HunHír.info

2018. Újkenyér hava 15. nap, Nagybologasszony, Mária napja.

Újabb áldozatokat szedett a medve Székelyföldön

2018. augusztus 12. 17:11

Két medvetámadás is történt a vasárnapra éjszaka a romániai Maros megyében. Több állatot is elpusztított a medve a Koronka és Backamadaras közötti farmon - írja a Maszol.

Csíksomlyói passió - Szombaton mutatják be a nagyszabású produkciót a csíksomlyói hegynyeregben

2018. augusztus 12. 15:12

A csíksomlyói hegynyeregben mutatja be ingyenes előadáson augusztus 18-án a Csíksomlyói passiót a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A produkciót a Duna Televízió élőben közvetíti.

Árus Zsolt bepanaszolta a diszkriminációellenes tanácsot

2018. augusztus 12. 09:54

Hivatali visszaélés miatt a legfőbb ügyészségnél panaszolta be az Országos Diszkriminációellenes Tanács vezetőtanácsát és egy alkalmazottját Árus Zsolt. Egy, a tavaly április óta húzódó ügye késztette erre a lépésre.

Medvekérdés Erdélyben

2018. augusztus 12. 06:58

Bírsággal fenyegette meg szombaton Tusnádfürdőn Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter azokat a vadásztársaságokat, amelyek késlekednek a veszélyes medvéknek a tárca által jóváhagyott kilövésével vagy áttelepítésével – közölte az Agerpres hírügynökség.

Határvadászok emléktúrájára hívnak a székelyek

2018. augusztus 11. 08:36

sosmezo-250-.jpgA 32-es határvadászok emléktúráját idén is megszervezi az Erdélyi Kárpát-Egyesület és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület. Augusztus 10–19. között a harcok számos helyszínét járják be az érdeklődők, hozzáértő idegenvezetők segítségével elevenítve fel a történelmet.

Elvitatkozott autonómiaküzdelem

2018. augusztus 10. 17:40

autonomiatuntetes-2016-03-10-1-250.jpgMintha lekerült volna a magyar politikum napirendjéről Székelyföld területi autonómiája, úgy tűnik, az év elején megkötött, csekély tartalommal bíró hárompárti megállapodással és az érdemi vitát is alig generáló parlamenti beterjesztéssel kipipálták az idei teendőket.

Hazaárulók országa

2018. augusztus 09. 17:52

roman-zaszlo-250.jpgCsak azon lehet csodálkozni, hogy most épp nem mi, magyarok vagyunk a hazaárulók. Hanem az államelnök – állítja nyárias hévvel Liviu Dragnea, a nagyobbik kormánypárt elnöke. A Romániában hónapok óta folyó, vérre menő hatalmi harc intenzitását jelzi, hogy a felek egymás politikai megsemmisítésére törekednek, kevesebbel nem érik be.

Kalotaszentkirályon találkoznak a Szent Istvánról elnevezett települések vezetői és hagyományőrzői

2018. augusztus 09. 16:55

szent-istvan-szobor-fehervar-250.jpgA Kolozs megyei Kalotaszentkirályon találkoznak a hétvégén a Szent Istvánról elnevezett magyarországi, felvidéki és erdélyi települések vezetői és hagyományőrzői. Póka András György, Kalotaszentkirály polgármestere elmondta, hogy a Szent Király Szövetségbe tömörült települések 22. találkozójára kerül sor, Kalotaszentkirály másodszor látja vendégül 21 kárpát-medencei település küldöttségét.

Honvédtalálkozó Magyarhermányban - „Ahol kettős kereszt van, ott magyarok is vannak”

2018. augusztus 08. 10:37

Szombaton, augusztus 4-én a 21. erdővidéki honvédtalálkozót tartották Magyarhermányban, a református templomban. A második világháborús frontszolgálatosok idei bajtársi találkozóján már csak két egykori honvéd vett részt, de ez nem vont le semmit az ünnepi alkalom magasztosságából, a hazánkat védő volt katonák emlékének dicső fényéből.

A medvéket altatnák, Borbolyt lemondatnák

2018. augusztus 07. 15:16

A medvék altatólövedékes ártalmatlanítására, tehát cselekvésre, vagy lemondásra szólítja fel Borboly Csabát a Hargita megyei közgyűlés MPP-s frakciója.

Elérte Háromszéket a Centenáriumi Menetelés

2018. augusztus 07. 09:17

A Centenáriumi Menetelés, mely július 1-én indult útnak Gyulafehérvárról a Moldovai Köztársaság fővárosába, Kisjenőbe (Chișinău), ma éri el megyénk délnyugati csücskét. A nacionalista és revíziós eszméktől fűtött politikai zarándokok augusztus 8.-án, kedd délelőtt, 10 óra magasságában lépik át a háromszéki megyehatárt, és első megállójuk Bodzaforduló városa lesz.

Elszállítanak tizenkét veszélyes medvét Tusnádfürdőről

2018. augusztus 07. 07:08

Hétfőn összeült a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottsága, ahol tizenkét veszélyesnek ítélt tusnádfürdői medve sorsáról döntöttek: a helyi polgármester és az illetékes vadásztársulás elkészítette a kiemelési kérvényüket, írja a Hargitai megyei önkormányzat közleményére hivatkozva az MTI.

Novemberben avatnák a zágoni zarándokhelyet

2018. augusztus 06. 18:24

Bővül a zágoni Mikes-tölgyben kialakítandó kápolna terve: a friss elképzelés szerint a tölgyhöz ragasztva kisméretű templomot is építenek, rendezik, parkosítják az övezetet, kézi szivattyú­val ellátott kutat ásnak. A kivitelezéshez szükséges anyagiakat Magyarország kormányától várják. A remények szerint november első felében lesz a zarándokhely avatóünnepsége.

Bözödújfalu élni akar, és élni fog

2018. augusztus 06. 16:37

bozodujfalu-1.jpgBözödújfalu élni akar, és élni fog – hangsúlyozták szombaton az Összetartozás templomának alapkőletételén résztvevő szónokok, kiemelve, hogy a helyiek példát mutattak, hiszen annak ellenére, hogy ma már nem divat templomot építeni, és még kevésbé egy lerombolt templomot újjáépíteni, ők összefogtak, és meg akarják mutatni, hogy fontos megőrizni az épített és szellemi örökségünket.

Évek óta késik a Hargita-hegység rendezési tervének engedélyeztetése

2018. augusztus 05. 17:50

Öt éve környezetvédelmi engedélyre vár Hargita Megye Tanácsa a Hargita-hegység övezeti rendezési tervének (PUZ ) elfogadtatására.

Ismét medve támadt két emberre Tusnádfürdőn

2018. augusztus 05. 11:03

Vasárnap kora reggel egy 28 éves tusnádfürdői lakos a vonatállomás felé tartott, amikor rátámadt a 2 bocsos anyamedve. A közelben lakó 27 éves férfi azonnal a segítségére sietett, viszont őt sem kímélte a megvadult anyamedve, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy sebészeti műtétre szorul.

Elie Wiesel szülőházára antiszemita feliratot festettek...

2018. augusztus 05. 06:52

wiesel- a-kielegitetlen.jpgAntiszemita, gyalázkodó falfirkákat festettek szombatra virradó éjszaka ismeretlen tettesek a 2016-ban elhunyt Elie Wiesel Nobel-békedíjas író, holokausztkutató múzeumként berendezett máramarosszigeti szülőházának falára, a román rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A washingtoni holokauszt múzeum úgy reagált, hogy a történtekért a helyi hatóságokat is felelősség terheli.

Vésd már észbe buta bocskos oláh: Nem terroristák, székelyek!

2018. augusztus 04. 06:37

Beke-Istvan-Attila-250.jpgÚjjáéledő magyarellenesség mutatkozik a román közéleteben – erről beszélt Bajkai István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a HírTV Magyarország Élőben című műsorában. Bajkai István annak apropóján beszélt erről, hogy szerdán jogerősen ötévi börtönbüntetésre ítélték terrorizmus vádja miatt Beke Istvánt, a HVIM kézdivásárhelyi elnökét és Szőcs Zoltánt, a HVIM erdélyi szervezetének vezetőjét.

A politikai széljárás áldozata az észak-erdélyi autópálya

2018. augusztus 03. 12:22

Hiába szabotálták el éppen az EU vissza nem térítendő forrásai miatt a Brassó-Bors autópályát, az egykori Bechtel-sztráda nyomvonalán öt évvel az amerikaiakkal kötött szerződés felbontása után egyetlen cent uniós pénzt sem használtak fel. Igaz, mást se nagyon.

Székelyföldi terrorvád - EMT-elnök: adjon kegyelmet a román államfő!

2018. július 31. 15:22

Az Emberi Méltóság Tanácsának (EMT) elnöke arra hívja fel Klaus Iohannis román államfőt, hogy adjon kegyelmet Beke István és Szőcs Zoltán elítélt székelyföldi fiataloknak. Lomnici Zoltán egy keddi budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, erősen megkérdőjelezhető ítélet született.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat