HunHír.info

2018. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Megint meggyaláztak Kárpátalján egy magyar emlékművet - ezek a szutykok nekünk testvéreink?

2018. augusztus 07. 06:22

Sokadszorra is meggyalázták az Ungvár melletti Egán Ede Emlékparkban található két kőtömb egyikét – írja az Origo. Legutóbb július 26-án festették át a magyar nemzeti színű kőtömböt vörös–feketére. Akkor a barbár cselekedetre válaszolva az ungvári magyar főkonzulátus munkatársai helyreállították a megrongált emlékművet.

Kárpátalján öntötték össze a búzát a Magyarok kenyeréhez

2018. augusztus 04. 17:54

Ünnepélyesen összeöntötték a "Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem" program keretében a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzát szombaton a Beregszász melletti Mezőgecsében. Az ünnepségen mondott köszöntőjében Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke (Fidesz) hangsúlyozta, hogy az idei összmagyar búzaösszeöntés helyszínéül azért választották Kárpátalját, mert jelenleg a kárpátaljai magyarok, s köztük a gazdák szenvednek leginkább szükséget.

Megfosztaná állampolgárságuktól, és elbocsátaná a magyar-ukrán állampolgárságú tisztségviselőket egy ukránná változott, indentitás zavaros Balog Viktor

2018. augusztus 04. 06:55

akasztofa-250.jpgA magyar-ukrán állampolgársággal rendelkező tisztségviselők elbocsátására és ukrán állampolgárságuktól történő megfosztására szólította fel Petro Porosenko ukrán elnököt Viktor Baloga ukrán parlamenti képviselő, kárpátaljai oligarcha pénteki nyilatkozatában. Tudod, mi a sorsa a nemzetárulóknak Balog? Dobó István egri hős majd segít az égből... A KETTÉ TÖRT PÁLCA....

Puccsrajna ellenséget lát abban, akitől a segítséget kapja

2018. augusztus 03. 16:37

Grezsa István majdnem három éven át dolgozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosként, új kinevezésével csak a titulus változott, a hozzá tartozó terület nem, tevékenysége semmilyen módon nem irányul Ukrajna ellen, sőt munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Ukrajna legnyugatibb megyéje és a szomszédos magyarországi régiók fejlődése összehangolt, világos célok mentén valósuljon meg - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Ukrajna kész megtagadni a belépést Grezsa Istvántól

2018. augusztus 03. 16:32

Ukrajna kész megtagadni a belépést az országba a Kárpátalja fejlesztéséért felelős magyar miniszteri biztostól, ha Magyarország nem ad megfelelő magyarázatot arra, hogy miért hozta létre a tisztséget - közölte az ukrán külügyminiszter-helyettes a Jevropejszka Pravda ukrán internetes kiadvánnyal pénteken.

Katonákat vezényelnének Beregszászra - az ukrán veszedelem

2018. augusztus 03. 12:26

ukran-tank-250.jpgA munkácsi 128-as hegyivadász dandár egyik zászlóaljának Beregszászra telepítéséről tárgyalt csütörtökön befejeződő kétnapos kárpátaljai látogatása során Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter a megye kormányzójával és Beregszász vezetésével. Sztepan Poltorak csütörtökön Beregszászra látogatott, ahol a város vezetőivel a 2003-ban bezárt helyi laktanya újbóli megnyitásával kapcsolatos kérdéseket vitatta meg.

Puccsrajna saját hibájából nem közeledik az unióhoz és a NATO-hoz

2018. augusztus 02. 18:07

ukran-katonak-250.jpgNem Magyarország tett barátságtalan lépéseket Ukrajnával szemben, hanem fordítva. Ukrajna saját hibái miatt nem tud közeledni az Európai Unióhoz és a NATO-hoz, ehhez Magyarországnak semmi köze – jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Ukrán határőrök lőttek az afgán betolakodókra - de csak úgy, hogy semmi bajuk ne legyen

2018. július 23. 17:11

Ukrán határőrök adtak le lövéseket két férfire, akik vasárnap a határon Magyarországra akartak átszökni. A karpatinfo.net cikke szerint a két embernél nem voltak okmányok, de afganisztáni menekültnek mondták magukat, mikor végül a lövések hatására megálltak és elfogták őket.

„Kijev részéről viszonzatlan marad a Kárpátaljának nyújtott magyar segítség”

2018. július 23. 08:11

vereckei-hago-karpatia.jpgA kormányzó kérésére nagy mennyiségű klórt adományoz Budapest Kárpátaljának, hogy biztosíthassák a lakosságnak a tiszta ivóvizet. Fedinec Csilla, az MTA tudományos főmunkatársa szerint a mélyponton lévő ukrán–magyar államközi kapcsolatok ellenére nem példátlan a hasonló segítségnyújtás, azonban a magyar lépés minden bizonnyal viszonzatlan marad.

"Bajban ismerszik meg az igaz barát"

2018. július 21. 11:37

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy Hennagyij Moszkál, Kárpátalja kormányzója "azonnali segítségkéréssel" fordult Magyarországhoz az ungvári főkonzulátuson keresztül a "lakossági ivóvízellátással kapcsolatos krízishelyzet miatt".

Gyújtogatás a nagydobronyi cigánytelepen?

2018. július 17. 06:35

ciganytelep.jpgLeégett egy református imaház és egy óvoda Nagydobronyban. A kárpátaljai község egyik cigánytelepén tegnap hajnalban csaptak fel a lángok, amelyek átterjedtek a szomszédos épületekre is. A helyiek szerint nem kizárt, hogy szándékos gyújtogatás történt, mivel az utóbbi hetekben többször is támadás érte Ukrajnában a "magyar ajkú" cigány lakosságot. A Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtést indított.

A NATO csak álom marad Ukrajnának, amíg nem rendezi viszonyát a kisebbségekkel

2018. július 11. 06:47

vereckei-hago-karpatia.jpgUkrajna ügyében a magyar álláspont változatlan – szögezte le Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közleményében a szerdán kezdődő NATO-csúcstalálkozóval kapcsolatban. Mint kifejtette, amíg Ukrajnában a kisebbségi jogok elvétele nem fejeződik be, és az elvett jogokat nem adják vissza, addig a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs törekvéseit.

A cigányok miatt bezzeg előveszik sovinisztáikat az ukránok

2018. július 10. 21:24

Házkutatást tartottak kedden Szerhij Mazurnak, a C14 (Szics) szélsőséges ukrán nacionalista szervezet koordinátorának Kijev környéki otthonában, a híradások szerint ez az akció összefüggésben állt a romák elleni egyik támadás ügyével.

A magyarellenes elmebaj Puccsrajnában is dühöng

2018. július 07. 15:07

Kárpátalja csapatának magyar állampolgárságú szervezőit és játékosait kitiltották Ukrajna területéről. A csapat ukrán nemzetiségű tagjait pedig megfosztották sportigazolásuktól.

A kárpátaljai magyarság történelmi küldetést teljesít az ukrán oktatási törvény elleni küzdelmével

2018. július 05. 18:20

vereckei-hago-karpatia.jpgA kárpátaljai magyarság történelmi küldetést teljesít, amikor szembeszáll az ukrán oktatási törvény kisebbségi jogokat csorbító rendelkezéseivel, mert Ukrajnában - a magyarságon kívül - egyetlen nemzetiség sem emelte fel olyan határozottan a hangját az oktatási jogszabállyal szemben, mint a kárpátaljai magyarok - jelentette ki Barta József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alelnöke csütörtökön Felsőszinevéren, a XXVI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésén.

Beregszászon ismét meggyalázták a város fölé magasodó keresztet

2018. június 27. 15:12

kereszt-250-.jpgIsmeretlenek ismét meggyalázták a Kerek-hegyen emelt keresztet Beregszászon, a feszületre ukrán nacionalista jelképet festettek, a talapzatára ukrán jelszavakat írtak. 2014 januárjában, az ortodox karácsony másnapján a keresztút nyolc keresztjét döntötték le máig ismeretlen elkövetők. A betonból öntött keresztek mindegyike darabokra tört. Ugyanezen év augusztusában a nagy kereszt mellett felvont magyar nemzeti zászlót gyalázták meg ugyancsak ismeretlenek.

Ép ésszel felfoghatatlan, amit két kárpátaljai fiatal művelt egy harmadikkal

2018. június 27. 06:22

Horrorisztikus, ami Kárpátalján történt. Két fiatal kedvtelésből megölt, majd felboncolt egy 22 éves fiút.

Az emberiesség megőrzésére szólított Lemberg polgármestere a kárpátaljai cigányok elleni véres támadás kapcsán

2018. június 24. 16:36

Az emberiesség megőrzésére és a cinikus megnyilvánulásoktól történő tartózkodásra szólította fel honfitársait Andrij Szadovij, Lemberg (Lviv) polgármestere Facebook-bejegyzésében a városban kárpátaljai cigányok átmeneti tábora ellen elkövetett, egy halálos áldozatot követelő és három személy sérülésével járó szombat éjszakai brutális támadás kapcsán.

Megtámadták a cigány tábort Lembergben - egy halott cigány

2018. június 24. 15:25

cigany-es-csendor.jpgMaszkot viselő ismeretlenek késekkel és baseball ütőkkel támadtak rá szombat éjfélkor kárpátaljai cigányok átmeneti táborára Lemberg (Lviv) külvárosában, a támadás következtében egy ember meghalt, négyen súlyosan megsebesültek - adták hírül ukrán hírportálok. A zik.ua nyugat-ukrajnai hírportál beszámolója szerint a támadás következtében életét vesztette egy 24 éves férfi, akinek az állandó lakóhelye a munkácsi járási Szernye községben található.

Elképesztő: Terrorizmussal vádolhatják meg a kárpátaljai magyar labdarúgókat

2018. június 12. 21:00

Szombaton játszották a mikronemzetek, kisebbségek, hontalan népek, illetve el nem ismert államok labdarúgó világbajnokságának döntőjét, Londonban. Kárpátalja a 0-0-ás rendes játékidő után büntetőkkel hódította el a világbajnoki címet Észak-Ciprussal szemben. Ünneplő tömeg helyett a nemzetbiztonsági szolgálatok emberei várhatják a magyar játékosokat a reptéren.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat