HunHír.info

2018. Jégbontó hava 18. nap, Nemere napja.

Hiányos román nyelvtudása miatt alázta meg egy oláh szutyok a kézdivásárhelyi lányt Temesváron

2018. február 16. 06:40

Megaláztak Temesváron egy kézdivásárhelyi lányt, amiért nem beszél jól románul. Az eset kísértetiesen hasonlít a pontosan két évvel ezelőtt, 2016 februárjában Kolozsváron történtekre, ugyanis Temesváron is egy bocskoros oláh orvos volt az, aki elkövette a visszaélést.

Miként vállalta büszkén Románia, hogy megadja a magyaroknak az… autonómiát

2018. február 15. 14:46

Íme, ez az ára azoknak a kisebbségi jogokkal kapcsolatos ígéreteknek és bombasztikus, de tartalom nélküli politikai kijelentéseknek, melyekkel Románia vezetői az utóbbi évtizedekben megpróbálták átverni a hazai és a nemzetközi közvéleményt.

Szégyen: Erdély első botanikus kertje helyén szállodát építenek

2018. február 15. 13:33

Megkezdődött az építkezés Kolozsvár első botanikus kertjeként számon tartott telken, a Petőfi Sándor (mai nevén Avram Iancu) utca 23–25. szám alatt – számolt be a Főtér. Az itt található ingatlant, a Nemes-Bethlen házhoz tartozó villát még 2014-ben tették a földdel egyenlővé, kevéssel azelőtt, hogy műemlékké válhatott volna.

Markó Attila öt évet kapott, így reagált

2018. február 15. 09:52

Markó Attila volt romániai kisebbségügyi államtitkár szerint nem a bíróságon, hanem valahol máshol hozták az ellene szerdán kihirdetett ítéletet.

Tűz rongálta meg a válaszúti református templomot

2018. február 14. 11:15

Jelentős károkat okozott a válaszúti református templomban, február 13-án, kedd délelőtt keletkezett tűz – számol be az Erdélyi Református Egyházkerület honlapja. A szerencsétlenséget rövidzárlat okozta, a lángok a mennyezet egy részét emésztették fel, valamit a tetőszerkezetben tettek kárt, a segítőkész helyiek és a kolozsvári tűzoltók gyors beavatkozása azonban megmentette az épületet

"Magyarország megalázza Romániát, és elmagyarosítja a román gyerekeket"

2018. február 13. 16:10

Ez a delíriumos felvetés nem egy pszichiátriai szakrendelőben elhangzott kényszerképzet, ami beteg emberek fejében született meg, hanem két komoly román politikus teljesen komoly véleménye.

Kövesi végnapjai - jogállamiság Romániában eddig sem létezett

2018. február 13. 07:35

justicia250.jpgElindították hát a végső ostromot. Az igazságügyi törvények módosítását karácsony előtt gyúrták át a parlamenten, a „párhuzamos állammal való együttműködéssel” gyanúsított Mihai Tudose kormányfőtől sikeresen megszabadultak, s miután sikerült miniszterelnöki székbe ültetni egy Dragneához maradéktalanul hűséges pártkatonát, sejthető volt, hogy hamarosan beindítják a támadást.

Ötven éve szüntették meg a Maros Magyar Autonóm Tartományt

2018. február 12. 18:40

A fél évszázada megszüntetett székelyföldi magyar autonóm tartományra emlékeztetett hétfői közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). Izsák Balázs arra hívta fel a figyelmet, hogy még a megyerendszert ötven évvel ezelőtt létrehozó, nyilvánvalóan jogfosztó törvény is kimondja, hogy a megyék a földrajzi, gazdasági, társadalmi, etnikai körülmények figyelembevételével jönnek létre, tekintettel a lakosság kulturális kapcsolataira és hagyományaira

Székelyföldi terrorvád - Kihallgatják a koronatanú

2018. február 12. 11:48

Beke-Istvan-Attila-250.jpgFebruár 8-án, pénteken újabb tárgyalásra került sor a bukaresti Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken a „székelyföldi terrorperben”. A 9 órakor kezdődő, és bő fél órát tartó tárgyalás egyetlen figyelemre méltó újdonságot hozott az ügyben.

Farkasok ölték meg az RMDSZ-képviselő kutyáját a Csíkszereda melletti házában

2018. február 10. 21:11

Facebook-bejegyzésben figyelmeztette Korodi Attila képviselő a csobotfalviakat és agyagfalviakat, hogy farkasok járnak a környéken. A vadállatok szombat hajnalban a politikus kutyáját megölték.

Székelyföldön búcsúztatta a farsangot több bukaresti nagykövet

2018. február 10. 19:53

A Csíkszentsimonban tartott farsangbúcsúztatón részt vett Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok; Paul Brummel, az Egyesült Királyság; Thomas Baekelandt, Belgium és Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete – közölte szombaton az Agerpres hírügynökség.

Uniós pénzből számolhatják meg a romániai medvéket

2018. február 10. 13:53

Nem egyeznek a szakvélemények a nagyvadak számáról, csak azt tudjuk, hogy háromszor több medve él nálunk, mint Európa többi országában összesen.

Romániában a magyarellenesség a politikai szintet meghaladó államhatalmi, stratégiai kérdés

2018. február 09. 14:16

roman-magyar-2014-10-zaszloegetes.jpgEzt nem lehet már egyszerűen csak zsigeri magyarellenességgel, voksszerzési törekvésekkel, a centenáriumi évben fellángoló nacionalista hullám meglovagolásának szándékával magyarázni. Az, ami Romániában jelenleg történik minden magyar ügy kapcsán, több ennél: a politikai szintet meghaladó államhatalmi, stratégiai kérdés, melynek igen jelentős külpolitikai dimenziója van.

A beképzelt Románia

2018. február 09. 12:07

roman-zaszlo-250.jpg...A beképzelt Románia nemcsak „van”, hanem mindig fordítva van. A beképzelt Románia hazafisága operettszerű, a nemzet nagy gazembereinek szánt szobrokkal és díszsortüzekkel. A beképzelt Románia megfojtja a valódi Romániát...

”Ha elvész a híd, elvész Erdély!” - Bem apó szavai...

2018. február 09. 10:10

agyus250.jpg1849. február 9-én vívták Bem József honvéd tábornok és Puchner Antal erdélyi császári főparancsnok seregei a sorsdöntő piski csatát, ahol véres küzdelem árán a lengyel származású hadvezér csapatai győzedelmeskedtek. Ezután már csak egyetlen, ám annál komolyabb feladat maradt: meg kellett állítani Puchner seregeit, mielőtt azok kijutnak az Alföldre.

Ügyfélfogadást indít az EMNT a Gyimesekben is

2018. február 09. 07:19

A Gyimesekben is várják a regisztrálni és honosodni vágyókat – jelentette be Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos alelnöke csíkszeredai sajtótájékoztatóján.

Nem hátrálnak a székelyek - lesz, lesz, lesz...

2018. február 09. 06:20

szekely-tunt-250.jpgFenyegetéssel, megfélemlítéssel a székelyeket nem lehet hátrálásra kényszeríteni – jelentette ki a Székely Nemzeti Tanács elnöke az M1 csatornán. Az SZNT marosvásárhelyi felvonulásra hívja híveit március 10-ére, a székely szabadság napjára.Izsák Balázs a székely szabadságról szóló kérdésre válaszolva azt mondta: olyan szabadságeszményről van szó, amely évszázadokon át elkísérte a székelységet.

A KMAT felkéri Románia parlamentjét, hogy 2018-ban nyisson kaput a magyar autonómiatörekvések előtt

2018. február 08. 15:39

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács örömmel vette tudomásul és üdvözli a három romániai magyar párt 2018. január 8-án Kolozsvárt kiadott közös nyilatkozatát a romániai magyar nemzetrész autonómiájának a szükségességéről.

Leomlott a segesvári középkori vár fala

2018. február 07. 11:35

Leomlott hétfőre virradóan a segesvári középkori vár falának egy 4,5 méteres szakasza - közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

Medve támadt egy fiatalemberre a székelyföldi Szenterzsébeten – többször is megharapta a férfi bokáját és combját

2018. február 06. 17:31

Medve támadt kedden egy 25 éves férfira a székelyföldi Szenterzsébeten – közölte a Székelyhon.ro portál. A fiatalember mogyoróvesszőt gyűjtött az erdőben, alig 300 méterre a településtől, amikor rátámadt a medve. A nagyragadozó többször is megharapta a férfi bokáját és combját. Az áldozatot a székelyudvarhelyi kórházba vitték, ahol a sebészeti osztályon kezelik. A kórház igazgatója a portálnak elmondta: a sérült állapota stabil.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sör füveskönyve
A sör füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat