HunHír.info

2018. Magvető hava 16. nap, Kedves napja.

Ștefan Ciocan: Miért nem volt elégséges száz év Erdély asszimilálásához?

2018. október 15. 19:00

erdely500.jpgHogyha valaha is el fog szakadni Erdély Romániától, az nem a magyarok, nem a szászok, nem az oroszok, nem az amerikaiak vagy ez Európai Unió miatt fog történni. Akik meg fogják elégelni a bukaresti vezetést, azok épp az erdélyi románok lesznek.

Tizenöt iraki behatoló élősködőt tartóztattak fel Nagylaknál

2018. október 14. 18:22

Tíz felnőtt és öt kiskorú iraki állampolgárt találtak a román határrendészek egy török rendszámú haszongépjárműben elbújva szombaton valamivel éjfél után a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen.

Az EU az őshonos kisebbségek jogaival is adós

2018. október 13. 14:35

A mi jövőnk egy erős, de megreformált Európa, amely képes megvédeni a kisközösségeket, a közös európai értékeket, a kultúráját, képes megvédeni a határait - mondta az RMDSZ elnöke a Szövetségi Képviselők Tanácsának csíkszeredai ülésén.

Lezuhant az erdélyi autópálya irányelválasztó övezetében egy férfi szombatra virradóan

2018. október 13. 13:08

A Kolozs megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 44 éves, Bihar megyei férfinak Szind (Sănduleşti) közelében elromlott az autója, ezért megállt és közúti mentést kért. Amikor az autómentők a helyszínre érkeztek, a férfi át akart menni gyalog egyik menetirányú sávról a másikra, de nem vette észre, hogy az irányelválasztó övezetben rés van a 12 méter magas hídon, így lezuhant.

Kigyulladt egy autóbusz Körösfőn

2018. október 13. 10:39

Meggyúlt pénteken délután egy autóbusz Körösfőn. Mind a 29 utas szerencsésen elhagyta a járművet, senki sem sérült meg. A Kolozs Megyei Sürgősségi Felügyelőség (ISU) szerint az autóbusz vezetője leszállította az utasokat a járműből, miután füstszagot érzett.

Hamarosan megnyithatják a katrosai utat

2018. október 12. 12:28

Legkésőbb november közepén újraindulhat a forgalom a Kézdivásárhelyt Csíkkozmással összekötő, 11B jelzésű országúton – tájékoztatnak a brassói útügy munkatársai

Készen kell állni!

2018. október 12. 11:50

Még több szálláshely, még több esemény, még több reklám – ezekre lesz szükség Kovászna megyében, ha megnyílik a brassó-vidombáki nemzetközi repülőtér – véli Grüman Róbert. A megyei tanács elnökhelyettese szerint nem kell megvárni, hogy landoljon az első gép, a megyének felkészülten kell várnia ezt az eseményt.

Politikai fogolynak mínősítették a két székelyföldi magyart Romániában

2018. október 12. 06:38

Beke-Istvan-Attila-250.jpgPolitikai fogolynak tartja a terrorizmus vádjával bebörtönzött Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt az Erdélyi Magyar Néppárt. Tüntetni is akartak mellettük a börtönüknél, de ezt megtiltották a román hatóságok. Bajkai István, fideszes parlamenti képviselő Kolozsváron azt mondta, a kormány megbízásából megteszik az ügyben a szükséges jogi lépéseket.

Betiltották a Bekéékért tartandó tüntetést!

2018. október 11. 20:15

Beke-Istvan-Attila-250.jpgNem szabad tüntetni a meghurcolt vármegyésekért, így a tüntetés elmarad – közölték a szervezők. A tüntetés bejelentésekor a hivatalos szervek közölték – legnagyobb felháborodásunkra –, hogy ennek megszervezése semmilyen formában sem lehetséges! Tudomásunkra hozták, hogy maga a tüntetés törvénysértő cselekedetnek bizonyulna, mivel terrorizmus pártolásnak titulálná Románia törvénykezése.

De mi lesz a magyarokkal?

2018. október 11. 18:26

Megbékélés, az árkok betemetése, a kisebbségek megbecsülése, tolerancia – ezek lettek a vezérszavak a vasárnapi sikertelen népszavazás után.

Könyv a hadiárvákról

2018. október 11. 12:03

Hadiárvasors címmel jelent meg Iochom István kézdivásárhelyi újságíró új könyve. A dokumentkötet visszaemlékezéseket tartalmaz olyan személyek részéről, akik a második világháború során elveszítették valamely hozzátartozójukat.

Megtalálták Erőss Zsolt emléktábláját – összetörve

2018. október 11. 07:17

A Hargita Megye Tanácsának Hegyi és Barlangimentő Közszolgálatának munkatársai találták meg az Erőss Zsolt hegymászó fekete márványból készült emléktábláját az Oltárkő alatt. Mint sejteni lehetett, az emléktáblát összetörve kapták meg.

A székely, a magyar és a megyezászlót el kell távolítani egy székelyföldi tanácsteremből - A német, az izraeli és az amerikai lobogó maradhatott

2018. október 10. 15:46

A Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a székely, a magyar és a megyezászlót a Kovászna megyei önkormányzat tanácsterméből, de a velük együtt adományozott német, izraeli és amerikai zászló maradhat.

Vagy a pénz, vagy a harc?

2018. október 10. 12:55

Amíg a romániai magyar lakta területek fejlesztéséért vagy az iskolák fenntartásáért kell küzdenie az RMDSZ-nek, addig nem nagyon jut energia az autonómia törekvésekre – mondta az InfoRádióban Barabás T. János, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója.

Medve a gyerekotthonban

2018. október 10. 09:05

Ismét bement a medve az oltszemi gyerekotthonba. A másfél mázsás állat felkapaszkodott az épület ablakkeretére, a gyerekektől egyetlen ablakszem választotta el. Tragédia nem történt. Most…

Zombidrog terjed Erdélyben

2018. október 09. 16:41

A rendőrség szervezett bűnözés és drogellenes osztálya megerősítette, hogy valóban bejutott Romániába a zombidrognak nevezett, az egészségre rendkívül káros kábítószer. A Nép Ügyvédje is vizsgálódik az ügyben. A kábítószer Kolozs megyében bukkant fel elsőként az országban, legalábbis Tordán és Aranyosgyéresen kerültek kórházba elsőként olyan fiatalok, akiken a zombidrog fogyasztásakor jelentkező tüneteket észlelték az orvosok.

Izsák Balázsnak és Dabis Attilának kedvez a főtanácsnoki véleményezés az Európai Bizottság elleni perükben

2018. október 08. 15:16

A felperes Izsák Balázsnak és Dabis Attilának kedvez az Európai Unió luxembourgi bírósága főtanácsnokának a véleményezése abban a perben, amelyet az Európai Bizottság ellen indítottak a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésük bejegyzésének az elutasítása miatt

Akik szavaztak, azoknak nem kell a buzinász..

2018. október 08. 10:18

pride-250.jpgA szavazati joggal rendelkező állampolgárok 20,96%-a adta le voksát a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon – közölte a Központi Választási Iroda (BEC) a hétfő reggel 9 óráig feldolgozott adatok alapján. Ezek szerint összesen 3.778.716 állampolgár járult az urnák elé, közülük 3.461.581 (91,61%) szavazott az IGEN és 242.671 a NEM válaszra. 74.414 szavazat érvénytelen volt.

Gyertyás tüntetés Csíkszeredában!

2018. október 08. 08:59

Beke-Istvan-Attila-250.jpg„Az elmúlt száz év eredménye? Indok nélkül száz nap a börtönben!” – írják felhívásukban a Beke István és Szőcs Zoltán igazságtalan meghurcolása és bebörtönzése ellen tiltakozó tüntetés szervezői. Századik napja van bebörtönözve Beke István és Szőcs Zoltán. Jelenleg Csíkszeredában töltik a jogtalan úton kiszabott szabadságvesztésüket, amelyet az azt kiszabó bíróság, törvénytelen módon, mind a mai napig nem indokolt meg.

Románia nem jogállam: újabb épületet veszítettünk el

2018. október 08. 07:27

roman-zaszlo-250.jpgA jogállamiság egyik pillére a tulajdonjog és a magántulajdon tiszteletben tartása. A napokban a nagyváradi törvényszék, másodfokon született jogerős döntése alapján, a Nagyvárad Olaszi Plébánia Szent László Menedékház Kápolnájának filiája elveszítette a jelenleg a Szacsvay Imre Általános Iskolának otthont adó ingatlanegyüttesért folytatott pert.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat