HunHír.info

2018. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

40 éve halt meg Herbert Kappler SS-ezredes

2018. február 08. 14:02

ss-razzia-merenylet-utan.jpg40 éve, 1978. február 9-én a németországi Soltauban, súlyos rákos betegsége végső stádiumában elhunyt Herbert Kappler SS-ezredes. A múlt nyár folyamán számos publikáció idézte fel a 40 évvel ezelőtti, az 1944-es tragédia végjátékának tekinthető tragikomédiát. Az említett publicisztikák azonban nem tértek ki az ügy minden körülményére, részletére, vonatkozására.

Paul Crail Roberts: Az amerikai kormány démoni kezekben van - Erre tele vagyunk bizonyítékokkal

2018. február 07. 06:51

hatterhatalom.jpgIsmét a, most már sokadszor megemlített elméletével lépett színre Paul Crail Roberts neves amerikai gondolkodó, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a közgazdaság professzora, a Wall Street Journal volt szerkesztője. PCR nem kevesebbet állít, minthogy a jobbára Izraellel szövetséges zsidók szűk és kicsi, de annál nagyobb hatalommal bíró összeesküvők csoportja amerikai világhegemónia doktrínájának beteljesítésére törekszik, és mivel uralják az amerikai politikát is, dróton rángatják bele az amerikai elnököt is.

Az elmaradt Horthy-mise

2018. január 26. 08:24

Horthy-Miklos-.jpgSzegény kormányzónk emléke olyan viharvert, hogy nincs is talán hozzá hasonló néhai politikus Európában. Hiszen az a nürnbergi bíróság, amelyik a háborús bűnösöket eltakarította a föld színéről, csupán tanúként hallgatta ki Magyarország kormányzóját, s meg sem fordult senkinek a fejében, hogy Őt tegye felelőssé az akkori kor őrült szellemisége, a náci és a nyilas embertelenség miatt.

Boros Imre: A nagyvilág pénzei

2018. január 25. 16:16

dollar250.jpg...Az Egyesült Államokban azok a kísérletek, amelyeket azért tettek, hogy az állam ellenőrzése alá kerüljön a pénzforgalom, rendre elbuktak, és „fatális” véletlenként elnökgyilkosságokkal jártak. Lincoln négyszázmillió állami dollárt nyomtatott, majd golyót kapott, Kennedy pedig éppen felhatalmazta az államkincstárat, hogy színezüst ellenében forgalomképes bankjegyeket adjon ki. Még néhány hónapig élt...

Eleven fáklyaként hirdették a kommunizmus gazemberségét

2018. január 20. 17:31

bauer-sandor-tabla.jpgÍgy voltunk mi, tizenéves belvárosi fiúk: mintegy dőzsöltünk a kádári langymelegben, amikor januárban jött a hír, hogy Prága központjában egy 21 esztendős egyetemista felgyújtotta magát, hogy önkéntes tűzhalálával eleven fáklyaként hirdesse a kommunizmus gazemberségét. Jan Palachról (1948-1969) beszélek. Sosem felejtem ezt a nevet. Pár nappal később, január 20-án Budapesten, a Nemzeti Múzeumnál a magyar Bauer Sándor 17 esztendős ipari tanuló követte példáját. Persze Bauer Sándor tettének már nem volt akkor visszhangja, hiszen igyekezték eltitkolni-elmosni a jelentőségét, valahogy sikerült is belénk sulykolni, hogy egy ideggyönge, öngyilkosságra hajlamos ifjú pillanatnyi megingásáról van szó.

Apám naplója. 1943. január 16-17. „Naponta átlag 40 km-t teszünk meg”

2018. január 16. 06:51

don-kirkovics-istvan-fotoja-Hunhir.jpg1943. jan. 16., szombaton. Reggel 5 órakor ébredtem fel, az éjszakát átaludtam, nagyon jól. Még nincs parancs, nem tudjuk, hogy hová megyünk, Krasznojén már átmentek az oroszok. A gh. raktár ott maradt, rengeteg élelmiszer, rum stb. A kórházban is ott maradt a sok szalmazsák, a pokrócok egy részét viszont el tudtuk hozni. Ami ott maradt, fel sem tudtuk égetni, a rum kié maradt? 7 hadosztálynak 3 nagy raktára, 7 ezer bakancs, 4 ezer ruha, bekecs, hósapka. Ezek meg lettek gyújtva, felrobbantva, arról a sok élelmiszerről nem is beszélek, ami ott maradt. Hiába, annyira kevesen voltunk, akik kijöttek, azoknak a fele sincs meg. Azután mit lehet azoktól az emberektől várni, akik 4 támadást keresztül éltek. Fent láthatják, hogy a tervezésük nem sikerült.

Apám naplója - 1943. január 13. szerda: „Kegyetlenek a muszkák, a foglyokat agyonlövik”

2018. január 13. 06:36

donkanyar.jpg"1943. január 13. Korán reggel indulnak a sebesültszállítók, jönnek az autók sebesültekkel tele, ki a lábán, a hasán, vagy a fején kapott sebet, súlyosak, kevésbé súlyosak. Mesélik a fiúk, hogy az oroszok csak jönnek, szakadatlan. Igaz, igen nagy a veszteség, de náluk nem számít az ember. Voltak olyan alakulatok, akik felváltásra hazamennek, de újra bevágják őket a harcba. Milyen érzés. Nagyon hideg van, talán ilyen hideg még nem volt, csikorog a hó, szegények, ki sebesülten feküsznek, megfagynak...

Paul Craig Roberts: „Mennyi halál és pusztítás vár ránk 2018-ban?”

2018. január 02. 12:38

cion-bolcsei-500.jpgPaul Craig Roberts professzor, Reagan elnök egykori pénzügyi államtitkára azzal kezdi „jövőbe néző” cikkét, hogy az újév tele van gazdasági, politikai és háborús fenyegetésekkel. Amikor rátér a politikai kilátásokra, leszögezi, a nyugati világ egész politikája megtévesztéssé és csalássá degradálódott. Egyetlen kormány se szolgálja a közérdeket. Néhány kelet-európai ország kivételével az európai kormányok szembemenve az emberek akaratával hatalmas számban fogadtak be Washington háborúinak menekült és álmenekült termékeit.

Wass Albert: Újévi üzenet

2017. december 31. 13:52

wass-.jpgBár jól tudjuk, hogy Újév napja mint kezdet, kiindulási pont, mindössze ember csinálta illúzió az idő végtelenségében, mégis emberöltők óta ez a nap, amikor az ember számadást készít a múltról, és terveket sző, fogalmakat tesz a jövendőre nézve.

Európa szépen átalakul Közel-Keletté meg Afrikává...

2017. december 30. 09:38

arabok-tamadnak-nemetorszagban-iszlam-allam-zaszlajaval-500.jpgÚgy tűnik a fehér, európai ember piros lapot kapott. Ki kell szállnunk a Világtörténelem nevű játékból. El kell tűnnünk, mint szegény dodó madárnak vagy a tasmán tigrisnek. Egyes, magukat globális sakkjátékosnak képzelő alakok úgy döntöttek, hogy levesznek minket a tábláról. Minket, a fehér, keresztény, európai embereket. Hogy ez hülyeség? Az istenkomplexus már csak ilyen. Hogy ez összeesküvés-elmélet? Biztosan. Legalább annyira, mint ha 1930-ban valaki azt mondta volna egy berlini zsidó kiskereskedőnek, hogy 5 év múlva jönnek a nürnbergi törvények, 15 éven belül pedig gázkamrába és krematóriumba fogják küldeni őt és az egész családját, csak azért, mert zsidó. Tuti elhitte volna.

Masszívan rögzült téveszmék

2017. december 29. 07:00

horthy-csiksomlyo500.jpgElnézést kérek a kedves olvasóktól, hogy e cikk látszólag több, eltérő kérdéskörrel foglalkozik, azonban mint kiderülhet, mégis létezhet összefüggés e témák között. Szinte a rendszerváltás kezdete óta rögzültek a magyar politikai gondolkodásban olyan téveszmék, melyek nemigen képesek kitisztulni, távozni a politikával foglalkozó, a sajtóban publikáló értelmiségek, de a laikus átlagemberek gondolkodásából sem. E téveszmék átalakulnak, formálódnak, új ruhát vesznek fel, de sajnos megmaradnak, és bizonyos esetekben súlyosbodnak. Aki nem egyoldalú pártkötődésekben gondolkodik, az valahol a pártok, az általuk hirdetett ideológiák között találhatja meg az igazságot. Fussunk át néhány ilyen téveszmét, talán felmerülésük kronológiai megközelítésében. Az időben már igencsak távolodó rendszerváltás kezdetén a baloldali, liberális sajtó, az SZDSZ szócsöveként működő akkori 168 óra, a Magyar Narancs, Magyar Hírlap folyamatosan a Horthy-rendszer visszatérésével fenyegetett. Gyermeteg módon kötöttek bele minden történelmi és kulturális megnyilvánulásba, szinte minden szóba, melyek felvetése révén a Horthy-korszak bizonyos hazafias értékeit próbálta az Antall-kormány képviselni.

Bogár László: Kifelé a csapdából

2017. december 28. 06:27

bogar-laszlo.jpgA most búcsúzó 2017-es év értékelésével párhuzamosan lassan itt az ideje annak is, hogy megvonjuk a most már csaknem nyolc év mérlegét is. Annak a nyolc évnek a mérlegét, amely először tett komoly kísérletet arra, hogy értelmezze azt a csapdát, amiben igen régóta vergődik a magyar társadalom és gazdaság, és egyben arra is, hogy legalábbis elkezdődjön kivergődésünk e történelmi csapdából

Isten helyett jön Allah, az európai kultúra helyére az iszlám...

2017. december 26. 07:18

muszlim-ima-500.jpg... A kereszténytelenített, kultúrátlanított, istentelenített, kiherélt európai kultúra helyére benyomul egy másik. Egy erős. Egy mély identitástudattal rendelkező. Egy férfias. Isten helyett jön Allah, az európai kultúra helyére az iszlám, a megsemmisített erkölcs helyére a Sária, a nők tiszteletén alapuló férfiasság helyett a nők brutális elnyomásán alapuló hímsovinizmus. Szépen lassan semmi sem marad a Nyugaton, ami arra emlékeztet, ami egykor volt. Eltűnnek a feszületek. Lebontják Őket. Eltűnnek az ódon templomok. Lerombolják őket. Megszűnik a karácsony. Betiltják. S az európai ember csak hallgat …
Vajon akkor is hallgatni fog, amikor majd az életét veszik el?

Karácsonyi gondolatok

2017. december 24. 10:33

karacsony-ajandek.jpgSok minden jut az ember eszébe a gyermekszületésről. Vajon minden megszületendő gyermeket örömmel várnak-e a szülei? Beleszólhat-e a gyermek abba, hogy odaszülessen, ahová ő szeretne érkezni és ahol majd igaz szívvel és örömmel várják? Áldás-e a gyermek? De hiszen a kifejezésben is ott van: „gyermekáldás”, hát hogyan ne lenne akkor áldás egy gyermek?

Egy AK-47 monológja

2017. december 20. 06:51

terrorista-500.jpgPrivet! Én egy AK-47-es vagyok. Oroszország anyácska dicsőségére gyártottak 1962-ben.

Így karácsony előtt

2017. december 19. 08:50

szem-es-250.jpgÍgy karácsony-várás előtt valahogy magasabb régiókba kerül az ember. Olyan dolgokra is felfigyel, amikre máskor nem, vagy könnyedén ellép azok mellett. Néha azt veszem észre, hogy miközben sírni lenne kedvem, inkább elmosolyodok, vagy mosoly közben bepárásodik a szemem. Meghatódom. Gyakrabban. Hálát érzek.

Mese a három rasszistáról

2017. december 09. 07:47

Érdekes weboldalra bukkantam a napokban. Évek óta működik, de eddig nem játszott komoly szerepet az életemben, talán mert kevés igényem volt a szolgáltatásaikra. Az oldal címe: jelentsd-a-homofobiat.hu. Igen, csak így lazán, hát miféle negatív áthallása lenne ennek pont Magyarországon. Azért ne kezdjünk félni, szerencsére még nem vagyunk a fejlett Nyugaton, ahol az ilyen bejelentések rögtön a rendőrséghez futnak be, és bizony súlyos éveket osztanak ki egy-egy rosszmájú tweetért, mint Angliában. Csupán a Háttér Társaság a Melegekért gyűjtögeti a népmeséket, amelyekben egy-egy szegény homoszexuális fiatalember durva erőszak áldozatává válik, vagy ilyesmit észlel, vagy legalábbis hall róla. A beküldött fogalmazások egy részét akár önálló irodalmi műfajnak is kinevezhetjük, hiszen egyes stíluselemek állandóan ismétlődnek, sőt, más, hasonló weboldalakon is előfordulnak. Az "ordas kamu" frappánsan rövidre zárná az irodalmi töprengést, ám legyünk ennél azért kifinomultabbak, hiszen a fikció is művészet. Hogyan s miként épülnek fel ezek a történetek?

Történelemértelmezés és a Nagy Háború

2017. december 05. 10:39

karolyfalvi-romai-kiallitas-2017-november-6.jpgMint a kedves olvasók figyelemmel kísérhették, a Hunhír.info hasábjain immár három éve folyamatosan visszatértünk és emlékeztettünk a Nagy Háború, Európa és a világ 100 évvel ezelőtti katasztrófája és tragédiája magyar és legfontosabb egyetemes történelmi, diplomáciai eseményeire, hadműveleteire. Ha valaki megpróbálja követni a háborús történések felidézését, láthatja, hogy a volt résztvevő államok folyamatosan tartanak, szerveznek megemlékezéseket, rendezvényeket, kiállításokat, hogy emlékeztessenek a saját szempontjukból is fontos eseményekre. A Nagy Háború története már alapvetően részletesen feldolgozott, természetesen ebben találunk országonkénti eltéréseket. Hazánk esetében a Horthy-korszak történetírása meglehetősen jól feldolgozta az I. világháború eseményeit, a résztvevő erőket, a hadműveleteket, azonban 1945 és 1990 között e kérdésekre, egy két mű kivételével a feledés fátylát borították. Persze ez messze nem volt így mindegyik kommunista országban.

Pokolba a lélek- és nyelvrontó politikai korrektséggel!

2017. december 04. 10:28

takacs-karoly-500.jpgSok minden mellett az ENSZ kezdeményezésére a minap volt a Fogyatékos Emberek Világnapja – az egykori Rokkantak Napja. Fogyatékos vagy rokkant – esete válogatja. Pokolba a lélek- és nyelvrontó politikai korrektséggel! Takács Károly vasakaratú katona a magyar sport egyik legendás alakja, a honvédség legjobb céllövője volt, majd egy gránát felrobbant a kezében.

A jobboldali magát akarja legyőzni, a baloldali pedig a világot - mindenki mást

2017. december 01. 11:21

A jobboldal és a baloldal ellentéte - bár bizonyos körökben ezt ma divatos tagadni - létezni fog, amíg létezik modern értelemben vett politika. Az ellenforradalmár filozófus, Molnár Tamás a politikai frontvonalak kuszáltsága ellenére kijelentette: "A jobboldal és a baloldal igenis létezik, és a kettő lényegileg különbözik egymástól." Ez a lényegi különbség érinti az egyéni élet és a közélet céljáról alkotott elképzelést és így lényegében mindenre kiterjed.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat