HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

Nagykoalíció? - Nagykoalíció!

Ahol elsimulnak az ellentétek

2007. október 18.
Molnár Tamás - HunHír.Hu

Egyre több jele van annak, hogy a hitelét vesztett politikai garnitúra azonnal összezár az emberek növekvő ellenszenvével szemben, ha azt saját érdekei megkövetelik. Ha hatalomról, pénzről, a kiváltságok megtartásáról vagy éppen sajtómanipulációkról van szó, ott azonnal elsimulnak a felszínen forrongó ellentétek, pártérdekek mentén kialakul a gyümölcsöző kapcsolat: a nagykoalíció.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Sokszor még a „vörös-narancs” alkalmi légyotton túlmutató, teljes öt párti összefogás is megvalósul! (Ezt nevezik egyébként sokan helytelenül, nemzeti egységnek.) A példák sorát kezdjük talán azzal a cseppet sem kirívó esettel, amikor saját szervezeteiknek osztogattak uniós pénzeket az alkalmi nagykoalíciós képviselők. A legfrissebb információk szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv (Talán az Új Rend része?) végrehajtását felügyelő eseti bizottság nyolc -egyébként igen jól fizetett-, tagja is fizetést és javadalmazást kapott olyan szervezetektől és intézményektől, amelyek az I. Nemzeti Fejlesztési Terv (Ezek a közvagyont kisíboló társulások ugyanúgy váltogatják a neveiket, mint az adómentességet élvező multik!) keretében uniós pénzeket nyertek az európai pályázatokon.

Akik esetleg nem értik ezt a cseppet sem bonyolult helyzetet, azoknak szemléletes példa Pelczné Gál Ildikónak (Fidesz) a bizottság elnökének esete, aki a miskolci egyetem fizetett intézményvezető igazgatójaként 2,5 milliárdot utaltatott át saját munkahelye részére. Hasonlóan önzetlenül cselekedtek a bizottság tagjai, többek között Baráth Etele, Szűcs Erika (MSZP), Nógrádi Zoltán (Fidesz) vagy Hock Zoltán (MDF) képviselők is. Az összeborulás persze nem egyedi, ha milliárdos nagyságrendű összegek lehívásáról és átutalásáról van szó. Lassan a kiemelt képviselői díjazásban is harmonikus lesz az egyetértés! Amikor -a parlamenten kívüli új pártok kárára és az esélyegyenlőség megcsúfolása érdekében-, megtízszereznék a kampánybüdzsét vagy megtripláznák a képviselői fizetéseket, esetleg amikor jókora végkielégítést kapnának az összeférhetetlenség miatt távozó nyomorgó honatyák, nos akkor szintén teljes lenne az összhang. (A számla nélkül bezsebelt juttatások hatására, „büntetésként” megjelenő megemelt fizetések sokakban joggal azt a kényszerképzetet erősítik, hogy lopni jó és ráadásul kifizetődő!) A zaftos, országházi nagykoalíciós összeborulások persze nem csak a nagy dohányok lenyúlásában és elsíbolásában érhetők tetten (lásd még: olajos ügyek, autópálya ügyek, export-import ügyletek, banki privatizációk, alapítványok, Lex-MOL, stb.), hanem a média területén is.

Az elmúlt héten a sajtószabadság leépülésének legnagyobb örömére -amikor már a tavalyi hazudós évhez képest is hét hellyel csúsztunk vissza a sajtó szabadságát vizsgáló nemzetközi toplista összesítőjén-, átmenetileg megtorpant az a Szalai Annamária (Fidesz) által benyújtott kezdeményezés, amely 85 milliónyi közpénzt osztott volna szét az ATV (MSZP) és a HírTv (Fidesz) pártmédiumok között. (Ami késik, nem múlik!) A „vörös-narancs-kék” koalíció étvágya azonban annak ellenére telhetetlen, hogy szinte már teljes egészében felzabálta a pártoktól független hazai médiát –még a bulvárt is-, tökéletesen megsemmisítve ezzel a tényfeltáró, civil ellenőrzést és kritikát megjelenítő újságírást. (Ez meg nyilván szintén azt a kényszerképzetet erősíti, hogy hazudni és öncenzúrázni nem jó, de muszáj és legalább gazdaságos!) A nagykoalíciós közös menetelést egyébként tovább erősíti Vince Mátyásnak az MTI elnökének a közös MSZP-Fidesz helybenhagyása is, aki múlhatatlan érdemeket szerzett a hírek szabadpiaci szelektálásában és eladásában, valamint a parlamenten kívüli politikai mozgalmak elhallgatásában, vagyis az állami cenzúra kiépítésében.

Az már csak dupla üröm, hogy az ügynökügyeket feltárni igyekvő/?/ Kenedi-bizottság (Kecskére káposztát!) munkáját, most közös erővel -a személyiségi jogok tiszteletére hivatkozva-, igyekszik megakadályozni Boross (MDF), Simicskó (Fidesz) és Tóth (MSZP). Egy mindenkiért, mindenki egyért! –alapon. A nagykoalíció természetrajzát ismerve nem meglepő az egyik brüsszeli kutatóintézet, a Lisszaboni Tanács napokban megjelent, ám mindenhol elhallgatott tragikus végkicsengésű tanulmánya. Az elemzés szerint Magyarország sohasem tud felzárkózni Európa fejlett régióihoz, mivel ehhez hiányzik a megfelelő humántőke. (A megfelelően erkölcsös politikai elitről nem volt szó!) Még régiós összehasonlításban is a legesélytelenebb államok között szerepelünk! Az elemzés felsorolja azokat a fontos okokat és tényezőket, amelyek miatt teljesen esélytelenek vagyunk a felzárkózásra. Megemlíti többek között a csökkenő népességet, a kevés gyermeket, az elvándorló tehetséges fiatalokat, a 45 év feletti „elveszett” generációt, és a túl sok, idő előtt munkanélkülivé váló nyugdíjast.

A tanulmány sajnos nem beszél a lényegről, az ország gazdasági és szellemi megszállásáról és kifosztásáról, az ezt megvalósító kollaboráns politikai garnitúra háttérhatalmi összefonódásáról, vagyis a nemzeti vagyon kirablását irányító, egygyökerű nagykoalícióról. Ebben a kérdésben csend van mindenhol. Úgy tűnik, hogy az álságos európai és nemzeti egységért, itt magát a szisztémát nem illik megkérdőjelezni. Kár ezért a közös gyávaságért! Miattunk dübörög tovább ez a testet öltött, végzetes nagykoalíció!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat