HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Hunyadi serege és Kapisztrán keresztesei 562 éve állíották meg az oszmán hadakat

2018. július 22. 18:34

harang250.jpgHa 1456. július 4. és 22. között a hősies magyar várvédők, Hunyadi János serege és Kapisztrán János ferences hitszónok keresztesei nem állítják meg az oszmán hadakat, akkor a mohácsi vész sokkal hamarabb is bekövetkezhetett volna. Cseh Valentin történész szerint Hunyadi János visszaadta a hitet abban, hogy a legyőzhetetlen is legyőzhető.

Ma is szükség van a nándorfehérvári hősiességre

2018. július 22. 14:53

Napjainkban is szükség van az 1456-os nándorfehérvári diadalnál tanúsított hősiességre - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára vasárnap, a nándorfehérvári csata évfordulóján Budapesten.

Fizess idegen istápolgató Soros-adót!

2018. július 22. 14:47

A Fidesz-KDNP frakciószövetség szerint a bevándorlási különadó egy "Soros-adó", amely újabb védelmet ad az országnak. Hollik István, a frakciószövetség szóvivője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minden olyan szervezetre, amely támogatja vagy segíti a bevándorlást, bevándorlási különadót vetnek ki. Erről pénteken döntött az Országgyűlés, a vonatkozó törvény még a nyáron hatályba lép.

Egy 40 éves „fiatal” ott dohányzik, ahol akar: trolibuszvezetőt késeltek a Városligetben

2018. július 22. 14:39

A rendőrök húsz percen belül elfogták azt a férfit, aki megszúrt egy trolibuszvezetőt Zuglóban. A 40 éves budapesti S. Antal 2018. július 21-én 15 óra 41 perckor Budapest XIV. kerültében, az Olof Palme sétány és a Zichy Mihály út kereszteződésében lévő buszmegállóban szóváltásba keveredett egy trolibusz vezetőjével, aki a járművön dohányzó férfit le akarta szállítani.

Út szélén hagyták az idegen betolakodókat, négereket, arabokat Németországban

2018. július 22. 08:38

Huszonhárom "menekültet" tett ki egy embercsempész egy kelet-bajorországi autópálya mentén, majd sorsukra hagyta őket – közölte a német rendőrség egyik szóvivője. A férfiakból, nőkből és kilenc gyerekből álló csoportra Deggendorfnál lettek figyelmesek a rendőrök szombat reggel. A több családhoz tartozó menekültek gyalogosan haladtak az autópálya leállósávján Regensburg irányába.

A mérhetetlen gőg a baloldali gondolkodás legfőbb jellemzőjévé nőtte ki magát

2018. július 22. 07:00

lib.jpgA magyar történelemben a rendszerváltással ténylegesen megszűnt a cenzúra és megvalósult a szólásszabadság, és meg kellett volna történnie az egész magyar irodalom újraértékelésének a kezdetektől a határon túli irodalmakig és az emigráció irodalmáig – írta Orbán János Dénes a MagyarIdők.hu-n megjelent írásában. Mint hozzátette, nem ez történt, ehelyett fölállt egy balliberális elitista kánon, amelynek holdudvara „hülyének néz minket”

”Rákóczi Ferenc a haza, a hit és a hűség állócsillaga a magyar históriában”

2018. július 22. 06:35

rakoczi-ferenc250.jpgMinden nemzeti ügyben - határon innen és túl - napról napra szövetkezni kell a nemzet biztonságáért, gyarapodásáért ebben a globális kihívásoknak kitett világban - mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szombaton a XXIII. Majki Rákóczi Napon elmondott köszöntőjéről beszámolva az MTI-nek. "Nem tűrhetők az országban olyanok, akik hazai kenyeret esznek, és az ellenség parancsát követik" - idézte az Országgyűlés korábbi elnöke a fejedelmet.

Véres határincidensben több iráni határőr halt meg

2018. július 22. 06:29

Ismeretlen fegyveresek az iraki határnál megölték az Iráni Forradalmi Gárda tizenegy határőrét, és nyolcat megsebesítettek – jelentették szombaton iráni hírügynökségek. Az incidens szombatra virradóra történt az iráni Kurdisztán tartományban, a Teherántól 620 kilométerre nyugatra fekvő Marivan városánál. Az ismeretlen fegyveresek megtámadták a határőrök egyik őrhelyét, és tűzharcba keveredtek velük

Elsőbálozók lettek a 193. Anna-bál szépei - a nemzeti öntudat zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott

2018. július 22. 06:17

A budapesti Tóth Kinga Zoét választották a 193. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. Első udvarhölgye a kecskeméti Kanizsai Magdolna, második udvarhölgye pedig a veszprémi Kovácsics Virág lett.

Bogár László: Emberiség születik?

2018. július 21. 18:35

bogar-laszlo.jpg...Ma egyelőre elszigetelt és a globális beszéd-térben a média-óriások által eleve meghamisított módon eltorzítva értelmezhető lokális kísérletek zajlanak az emberi létezés közös immunrendszerének mozgásba hozására, és minden azon múlik, hogy lesz-e, egyáltalán lehet-e mindennek olyan globális együttműködési rendszere, amely talán alkalmas lehet a világ megmentésére...

Felújítják az észak-balatoni vasútvonalat

2018. július 21. 17:46

Az R-kord a Vasútvill Kft.-vel közös konzorciumban - részben uniós pénzből - több mint 23 milliárd forintért építheti ki a Szabadbattyán–Balatonfüred vonalon a felsővezetéket. Ez a cég is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik

Az Arab Liga is bírálta az izraeli nemzetállam-törvényt

2018. július 21. 17:42

izraeli-katonak-akcio-250.jpgA palesztin nép ellen irányuló diszkriminációs politikát erősíti az izraeli parlament által csütörtökön elfogadott nemzetállam-törvény, amely a zsidó nép nemzeti otthonaként határozza meg Izraelt, és az arab nyelvnek hivatalos helyett különleges státust ad - közölte szombaton Ahmed Abul-Geit, az Arab Liga főtitkára.

Jobbik: meg kell őrizni az akadémiai szabadságot és az egyetemi autonómiát

2018. július 21. 17:39

Meg kell őrizni az akadémiai szabadságot és az egyetemi autonómiát - hangsúlyozta Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője szombaton a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Szélrohamok, jég és felhőszakadás – egy ideig nem lesz strandidő

2018. július 21. 17:13

Szombaton napközben még csak kevés helyen – nagyobb eséllyel az Alföld keleti részein és a Nyugat-Dunántúlon – alakulhat ki gyengébb zivatar. Késő délutántól, estétől viszont nyugat felől zivatarrendszer érheti el az országot.

Valódi védelmet és biztonságot a diákmunkásoknak!

2018. július 21. 12:32

A Jobbik, a fiatalok pártjaként felszólítja a kormányt, hogy ne politikai haszonszerzés céljából foglalkozzon a diákmunkásokat érintő súlyos visszaélésekkel, mint ahogyan az megmutatkozott a diákmunkásokat kihasználó Czeglédy Csaba ügyében is. Ne érdekből folytasson érdekképviseletet, hanem tegyen határozott lépéseket a diákmunka kifehérítése és a visszaélések megszüntetése érdekében!

Az otthonápolásért nem alamizsna, hanem tisztességes juttatás jár!

2018. július 21. 06:31

holo-tulelo-250.jpgA kormánytöbbség lelkiismeretlen magatartása miatt több mint 50 ezer olyan család lesz kénytelen továbbra is a létminimum alatt tengődni, akik otthonukban ápolják sérült családtagjukat. Ők csak azért nem élhetnek emberhez méltó életet, mert élethelyzetük egészen egyszerűen kívül esik Orbán Viktor érdeklődési körén.

Letáborozott Orbán Viktor irodája elé egy jobbikos képviselőnő – nem hajlandó elmenni, amíg meg nem kapja, amit akar

2018. július 21. 06:27

Letáborozott Orbán Viktor irodája elé egy jobbikos képviselőnő – nem hajlandó elmenni, amíg meg nem kapja, amit akar. Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője, pénteken úgy döntött, addig nem mozdul Orbán Viktor országgyűlési dolgozószobája elől, amíg nem válaszol a kilakoltatásokkal és az ápolási díjjal kapcsolatos kérésére – szúrta ki a 444.hu.

Lesújtó adatok érkeztek: rengeteg magyar dobja el magától az életet

2018. július 21. 06:17

Az Európai Unióban alig van olyan ország, ahol a népességhez viszonyítva többen lesznek öngyilkosok. Az 5,2 millió jelentett halálesetből 56 200, azaz az esetek 1,1 százaléka volt öngyilkosság az Európai Unióban 2015-ben - adta hírül az Eurostat. Az öngyilkosságok 77 százalékát férfiak követték el, 31 százaléka pedig 45 és 60 éves kor közötti embert érintett.

Félholtra vert egy idős asszonyt egy testépítő ARANYIFJÚ, ezzel magyarázta ügyvédje

2018. július 20. 19:57

Egy BMW-s testépítő brutálisan megvert egy 63 éves parkolóőr hölgyet, aki azért kapott büntetést, mert jogtalanul a rokkant parkolót használta. Az agresszív férfi ügyvédje furcsa érveléssel kelt védelmére.

Szombati kilátások: zivatarra és felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2018. július 20. 19:54

Nyolc megyére másodfokú, több megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra heves zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat