HunHír.info

2017. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

Minden harmadik oláh problémát vagy fenyegetést lát a magyarokban

2017. október 19. 21:23

A két évvel ezelőtti szinthez képest csökkent a magyarok elfogadottsága és megbecsültsége a román társadalomban – derült ki a romániai Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet által rendelt közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit csütörtökön tették közzé.

Nyíltan a Fidesz támogatására buzdít a Királyhágómelléki Református Egyházkerület

2017. október 19. 18:25

Csűry István püspök és Forró László főjegyző szerda délelőtti sajtótájékoztatóján több más téma mellett a magyarországi választások kapcsán is állást foglalt, mégpedig az eddig megszokottakhoz képest szokatlan egyértelműséggel.

Antal Árpád: Székelyföldnek szívesen lenne Katalónia helyében

2017. október 19. 12:44

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint Székelyföld számára modellértékű az az autonómia, amellyel Katalónia rendelkezik Spanyolországon belül, és amely - az utóbbi hetek fejleményei szerint - a katalánoknak nem elég.

Marosvásárhelyi iskolaügy - A polgármesteri hivatal érvényesnek tekinti az iskolabérlési szerződést

2017. október 18. 15:59

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal érvényesnek tekinti azt a szerződést, amellyel a római katolikus egyház vagyonkezelőjétől bérli az egykori II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium épületeit. A hivatal álláspontját Cosmin Blaga városházi szóvivő közölte szerdán az MTI-vel.

Az oláh görög katolikusoknál megállt az idő a hatvanas években

2017. október 18. 09:33

Több mint húsz diákot zavartak haza kedden a kolozsvári görög katolikus felekezeti iskolából, mert hosszú volt a hajuk vagy szakállt viseltek. A szigorú intézkedésről az Inochentie Micu Líceum egyik diákja számolt be a Facebook-oldalán

Turult avattak Érmihályfalván

2017. október 17. 17:39

Újabb turulmadárral gyarapodott az Érmellék, ezúttal Érmihályfalván. A magyarok eredetmadara a református templomkertben található nemzeti összetartozás emlékhelyét gazdagítja. A szoborállítás része a reformáció 500 éves jubileumi eseménysorozatának.

A kolozsvári nyilatkozat 25. évfordulója

2017. október 16. 09:42

erdely250.jpgAz erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigénye volt a témája az igényt először kinyilvánító Kolozsvári Nyilatkozat 25. évfordulója alkalmából tartott pénteki kolozsvári ­konferenciának. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által szervezett konferencián Szőcs Géza kormánybiztos, az RMDSZ 25 évvel ezelőtti főtitkára a belülről vezérelt RMDSZ kiemelkedő dokumentumának nevezte a Kolozsvári Nyilatkozatot.

Holnap napirenden lesz a március 15-ét hivatalos ünneppé nyilvánító törvénytervezet

2017. október 15. 19:43

A szenátus hétfői ülésének napirendi pontjai között szerepel a március 15-ét hivatalos ünneppé nyilvánító törvénytervezet, melynek elfogadása esetén a Romániában élő magyar közösség tagjai munkaszüneti napot igényelhetnének munkaadójuktól az ünnepen

Tizenkét év pereskedés után múzeum marad a csucsai Boncza-kastély

2017. október 15. 17:07

Köztulajdon marad az egykor Ady Endre által is lakott csucsai Boncza-birtok, miután a bíróság jogerősen az Octavian Goga Emlékmúzeumot működtető Kolozs Megyei Tanácsnak ítélte azt a Goga özvegyének rokonai által indított perben.

Ismét sorban kell állni a román-magyar határon

2017. október 15. 15:51

Szerda óta felfüggesztették a május 10-én bevezetett célzott határellenőrzést a román–magyar határ magyar oldalán, s helyette visszaállították az április 7-én uniós előírással bevezetett szisztematikus ellenőrzést. Máris vannak olyan határátkelők, ahol akár egy órát is kell várni, amíg az utazók átesnek az ellenőrzésen.

Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigényéről tárgyaltak Kolozsváron

2017. október 14. 17:02

Az erdélyi magyarság elszabotált autonómiaigénye volt a témája az igényt először kinyilvánító Kolozsvári Nyilatkozat 25. évfordulója alkalmából tartott pénteki kolozsvári konferenciának

Mihai Viteazul, az időutazó

2017. október 13. 12:36

Legalábbis ez derül ki a szászfenesi katolikus templomnál elhelyezett tájékoztató tábláról, amely szerint Szászfenest először 1342-ben említik írott források, II Mihály vajda (Mihai Viteazul) ottjárta kapcsán. A gond ezzel csak annyi, hogy a vajda 216 évvel később 1558-ban született.

Fasisztoid államban nem terem babér a székely csapatoknak

2017. október 12. 16:43

Borsos pénzbüntetést kapott a Sepsi OSK, mert saját pályáján gyalázták a magyarokat a román szurkolók. - írja a maszol.ro

Szatmár és Temes megyében is ázsiai határsértőket fogtak el a határrendészek

2017. október 11. 13:47

A Szatmár megyei Mezőfény közelében nyolc iraki állampolgárt fogtak el a határőrök. A migránsok egy orosz embercsempész segítségével próbáltak Magyarország területére jutni. A Határrendészeti Főfelügyelőség szerdai közlése szerint kedd este tartóztatták fel a nyolc iraki személyt, akik egy németországi rendszámú gépkocsiban utaztak, amelyet egy 50 éves orosz állampolgár vezetett.

A székelyek már katalán zászlót lengetnek - Románia aggódva figyel

2017. október 10. 19:16

szekely_zaszlo.jpgA katalánok szabadsága európai ügy, az európai demokrácia ügye - így foglalt állást kedden a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), amely Székelyföld területi autonómiáját szorgalmazza. Az SZNT szerint a székelység sorsán keresztül megismerte az elnyomott közösségek kollektív élményét, és a legmélyebb együttérzését és szolidaritását kívánja kifejezni katalán barátainak.

Vigyázat! Kéregető cigányok lopnak meg idős Hargita megyei embereket

2017. október 09. 18:17

Előállítottak egy kéregető vaslábi cigány nőt, aki meglopott egy 81 éves gyergyójfalui férfit. A Hargita megyei rendőrség figyelmezteti a lakosságot, hogy ne engedjenek be koldulókat az otthonukba.

Sok hó hullott a hétvégén Székelyföld határában is

2017. október 08. 17:52

Vastag hóréteg képződött az elmúlt 24 órában a Déli-Kárpátok magas hegyein és a Székelyföldet határoló Kárpát-kanyarban. A meteorológiai szolgálat vasárnap délután frissített hótérképe szerint a Kovászna megye határán fekvő, 1777 méter magas Lakóca csúcson 40 centiméteres a hóréteg vastagsága.

Nyolcvanöt éve adta vissza a Maros az aradi vértanúk csontjait

2017. október 06. 17:41

Az egykori vesztőhelyen évtizedeken át kutattak a kivégzés után eltűnt testek után, ötüket azonban hetven éven át nem találtak meg. Végül a természet segített.

"A magyarokat szájba verték"

2017. október 06. 10:37

Rossz üzenetnek tartja a közös jövő alakítása szempontjából Kelemen Hunor azt, hogy a román pártok még a párbeszédet is elutasították az anyanyelvhasználati jogok bővítéséről: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy a "magyarokat szájba verték".

Jó kérdés: mi a különbség a Fidesz és a Jobbik fordulata között?

2017. október 05. 17:56

jobbik250.jpg...a két jobboldali párt fordulata között egy lényegi különbség van: míg a Fidesz korábbi értékrendjét dobta sutba, tehát értékrendet cserélt egy huszárvágással, amit nem díjaztak korabeli liberális támogatói, addig a Jobbik az értékrendje megtartása mellett (ez például a párt 2010-es, illetve 2014-es választási programjának összehasonlításából is kiderül) abban változott nagyot, hogy üzeneteit konszolidáltabb kommunikációval minél szélesebb rétegekhez, a saját táborán túlra is el tudja juttatni...

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

 - Rákos Katalin
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat