HunHír.info

2017. Jégbontó hava 23. nap, Gyopár napja.

Bem felhívása a székelyekhez

2017. február 22. 15:39

Bem arról értesülve, hogy Karl Urban ezredes csapatai betörtek Észak-Erdélybe, s február 18-án Királynémetinél legyőzték Riczkó Ignác ezredes csapatait, a medgyesi főhadiszállásról 1849. február 22-én felhívással fordult a székelyekhez.

Támogassa Ön is a Székely Szabadság Napját

2017. február 21. 20:21

Kéréssel fordulunk Székelyföld lakóihoz, illetve mindazokhoz szerte a nagyvilágban, akik az autonómia ügyét támogatni akarják, hogy anyagilag járuljanak hozzá a Székely Szabadság Napjának sikeres megtartásához.

Magyar nyelven is ki kell írni Kolozsvár nevét - a mocskos oláh egyből fellebbez

2017. február 21. 15:39

A Kolozs megyei törvényszék kedden meghozott elsőfokú ítélete szerint magyar nyelven is ki kell írni Kolozsvár nevét a város bejáratainál. A polgármesteri hivatal fellebbezni fog az ítélet ellen.

Oláh kutyák! Szálljatok le már végre Wass Albertről!

2017. február 20. 17:32

wass-albert-250.jpgA magyar közösség megfélemlítésére irányuló kísérletnek tekinti Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke a Wass Albert utcanévre vonatkozó - de később visszavont - kézdivásárhelyi önkormányzati határozat miatt újraindított ügyészségi vizsgálatot.

Autonómiaküzdelem helyett megalkuvás?

2017. február 16. 16:06

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke egy nyilatkozatot fogalmazott meg tegnap Strasbourgban a fenti címmel, amit az európai parlamenti képviselő sajtóirodája ma adott ki. Alább olvasható.

Kitiltották a háromszékieket a csíki vásárról

2017. február 16. 08:41

Szégyent hozott a csíkiak fejére az RMDSZ vezetésű Hargita Megye Tanácsa.

Ezer székely lány után itt az ezer székely medve

2017. február 11. 10:34

A Kovászna megyei környezetvédelmi ügynökség szerint mintegy 170 ezer lejre becsülhető a kár, amelyet a tavalyi év során okoztak a medvék a megye területén – írja a kronika.ro. Juhot, lovat, disznót, kecskét öltek a vadállatok, de méhészetekben is kárt tettek.

Bűnvádi eljárás egy Wass Albert utca miatt

2017. február 10. 18:38

wass-albert-250.jpgA rendőrség és az ügyészség újra vizsgálatot indított azon kézdivásárhelyi önkormányzati képviselők, illetve a polgármesteri hivatal azon köztisztviselői ellen, akik a Wass Albert utcanevet elfogadásra javasolták, és részt vettek a határozattervezet kidolgozásában.

Aki jelképesen felakasztotta az oláh terroristát...

2017. február 10. 06:33

akasztofa-250.jpgCsibi Barna neve azzal vált országosan ismertté, hogy 2011 márciusában köztéren felakasztott egy Avram Iancut jelképező szalmabábut. A Székely Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület alapítója videót is készítette a „kivégzésről”, amelyet feltöltött a YouTube-ra.

Az erdélyiek hálásak Horthynak: sikerélményt adott nemzetének

2017. február 09. 17:51

horthy-kezdi250.jpgPontosan hatvan évvel ezelőtt, 1957 február 9-én távozott az élők sorából Magyarország korábbi kormányzója, aki majd negyed századig vezette a trianoni diktátum következményeképpen ezer sebből vérző, ellenségektől körülvett, sokak által a térképről is eltüntetni akart országot.

Megvan az idei csíksomlyói búcsú szónoka

2017. február 07. 19:26

Veres András győri római katolikus megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka - közölte honlapján kedden a gyulafehérvári római katolikus érsekség Urbán Erik ferences szerzetesre, a csíksomlyói kegyhely igazgatójára hivatkozva.

Az RMDSZ nem vesz részt a bukaresti kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági szavazáson

2017. február 07. 16:26

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvényhozói nem vesznek részt a Sorin Grindeanu által vezetett bukaresti szociálliberális kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítvány szavazásán, de az azt megelőző vitában kifejtik álláspontjukat a jogállamiságról – közölte a magyar közmédiával Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedden.

A Csíki név a miénk, a mi tulajdonunk

2017. február 07. 05:39

Több száz csíkszéki polgár gyűlt össze hétfő kora este, hogy szolidaritását fejezze ki a Csíki Sör manufaktúra munkaközösségével. A megmozduláson a Gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapat több játékosa és szimpatizánsa is jelen volt. A tüntetésen közreműködtek a Csíkszentsimon Ifjúsági Fúvószenekar. A rendezvény a székely himnusszal kezdődött.

Egyszer Erdély is győztes lehet: Megkezdődhet az aláírásgyűjtés

2017. február 03. 13:59

Az Európai Unió Törvényszéke pénteki ítéletében megsemmisítette az Európai Bizottságnak a kisebbségvédelem ügyében benyújtott, az európai sokszínűség megőrzését célzó Minority SafePack című polgári kezdeményezést elutasító határozatát.

"Az RMDSZ-nek fel kell hagynia a korrupt politika hallgatólagos támogatásával"

2017. február 03. 11:10

Tőkés László szerint a romániai büntető törvénykönyv rendeleti módosítása miatti tömegmegmozdulások közepette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a barikád rossz oldalán áll. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy pénteki nagyváradi sajtótájékoztatón beszélt erről.

Megelégelték az ígérgetéseket

2017. február 02. 13:00

Megelégelték a marosvásárhelyi városháza ígérgetéseit a nyelvi jogokért küzdő civilek. Ezért egyrészt perbe fogták a polgármesteri hivatalt, másrészt újraindították a kétnyelvű utcanévtáblák gyártását.

A magyargyűlölő abszolút kettős mércéje

2017. január 31. 15:03

Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa keddi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján kijelentette: az általa vezetett hivatal 2012 óta 38 pert indított egyes települési önkormányzatok és a megyei önkormányzat ellen a jogtalannak vélt magyar feliratozás és a székely zászló jogtalannak tartott kitűzése ellen, és valamennyit megnyerte.

Székelyföldön is használnák a pálinka terméknevet - kérés „Magyarország jelenlegi határain túlról”

2017. január 31. 10:56

A székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye a pálinkatörvény módosítását kéri a magyar kormánytól, hogy a székelyföldi termelők is használhassák a pálinka terméknevet. Hargita megye tanácsa hétfő esti rendkívüli ülésén fogadta el azt az elvi határozatot, amellyel csatlakozott a Kovászna megyei kezdeményezéshez

Küldjön egy könyvet Kommandóra! Mi is erre kérjük olvasóinkat!

2017. január 30. 17:18

Szinte teljesen leégett Kovászna megyében a Kommandó község Horn Dávid Iskolája 2017. január 9-én. A tűzben elpusztult az iskola teljes könyvtára. Az odaveszett kötetek pótlására gyűjt gyerekkönyveket a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége által létrehozott Donát 160 Egyesület, valamint a Szabadság napilap szerkesztősége.

Székelyföld akkor sem romania!

2017. január 30. 16:01

szekely-tunt-250.jpgAdrian Jean Andrei prefektus keresete nyomán jogerősen érvénytelenítették a román bíróságok valamennyi Hargita megyei önkormányzat autonómiapárti határozatát - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség a prefektust idézve.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A jó és a rossz között - Papp MiklósA jó és a rossz között
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Boszniai Piramisok és a világ elveszett piramisainak vizsgálata - Dr. Sam Osmanagich Ph.DA Boszniai Piramisok és a világ elveszett piramisainak vizsgálata
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Kalkuttai Szent Teréz anya bölcsességei - Carol Kelly-GangiKalkuttai Szent Teréz anya bölcsességei
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ősmagyar Jel-Kép-ek - Juhász ZsoltŐsmagyar Jel-Kép-ek
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 040 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat