HunHír.info

2018. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét

2018. szeptember 23. 19:32

makovecz_imre.jpgA XX. kerületi Mátyás téren tették le Budapest első Makovecz-templomának alapkövét. A Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség temploma a kormány és az önkormányzat támogatásával, valamint közadakozásból épül meg. Az ünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, a templom terve közel állt a világhírű építész szívéhez, jól illeszkedett életművéhez, méltó volt magyarság iránti elkötelezettségéhez és szellemiségéhez.

31 éve halt meg Bencsik Sándor (Samu)

2018. szeptember 23. 18:58

31 éve - 1987. Szeptember 23-án: Meghalt Bencsik Sándor(Samu), a P. Mobil és a P. Box gitárosa, zeneszerző. A 70-es évek elején a Sygma nevű sashalmi zenekarban kezdett, majd egy ideig a Beatrice tagja lett. Innen a Gesarolba került, ez a zenekar vette fel 1973. május 1-jén a P. Mobil nevet. Cserháti István billentyűssel kilépett és megalapították a P. Box zenekart.

„Antalli örökség”, avagy a magyar nemzet felszámolása

2018. szeptember 23. 17:24

trianon-3-250.jpg...Mert rendszerváltás nem volt, mint tudjuk, s az, ami ma van, ezt az elmaradt rendszerváltást igyekezne beteljesíteni, de ezer dologban megkésve és megerősödött ellenséginkkel szemben erőtlenül hadakozva, hiszen generációk vesztették el identitás- és kötelességtudatukat. Ma a középkorosztály még úgy, ahogy kitart és tudja, minek mi lehet a következménye...

Hatalmas lángokban állt egy négytagú család autója az M3-asnál

2018. szeptember 23. 16:32

Hatalmas lángokban állt egy Renault Megane típusú személyautó az M3-as autópálya egyik lehajtójánál a Pest megyei Gyöngyös közelében vasárnap kora délután. A kocsiban egy négytagú család utazott, szerencsére egyikük sem sérült meg.

Héfőn már pulóver is kell a kabát alá - újabb hidegfronttal kezdődik a hét

2018. szeptember 23. 16:07

Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

A keresztényüldözések persze hidegen hagyják ezt a nyomorultat

2018. szeptember 23. 14:23

ferenc-papa.jpgAz antiszemitizmus ellen szólalt fel Ferenc pápa Litvániában. A katolikus egyházfő Kaunas-ban azt mondta: a társadalomnak éberen kell figyelnie minden rezdülésre, ami a zsidóellenesség feléledését jelezheti; az új nemzedékeknek pedig tanulniuk kell a holokauszt borzalmairól. Litvániában a második világháborúban több tízezer zsidót öltek meg vagy deportáltak.

Ha Ukrajna konzult utasít ki, arányos választ ad Magyarország

2018. szeptember 23. 13:20

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten. Szijjártó Péter azt megelőzően nyilatkozott a repülőtéren, hogy elutazott volna New Yorkba, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) közgyűlésére.

Elérte célját a határkerítés

2018. szeptember 23. 13:00

hatarzar250.jpgA határőrizet mindenhol a világban nemzeti hatáskörben van – mondta Kis-Benedek József az Európai idő adásában. Nem tudok mondani még egy olyan országot Európában, amely ilyen stabil határőrizetet valósít meg, mint Magyarország – fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő. A határzár kiépítésének célszerűségét ma nem vitatja senki, és a kerítés sokat segített, hogy stabil határrendszerről beszélhetünk a déli határszakaszon.

Perlekednek a magyarországi zsidók rendesen - még a drágabolgárurat is fenéken billentették

2018. szeptember 23. 10:04

zsido-sok-250.jpgEgyes hírek szerint a kirúgás mögött az állhat, hogy Bolgár György nemrég interjút készített Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével, amelyben Heisler keményen kritizálta, hogy a Sorsok Házát a Köves Slomó-féle EMIH-nek adta a kormány. A Klubrádió és a 168 Óra mögött pedig az EMIH-et és Köves Slomót lehet felfedezni. A múlt héten szóltak, hogy akkor többet ne írjak.

Két településen rendeznek időközi önkormányzati választást

2018. szeptember 23. 07:23

Két településen rendeznek vasárnap időközi önkormányzati választást: Bihartordán polgármestert, Kelevíz községben polgármestert és képviselőket is választanak

Itt számítson ma útlezárásokra a fővárosban - már megint futkoznak...

2018. szeptember 23. 07:14

Egy futóverseny miatt a forgalomkorlátozások mellett a tömegközlekedés menetrendje is módosul ma délelőtt.
Változik az 5-ös és a 16-os autóbusz, valamint a 19-es és a 41-es villamos közlekedése 10 óra és várhatóan 13:30 között. Ekkor lesz ugyanis a Történelmi Váltófutás, illetve a Budapest Futófesztivál – NATO Futás rendezvény is- olvasható a BKK közleményében.

Badacsonyban nem fütyült a betyárok talpa alatt a szél...

2018. szeptember 22. 19:43

betyarok250.jpgToroczkai László és Tirityán Zsolt vezetésével betyárok "szállták meg" Badacsonyt a nemrégiben történt borász kivégzése miatt. Elmondásuk szerint minderre azért van szükség, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy ez az ok nélküli erőszak nem mehet tovább nem csak Badacsonyban, hanem az ország további olyan részein, ahol ez az erőszakos szubkultúra elszaporodott.

Dicsőség a hősöknek!

2018. szeptember 22. 17:23

kitores-1945.jpgA Honvéd Díszzászlóalj katonai tiszteletadásával koszorúztam ma a kitörés hőseire is emlékezve a Budaörsi Német Katonai Temetőben, ahol több mint 16300 német és 800 magyar katona nyugszik. A hazájukat védő honvédek és a szövetséges német katonák áldozatáról lehet történelmi vitákat folytatni, egy azonban biztos: a hódító szovjet csapatokkal szemben életüket adó katonák hősiessége megkérdőjelezhetetlen.

Maszkos TÓTOK vertek MAGYAR nőket és gyerekeket Miskolcon

2018. szeptember 22. 15:52

A DVTK Jegesmedvék-HKM Zvole jégkorong-meccsen tört ki a balhé, akit értek, ütöttek a családi szektorban. Magyar szurkolókra és biztonsági őrökre támadtak péntek este a Zólyom hokicsapat szurkolói Miskolcon - számolt be az esetről a 444.hu a Minap.hu-ra hivatkozva. A miskolci hírportál cikke szerint a szlovákiai drukkerek egy csoportja a második harmad utáni szünetben maszkban tért vissza a lelátóra, és előbb a biztonsági őröknek rontottak neki, majd pedig benyomultak a családi szektorba.

A Jobbik kezdeményezné Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez

2018. szeptember 22. 14:13

A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez, mivel szerintük az Orbán-kormány korrupciója veszélyezteti az uniós forrásokat.

Már megint százmilliókat kapnak a cigányok

2018. szeptember 22. 14:05

ciganypecsenye250.jpgAz idei 140 millió forintról jövőre 550 millió forintra emelkedik a roma szakkollégiumi hálózat költségvetési támogatása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Tatán a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáján.

Minek viszik ezek a köcsög arabok lélekvesztőkre gyermekeiket?

2018. szeptember 22. 11:47

Elsüllyedt egy szíriai betolakodókat szállító hajó szombaton Libanon partvidékén. Három tucatnyi embert kimentett a libanoni parti őrség, de legalább egy gyerek vízbe fulladt - közölték libanoni biztonsági források.

170 esztendeje, 1848. szeptember 22-én

2018. szeptember 22. 11:42

Kossuth Lajos az Országos Honvédelmi Bizottmány nevében kiáltványban hazahívja a külföldön szolgáló magyar katonákat. Az Országos Honvédelmi Bizottmány (röviden Honvédelmi Bizottmány, vagy OHB), az 1848-49-es szabadságharc idején, 1848. október 2-a és 1849. április 14-e között a magyarországi végrehajtó hatalom legfőbb testülete (kormánya) volt.

Anarchista lázadás a jobboldal ellen - mert csak tűrünk, tűrünk mint a birkák...

2018. szeptember 22. 11:36

Szeptember 3-án 15.21-kor egy meglehetősen hosszadalmas írás jelent meg az Indexen Megvan a felelős, miért nem játsszák a rádiók az agyonlájkolt zenészeket címmel. Az írás cikksorozatunk legutóbbi részét próbálta hitelteleníteni, a kolléga komoly szakértőknek nagyon okos kérdéseket tett fel, amelyekből kiderül, hogy szó sincs balliberális diktatúráról a zenei szerkesztésben, a Magyar Idők szerzője valótlanságokat állít.

A filmalap „posztkomcsi” káderei bohózatot csinálnak a Hunyadi-filmből is?

2018. szeptember 22. 07:16

filmtekercs.jpgBetelt a pohár a magyar filmszakma a nemzeti sorskérdések iránt fogékony, mindmáig elnyomott köreiben, amikor kiderült: a sok éve megálmodott történelmi eposzt, azaz a Nándorfehérvár diadalát a művészileg egyre terméketlenebb, ellenben a jobboldalt minden sajtónyilatkozatában gyalázó, mindenhova nyilasokat vizionáló Spielberg-epigonnak: Szász Jánosnak adták.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat