HunHír.info

2017. Álom hava 11. nap, Gilvád napja.

Szörnyű buszbaleset Hargita megyében

2017. december 10. 09:55

Felborult egy mikrobusz vasárnap reggel Hargita megyében, Borszék és Tölgyes között, a DN 15-ös jelzésű úton. A balesetnek két halottja és hét sérültje van.

Rendőrökre támadt egy oláhszentgyörgyi férfi, lelőtték

2017. december 09. 16:45

Az őt bekísérni próbáló rendőrökre támadt péntek este egy férfi a Beszterce-Naszód megyei Oláhszentgyörgyön (Sângeorz-Băi). Az egyik rendőr rálőtt a támadóra, aki a kórházban meghalt.

Mátyás király Vlad Tepesre bízta volna az oláh magyargyűlölőket

2017. december 08. 13:22

Kelemen Hunor szerint 2018 az igazságosság éve kell, hogy legyen az erdélyi magyarság számára. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Marosvásárhelyen beszélt erről pénteken, a szövetség kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén.

Magyargyűlölet a Sepsi OSK meccsén

2017. december 06. 15:19

olah-taplo.jpgA hétfő este Brassóban megrendezett Sepsi OSK– Bukaresti Dinamo élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen ismét kimutatták foguk fehérjét a fővárosi ultrák, akik az első félidőben a magyarok és Magyarország szidalmazására koncentráltak saját alakulatuk biztatása helyett

A kézdivásárhelyi románok elhatárolódnak a provokáló oláh nacionalistáktól

2017. december 06. 14:21

A kézdivásárhelyi román közösség képviselői – a Román Lélek Helyi Fejlesztési és Kulturális Egyesület vezetői – elhatárolódtak a Románia nemzeti napja alkalmával Mihai Tîrnoveanu brassói orvos által szervezett főtéri meneteléstől.

Bíróság elé kerül az udvarhelyi miccs-botrány kirobbantója

2017. december 06. 12:13

Gyűlöletre vagy diszkriminációra való felbujtás, illetve közösség elleni uszítás miatt december 4-én a Neuer Weg egyesület és annak alelnöke, Hans Hedrich büntetőjogi feljelentést tett a székelyudvarhelyi miccs-botrány kirobbantója és több médiaorgánum/médiaszemélyiség ellen

Kitiltották az orosz parlamentből a Szabadság Rádiót és az Amerika Hangját

2017. december 06. 10:10

Megszavazta az orosz parlament alsóháza szerdán, hogy a külföldi ügynöknek minősített, amerikai kormányzati finanszírozású tömegtájékoztatási eszközök munkatársait kitiltsák az alsóházból (Állami Dumából

Újraalapíthatják a marosvásárhelyi katolikus iskolát

2017. december 05. 11:09

Elfogadta a bukaresti szenátus az oktatási kerettörvény módosítását, amely jogalapot teremt arra, hogy a parlament törvény útján alapíthassa újra a helyi hatóságok által felszámolt marosvásárhelyi katolikus iskolát - közölte keddi hírlevelében az RMDSZ.

Ekkora tufákat: Nem tudták fejből a román himnuszt, olvasniuk kellett

2017. december 03. 17:47

Csak azok a "román hazafiak" tudták énekelni a himnuszukat Kézdivásárhelyen, akik kinyomtatva magukkal vitték. Még az ortodox pópáknak is szükségük volt a segédanyagra.

Erdély védelmezőire emlékezett a HVIM december elseje alkalmából

2017. december 03. 16:39

szekely-hadosztaly.jpgNemzetünk számára december elseje gyásznap, azonban nem feledkezhetünk meg azokról a hősökről sem, akik 1918-ban ezen a napon indultak el küldetésükre, melynek célja nem volt más, mint Erdély ősi földjének védelmezése a betörő román hadaktól – írja a december elseje alkalmából hagyományosan megemlékezéseket tartó Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom.

Száz év nyomor

2017. december 03. 10:47

romania-szetdarabolasa-250.jpgMa magyarnak lenni Romániában nem jó, sem december elsején, sem a hétköznapokban. Hogy románnak lenni jó-e? Erre a választ tükrözik a hétről hétre utcán tiltakozó tízezrek, az elvándorlók milliói. Hisz lehet fényes, díszes ünnepségeket szervezni, de utána ismét szürke, megélhetési gondoktól terhes mindennapok következnek. Száz év nyomor után majd semmi reménnyel.

Hargita megye: Emberre támadt a medve

2017. december 02. 12:03

Egy 49 éves gyimesfelsőloki férfi került kórházba pénteken, miután saját udvarán támadt rá egy medve, amelyet a kutyák végül elkergettek.

Farkas Réka: Eltorzított valóság

2017. december 02. 10:05

Politikusok és újságírók összehangolt kórusa tesz arról, hogy minden adandó vagy kreált alkalommal ellenünk hangolja a román közvéleményt, napokig folyhat a magyargyalázás, melynek eredményeképpen évről évre nő a bennünket el nem fogadók aránya, és már nemcsak a városunk utcáin felvonuló szélsőségesek, de a sportesemények szurkolói is kitakarítanának az országból.

A Kelemen-havas bosszút állt az oláh betolakodókon

2017. december 01. 18:51

Három személyt, köztük két tűzoltót sodort el a lavina a Kelemen-havasokban – közölte a Suceava megyei katasztrófavédelem vezetője, Ion Burlui. A három személy egy román nemzeti zászlót próbált meg kitűzni a nemzeti ünnep alkalmából.

Ismét Sepsiszentgyörgyön próbált provokálni a Noua Dreaptă - 9 megyéből nagynehezen összeszedtek 70 bocskorost

2017. december 01. 14:56

Sepsiszentgyörgyön a más megyékből bevonuló szélsőséges fiatalok harsány kiabálása jellemezte pénteken december elseje „megünneplését". Mindannyian román nemzeti zászlót és az Új Jobboldal jelképét lobogtatva vonultak végig a városközpontban, és hangosan skandálták, hogy „Hargita és Kovászna Román föld”, „A román nyelv az egyetlen uralkodó” „Románia nemzetállam”, „Börtönbe az autonómiával” és „Nagyrománia a régi határok között.”

Hogy az oláh is megértse: A társadalmi béke biztosítéka az autonómia

2017. december 01. 12:34

„Közösségeink békés egymás mellett élésének garanciája az autonómiák közjogi rendszerének megteremtése” – áll az Erdélyi Magyar Néppárt közleményében.

A miniszterelnök szerint Erdély megszerzése „megbecsültté” tette Romániát

2017. december 01. 12:07

Az egyesülés centenáriuma a nemzeti identitás „méltó helyére való visszahelyezésének” kiindulópontja lesz – üzente december elseje alkalmából Mihai Tudose kormányfő. Mit hápog ez a nyomorult? Ti nem megszereztétek, oláhok, hanem ajándékba kaptátok a mocskos Antanttól!

Iohannis az „újraegyesülés” öröméről beszél

2017. december 01. 09:27

Nem a valósággal nézne szembe, hanem a további illúzióépítést támogatná Románia elnöke a nagy ünnep közeledtével. Csak találgatni lehet, hogy Iohannis milyen korábbi egyesülésre gondolt, és vajon ősei milyen formában éltek egy, a XIX. század előtt nem is létező Romániában.

Gyulafehérvári ígéreteikre emlékeztette a Jobbik az oláhokat

2017. december 01. 07:36

jobbik250.jpgÖsszehangolt akció keretében szembesítette a Jobbik a román társadalmat az 1918 december elsején a gyulafehérvári nagygyűlésen elhangzottakkal, ahol egyenlő jogokat ígértek a frissen uralmuk alá került nemzetiségeknek. A négy erdélyi és partiumi helyszínen egy időpontban tartott békés figyelemfelkeltő akcióval egy időben Budapesten, a román nagykövetség előtt Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke tartott a témában sajtótájékoztatót

Ingyen vonat és repülőjegy a „Nagy Egyesülés” megünneplőinek?

2017. november 30. 06:45

Hallgatólagos elfogadásra került a román szenátusban a Nemzeti Liberális Párt azon törvényjavaslata, amely a jövő évi egyesülési centenárium kapcsán olyan rendelkezéseket javasol, amelyeknek a kivitelezhetősége is kérdéses, ugyanakkor költségvetési források tekintetében is nagy gondot okoznának.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat