HunHír.info

2017. Ígéret hava 23. nap, Szabolcs napja.

A Rákóczi Szabadságharc évfordulójára emlékeztek Kárpátalján

2017. május 23. 10:53

rakoczi-ferenc250.jpgMájus 21-én a Rákóczi Szabadságharc 314-ik évfordulója alkalmából az Esze Tamás szobornál, Beregszász városában megemlékezést tartott a Rákóczi Szövetség Beregszászi Szervezete és az UMDSZ. Az egykori piactéren 1703 május 22 - én kibontották a szabadság zászlaját.

A négerek már Kárpátalja felől is próbálkoznak

2017. április 27. 18:17

Az ukrán határőr-szolgálat járőrei előbb egy magányos férfira figyeltek fel a magyar-ukrán zöldhatártól pár száz méternyire. Igazoltatásakor kiderült, hogy az egyik közeli kárpátaljai település lakosa. Néhány perc múlva további két személyre bukkantak, akik a határkerítés felé igyekeztek.

A kárpátaljai magyar holokauszt

2017. április 10. 13:21

szovjet-gulag.jpgA szovjet Vörös Hadsereg 1944 őszén “szabadította fel” Kárpátalját, vagy ahogy ők nevezték: Kárpátontúli Ukrajnát. Október végére gyakorlatilag a teljes országrész szovjet ellenőrzés alatt állt, és kezdetét vette a kárpátaljai magyarság történetének egyik legnagyobb tragédiája, ami több áldozatot követelt, mint a II. világháború.

Micsoda ukrán ultrasovén szellők fújnak Kárpátalján

2017. április 06. 19:07

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint nem igaz a média által terjesztett hír a Beregszász határában álló magyar zászló "ismeretlen vandálok" általi megrongálásáról, mert a lobogót a szél tépte le.

Az ukrán ultrasovén megszállók meggyalázták a beregszászi magyar zászlót

2017. április 06. 14:59

karpat-medence250.jpgA magyar kormány mélyen elítéli, hogy szerdán ismeretlenek letépték és megrongálták a beregszászi hegyen felállított kereszt mellett álló magyar zászlót - közölte Grezsa István, a Miniszterelnökség Kárpátaljáért felelős kormánybiztosa csütörtökön az MTI-vel.

Magyar véreink behívót kapnak az ukrán hadseregbe

2017. április 02. 09:00

Április 1-től megkezdték a hadköteles férfiaknak kiosztani a behívókat Ukrajnában és Kárpátalján. Április-május folyamán az Ukrán Fegyveres Erők és más katonai egységek 14 135 főt terveznek behívni katonai szolgálatra – olvasható az ukrán kormány hivatalos honlapján.

Kárpátalja kormányzója elrendelte a megyében működő külképviseletek védelmének megerősítését

2017. március 30. 14:24

Elrendelte a Kárpátalja területén működő külképviseletek védelmének megerősítését csütörtökön Hennagyij Moszkal, az ukrajnai megye kormányzója, miután egy nappal korábban gránátvetős támadás érte Lengyelország lucki főkonzulátusának épületét.

Elárverezték a kárpátaljai Csap egykori köztéri Lenin-szobrát

2017. március 28. 14:15

A kárpátaljai Csapon először kelt el árverésen köztéri Lenin-szobor, amelyet 2014 februárjában, a kijevi Majdanon történt események hatására döntöttek le ismeretlenek a helyi nyugdíjas otthon előtti parkban - adták hírül kedden kárpátaljai hírportálok.

Búvár vitte a füstölni valót Kárpátaljáról Romániába

2017. március 26. 05:24

A kárpátaljai határőrök adatai szerint, az összesen 14 szabálysértővel együtt 28 csomag csempészcigarettát is találtak - írta a Kárpátinfo.net.

„Ukrajna egy röpke perc alatt elsöpörné a magyar honvédséget”

2017. március 25. 08:08

ukran-tank-.jpgAz ukrán sovinisztáknak sosem kellett a szomszédba menni egy kis üldözési mániáért, és a kardcsörtető fenyegetőzés sem áll éppen távol tőlük. A donyecki példa azt mutatja, hogy állami támogatással a hátuk mögött nem riadnak vissza erőszakos cselekedetektől sem. Az ukrán hon hős védelmezői most azzal fenyegetőznek, hogy ha a magyar kormány támogatni fogja, mint fogalmaznak, a kárpátaljai szeparatizmust, annak bizony következményei lesznek. Egy ukrán blogger beszélt erről az egyik ukrán TV-csatorna talk-showjában. Elmondta, hogy az ukrán hadsereg tízszer nagyobb a magyarnál, ezért nem lesz probléma megsemmisíteni a magyar sereget.

Magyar útleveléről lesből készült fénykép miatt mondatták le a kárpátaljai Csap alpolgármesterét

2017. március 23. 15:22

Lemondatta tisztségéből Balogh Oszkárt, a kárpátaljai Csap alpolgármesterét az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), miután bebizonyosodott, hogy magyar állampolgársága is van - adták hírül kárpátaljai hírportálok.

Még ezek az ukránok is úgy félnek a magyar autonómiától, mint az ördög a tömjénfüsttől

2017. március 22. 13:54

vereckei-hago-karpatia.jpgKijevet meglepte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten tett kijelentése a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek autonómiáinak létrehozásáról - közölte az ukrán külügyminisztérium szerdán honlapján közzétett közleményében.

Szeparatizmus miatt indított eljárást Ungvár volt ruszin polgármestere ellen az ukrán nemzetbiztonsági hivatal

2017. március 17. 17:42

Szeparatizmus és az ukrán nyelv becsmérlése miatt indított büntetőjogi eljárást Szerhij Ratusnyak, Ungvár volt polgármestere, az ukrán parlament korábbi képviselője ellen az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) - adta hírül pénteken a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

Megérkezett Magyarországról Kárpátaljára a kanyaró elleni oltóanyag első szállítmánya

2017. március 16. 16:49

Megérkezett Kárpátaljára csütörtökön annak a 20 ezer adag kanyaró elleni oltóanyagnak az 5 ezer dózis vakcinát tartalmazó első szállítmánya, amelyet a magyar kormány ajánlott fel humanitárius segélyként egy hónapja az ukrajnai megyének, hogy megakadályozható legyen a fertőző kór átterjedése a területére a szomszédos Romániából.

Földönfutóvá válhatnak a kárpátaljai magyarok - de mi támogatjuk ezerrel Ukrajnát

2017. március 14. 06:48

Közel százezer kárpátaljai magyar veszítheti el ukrán állampolgárságát, ha a kijevi Ráda elfogadja Petro Porosenko törvénymódosító javaslatát. Az ukrán elnök által beterjesztett tervezet mindazokra vonatkozik, akik önként vették fel valamely más állam állampolgárságát.

Ezt is a „nomádoknak” köszönhetik: Kárpátalját fenyegeti a kanyaró

2017. március 13. 15:28

Romániában, a kanyaró megbetegedések számának növekedése miatt, a kárpátaljai orvosok aggódnak, hogy az említett betegség elterjed megyénkben is. A járvány valószínűsége elég nagy, mivel a betegség ellen Kárpátalján a gyerekek csupán egyharmada kapta meg a védőoltás.

Lövések a magyar-ukrán határon

2017. március 11. 18:06

Csak levegőbe leadott lövésekkel sikerült megakadályozniuk egy illegális cigarettaszállítmány Magyarországra juttatását az ukrán határőröknek.

Kárpátalján március 15-én az ukrán bábállam kikiáltását ünneplik

2017. március 07. 15:03

A következő héten szerdán, vagyis március 15-én szabadnap lesz a megyében. Hennagyij Moszkal, a Kárpátaljai Területi Állami Közigazgatási Hivatal elnöke rendeletének megszületését nem az 1848-as forradalom emléknapja szülte. Helyette Kárpát-Ukrajna létrejöttét akarják megünnepelni - írja a Karpathir.com, kárpátaljai magyar hírportál.

Újabb magyargyalázás Kárpátalján

2017. március 06. 09:29

karpatalja_skanzen.jpgA falu református lelkésze Lőrincz Attila a közösségi oldalon osztotta meg a hírt, miszerint Nevetlenfaluban kivágták és eltávolították a falu kétnyelvű névtábláját, melyen a falu elnevezése és első írásos említésének évszáma volt látható.

Ukrajnában tendenciává váltak a nemzetiségi jogok szűkítésére irányuló törekvések

2017. március 04. 14:50

Az ukrajnai kisebbségek jogainak tervezett szűkítése ellen egy hónapja indított aláírásgyűjtési akció menetéről tanácskozott, és a kárpátaljai magyarság helyzetével kapcsolatos időszerű kérdéseket tekintett át soros ülésén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombaton Nagyszőlősön.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atilla fia, Csaba királyfi - Lezsák SándorAtilla fia, Csaba királyfi
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ön-Tér-Kép I-II - Jelenczki IstvánÖn-Tér-Kép I-II
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat