HunHír.info

2018. Enyészet hava 15. nap, Nyilas napja.

Gatyába rázzák a magyarok az Európai Uniót - HunHír interjú Morvai Krisztinával

2009. augusztus 24.
vadkörte - HunHír.Hu

Magyarország egy kincsesbánya. Kiváló természeti adottságokkal rendelkező ország. A magyar emberek szorgalmasak. Ha megvan a politikai elhatározás arra, hogy a multik, a nagytőke, és az iparszerű mezőgazdaság - a vörös bárók - támogatása helyett a kisgazdákat szeretnénk támogatni, és a vidéket megmenteni és megtartani, a falvak lakossága mellé odaállni - elsősorban a bűnözéssel szembeni aktív fellépéssel, másodsorban pedig a kisgazdáknak az értékesítési lehetőségek biztosításával -, akkor helyreállítható a magyar mezőgazdaság, és megmenthető a vidék. Morvai Krisztina brüsszeli munkájáról beszélt HunHír.Hu-nak adott interjújában.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

HH: Mit szól az Egerben történtekhez?

MK: - Már reggel megírtam Tóth Gábornak, az országos rendőrfőkapitánynak nyílt levelemet. Előre láttam azt a pökhendiséget és azt az elbizakodottságot a rendőri vezetésnek az arcán, ami attól szólt, hogy legyőztünk benneteket, két vállra fektetünk, feloszlatunk. Ezért nem lepett meg, hogy mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy megalázzák a Magyar Gárdát. Én nyilvánosság előtt azzal vállalok sorsközösséget a Gárda tagjaival, hogy nyíltan viselem a mellényüket.

HH: - Hogy tetszik Brüsszel?

MK: - Maga a város különösebben nem tetszik, időm sincs rá, hogy várost nézzek. Sokkal fontosabb dolgom van ott, ami az a lehetőség, hogy megpróbáljam befolyásolni az ott működő, Európai Parlamentnek nevezett velejéig romlott gépezetet. Ezúton is köszönöm mindannyiuknak, aki levelet küldött a liberális német képviselőasszonynak, hogy nem illik röhögni, miközben valaki arról beszél, hogy hogyan tapossák sárba az emberi jogait és az emberi méltóságát a magyaroknak. Ez az asszony a többi liberális képviselővel együtt nyilván rettentően megdöbbent azon, hogy nem zárt ajtók mögött, mindenfajta ellenőrzés nélkül végezheti azt, amit ő jónak lát, igenis látják, követik, reagálnak rá. Tehát változtatni lehet azon, ahogy eddig volt. Brüsszelben is, az Európai Unióban is, és Magyarországon is. Az tetszik Brüsszelben, hogy a zárt ajtók mögött zajló, a multik
által befolyásolt, velejéig romlott rendszert mi magyarok képesek leszünk megváltoztatni.

HH: - Meglepődtek-e az európai parlamenti képviselők, hogy a magyarok újra harcba szálltak önmagukért, a jogaikért?

MK: - Én úgy láttam, hogy nagyon. El tudom képzelni, hogy az említett német liberális képviselőasszonynak nagyon kényelmetlen volt, amikor több száz magunkfajtától kapott bocsánatkérést követelő levelet. Láttam a képviselők arcán, hogy eddig ment minden a maga útján,
lehetett foglalkozni az iráni és a hondurasi emberi jogi helyzettel, de én felálltam és azt mondtam, hogy mielőtt még Iránról vagy Hondurasról beszélnénk, beszéljünk előbb az Európai Unión belüli
helyzetről és Magyarországról. Elkezdtem mondani azt, hogy itt hogyan verték ki és hogyan lőtték ki az emberek szemét, hogyan vertek össze bennünket, hogyan van 2006 októbere óta folyamatosan emberi jogi válsághelyzet itt az Európai Unión belül, Magyarországon. Alaposan elcsodálkoztak, és felfogták, hogy valami por került a gépezetbe. Eddig minden olyan remekül ment, nem kellett ilyen dolgokkal foglalkozni. Tehát nyilvánvalóan csodálkoztak azon, amit hallottak, és remélem mihamarabb át fog változni ez a csodálkozás egy tényleges munkává.

HH: - Kapott-e valami reagálást a szétosztott, magyarverésekről szóló filmekre?

MK: - Csak a brit nemzeti párt két képviselője írt elismerő levelet. Rajtuk kívül senki nem mert megszólalni.

HH: - Van-e stratégiája a Jobbik képviselőcsoportjának, hogy miként kellene egy ütőképes csapatot szervezni a nemzeti érdekek képviseletére a többi képviselők közül?

MK: - Csak a közös érdekek mentén tudom ezt elképzelni. Kétségtelen, hogy a magyar gazdák támogatása töredéke az alapító országok gazdáinak támogatásának. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne köztünk egy alapvető érdekközösség akkor, amikor a multikkal, a kisgazdákat, a családi gazdaságokat, a kisvállalkozókat tönkretevő globális nagytőkével kell szembeszállni. Ebben az esetben lehetünk egy csapatban azzal a francia képviselővel, aki párthovatartozását tekintve zöld, ám maga is parasztgazda. Tehát pontosan azokat a jogokat és lehetőségeket - és támogatásokat - követeli parasztemberként, ami a magyar gazdáknak is érdekében áll. Tehát neki is érdekében áll a szupermarketláncokkal és a nemzetközi nagytőkével való szembenállás.

HH: - Az eddigi tapasztalatai alapján miként látja: talpra állítható a magyar mezőgazdaság rövid időn belül?

MK: - Ez kizárólag politikai elhatározás kérdése. Magyarország egy kincsesbánya. Kiváló természeti adottságokkal rendelkező ország. A magyar emberek szorgalmasak. Ha megvan a politikai elhatározás arra, hogy a multik, a nagytőke, és az iparszerű mezőgazdaság - a vörös bárók - támogatása helyett a kisgazdákat szeretnénk támogatni, és a vidéket megmenteni és megtartani, a falvak lakossága mellé odaállni - elsősorban a bűnözéssel szembeni aktív fellépéssel, másodsorban pedig a kisgazdáknak az értékesítési lehetőségek biztosításával -, akkor helyreállítható a magyar mezőgazdaság és megmenthető a vidék.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat