HunHír.info

2019. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

Az identitástudat hatásosabb, mint a benzines palack

2007. március 27.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A HunHír.Hu információi szerint eladták A Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetem épületét, s szeptemberre ki kell költözniük. Ez nem csupán egy esetleges ingatlanspekulációval összekötött „reformintézkedés”, hanem a hiteles múlt törlésének szándéka. A magánegyetem, mint a magyar őstörténet-kutatás központja, lelki, szellemi és ideológiai síkon veszélyesebb a hatalom számára, mint néhány gyújtópalack.

Menedék - Atilla

A reformkommunisták hagyták, sőt bizonyos mértékben támogatták is, hogy létrejöhessen Miskolcon az a szellemi műhely, amely a hiteles magyar történelem megismerését és megismertetését tűzte ki célul. Antallék, Hornék alatt bontogathatta szárnyait, de a Fidesz kormányzása alatt már jelentkeztek azok a problémák, amelynek gyökerei egy rosszul értelmezett „kisebbségvédelemhez” nyúlnak vissza. A Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemének oktatói, köztük a nagy szellemi pártus, a napokban elhunyt Badiny Jós Ferenc, és társai Papp Gábor, Molnár V. József egy újfajta szemléletet közvetítettek a kilúgozott agyú embertömegek felé, és ha nézeteik között van is ellentét, s nem is mindenki fogadja be egyértelműen azokat, a jelentőségük mégis leírhatatlan.

Elvesztett szabadságharcok, világméretű területrablás, kicsi remény, majd diktatúra és hosszú ideig tartó apátiába süllyedés után akadtak emberek, akik a história segítségével valójában egyet akartak. Visszaadni ennek a megcsonkított országnak, és kiábrándult népének a hitet, hogy nem Európa rongya és a gulyáskommunista barakk szellemi szolgává süllyesztett lakója, hanem egy olyan ősi nép fia, amely a múlt okán is több figyelmet, több elismerést érdemel.

Nyelvünk, csodálatos néprajzunk és múltunk az, amely erősítheti identitástudatunkat, és a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemének eme missziója éppen a globálvilág kiterjedésekor került a szellemi elnyomók látókörébe. Mert mi van akkor, ha azt mondja egy ember, hogy mi évezredekhez képest pár száz év, 86 év, vagy akár 17, mert így, ezzel a szemlélettel tudja magában éltetni a reményt. Ennyi idő óta itt vagyunk és megmaradtunk minden vészen át, akkor nem szabad feladnunk, mert ha nekünk nem is, de utódainknak mindenképpen jobb lehet.

Ez a szemlélet veszélyesebb barikádnál, Molotov-koktélnál, kordontörésnél az idegen érdekeket kiszolgáló hatalom számára, mert ennek alapján harcol önmagáért, utódaiért, az örökölt és öröklő hagyó földért az, aki már levetette a ráerőltetett kisebbségi komplexust, ok nélküli bűntudatot. Ez az ember nem Európában gondolkodik elsőként. Az európai tucattermék fogyasztója akar lenni, és a Kárpát-medence szellemi, historikus kincsein kívül a hagyományost, az évezredek alatt megszokottat akarja a kor követelményihez igazítva az élet minden területén, az öltözködéskultúrától a gasztronómiáig. Ez a szemlélet pedig elfogadhatatlan a globalista kormányok és világpolgár talpnyalóik számára, mert teljesen szemben áll az általuk erőltetett multikulturális világképpel.

Ha valaki úgy gondolja, hogy nincs összefüggés a demonstrációk, a barikádok, a hatalommal szembeni elégedetlenség, és a Miskolci Bölcsész Egyesület elleni kormányzati támadás között, az téved. Azért erősödött fel az ellehetetlenítésére irányuló szándék, mert súlya van, és általa is egyre többen akarnak „megtisztulni”. Hacsak egy semmitmondó kis csoportosulás lenne, akkor békén hagynák, mert nem jelentene kihívást nekik. De most az a helyzet, hogy mindenki leméri: a tudás ellenállása erősebb, mint akármilyen hangos demonstráció.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat