HunHír.info

2018. Álom hava 18. nap, Csekő napja.

Az anyja mellől próbáltak meg elrabolni egy gyereket Marosvásárhelyen

2018. december 13. 18:06

Megpróbálták elrabolni kedd délután az egyik kislányát, egy járókelő segítségével sikerült ezt megakadályozni – állítja egy marosvásárhelyi nő, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A magyar nyelvhasználat és szimbólumok ellen pereskedő egyesület feloszlatását kérte egy székelyföldi jogvédő

2018. december 12. 17:51

A magyar nyelvhasználat és szimbólumok ellen pereskedő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) egyesület feloszlatását kérte az egyesületet bejegyző bíróságtól Árus Zsolt, a Székely Figyelő Alapítvány elnöke.

Megemlékezés Temesváron

2018. december 12. 17:11

December 15-én, szombaton újból sor kerül Temesváron az 1989-es forradalomról való megemlékezésre Tőkés László egykori temesvári református lelkipásztor, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület előző püspöke, európai parlamenti képviselő részvételével.

Háromszéki elöljárók üdvözölték a magyar–székely összetartozás napjáról alkotott törvényt

2018. december 12. 17:01

szekely-hadosztaly.jpgKözleményben üdvözölte szerdán Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke és Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere, hogy a magyar Országgyűlés (Szávay István kezdeményezésére) a magyar–székely összetartozás napjává nyilvánította október 16-át. A háromszéki elöljárók szerint az agyagfalvi nemzetgyűlés kezdetének dátuma egy olyan emlékezetes történelmi pillanat, amely a magyar nemzet egységét, a megkérdőjelezhetetlen nemzeti összetartozást igazolja.

Mindig van lejjebb? Hajdú-Biharral ünnepeltették Erdély elcsatolását

2018. december 12. 13:34

Romániában még legalább egy évig zajlik majd a centenáriumi ünnepelgetés. Valós eredmények híján maradnak az üres nacionalista szólamok, a „nagy egyesülést” éltető rendezvények, katonai parádék és trikolóros felvonulások.

Szerdán nyitják meg a Radnót és Nyárádtő közötti autópályaszakaszt

2018. december 12. 12:11

Kezdődik az erdélyi autópálya Radnót és Nyárádtő közötti szakaszának átvétele. Az útügyi társaság ma kezdi az átvételt. A 14 kilométer hosszú Maros megyei szakasz avatóját holnap tartják.

Kilőttek egy medvét Oltszemen

2018. december 12. 08:55

Miután megkapták az engedélyt, hétfőn délután kilőtték az oltszemi kisegítő iskola udvarára rendszeresen bejáró medvét. A vadállatot a riasztók, a villanypásztor sem tartotta távol, a falu és a tanintézet vezetői az ötven bentlakó gyerek épségéért aggódtak – számoltunk be a helyzetről korábban a szekelyhon.ro.

Elölről kezdődik a Kiss Sándor elleni bírósági eljárás - az erdélyi oligarcha természetesen megússza...

2018. december 11. 18:28

A Nagyváradi Táblabíróság kedden visszautalta az első fokon eljáró Bihar Megyei Törvényszéknek a korrupcióval vádolt Kiss Sándor volt Bihar megyei önkormányzati elnök korrupciós ügyét. Az ítéletről a Krónika című erdélyi magyar napilap számolt be internetes oldalán, az ítélethirdetésnél jelen levő tudósítója jelentése alapján.

Tasnád magyar polgármestere szereti Nagy Romániát

2018. december 11. 15:20

A partiumi kisváros magyar nevű polgármestere Grieb Csaba Francisc (PNL) szemmel láthatóan büszke az Erdély Romániához csatolását egyoldalúan kimondó 1918-as gyulafehérvári nagygyűlésen részt vett tasnádiakra. Ezért rögtön Nagy Romániát ábrázoló emlékplakettet is avatott Tasnád polgármesteri hivatalának épületében.

Erdély megszerzése

2018. december 10. 19:53

erdely500.jpgA románok Erdélybe történő betelepítése, illetve betelepedése különböző időszakokban történt. Az első jelentősebb tömeget a 13. században hozta be IV. Béla (1206–1270) magyar király, így akarván pótolni az első tatárjárás (1241–42) okozta, a történészek szerint 50 százalékosra tehető népességpusztulást.

Nagyváradon is megjelent a használóit zombivá tevő drog

2018. december 10. 11:50

A sajtóba is kijutott az a Facebookon terjedő felvétel, amely Nagyváradon készült a zombidrog fogyasztásának tüneteit mutató fiatalokról. A videón három kábítószeres látható, ketten összerogyva a földön, a harmadik az úttesten lődörög furcsa, merev mozdulatokkal. A zombidrog néven elhíresült szintetikus kábítószer a marihuána hatóanyagát tartalmazza, de akár harmincszor erősebb is lehet annál, így akár epilepsziás rohamot is okozhat a használójának.

Cigány háború Székelyudvarhelyen, egy ember meghalt...

2018. december 10. 10:23

A Székelyhon.ro cikke szerint vasárnap este több mint 60 cigány esett egymásnak a székelyudvarhelyi Budvár utcában. Egy cigányt megkéseltek, öt cigányt szállítottak körházba, de az egyik sérült elhunyt.

Az Erdélyi-szigethegység meglátogatását ajánlja a CNN

2018. december 09. 11:37

Az Erdélyi-szigethegység is felkerült arra a 17-es listára, melyben az Egyesült Államokbeli televízió Európa legszebb helyeit ajánlja az amerikaiaknak. Ezen a vén kontinens leglátogatottabb turisztikai látványosságai mellett – mint Athén vagy Pompei –, kevésbé ismert, vadregényes helyek is szerepelnek.

A kétnyelvűség lehet az ok, amiért a forgalmi tábla kihelyezőjét büntetik

2018. december 09. 10:02

Pénzbírságot rótt ki a közlekedésrendészet a csíkszeredai polgármesteri hivatalra, mert szerintük két új, körforgalomnál kihelyezett forgalmi tábla nem felel meg a szabványoknak. A városháza nem fizetett, hanem pert indított.

Székelyföld az olaszországi Dél-Tirol testvérrégiójává válna

2018. december 08. 17:33

Testvérrégiós kapcsolatot alakítana ki Székelyföld az olaszországi Dél-Tirollal. Erről Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke beszélt azon a csütörtöki szakmai tanácskozáson Sepsiszentgyörgyön, amelynek Herbert Dorfman dél-tiroli európai parlamenti képviselő volt a vendége.

Az RMDSZ folytatná az együttműködést a Magyar Polgári Párttal

2018. december 07. 11:56

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) számára továbbra is az együttműködés a járható út a Magyar Polgári Párttal (MPP), hiszen a következő időszak is fontos kihívások elé állítja az erdélyi magyar közösséget – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A gyulafehérvári nyilatkozat az erdélyi románok Bukaresttel szembeni félelméről szólt

2018. december 07. 09:13

Pászkán Zsolt Románia-szakértő szerint a gyulafehérvári nyilatkozat leginkább az akkori erdélyi románok Bukaresttel szembeni félelméről szólt, az erdélyi románok politikai képviselői maguknak akartak autonómiát Bukaresttel szemben, maguknak akartak döntéshozatali lehetőségeket.

Három testvér az igazi

2018. december 06. 11:20

Örvendetes módon egyszerre négy vándorbölcső talált új – ideiglenes – tulajdonosra a vasárnapi istentiszteleten a szentgyörgyi unitárius templomban. A Sepsiszéki Nagy Balázs által elindított, felekezettől független programot, mely kinőtte az egyszemélyes szervezés kereteit, felkarolta és kiterjeszti a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Huszonnégy határsértő mocskos idegent találtak egy kamionban

2018. december 06. 10:24

Huszonnégy betolakodót találtak egy török kamionban a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán csütörtökön - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

1942. december 5. A Szeretfalva–Déda-vasútvonal átadása

2018. december 05. 18:34

A vasútvonal egy 48 km hosszú, normál nyomtávolságú (1435 mm) vasúti fővonal Erdélyben, Beszterce-Naszód és Maros megye területén, Erdélyben. A vonal igen fontos szerepet tölt be az ország vasúti életében, Dél-Erdélyt és Székelyföldet köti össze Észak- és Nyugat-Erdéllyel.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat