HunHír.info

2019. Jégbontó hava 18. nap, Nemere napja.

Megint provokál a mocskos oláh ortodox pópa

2019. február 17. 14:50

Nemrég írtunk arról a Kovászna megyei ortodox papról, aki Előpatakon hirdeti, hogy Kovászna megye a Decebalé, azaz dák föld. Mivel ennek sok bizonyító jele nincs, ő kitalálta, hogy Decebal és Burebista szobraira gyűjtsön pénzt, amelyeket a templomkertben szeretne felállítani.

Székely zászlót avatnak Bethlenfalván

2019. február 16. 14:40

Szerda délután évértékelő gyűlést tartott a székelyudvarhelyi Székely Nemzeti Tanács (SZNT) vezetősége. Biró Edith, a városi szervezet elnöke beszámolt a tavalyi tevékenységről, illetve ismertette az idei terveket.

Magyarok! Most a szabadkőműves csicska látogatása, vagy a csíksomlyói búcsú a fontosabb?

2019. február 15. 06:49

ferenc-papa.jpgNagyváradról is indulhat zarándokvonat a pápa június 1-jei csíksomlyói szentmiséjére. A pápalátogatás előkészítéseként imakártyákat nyomtatnak és juttatnak el híveikhez. Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a Krónikához csütörtökön eljuttatott körlevelében arról tájékoztat, hogy különvonat indítását kérelmezte az illetékes szervektől Nagyvárad–Élesd–Csíkszereda útvonalon.

Sepsiszentgyörgy kétezer ingyenes szálláshelyet ajánl fel a pápalátogatás idejére

2019. február 14. 16:09

Sepsiszentgyörgy kétezer szálláshelyet ajánl fel a város iskolai kollégiumaiban és sportlétesítményeiben Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatása időszakára - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád, a székelyföldi város polgármestere.

Fiatalon a halál kapujában

2019. február 12. 16:08

Dél-Erdély határmenti településeiről 68 kiskorú magyar fiatalt szedtek össze, hurcoltak a besszarábiai frontra és tartottak ott 3 hónapon át túszként fogva 1944-ben a román hatóságok. A történteket személyes vallomások alapján felidéző könyv ismertetésére és film levetítésre szombat este került sor a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban

Az RMDSZ is bejut az EP-be egy román felmérés szerint

2019. február 12. 15:47

Hét romániai politikai tömörülés, köztük az RMDSZ lépheti át a májusi európai parlamenti (EP-) választásokon az ötszázalékos bejutási küszöböt egy kedden közzétett felmérés szerint.

Őrizetbe vették azt a gépkocsivezetőt, akire rálőttek a rendőrök, de tévedésből egy magyar nőt sebesítettek meg súlyosan

2019. február 12. 10:08

A szászrégeni ügyészég ügyészei 24 órára őrizetbe vették hétfőn azt a gépkocsivezetőt, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de tévedésből egy járókelőt sebesítettek meg. A 20 éves fiatalembert hatósági közeg megsértésével gyanúsítják, és ezt követően döntik el, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e vagy sem

A Babba Máriához menjél, honfitárs, felejtsd el ezt a szabadkőművest!

2019. február 11. 18:08

Az erdélyi Hargita megye rengeteg látogatót vonz a pápalátogatás idején, a szállások 71 százaléka már elkelt. Az árak is magasabbak, mint általában –írja a Székelyhon.

A román EU-elnökség mottójára hivatkozva hívja demonstrálni híveit az SZNT

2019. február 11. 16:05

szekely-hadosztaly.jpgAz Európai Unió Tanácsának a soros román elnöksége által választott mottóra hivatkozva hívja demonstrálni híveit március 10-re, a székely szabadság napjára Marosvásárhelyre a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben az SZNT azt követeli, hogy Románia tegye hitelessé az uniós elnökségi programját, és lépjen fel az általa választott "a kohézió közös európai érték" mottó szerint.

„Ha szólunk, kikacagják az embert” - szemetelnek a cigányok Székelyföldön is

2019. február 11. 15:32

ciganytelep.jpgA Kézdivásárhely Szentlélek felőli bejáratánál levő nyomáscsökkentő-állomás munkatársai keresték meg lapunkat, hogy a nyilvánosság elé tárják azt a tarthatatlan állapotot, amit a szomszédban szemetelő cigányok okoznak nekik. Megelégelték a munkások, hogy évek óta nem történik előrelépés a cigányok szemetelésének megfékezésében.

Beke István enyhébb rendszerbe kerül, Szőcs Zoltán még nem láthatta világra jött fiát

2019. február 11. 09:00

Beke-Istvan-Attila-250.jpgKulcsár-Terza József parlamenti képviselő és Bedő Zoltán újságíró pénteken újból felkereste a politikai foglyokat a csíkszeredai börtönben. Beke István és Szőcs Zoltán egyetlen bűne, hogy székely-magyarnak született, és felemelte szavát közösségük elnyomása ellen.

Ismét üzentek a magyaroknak a Dinamo szurkolói, a büdös szőröstalpú oláhok Sepsiszentgyörgyön

2019. február 10. 12:36

Bár a tavalyi incidenssel ellentétben most a pályára nem jutottak be, a Dinamo magyargyűlölő szurkoló megtalálták a módját, hogy üzenjenek a vendéglátóknak. Egy molinón, írásban üzenték meg, hogy hallani sem akarnak semmiféle autonómiáról, mert itt csak Románia és csak a Dinamo létezik. Na meg persze lelkesen kántálták a magyarellenes rigmusokat is.

Ínycsiklandó „disznóságok” Szentegyházán

2019. február 10. 08:27

Főtt a lecsipecsi és a korhelyleves, illetve finomabbnál finomabb kolbászok készültek szombaton Szentegyházán a második alkalommal megrendezett disznótoron. Böllérekkel, szakácsokkal, érdeklődőkkel és ínycsiklandó illatokkal telt meg a Mártonffi János Általános Iskola sportpályája. - írja a Székelyhon

Kinek a bűne?

2019. február 08. 16:09

Auschwitz250.jpgNagyváradon a helyi zsidó közösség kezdeményezésére az önkormányzat utcát szeretne elnevezni az 1944-ben deportáltak emlékére. Az egykori Vámház utca átnevezése körül komoly vita alakult ki, amely nem mentes a történelem értelmezésében fennálló hangsúlykülönbségektől és az aktuálpolitikai vonatkozásoktól sem. A nacionalista román történelemszemléletnek elemi érdeke, hogy mintegy magát mosdatva minden felelősséget kollektívan a magyarságra hárítson a holocaust ügyében (is).

Újabb árverés az igazságtalanul meghurcolt székely vármegyések megsegítésére

2019. február 08. 15:02

Farkas István faragómester illetve Bíró Melinda festőművész jóvoltából ismét licitálást indítottak abból a célból, hogy a befolyt összeggel Beke István és Szőcs Zoltán ügyét támogassák – írják az árverés szervezői.

Tovább fogyatkozik Erdély lakossága, a magyarok száma is csökken

2019. február 08. 14:50

erdely.jpgValamelyest javultak a népesedési mutatók Erdélyben a halálozások számának csökkenése miatt, a magyarlakta régiókban azonban gyorsult a népességfogyás – közölte az Erdélystat erdélyi statisztikai szolgálat, amely népmozgalmi adatokat összesített 2018 első tizenegy hónapjában. A demográfiai adatok szerint a tavalyi év második felében fellendült a gyermekvállalási kedv Erdélyben.

Zakariás Zoltán: „Fel kell emelnünk szavunkat a jogtiprás ellen!”

2019. február 07. 15:19

Tüntetést szervezett február 5-én Marosvásárhelyen a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület. A megmozdulás résztvevői a Maros Megyei Prefektúra székháza előtt követelték a magyar kar azonnali létrehozását a MOGYE keretén belül. Az eseményen jelen volt és felszólalt Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnöke is.

Áradásoktól tart Hargita megye prefektusa

2019. február 07. 12:37

Letérve szakterületéről (a magyar és székely szimbólumok üldözése), arra szólította fel szerdán Jean-Adrian Andrei prefektus a Hargita megyei polgármestereket, hogy hozzák meg a kellő intézkedéseket az áradások elkerülése érdekében.

Román zászlóval takarták le, majd ismét láthatóvá tették a Kossuth emléktáblát Máriaradnán

2019. február 07. 12:20

A helybéli magyar közösség számbelilag annyira megcsappant, az erőltetett asszimilációs folyamat következményeként oly mértékben meggyengült identitástudatában, hogy képtelen kiállni nemzeti érdekeiért és értékeiért. A Lippához tartozó településen mindössze 78 magyar él.

Újabb tízezer lejes bírságot rótt ki a CNA a magyar közösséget sértegető Realitatea TV-re

2019. február 06. 09:32

Újabb tízezer lejes bírságot rótt ki az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a magyar közösséget sértegető Realitatea TV-re – tájékoztat az RMDSZ kedd esti közleménye.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat