HunHír.info

2019. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

A Felvidéken már megy a voksolás

2019. május 25. 08:28

felvideki-kitelepitettek.jpgAz állítólagos Szlovákiában "ország"szerte mintegy hatezer szavazóhelyiség nyílt meg szombat reggel hét órakor, és ezzel kezdetét vette az ország történetének negyedik európai parlamenti (EP-) választása, amelyen este tíz óráig voksolhat a csaknem 4,45 millió szavazásra jogosult tót állampolgár és felvidéki állandó lakhellyel rendelkező uniós állampolgárok. "Szlovákiának" jelenleg 13 EP-képviselője van, ők 2014-ben 8 szlovákiai párt színeiben jutottak be a brüsszeli testületbe.

A tótok bezzeg nem holofilmekre szórják el a milliárdokat!

2019. május 22. 16:03

A készítők elmondása szerint a Szlávok egy történelmi kalandfilm-sorozat lesz, fantasy elemekkel ötvözve, amelyet a szláv mitológia inspirált. Sőt, a TV JOJ még ennél is tovább ment, és a szlávokról szóló sorozatukat a kultikus Trónok harcával hasonlította össze

A Facebook törölte a Felvidéki Magyar Sziget elnevezésű rendezvény közösségi oldalát

2019. május 16. 13:01

facebook250.jpg„A Facebook véleményformáló urai úgy gondolták, hogy önkényesen, indoklás nélkül, végleg törlik a rendezvény közösségi oldalát“ – olvasható a Felvidéki Magyar Sziget szervezőinek közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. Ha törölnek a Facebookról, akkor majd terjed szájról-szájra a híre, hogy minden nehézség ellenére június 14-15-én Alistálon mindenkit szeretettel vár a 12. Felvidéki Magyar Sziget. Két napra újra leomlanak a határok!

Magyar zászlót a magyar himnusz mellé a Felvidéken...

2019. május 15. 15:52

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az "idegen" országok himnuszának éneklését korlátozó rész. A himnusztörvényként ismertté vált jogszabály módosítását nagy többséggel, 107 igen szavazattal, 11 nem ellenében hagyta jóvá a 150 fős pozsonyi törvényhozás.

Hát, a tótokkal nem megy: Újra elfogadták a Himnusztörvényt

2019. május 10. 12:27

A parlamenti képviselők ismét megszavazták az SNS által beterjesztett ún. himnusztörvényt, a szavazást ma 11:00 órától tartották.A PARLAMENT 86 SZAVAZATTAL TÖRTE MEG AZ ELNÖKI VÉTÓT.

Egyik ámulatból a másikba esnek a régészek Gombaszögön

2019. május 07. 15:50

Befejeződött a tavaly Gombaszögön megkezdett középkori Pálos-monostor régészeti feltárásának egy szakasza a Felvidéken. A jelentős középkori lelőhelyen az egykori létesítmény templomát, idén pedig a hozzá tartozó kolostort - a szerzetesek lakhelyét - tárták fel.

Bevonul a Magyar Honvédség Felvidékre

2019. május 06. 10:03

Május 6. és 12. között újabb katonai gépjárművek haladnak át Szlovákia területén – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Danka Capáková, szóvivő. A Szlovák Honvédelmi minisztérium arra figyelmezteti a lakosságot, hogy május 6. és 12. között újabb szövetséges katonai gépjárművek haladnak át Szlovákia területén.

Nagytárkányi üzenet a magyar nemzet számára – és a jogtiprók felé is!

2019. május 06. 08:16

felvideki-kitelepitettek.jpgItt vagyunk a Tisza kanyarulatánál, ahová határokat rajzolt a huszadik századi nagyhatalmi gőg és önkény, amely az uzsorások és fegyvergyártók hasznát valamint az emberiség szenvedéseit gyarapította, és egy évszázada súlyos árnyékot vet az európai műveltség értékeire, igazságérzetére és becsületére. Ez az a táj, amely már legalább két évezred óta a szkíta, hun, avar és ugor elődeinknek otthona, amely itt érlelődött magyarrá nyelvében, hagyományaiban, szokásaiban és írásbeliségében is.

Himnuszunk a szabadságunk – közösen énekelték a Himnuszt pozsonyi parlament előtt

2019. május 05. 18:25

himnusz-erkel250.jpgA himnusztörvényre reagálva a Himnuszunk a szabadságunk csoport ma délutánra tüntetést szervezett a pozsonyi parlament épülete elé. A dátummal kapcsolatban Samu István, a csoport vezetőségi tagja már korábban, a gútai tájékoztatón elmondta: azért május 5-én délután két órára szervezték meg a tiltakozást, mert a szlovák törvényhozás május 9-én tárgyalja újra az állami jelképekről szóló törvényt.

Az USA nélkül nem lett volna Csehszlovákia, akkor pedig a szlovákok elmagyarosodtak volna

2019. május 04. 10:42

Peter Pellegrini szlovák kormányfő washingtoni látogatása nem meglepő, az USA részéről ez része közép-európai kapcsolatainak újból felélesztésére tett kormányzati törekvéseknek – mondta Rastislav Káčer egykori washingtoni szlovák nagykövet a Hospodárske Noviny online tévés csatornáján.

Bevitték a cigány vajdát a nyitrai kórházba, erre meg a 150 híve nem fért a bőrébe

2019. május 04. 09:28

Szerda délután beszállították a roma vajdát a nyitrai kórházba, miután egy mulatságon összeesett. A gyógyintézet előtt erre rengeteg roma híve csoportosult össze, vagy 150-en gyülekeztek az épület mellett. Hangosak voltak és rendbontást okoztak - nyilatkozta az intézet szóvivője, Tatiana Timková.

Ma Párkányba érkeznek az Éjjeli Farkasok

2019. május 04. 06:54

motoros-sas.JPGA napokban Szlovákián is keresztülhalad az Éjjeli Farkasok néven elhíresült orosz motorosbanda. A nacionalista motorosklubot Putyin közeli barátja vezeti. A banda ma este Párkányban éjszakázik. A nacionalista motorosklub minden évben megemlékezik a II. világháborúban aratott szovjet győzelemről, hosszú motorkerékpár-túrát szerveznek egészen Berlinig. A rendezvény idén a Győzelem útjai – Berlin 2019 címet viseli.

Száz éve volt a komáromi tömegmészárlás - itt is magyarokat öltek!

2019. május 03. 17:34

gyertyak.jpgA 100 éve történt komáromi áttörésre emlékeztek a helyi katolikus temetőben, ahol annak 102 áldozatát közös tömegsírba temették 1919. május negyedikén. A csehszlovák katonák akiket értek, halomra gyilkoltak. Az elkapott magyarokat egytől egyig felkoncolták. A megtalált embereket általában lövés nélkül kínozták és ölték meg a csehszlovák legionisták.

"Európának vissza kell térnie a hagyományos kereszténydemokrata értékekhez"

2019. május 03. 16:04

Európának fordulatra van szüksége, visszatérésre a hagyományos kereszténydemokrata értékrendhez - jelentette ki Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) európai parlamenti (EP) képviselője és képviselőjelöltje a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol sajtótájékoztatón ismertették a párt EP-választási programját pénteken.

Komáromi véres május 1-je.: “Csak az ősi magyar nemzeti önszervező erő segíthet“

2019. május 01. 18:25

Az 1919. május elsejei komáromi áttörés 98. évfordulója alkalmából az Egy Jobb Komáromért polgári társulás a dél-komáromi Endresz Csoport Egyesülettel együtt koszorúzással egybekötött megemlékezést rendezett a hajdani véres vasárnap magyar áldozatainak észak-komáromi katolikus temetőben található tömegsírjánál.

Magyarország az emberek egységének ígérete. Nem a rendszer, hanem nép tartja össze

2019. április 28. 07:43

hun_szijveg.jpgGeorge Friedman a magyarországi származású, világhírű amerikai politológus professzor nemrég a GeopoliticalFutures hasábjain közölt többrészes elemzést három, geopolitikai szempontból nagyon különleges országról: az USA-ról, Ausztráliáról és Magyarországról. Nyilván az utolsó országról írottak keltették fel a figyelmemet, főleg, hogy a nagy elismertségnek örvendő professzor szerint Magyarország „geopolitikai anomália“, mert a magyar nemzet nem létezhetne ott, ahol már sok száz éve mégis létezik.

Vazul és a szlovákok

2019. április 24. 05:47

Az ember - már ha magyar - nem tudja,sírjon, nevessen vagy erős késztetést fojtson el, hogy leverjen egy méretes sallert a történelemhamisító, tolvaj tótok orcájára, akik múlt nélküli "történelmük" kínjában vergődve már a legvadabb agyrémekkel állnak elő!

A leégett Notre-Dame és annak újjáépítése a felvidéki magyarság szégyene is egyben

2019. április 23. 14:23

Ahogy sokan, sok helyütt már leírták, megrázó és megindító érzés volt látni a Notre-Dame lángolását. A térdre ereszkedett, imádkozó emberek látványa, a templomtorony összeomlása mindennél erősebb szimbólumot jelentett. Igazi apokaliptikus jelenetek játszódtak le a szemünk előtt, miközben a világörökség pótolhatatlan része vált a tűz martalékává...

A felvidéki magyarság stációi – avagy keresztre feszítésünk története

2019. április 20. 14:05

felvideki-kitelepitettek.jpgA közel száz éve szülőföldjén „hontalanként” élő magyarság kálváriája jutott eszembe a nagyhéten, a feltámadás ünnepére várva. Azokra a felmenőimre gondoltam, akik még a Monarchia idején születtek, éltek – s ugyanazon a földön, de már egy teljesen idegen országban haltak…Tőlük örökségbe kaptuk a szülőföldet, de sajnos a Hazát már nem. Mert azt tőlük is elvették, illetve kitiltották őket hazájukból, megkérdezés nélkül...

Újabb honfoglalás – ezúttal ©túr-szoborral

2019. április 17. 16:08

felvideki-kitelepitettek.jpgTovábbi merénylet az itt élő magyarság ellen, immár a sokadik. Nagy lehet a félelem ebben az „államalkotó nemzetben” valamitől, valakiktől, talán épp a múlt szellemétől… A Matica slovenská május 12-én avatja fel Párkányban, az egykori kis mezővárosban, az első királyi város árnyékában Ludovít ©túr szobrát. Úgy is fogalmazhatnánk: ezzel az idetelepedettek rossz lelkiismeretének szelleme száll e tájra, egykori hazánk e kis szegletére.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat