HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Legalább egyszer minden magyarnak el kell mennie egy DAC meccsre

2019. február 18. 07:10

szurkolok250.jpgBár a szezonnyitón kikapott a Dunaszerdahely legendás magyar csapata, azért a hangulat ismét a tetőfokon volt. Olyat láthatunk odakinn "Szlovákiában", amely valószínűleg lehetett a magyar hőskorban a focit körülvevő hangulat és szurkolás. A DAC szurkolói számára a meccs ünnep, megmaradásuk, büszkeségük záloga. Ennek megfelelően is szurkolnak a helyiek.

Felakasztotta magát egy magyar fiatal a szlovák-magyar határon

2019. február 16. 11:27

Nagy valószínűséggel öngyilkosságot követett el egy fiatal férfi, akinek holttestét egy hídon felakasztva találták meg a szlovák-magyar határon - adta hírül a parameter.sk.

"Az amerikai vadászrepülőgépek pilótafülkéjéből még semmit sem sikerült tartósan megoldani"

2019. február 10. 09:18

„Az, ami Venezuela körül zajlik, iskolapéldája annak, ahogyan megpróbálnak likvidálni egy létező politikai rezsimet és egy politikai bábot ültetni az ország élére” – mondta Robert Fico azzal összefüggésben, hogy Szlovákia nem csatlakozik azokhoz az országokhoz, amelyek Venezuela elnökének Juan Guaidót tekintik.

Az MKP két korábbi elnöke került a párt EP-választási listájának élére

2019. február 09. 16:41

A Magyar Közösség Pártjának (MKP) két korábbi elnöke, Csáky Pál és Berényi József került a felvidéki magyar tömörülés európai parlamenti (EP) választási listájának élére - jelentették be a párt Országos Tanácsának (OT) ülése után tartott sajtótájékoztatón szombaton Pozsonyban.

A parkba zuhant a hetedikről egy férfi Pozsonyban

2019. február 06. 07:02

Holtan találtak egy férfit vasárnap este egy panelház ablakai alatt. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrséget vasárnap este 8 körül értesítették, miszerint Pozsonyban egy férfi kivetette magát egy panelház ablakán. A helyszínen kiderült, hogy egy 39 éves férfiről van szó, akinek élettelen testét az épület előtti kis parkban találták meg.

Magyarországi „aktivisták” szemét bántja a történelmi Magyarországot ábrázoló autós matrica - most ez a Cseh nevű kollaboráns akciózik

2019. január 14. 15:10

A szlovák Sme napilap tette közé a hírt arról, hogy egyes "magyarországi aktivisták" beszüntetnék a magyarok körében elterjedt történelmi Magyarország térképét ábrázoló, felragasztható autós matricák használatát.

Elhunyt a kórházban a négygyermekes cigány asszony: saját rokonai verték halálra

2019. január 08. 11:49

A rimaszombati kórházban halt meg az a 29 éves guszonai cigány nő, akihez még január 3-án riasztották a mentőket – írja a Bumm.sk. Kiderült, hogy az asszonyt saját nővére és sógornője bántalmazta

Mátyás király, Mária Terézia, Csák Máté vagy Mednyánszky László a legnagyobb szlovák?

2018. december 30. 14:31

December 27-én elindult a Szlovák Rádió és Televízió „Najväčší Slovák” (Legnagyobb szlovák) című szavazós műsora. Az össznemzeti ankét győztesének bejelentésére január elsején kerül sor egy ünnepi gálaprogram során.

Felgyújtotta magát egy férfi Bacsfán

2018. december 27. 06:41

Felgyújtotta magát egy férfi a bacsfai (Dunaszerdahelyi járás) golfpálya területén - értesült a Paraméter. Információik szerint egy férfi a I/63-as út mentén, Bacsfa közelében leparkolta pozsonyi rendszámú gépkocsiját, majd az országút melletti golfpálya területére gyalogolt, ahol öngyilkosságot követett el - felgyújtotta magát.

Adj a tótnak szállást, kiver a házadból!

2018. december 13. 16:26

felvideki-kitelepitettek.jpgBerényi József, Nagyszombat megye MKP-s alelnöke fontos és egyben aggasztó statisztikai adatokra hívta fel a figyelmet. Az adatok a megye különböző járásaira bontva mutatja be, hogy hova mennyien költöztek be új lakók, és honnan mennyien költöztek el. Figyelemre méltó adat, hogy a megye két magyar járásába, a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásba költözik be a legtöbb ember.

Lemond a „szlovák” külügyminiszter, ha nem csatlakoznak az ENSZ migrációs megállapodásához

2018. november 27. 12:32

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter egy keddi berlini rendezvényen kilátásba helyezte lemondását arra az esetre, ha hazája nem csatlakozik az ENSZ globális migrációs megállapodásához.

Szlovákia sem támogatja a Soros-féle migránspaktumot

2018. november 25. 15:36

menekultek-tamadnak-250.jpgKorábban már több ország is jelezte, hogy semmiképpen sem fogja támogatni a Soros-paktumot, azaz az ENSZ migrációs egyezményét. Ehhez a csoporthoz társult most Szlovákia is. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök vasárnap Brüsszelben, a brit uniós tagság megszűnése dokumentumainak aláírására összehívott soron kívüli uniós csúcs után nyilatkozott elutasítóan a Soros-féle migrációs paktumról.

Elvágta saját torkát egy rab a börtönben

2018. november 21. 07:14

Hétfőn délelőtt kórházba kellett vinni egy 44 éves elítéltet Pozsonyban, miután elvágta a torkát. A férfi egyedül volt a cellában, amikor egy egyszer használatos borotvapengével elvágta a torkát. A sérültet ellátták, majd kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték.

A cigány jelöltek durván támadták a magyarokat...

2018. november 12. 13:05

ciganybunozes250.jpgKét nappal az önkormányzati választások után sem csitulnak a kedélyek Nagymagyaron. Mint ismert, a Dunaszerdahelyi járásbeli településen a cigányok teljes választási győzelmet arattak, de a jelek szerint közel sem volt minden rendben a választások körül. Több incidens is történt a faluban, a Körkép.sk értesülései szerint például szerdán az egyik cigány jelölt elütötte gépkocsijával az egyik magyar jelölt szóróanyagait széthordani készülő aktivistát.

Az ENSZ migrációs csomagját elutasító parlamenti határozat elfogadását indítványozzák szlovák ellenzéki pártok

2018. november 08. 21:14

Az ENSZ migrációs csomagját elutasító parlamenti határozat előterjesztését jelentette be csütörtökön a pozsonyi törvényhozás legnagyobb ellenzéki pártja, a liberális Szabadság és Szolidaritás (SAS). Ugyancsak ilyen határozat elfogadását indítványozta egy nappal korábban a szlovák kormánykoalíció második legerősebb pártja, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS).

Luxusétteremben kapott munkát a börtönből nemrég szabadult Rezesova

2018. november 05. 08:29

Egy japán étkezdében sikerült munkát találnia a börtönből nemrég szabadul Eva Rezesovának. A Blikk szerint a szlovák milliomosnőnek nem volt nehéz dolga: a sushibár ugyanis sógornője tulajdonában van, akivel szabadulása sokat van együtt. Rezesovát augusztus végén engedték ki a börtönből. Eredetileg kilenc év szabadságvesztésre ítélték, de jó magaviselete miatt ebből hármat elengedtek neki.

80 éve hozták meg az első bécsi döntést - visszatért a Felvidék magyarlakta része

2018. november 02. 21:45

trianon250.jpgNyolcvan éve, 1938. november 2-án hozták meg az első bécsi döntést, amely visszajuttatta Magyarországnak a Felvidék Trianonban elcsatolt magyarlakta területeit. Az első világháborús vereség után a győztes antanthatalmak által diktált trianoni béke a szomszédos rablóállamoknak juttatta hazánk területének kétharmadát, a magyar népesség egyharmadát.

Tíz éve verték össze tót kommandósok a DAC szurkolóit

2018. november 02. 08:11

A felvidéki DAC futballklub a Yellow Blue Supporters nevű szurkolói csoporttal közösen szervezett emlékestet a dunaszerdahelyi szurkolóverés tizedik évfordulója alkalmából. 2008. november 1-jén a DAC-Slovan rangadó alkalmával íródott a klubtörténelem egyik legsötétebb fejezete...

Kézen fogva lépett vonat elé egy 14 és egy 16 éves lány a Felvidéken

2018. október 23. 17:09

A Paraméter számolt be a tragédiáról, amely az Iglói (Spišská Nová Ves) járásban, a Rihnó (Richnava) és Korompa (Krompachy) között fekvő vasúti pályán történt kedden reggel. A mozdonyvezető közlése szerint a két gyerek együtt lépett a nagy sebességgel haladó szerelvény elé, esélyük sem volt a túlélésre.

Danko: a szlovák parlament is álljon ki Magyarország mellett

2018. október 13. 17:06

menekultek-tamadnak-250.jpgAndrej Danko szlovák parlamenti elnök szombaton közölte, kezdeményezni akarja, hogy a cseh törvényhozás példáját követve a szlovák parlament is álljon ki Magyarország mellett a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban. Danko a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek szombaton zárult kétnapos kassai nem hivatalos találkozóját követő sajtóértekezleten kijelentette: a felelős politikai vita után igyekszik kezdeményezni a cseh parlamentéhez hasonló lépés megtételét Szlovákiában.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat