HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

A "fasisztává nevelt" kislány, a rendőrök és a közhangulat

2007. május 31.
pig@ - HunHír.Hu

A minap meglátogatta hazája Eötvös utcai nagykövetségét a spanyol király. Mivel nem tudtam az eseményről, meglepett, hogy az utca szalagokkal le van zárva és hemzsegnek a környéken a rendőrök. A felemelt órabérrel dolgozó közegek szétszóródtak a környéken, ki a sarki fodrászlányokkal beszélgetett, ki a Hunyadi téri csarnokban vásárolgatott, munkaidőben.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

„Fasisztává nevelt” kislányommal mi is a csarnokba igyekeztünk, a bejáratnál árusító magunkfajta újságosnak még félig viccesen meg is jegyeztem, hogy igencsak vigyázni kell a gyerekre, ezek tán még el is lopják, amiket mostanában hallani róluk.

A sorba, ahová sajtos tallért vásárolni álltunk be, két fiatal rendőr állt mögénk. Kislányomnak tetszett az egyenruha – mentségére legyen mondva:még nem tudhatja, mi rejtőzhet mögötte – és mosolyogva „bácsi, bácsi” szavakkal igyekezett kapcsolatot teremteni a rendőrökkel. Levette kedvességével a zsandárokat is a lábukról, visszamosolyogtak rá, „ jaj, de aranyosozták”. Gondoltam, itt az ideje, hogy próbára tegyem, szűkebb lett-e az eddig igen bő mundér, és jól hallhatóan rászóltam a gyerekre, hogy nem barátkozzon mindenféle népséggel.

Az egyik rendőr magára is vette célzásomat és magyarázkodni kezdett, hogy milyen nehéz lett manapság a becsületes rendőr sorsa. Próbáltam megértően bólogatni, közben a közelmúltban nyilvánosságra került botrányokra gondoltam, és valahogy nem igazán tudtam sajnálni a közeget.

- Képzelje el, rukkolt elő az adunak tartogatott történettel a beszédesebb rendőr, az egyik kollégámat szolgálat közben arcon köpték! Csak úgy, odamentek hozzá, és leköpték, pedig nem is csinált semmit - nyomatékosította a kollégájával történt szörnyű eseményt a fiatalember, mikor látta rajtam, hogy nem rendít meg a történet.

Megvettem a sajtos tallérokat, komótosan eltettem a hátizsákomba, és amikor kiálltam a sorból, hogy utat engedjek a két rendőrnek, csak annyit tudtam mondani a panaszkodónak vigasztalásul:

- Tudja, bajnokom, aki korpa közé keveredik…Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezután gyorsan elszeleltem, mielött kapcsolt volna az agytröszt, mert annyira azért nem voltam biztos benne, hogy megszelídültek a farkasok.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat