HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Adj a tótnak szállást, kiver a házadból!

2018. december 13. 16:26

felvideki-kitelepitettek.jpgBerényi József, Nagyszombat megye MKP-s alelnöke fontos és egyben aggasztó statisztikai adatokra hívta fel a figyelmet. Az adatok a megye különböző járásaira bontva mutatja be, hogy hova mennyien költöztek be új lakók, és honnan mennyien költöztek el. Figyelemre méltó adat, hogy a megye két magyar járásába, a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásba költözik be a legtöbb ember.

Lemond a „szlovák” külügyminiszter, ha nem csatlakoznak az ENSZ migrációs megállapodásához

2018. november 27. 12:32

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter egy keddi berlini rendezvényen kilátásba helyezte lemondását arra az esetre, ha hazája nem csatlakozik az ENSZ globális migrációs megállapodásához.

Szlovákia sem támogatja a Soros-féle migránspaktumot

2018. november 25. 15:36

menekultek-tamadnak-250.jpgKorábban már több ország is jelezte, hogy semmiképpen sem fogja támogatni a Soros-paktumot, azaz az ENSZ migrációs egyezményét. Ehhez a csoporthoz társult most Szlovákia is. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök vasárnap Brüsszelben, a brit uniós tagság megszűnése dokumentumainak aláírására összehívott soron kívüli uniós csúcs után nyilatkozott elutasítóan a Soros-féle migrációs paktumról.

Elvágta saját torkát egy rab a börtönben

2018. november 21. 07:14

Hétfőn délelőtt kórházba kellett vinni egy 44 éves elítéltet Pozsonyban, miután elvágta a torkát. A férfi egyedül volt a cellában, amikor egy egyszer használatos borotvapengével elvágta a torkát. A sérültet ellátták, majd kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték.

A cigány jelöltek durván támadták a magyarokat...

2018. november 12. 13:05

ciganybunozes250.jpgKét nappal az önkormányzati választások után sem csitulnak a kedélyek Nagymagyaron. Mint ismert, a Dunaszerdahelyi járásbeli településen a cigányok teljes választási győzelmet arattak, de a jelek szerint közel sem volt minden rendben a választások körül. Több incidens is történt a faluban, a Körkép.sk értesülései szerint például szerdán az egyik cigány jelölt elütötte gépkocsijával az egyik magyar jelölt szóróanyagait széthordani készülő aktivistát.

Az ENSZ migrációs csomagját elutasító parlamenti határozat elfogadását indítványozzák szlovák ellenzéki pártok

2018. november 08. 21:14

Az ENSZ migrációs csomagját elutasító parlamenti határozat előterjesztését jelentette be csütörtökön a pozsonyi törvényhozás legnagyobb ellenzéki pártja, a liberális Szabadság és Szolidaritás (SAS). Ugyancsak ilyen határozat elfogadását indítványozta egy nappal korábban a szlovák kormánykoalíció második legerősebb pártja, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS).

Luxusétteremben kapott munkát a börtönből nemrég szabadult Rezesova

2018. november 05. 08:29

Egy japán étkezdében sikerült munkát találnia a börtönből nemrég szabadul Eva Rezesovának. A Blikk szerint a szlovák milliomosnőnek nem volt nehéz dolga: a sushibár ugyanis sógornője tulajdonában van, akivel szabadulása sokat van együtt. Rezesovát augusztus végén engedték ki a börtönből. Eredetileg kilenc év szabadságvesztésre ítélték, de jó magaviselete miatt ebből hármat elengedtek neki.

80 éve hozták meg az első bécsi döntést - visszatért a Felvidék magyarlakta része

2018. november 02. 21:45

trianon250.jpgNyolcvan éve, 1938. november 2-án hozták meg az első bécsi döntést, amely visszajuttatta Magyarországnak a Felvidék Trianonban elcsatolt magyarlakta területeit. Az első világháborús vereség után a győztes antanthatalmak által diktált trianoni béke a szomszédos rablóállamoknak juttatta hazánk területének kétharmadát, a magyar népesség egyharmadát.

Tíz éve verték össze tót kommandósok a DAC szurkolóit

2018. november 02. 08:11

A felvidéki DAC futballklub a Yellow Blue Supporters nevű szurkolói csoporttal közösen szervezett emlékestet a dunaszerdahelyi szurkolóverés tizedik évfordulója alkalmából. 2008. november 1-jén a DAC-Slovan rangadó alkalmával íródott a klubtörténelem egyik legsötétebb fejezete...

Kézen fogva lépett vonat elé egy 14 és egy 16 éves lány a Felvidéken

2018. október 23. 17:09

A Paraméter számolt be a tragédiáról, amely az Iglói (Spišská Nová Ves) járásban, a Rihnó (Richnava) és Korompa (Krompachy) között fekvő vasúti pályán történt kedden reggel. A mozdonyvezető közlése szerint a két gyerek együtt lépett a nagy sebességgel haladó szerelvény elé, esélyük sem volt a túlélésre.

Danko: a szlovák parlament is álljon ki Magyarország mellett

2018. október 13. 17:06

menekultek-tamadnak-250.jpgAndrej Danko szlovák parlamenti elnök szombaton közölte, kezdeményezni akarja, hogy a cseh törvényhozás példáját követve a szlovák parlament is álljon ki Magyarország mellett a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban. Danko a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek szombaton zárult kétnapos kassai nem hivatalos találkozóját követő sajtóértekezleten kijelentette: a felelős politikai vita után igyekszik kezdeményezni a cseh parlamentéhez hasonló lépés megtételét Szlovákiában.

Erről szól a bolsevik pofátlanság

2018. október 12. 10:16

heller-agnes-250.jpg...Vagyis ott, ahol a csontja velejéig lukácsista filozófus asszony – „vörös” társaival együtt – nemcsak az átkosban, de a rendszerváltás utáni évtizedekben is olyan zsíros támogatásokban részesült, s részesül „bölcs,” a filozófia csúcsait „csiklandozó” kiadványainak, „szocio-felméréseinek” világgá kürtölése „érdekében,” melyek összegei nagyságrendjének hallatán a magyar, családos, dolgozó ember több mint valószínű, hogy bele szédülne...

Az oláh csendőrök levágták Erőss Zsolt emléktábláját a székelyföldi Oltár-kő tetejéről

2018. október 09. 20:04

erdely.jpg"Ismeretlenek" levágták és eltüntették azt az emléktáblát, amelyet a Békás-szorosban levő Oltár-kő tetején állítottak Erőss Zsolt hegymászó emlékére barátai 2013 júliusában, másfél hónappal azután, hogy a hegymászó eltűnt a Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsának meghódítása után - közölte kedden a Mesagerulneamt.ro portál Fekete Örsre, a Hargita megyei hegyimentő szolgálat vezetőjére hivatkozva.

70 ezer eurót fizettek a szlovák újságíró megöléséért, magyar nevű az elkövető és a közvetítő is

2018. október 01. 14:15

70 ezer eurót fizettek Ján Kuciak meggyilkolásáért, Martina Kusnírová megölésére nem vonatkozott a megrendelés. A gyilkos fegyver egyelőre nincs meg, ahogy a fő megrendelő sem - tudatta az ügyet felügyelő ügyész a mai sajtótájékoztatón.

Elkezdődött a borsi Rákóczi-kastély újjáépítése

2018. szeptember 28. 07:32

Megkezdődött II. Rákóczi Ferenc szülőhelyének felújítása, a Felvidéken Borsiban található kastély munkálatainak első üteme a magyar kormány 805 millió forintos támogatásával valósul meg - közölte Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója a beruházás kezdetét jelképező időkapszula elhelyezésére szervezett szerdai ünnepségen.

Rajtaütöttek a szlovák újságíró-gyilkosság gyanúsítottjain

2018. szeptember 27. 10:13

Szlovák sajtóértesülések szerint őrizetbe vette a szlovák rendőrség Ján Kuciak oknyomozó újságíró és mennyasszonya meggyilkolásának gyanúsítottjait.

Jézus képe rajzolódott ki egy gáztűzhelyen, imahely lett a cigányok konyhája

2018. szeptember 07. 14:18

Emberi alak képmását fedezték fel kedden reggel a gáztűhelyen a szlovákiai községben, Végpetrin, azaz Petrován. Tisztítószerrel sem tudták letörölni a Jézusnak tulajdonított képet, azóta odajárnak imádkozni a helyiek. A szlovákiai községben, Végpetrin, azaz Petrován élő cigány család úgy hiszi, hogy Jézus Krisztus képe jelent meg a gáztűzhelyükön. A Paraméter cikke szerint próbáltak tisztítószerrel megszabadulni a képtől, ám nem sikerült. A portál a Noviny.sk híroldalra hivatkozik.

A szifiliszt szándékosan terjesztette egy tőketerebesi cigány buzi

2018. szeptember 06. 15:23

A szlovák belügyminiszter a pozsonyi parlament emberjogi bizottságának ülésén közölte, nem találtak bizonyítékot arra, hogy Tőketerebesen (Trebišov) gyerekeket kényszerítettek prostitúcióra – írja a Bumm.sk.

Szlovákiában a magyar iskola állandó szálka – sőt: gerenda – a többségi nemzet szemében

2018. augusztus 30. 08:16

iskola.jpg„Mert Szlovákiában a magyar iskola állandó szálka – sőt: gerenda – a többségi nemzet szemében. Újabban érdekes jelenséget tapasztalhatunk. Eddig az volt, hogy kisebbségi magyar iskolát kell nyitni, majd mindenféle rafinált, trükkös és aljas támadás elől kell megvédeni. Aki azt gondolta, ennyi az egész, tévedett. Mert megszoktuk: a leghatékonyabb megtámadni az iskolát és a templomot.

Buday Mária: De az anyanyelvünket, azt nem hagyom!

2018. augusztus 01. 09:06

Egy többnapos konferencia kapcsán Nyitrára kísértem lányomat, miközben egy Zobor-hegy alatti vendégházban szálltunk meg. Rég jártam erre, eljöttem hát e neves történelmi városba, melyet magyarok és szlovákok egyaránt a magukénak tudnak, megjegyzem szerintem teljes joggal, hiszen évszázadok óta élnek itt egymás mellett. Igaz, mára a magyarok száma alaposan megcsappant.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat