HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

A szlovák parlamenti házelnök nagyobb zászlórudat akar Pozsonyba, mint ami Budapesten van - kretén múlt nélküli tótok...

2019. július 17. 18:16

Andrej Danko (SNS) szlovák házelnök harmincméteres zászlórudat tervez felállítani a pozsonyi parlament épülete elé. Nem titkolt célja ezzel túlszárnyalni a magyar nemzeti lobogó árbócát Budapesten.

Ez a Sólyom nevű beszari senki 10 éve is berezelt...

2019. július 17. 13:48

Már tíz éve annak, hogy az akkori magyar köztársasági elnököt, Sólyom Lászlót nem engedték be Szlovákiába, aki egy Szent István-szobor avatásán vett volna részt Révkomáromban. Bár az államfőt a pozsonyi kormány előre figyelmeztette, hogy ne vegyen részt az augusztus 21-i ünnepségen, Sólyom László „állítólag” csak akkor értesült a kitiltásról, amikor már úton volt Révkomárom felé.

Közel háromezren vesztették eddig el „szlovák” állampolgárságukat

2019. július 15. 06:39

felvideki-kitelepitettek.jpg2933 személy veszítette el szlovák állampolgárságát a 2010-ben elfogadott állampolgárságról szóló törvény életbe lépésétől 2019. július 9-ig- írja a szlovák nemzeti hírügynökség. A belügyminisztérium statisztikái alapján Szlovákia polgárai közül a cseh állampolgárságuk miatt veszítették el eddig legtöbben, konkrétan 681-an a szlovák útlevelüket.

Magyar-lengyel fesztivál az Európa Liga „szlovák”-lengyel meccsén

2019. július 12. 16:24

Ritka látvány a dunaszerdahelyi stadionban a vendégszurkoló, hát még az ilyen! A Nagyszombat és a Slovan ultráin kívül más szurkolók nem szokták venni a fáradságot arra, hogy elkísérjék csapatukat a csallóközi városba, rendre komikusan üres a vendégsarok. Most viszont az Európa Ligában a lengyel Cracovia Krakkó a DAC ellenfele, és a két csapat első mérkőzése igazi magyar-lengyel ünnepet hozott.

Újabb szlovák történelemhamisítás – Ezúttal a cs. és kir. 26. “esztergomi” gyalogezred magyar katonái váltak szlovák hősökké

2019. július 05. 13:44

Senkinek nem hiányzik egy újabb Úzvölgye, de mi magyarok hova hátráljunk még? A Dunába? Netán a Duna mögé? Legyen már elég!

A genderelmélet egy édesanya szemével

2019. június 27. 08:31

gender3-250.jpgA Regnum Marianum Akadémia évzáró előadásán a gender-ideológia térhódításáról, gyermekekre gyakorolt hatásairól hallhattunk. Nagy az érdeklődés az akadémia keresztény felnőttképzése iránt. A biblikus és egyháztörténelmi előadások mellett számtalan aktuális téma is kerül a programba, amikor szakemberek, tanúságtévők különleges szemszögekből világítanak rá egyes helyzetekre vagy problémákra.

Nem tetszik a tót senkiháziaknak, hogy 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz Magyarországon

2019. június 21. 17:44

felvideki-kitelepitettek.jpgA történelmi évfordulókról szóló megemlékezéseknek nem szabadna felszakítaniuk a régi sebeket és állandóan életben tartaniuk a történelmi traumákat, ami károsítja a kölcsönös bizalmat és a jószomszédi kapcsolatokat – mutatott rá a szlovák külügyminisztérium pénteki nyilatkozatában, reagálva a magyar Országgyűlés keddi döntésére, amely 2020-at a nemzeti összetartozás évének nyilvánította.

"Szlovákiában” ma hivatalosan is történelmet írtak - kicsodák? Ezek a múlt nélküli kecskepásztorok utódai??

2019. június 15. 14:52

Beiktatták hivatalába "Szlovákia" új köztársasági elnökét szombaton Pozsonyban. Zuzana Caputová személyében először került nő az államfői tisztségbe. A liberális politikus Andrej Kiskát váltotta az ország élén. Kiska korábbi bejelentése szerint pártot alapít és továbbra is aktív kíván maradni a szlovákiai politikai életben.

A hollandiai pénzember be akarja tiltatni Losoncon a templomi harangszót

2019. június 14. 07:49

A „kaland” ott kezdődött, hogy jó pár évvel ezelőtt megvetette a lábát egy "hollandus ingatlankereskedő" vállalkozó a jobb napokat is látott járási székhelyen, és miután nyélbe ütötte zsíros kis üzleteit, elkezdett érdeklődni a közügyek iránt, s a napokban olyan dologba kötött bele, amitől megállt az ütő.

Csak a ratyi gagyira van pénz, Fidesz?

2019. június 14. 06:03

hvim-zaszlos.jpgMegvonta a magyar kormány a pénzügyi támogatást a Toroczkai László alapította Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Felvidéki Magyar Sziget nevű rendezvénytől – írja a Politico. A pozsonyi Új Szó egy hete azt írta, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó nemzetpolitikai államtitkárság támogatja a szélsőjobboldali rendezvényt, amit a felvidéki Alistál községben tartanak a hétvégén.

Felvidéki magyarok tiltakoztak a pozsonyi román nagykövetség előtt

2019. június 13. 18:54

Tegnap az Új Egység Mozgalom civil kezdeményezés szimpatizánsai, felvidéki magyarok, mintegy százan tiltakoztak az Úz-völgyében történt atrocitások miatt.

Az etnikai alapú politizálás mellett tették le a voksot a felvidéki magyarok

2019. május 27. 16:37

Az etnikai alapú politizálás mellett tették le voksukat a felvidéki magyarok - jelentette ki Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke Pozsonyban az EP-választás eredményei kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A Felvidéken már megy a voksolás

2019. május 25. 08:28

felvideki-kitelepitettek.jpgAz állítólagos Szlovákiában "ország"szerte mintegy hatezer szavazóhelyiség nyílt meg szombat reggel hét órakor, és ezzel kezdetét vette az ország történetének negyedik európai parlamenti (EP-) választása, amelyen este tíz óráig voksolhat a csaknem 4,45 millió szavazásra jogosult tót állampolgár és felvidéki állandó lakhellyel rendelkező uniós állampolgárok. "Szlovákiának" jelenleg 13 EP-képviselője van, ők 2014-ben 8 szlovákiai párt színeiben jutottak be a brüsszeli testületbe.

A tótok bezzeg nem holofilmekre szórják el a milliárdokat!

2019. május 22. 16:03

A készítők elmondása szerint a Szlávok egy történelmi kalandfilm-sorozat lesz, fantasy elemekkel ötvözve, amelyet a szláv mitológia inspirált. Sőt, a TV JOJ még ennél is tovább ment, és a szlávokról szóló sorozatukat a kultikus Trónok harcával hasonlította össze

A Facebook törölte a Felvidéki Magyar Sziget elnevezésű rendezvény közösségi oldalát

2019. május 16. 13:01

facebook250.jpg„A Facebook véleményformáló urai úgy gondolták, hogy önkényesen, indoklás nélkül, végleg törlik a rendezvény közösségi oldalát“ – olvasható a Felvidéki Magyar Sziget szervezőinek közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. Ha törölnek a Facebookról, akkor majd terjed szájról-szájra a híre, hogy minden nehézség ellenére június 14-15-én Alistálon mindenkit szeretettel vár a 12. Felvidéki Magyar Sziget. Két napra újra leomlanak a határok!

Magyar zászlót a magyar himnusz mellé a Felvidéken...

2019. május 15. 15:52

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az "idegen" országok himnuszának éneklését korlátozó rész. A himnusztörvényként ismertté vált jogszabály módosítását nagy többséggel, 107 igen szavazattal, 11 nem ellenében hagyta jóvá a 150 fős pozsonyi törvényhozás.

Hát, a tótokkal nem megy: Újra elfogadták a Himnusztörvényt

2019. május 10. 12:27

A parlamenti képviselők ismét megszavazták az SNS által beterjesztett ún. himnusztörvényt, a szavazást ma 11:00 órától tartották.A PARLAMENT 86 SZAVAZATTAL TÖRTE MEG AZ ELNÖKI VÉTÓT.

Egyik ámulatból a másikba esnek a régészek Gombaszögön

2019. május 07. 15:50

Befejeződött a tavaly Gombaszögön megkezdett középkori Pálos-monostor régészeti feltárásának egy szakasza a Felvidéken. A jelentős középkori lelőhelyen az egykori létesítmény templomát, idén pedig a hozzá tartozó kolostort - a szerzetesek lakhelyét - tárták fel.

Bevonul a Magyar Honvédség Felvidékre

2019. május 06. 10:03

Május 6. és 12. között újabb katonai gépjárművek haladnak át Szlovákia területén – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Danka Capáková, szóvivő. A Szlovák Honvédelmi minisztérium arra figyelmezteti a lakosságot, hogy május 6. és 12. között újabb szövetséges katonai gépjárművek haladnak át Szlovákia területén.

Nagytárkányi üzenet a magyar nemzet számára – és a jogtiprók felé is!

2019. május 06. 08:16

felvideki-kitelepitettek.jpgItt vagyunk a Tisza kanyarulatánál, ahová határokat rajzolt a huszadik századi nagyhatalmi gőg és önkény, amely az uzsorások és fegyvergyártók hasznát valamint az emberiség szenvedéseit gyarapította, és egy évszázada súlyos árnyékot vet az európai műveltség értékeire, igazságérzetére és becsületére. Ez az a táj, amely már legalább két évezred óta a szkíta, hun, avar és ugor elődeinknek otthona, amely itt érlelődött magyarrá nyelvében, hagyományaiban, szokásaiban és írásbeliségében is.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat