HunHír.info

2017. Kikelet hava 30. nap, Dalamér napja.

Elárverezték a kárpátaljai Csap egykori köztéri Lenin-szobrát

2017. március 28. 14:15

A kárpátaljai Csapon először kelt el árverésen köztéri Lenin-szobor, amelyet 2014 februárjában, a kijevi Majdanon történt események hatására döntöttek le ismeretlenek a helyi nyugdíjas otthon előtti parkban - adták hírül kedden kárpátaljai hírportálok.

Búvár vitte a füstölni valót Kárpátaljáról Romániába

2017. március 26. 05:24

A kárpátaljai határőrök adatai szerint, az összesen 14 szabálysértővel együtt 28 csomag csempészcigarettát is találtak - írta a Kárpátinfo.net.

„Ukrajna egy röpke perc alatt elsöpörné a magyar honvédséget”

2017. március 25. 08:08

ukran-tank-.jpgAz ukrán sovinisztáknak sosem kellett a szomszédba menni egy kis üldözési mániáért, és a kardcsörtető fenyegetőzés sem áll éppen távol tőlük. A donyecki példa azt mutatja, hogy állami támogatással a hátuk mögött nem riadnak vissza erőszakos cselekedetektől sem. Az ukrán hon hős védelmezői most azzal fenyegetőznek, hogy ha a magyar kormány támogatni fogja, mint fogalmaznak, a kárpátaljai szeparatizmust, annak bizony következményei lesznek. Egy ukrán blogger beszélt erről az egyik ukrán TV-csatorna talk-showjában. Elmondta, hogy az ukrán hadsereg tízszer nagyobb a magyarnál, ezért nem lesz probléma megsemmisíteni a magyar sereget.

Magyar útleveléről lesből készült fénykép miatt mondatták le a kárpátaljai Csap alpolgármesterét

2017. március 23. 15:22

Lemondatta tisztségéből Balogh Oszkárt, a kárpátaljai Csap alpolgármesterét az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), miután bebizonyosodott, hogy magyar állampolgársága is van - adták hírül kárpátaljai hírportálok.

Még ezek az ukránok is úgy félnek a magyar autonómiától, mint az ördög a tömjénfüsttől

2017. március 22. 13:54

vereckei-hago-karpatia.jpgKijevet meglepte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten tett kijelentése a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek autonómiáinak létrehozásáról - közölte az ukrán külügyminisztérium szerdán honlapján közzétett közleményében.

Szeparatizmus miatt indított eljárást Ungvár volt ruszin polgármestere ellen az ukrán nemzetbiztonsági hivatal

2017. március 17. 17:42

Szeparatizmus és az ukrán nyelv becsmérlése miatt indított büntetőjogi eljárást Szerhij Ratusnyak, Ungvár volt polgármestere, az ukrán parlament korábbi képviselője ellen az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) - adta hírül pénteken a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

Megérkezett Magyarországról Kárpátaljára a kanyaró elleni oltóanyag első szállítmánya

2017. március 16. 16:49

Megérkezett Kárpátaljára csütörtökön annak a 20 ezer adag kanyaró elleni oltóanyagnak az 5 ezer dózis vakcinát tartalmazó első szállítmánya, amelyet a magyar kormány ajánlott fel humanitárius segélyként egy hónapja az ukrajnai megyének, hogy megakadályozható legyen a fertőző kór átterjedése a területére a szomszédos Romániából.

Földönfutóvá válhatnak a kárpátaljai magyarok - de mi támogatjuk ezerrel Ukrajnát

2017. március 14. 06:48

Közel százezer kárpátaljai magyar veszítheti el ukrán állampolgárságát, ha a kijevi Ráda elfogadja Petro Porosenko törvénymódosító javaslatát. Az ukrán elnök által beterjesztett tervezet mindazokra vonatkozik, akik önként vették fel valamely más állam állampolgárságát.

Ezt is a „nomádoknak” köszönhetik: Kárpátalját fenyegeti a kanyaró

2017. március 13. 15:28

Romániában, a kanyaró megbetegedések számának növekedése miatt, a kárpátaljai orvosok aggódnak, hogy az említett betegség elterjed megyénkben is. A járvány valószínűsége elég nagy, mivel a betegség ellen Kárpátalján a gyerekek csupán egyharmada kapta meg a védőoltás.

Lövések a magyar-ukrán határon

2017. március 11. 18:06

Csak levegőbe leadott lövésekkel sikerült megakadályozniuk egy illegális cigarettaszállítmány Magyarországra juttatását az ukrán határőröknek.

Kárpátalján március 15-én az ukrán bábállam kikiáltását ünneplik

2017. március 07. 15:03

A következő héten szerdán, vagyis március 15-én szabadnap lesz a megyében. Hennagyij Moszkal, a Kárpátaljai Területi Állami Közigazgatási Hivatal elnöke rendeletének megszületését nem az 1848-as forradalom emléknapja szülte. Helyette Kárpát-Ukrajna létrejöttét akarják megünnepelni - írja a Karpathir.com, kárpátaljai magyar hírportál.

Újabb magyargyalázás Kárpátalján

2017. március 06. 09:29

karpatalja_skanzen.jpgA falu református lelkésze Lőrincz Attila a közösségi oldalon osztotta meg a hírt, miszerint Nevetlenfaluban kivágták és eltávolították a falu kétnyelvű névtábláját, melyen a falu elnevezése és első írásos említésének évszáma volt látható.

Ukrajnában tendenciává váltak a nemzetiségi jogok szűkítésére irányuló törekvések

2017. március 04. 14:50

Az ukrajnai kisebbségek jogainak tervezett szűkítése ellen egy hónapja indított aláírásgyűjtési akció menetéről tanácskozott, és a kárpátaljai magyarság helyzetével kapcsolatos időszerű kérdéseket tekintett át soros ülésén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombaton Nagyszőlősön.

Szeparatizmus gyanujával vizsgálja a kárpátaljai önkormányzatot az ukrán titkosszolgálat

2017. február 25. 11:19

vereckei-hago-karpatia.jpgA Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye elszakadási törekvésére utaló nyomok után kutat az ukrán titkosszolgálat a kárpátaljai megyei önkormányzat iratai között. A KGB utódszervezetének számító Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ügynökeit a megyei közgyűlés egyik őszi plenáris ülésének anyagai érdekelték – közölte a sajtóval egy meg nem nevezett, megbízható forrás.

Kárpátalján azért is harcolni kell, hogy magyarul megszólalhass

2017. február 13. 18:46

Aláírásgyűjtést indított hétfőn a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) az ukrajnai kisebbségek oktatási és nyelvi jogainak tervezett szűkítése ellen.

Beérett a jobbikos javaslat Kárpátalján

2017. február 10. 16:32

A KárpátHír birtokába jutott információk szerint eredményes volt a Jobbik segítő szándékú kezdeményezése, ami azt a célt szolgálta, hogy a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium (BMG) nemzeti jelentőségű intézménnyé váljék. 2017-ben már ez a tanintézet is felkerül a Bethlen Gábor Alap listájára, mint ahogyan a técsői líceum is

A hős vasutasra emlékeznek Kárpátalján

2017. február 09. 12:09

Szűcs Sándornak, a záhonyi vasútállomás 1956-os főnökének tiszteletére avatott emléktáblát csütörtökön a hős vasutas szülővárosában, a kárpátaljai Csapon Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Az ukrán jövevény az őshonos magyaroknak: mi vagyunk többségben!

2017. február 08. 15:26

Az ukrajnai kisebbségek anyanyelv-használati jogainak tervezett korlátozásáról tartottak kerekasztal-konferenciát a kárpátaljai nemzetiségi szervezetek vezetői és az ukrajnai megye kormányzója, valamint a megyei tanács (közgyűlés) vezetése szerdán Ungváron, ahol a tanácskozás menetét ukrán soviniszták fenyegető provokációja zavarta meg.

Jeges ár pusztít Kárpátalján

2017. február 06. 11:44

Árad az Ung, 5 kilométer hosszan torlódott el a jég a folyón. Emelkedik a Tisza és a Rika is, utóbbi házakat öntött el, hidat rongált meg.

A volt ungvári polgármester Kárpátalja elfalazásával fenyegetett

2017. január 30. 20:12

Kárpátalja megye elválik Ukrajnától, és falat emel a határára, ha a kijevi parlament elfogadja az ukrán nyelv kizárólagos használatáról szóló törvényt - vélte Szerhij Ratusnyak volt ungvári polgármester.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Háborúk, olaj, radikalizmus - Marc FromagerHáborúk, olaj, radikalizmus
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az elveszejtett turáni örökség - Dr. Rimanóczy LászlóAz elveszejtett turáni örökség
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A chemtrail és a HAARP
A chemtrail és a HAARP
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat