek. Sürgette továbbá, hogy "Európa" komolyan gondolkodjon el azon, milyen módon képes szembeszállni Moszkvával ezen a téren

Nagydobrony ragaszkodik magyarságához

2019. január 12. 17:52

vereckei-hago-karpatia.jpg„A világ összes magyar közössége közül a legnehezebb helyzetben a kárpátaljai magyarság van, ezért mindenkor számíthat Magyarország feltétlen támogatására. A nagydobronyi Magyar Háznak az üzenete a gyarapodás és remény mellett az, hogy érdemes magyarnak lenni és maradni Kárpátalján, a magyar nyelvet és kultúrát megőrizni, és úgy továbbadni, ahogy azt az őseinktől kaptuk."

„Ahhoz, hogy megmaradhassunk magyaroknak, nem szabad egyetlen szállásterületet sem feladni”

2019. január 11. 19:33

A világ magyarságának minden közösségében tudatosult, hogy meg kell segíteni a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyar közösséget, mert egy pillanatra sem engedhetjük el a kárpátaljai magyarok kezét - jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos pénteken a Nagyszőlőshöz közeli Salánkon, ahol a Magyar Patrióták Közössége ünnepélyes keretek közt átadta a helyi református egyházközségnek kanadai magyar szervezetekkel közösen gyűjtött adományát.

Nehéz év elé néznek a kárpátaljai magyarok

2019. január 06. 11:56

karpatalja-vereckei-250.jpgEgymást követték magyarellenes provokációk, ami aztán tavaly ősszel komoly diplomáciai botránnyá dagadt. Az ukrán fél emellett titkosszolgálati módszerekkel rögzített beregszászi konzulátusi felvétele nyomán kölcsönös konzuli kiutasítással tetőzött a konfliktus – olvasható a Magyar Idők összesítésében.

Az elmúlt 70 év legnehezebb esztendejét élte túl a kárpátaljai magyarság

2018. december 31. 10:38

karpatalja-vereckei-250.jpgAz elmúlt hét évtized legnehezebb évén van túl a kárpátaljai magyar közösség, amelyet Kárpátalja 1944-es szovjet megszállása óta nem tapasztalt nyomás alá helyezett az ukrán államhatalom, mert az ukrajnai nemzetiségek közül egyedül a kárpátaljai magyarok szálltak határozottan szembe a kisebbségi jogok teljes eltörlésére irányuló soviniszta ukrán állami politikával.

A kárpátaljai magyarok hatósági zaklatásának azonnali beszüntetését kéri a KMKSZ és az UMDSZ Ukrajna vezetőitől

2018. december 20. 10:15

ukran-katonak-250.jpgBeadványban kéri a kárpátaljai magyar tisztségviselők, közéleti szereplők és vállalkozók ukrán hatóságok által hónapok óta tartó zaklatásának azonnali beszüntetését Ukrajna elnökétől, miniszterelnökétől és a parlament emberi jogi biztosától a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ).

Kárpátalja kormányzója: Viktor Baloga pártja rendelte meg és helyeztette ki a magyarellenes óriásplakátokat

2018. december 16. 18:04

A Viktor Baloga, kárpátaljai oligarcha-politikus vezette Egységes Centrum (JC) párt vezetői rendelték meg és helyeztették ki idén októberben és novemberben a kárpátaljai magyarság három prominens vezetőjét ábrázoló magyarellenes óriásplakátokat a főutak mentén Kárpátalja több járásában – közölte Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó vasárnap hivatalos honlapján.

Speciális egységek keresik Kárpátalján a katonai behívó elől bujkáló sorköteleseket

2018. december 11. 16:48

ukran-katonak-250.jpgMűveleti egységeket hoztak létre Kárpátalján a katonai és rendvédelmi hatóságok a katonai behívó elől bujkáló sorkötelesek felkutatására, mert a megyében, ahogy Ukrajna-szerte is, egyre több fiatal próbál kibújni a sorkötelezettség alól az év végéig tartó őszi-téli sorozási időszakban.

Egy munkácsi nő, egy „hivatalos” a magyarellenes gyűlölet-plakátok megrendelője

2018. december 08. 17:26

Az ukrán hatóságok megtalálták és meggyanúsították az októberben Kárpátalja több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok feltételezett megrendelőjét, egy munkácsi nőt - tájékoztatott szombaton honlapján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).

Rendszeresen vegzálják az ukrán hatóságok a kárpátaljai magyar képviselőket határátlépéskor

2018. december 06. 20:55

ukran-tank-250.jpgKijevben összeállított feketelista alapján határátlépéskor rendszeresen zaklatják a kárpátaljai magyar önkormányzati képviselőket, újságírókat és aktivistákat az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a határőrség munkatársai - írta csütörtökön a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál. A híroldal szerkesztősége Kárpátalja megyei és járási magyar képviselőknél érdeklődött, hogy ki vannak-e téve különleges eljárásnak az ukrán hatóságok részéről határátlépéskor.

Ukrajna többek között Magyarországtól kér segítséget határainak megvédésére

2018. december 04. 16:03

Az ukrán határőrszolgálat vezetése nyugati szomszédaihoz, köztük Magyarországhoz fordult azzal a kéréssel, hogy erősítsék meg a védelmet az Ukrajnával közös határszakasz náluk lévő oldalán – közölte Petro Cihikal, az ukrán határőrség vezetője kedden egy tévéinterjúban, amelyből az UNIAN ukrán hírügynökség idézett.

Kárpátalja - Aggodalomra semmi ok?

2018. december 03. 17:08

Kárpátalján nincs hadiállapot, így teljesen alaptalanok azok a közösségi oldalakon és telefonon terjesztett híresztelések, miszerint hadgyakorlatra hívnák be a megye 18 és 60 év közötti férfilakosságát - jelentette ki Jaroszlav Halasz, Kárpátalja humanitárius ügyekért felelős helyettes kormányzója hétfőn Ungváron.

A kárpátaljai magyarok 1944-es deportálására emlékeztek Beregsomban

2018. december 01. 11:35

November 25-én a vasárnapi istentiszteletet köve­tően a málenkij robot áldozataira emlékeztek a beregsomi templom kertjében az áldozatok tiszteletére felállított emlékmű előtt. A községből 81 embert hurcoltak el a Szovjetunió különböző lágereibe, közülük 24-en soha nem térhettek haza

170 millió forintból újított fel óvodákat a magyar kormány Kárpátalján

2018. november 29. 15:03

vereckei-hago-karpatia.jpgA Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében mintegy 170 millió forint összértékben felújított újabb négy magyar óvodát adott át ünnepélyesen Grezsa István miniszteri biztos csütörtökön Kárpátalján. Az óvodafejlesztési programból sokat profitál az ukrán állam is – folytatta –, mert az adók befizetésével hozzájárul a gazdaság "kifehérítéséhez", ugyanis minden beszerzés, munkavégzés hivatalosan, a törvények betartásával történik.

Bevezették a hadiállapotot Ukrajnában, Kárpátalját nem érinti

2018. november 27. 15:08

vereckei-hago-karpatia.jpgA kijevi törvényhozás 276 igen szavazattal megerősítette, hogy szerdától, azaz november 28-tól hadiállapot lép érvénybe. Ugyanakkor az nem terjed ki Ukrajna teljes területére, csak azokra a megyékre, amelyek Oroszországgal, az Azovi és a Fekete-tengerrel, valamint a Dnyeszter-melléki területekkel határosak. Kárpátalján tehát minden változatlan marad, nem lesz hadiállapot! – számol be a Kárpáthír.

Kárpátalja: szakadár provokációt vizionálnak a biztonsági szervek

2018. november 26. 17:51

karpatalja250.jpgA Kárpátalja megyei ügyészség, rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) helyi kirendeltsége hétfőn közösen arra szólította fel az ukrajnai megye lakosait, hogy „ne üljenek fel a közösségi oldalakon és egyes internetes kiadványokban jelenleg újult erővel terjesztett szeparatista felhívásoknak”. Vasárnap ukrán nyelvű kárpátaljai internetes oldalakon olyan tartalmú hírek jelentek meg, hogy állítólag az Ungváron aznap este kezdődött autós tüntetés egyes résztvevői szakadár kijelentéseket tettek.

Demonstráció miatt szünetel a határforgalom a záhonyi határállomáson

2018. november 26. 14:27

Több száz kárpátaljai autós zárta le hétfőn reggel a régióban a legforgalmasabbnak számító Csap–Záhony közúti határátkelő ukrán oldalát mindkét irányban, tiltakozásul a külföldön regisztrált gépkocsik ukrajnai belépését és belföldi használatát szigorúan korlátozó, egy nappal korábban hatályba lépett ukrán vámtörvény ellen.

Kézigránátot dobtak egy civil aktivista udvarába Ungváron

2018. november 22. 17:46

Kézigránátot dobtak ismeretlenek az ukrajnai szociális megszorítások ellen tiltakozó egyik civil aktivista udvarába Ungváron - adta hírül csütörtökön az ua-reporter.com ungvári hírportál. Az esetről a lapot és a rendőrséget Okszana Pavlova, a szociális megszorítások elleni kárpátaljai útblokádokat szervező Pavlo Pavlov, a Doszta Zakarpattya (Kárpátaljának elege van) elnevezésű szervezet vezetőjének felesége értesítette

Újabb magyarellenes óriásplakátok Kárpátalján

2018. november 22. 15:42

ukran-katonak-250.jpgA fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyütt csütörtökön Kárpátalján – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál. Az óriásplakátokon Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora látható, mögöttük pedig egy turulmadár.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat