HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Házkutatások drogügyben - Háromszék is a célkeresztben

2018. június 20. 12:49

A házkutatások során 100 Ecstasy-tablettát, közel 250 gramm cannabist és 8 ezer lejt foglaltak le az illetékesek
A hét elején tájékoztatott a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), hogy a Brassó és Kovászna megyében, illetve Bukarestben tartott házkutatások után több, drogkereskedéssel vádolt személyt őrizetbe vettek.

Már a házak udvarán ölik az állatokat a medvék a székelyföldi hegyekben

2018. június 19. 12:44

Június 17-én hajnalban a székelyföldi Csinódon egy csikót pusztított el a medve, egy másik pedig egy kancát sebesített meg a hátán és nyakán egy gazda udvarán.

Figyelmeztető lövésekkel vetettek véget a cigány-zsandár összetűzésnek Gyergyóban

2018. június 19. 12:37

ciganybunozes250.jpgTöbb lakossági bejelentés is érkezett a gyergyószentmiklósi helyi rendőrökhöz, miszerint a város szélein már elkezdődött a fűlopás, vagyis gyakran a gazda azt tapasztalja, hogy „megmocskolták” a kaszálója egy részét, ellopták a füvet. Szombaton késő este is egy lakossági bejelentés nyomán járőröztek a Kárpátok utca végében, a téglagyárnál a helyi rendőrök. Volt lövöldözés, és testi sértés is, a tettesek ellen eljárás indul.

Felzárkózik a mához a Mikes épülete

2018. június 19. 11:10

Egy év alatt kívül-belül megújul az iskola – amennyiben a helyi kivitelezők betartják a határidőket
Teljes gőzzel folynak a munkálatok a Mikes Kelemen Elméleti Líceum 1873-ban épült régi épületében, a Kós Károly utca felőli A-szárnyban.

Nagyváradon felavatták gróf Rhédey Lajos szobrát

2018. június 19. 09:33

Felavatták gróf Rhédey Lajos szobrát hétfőn Nagyváradon abban a parkban, amit egykor Rhédey saját birtokából adományozott a városnak. Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Bihar megyei elnöke avató beszédében arról beszélt, hogy az adományozó Rhédey azért is fontos szimbólum, mert “talán napjaink egyik legaktuálisabb példáját is elénk állította”.

Magyar diákokkal teli busz karambolozott Erdélyben

2018. június 17. 05:32

28 kiskunhalasi gimnazista ült azon a buszon, amely péntek délután egy kanyarban frontálisan ütközött egy személyautóval. Az autó sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe, két embert kórházba szállítottak.

Székelykapu-állításra készülnek Kommandón

2018. június 15. 18:15

Új székely kaput állítanak Kommandó Kovászna felőli bejáratánál. A régit már lebontották, helyét csak a fém tartószerkezet jelzi. Ha minden a tervek szerint halad, legkésőbb a falunapokig helyén lesz az új faragott építmény.

Trianon után, most!

2018. június 15. 14:36

trianon250.jpgFrancesco Nitti olasz miniszterelnök (1919–1920) azt mondta: egyetlen néppel sem bántak el gonoszabbul, mint a magyar néppel. A teljes okmány- és adattár, amelyet egyes szövetségeseink a béketárgyalások során nekünk szolgáltattak, hazug és hamisított, a nemzetközi törvények és jogok legdurvább megsértése volt – jelentette ki David Lloyd George, aki 1916 és 1922 között volt brit miniszterelnök.

Feljelentést tett az RMDSZ a nagyváradi magyarellenes matricák ügyében

2018. június 15. 14:31

Feljelentést tett a városi RMDSZ-szervezet a nagyváradi törvényszék épületére ragasztott, magyarellenes feliratú öntapadós matricák miatt.

Halálos baleset történt Kézdiszentkereszt és Kézdiszentlélek között

2018. június 15. 07:32

Tegnap délután ismét riasztották a sürgősségi felügyelőség munkatársait és a forgalmi rendőrséget: két gépkocsi ütközött Kézdiszentkereszt és Kézdiszentlélek között, az egyik egy taxi volt.

Ne bízzuk a román településvezetők jóindulatára nyelvhasználati jogainkat!

2018. június 14. 08:47

roman-zaszlo-250.jpgTekintettel arra, hogy az új román közigazgatási törvénykönyv már megjárta a szenátust, és a parlamenti ülésszak végéig jó esély mutatkozik arra, hogy a képviselőház is elfogadja azt, az Erdélyi Magyar Néppárt arra kéri az RMDSZ képviselőit, hogy ne tegyenek le a 20%-os nyelvhasználati küszöb csökkentéséről, valamint tegyék kötelezővé a magyar lakosság számarányának megfelelő, magyar nyelvet beszélő, önkormányzati dolgozók alkalmazását.

Újra magyar a szatmárnémeti Pannónia szálló

2018. június 11. 08:48

Magyar állami tulajdonban levő vállalat vásárolta meg és újítja fel Szatmárnémeti reprezentatív épületét, a város régi főterén álló egykori Pannónia szállót - közölte a Transindex.ro portál.

A „nagy egyesülés” egy kis pénzcsinálásra is jó alkalmat teremt - még itt is trükköznek az oláhok

2018. június 09. 16:51

Elfogadta pénteki ülésén a kormány azokat az előírásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a nagy egyesülés centenáriumának évfordulója alkalmából öt éves lejáratú, 25 százalékos kamatot fizető államkötvényeket bocsássanak ki a lakosság számára.

Hét erdélyi cigány férfi erőszakolt meg egy egy fiatalabb cigány lányt

2018. június 08. 16:38

Hét, 17 és 26 év közötti cigány férfi erőszakolt meg egy 14 éves lányt egy zsidó temetőben az erdélyi Érmihályfalván. A kamaszt először a nála néhány évvel idősebb udvarlója csalta tőrbe - írja a Maszol.

Érdemben tárgyalták a Batthyáneum könyvtár visszaszolgáltatása ügyét

2018. június 06. 19:14

Érdemben letárgyalta szerdán a Gyulafehérvári Táblabíróság a római katolikus egyház által visszakövetelt gyulafehérvári Batthyáneum könyvtár visszaszolgáltatása ügyét. A bírák június 20-ra halasztották az ítélethirdetést.

Székelyföldön emlékezett Trianonra a MÖM

2018. június 06. 12:30

trianon250.jpgSzakrális helyszínen, Szejkefürdőn Orbán Balázs sírjánál emlékeztek meg, legnagyobb nemzeti sorstragédiánkról a MÖM és a Kossuth Nemzetőrség tagjai.

Trianonra emlékeztek Sepsiszentgyörgyön is

2018. június 04. 21:21

A Sepsiszéki Székely Tanács és a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi szervezete idén huszadszor szervezte meg a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban a trianoni megemlékezését.

Magyarokat gyaláztak Nagyváradon

2018. június 03. 14:56

Magyargyalázó falragaszok jelentek meg Nagyváradon – közölte szombaton az egyik közösségi portál Varadinum.ma nagyváradi híroldala. A híroldalon bemutatott falragaszt a Bihar megyei törvényszék falán fényképezték le. A piros-sárga-kék alapú lapon az a szöveg áll, hogy "Románok vagyunk, és megvédjük földünket, népünket és történelmünket".

Elismerték Székelyföld létezését

2018. június 03. 08:01

A képviselőház után kedden 96 ellenszavazattal – 9 mellette – a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki, és Kulcsár-Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben. A törvénytervezet beterjesztése azonban mégsem volt hiábavaló.

Negyedszerre is benyújtja Székelyföld autonómiatervét az SZNT

2018. május 30. 11:16

autonomiatszekelyfoldnek.jpgSzékelyföld területi autonómiája statútumtervezetének a negyedik parlamenti beterjesztésére készül a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) azt követően, hogy kedden a román szenátus harmadjára is elutasította az SZNT által kidolgozott törvénytervezetet.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat