HunHír.info

2019. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

HunHír-"kerekasztal": Újabb gondolatok a Papp Lajos körüli vita kapcsán

2006. december 01.
HunHír.Hu

(...) Megpróbálom vitára terjeszteni az általam fontosnak tartott, tágabb jellegű stratégiai célt. Ez pedig szerintem a magyar nemzet legalább jelenlegi szállásterületeinek megtartása, a magyarság fennmaradása és fejlődése a Kárpát-medencében, politikai, gazdasági és kulturális befolyásának fokozatos visszaszerzése az általa lakott területeken. Egyetértek azzal, hogy már régen nem politikai ellenfelekkel kell megküzdeni, hanem fizikai létünkre törő ellenséggel, akik csendes népirtást folytatnak azzal a céllal, hogy a meggyengült és megfogyatkozott magyarság felett uralkodjanak, és elvegyék szállásterületeit. (...)

Menedék - Baráthosi

Szeretettel üdvözlök mindenkit!

Néhány gondolattal szeretnék hozzászólni a Papp Lajos professzor körüli vitához, amely természetesen nem róla szól elsősorban. Ha jól emlékszem paradox módon épp egy szocialista politikus mondta valamikor a határon túli magyarok autonómia törekvéseivel kapcsolatban, hogy radikálisokra és mérsékeltekre egyaránt szükség van. Azt hiszem a jelenlegi helyzetben Magyarországon sem lehet elmenni egy ilyen gondolat mellett, még akkor sem, ha azt egy nekünk nem szimpatikus ember mondta. Igen, mindenkire szükség van, akinek fontos a magyar nemzet jövője a Kárpát-medencében. A különböző sajtóorgánumokban az elején említett vitában sokan vettek részt. Szinte mindenki kimondott olyan igazságokat, amelyekkel egyet lehet érteni. Ezeket kellene a közeljövőben hatékonyan összegyúrni egy értelmes, de nem elvtelen összefogás keretében. Balla Gábor rátapintott egy lényeges dologra, amikor megállapította: lehet, hogy még a célok sem voltak közösek. Megpróbálom vitára terjeszteni az általam fontosnak tartott, tágabb jellegű stratégiai célt. Ez pedig szerintem a magyar nemzet legalább jelenlegi szállásterületeinek megtartása, a magyarság fennmaradása és fejlődése a Kárpát-medencében, politikai, gazdasági és kulturális befolyásának fokozatos visszaszerzése az általa lakott területeken. Egyetértek azzal, hogy már régen nem politikai ellenfelekkel kell megküzdeni, hanem fizikai létünkre törő ellenséggel, akik csendes népirtást folytatnak azzal a céllal, hogy a meggyengült és megfogyatkozott magyarság felett uralkodjanak, és elvegyék szállásterületeit. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a közeljövőben nagyon nehezen lehet kierőszakolni egy gyors változást, ezért szerintem a stratégiai cél megvalósíthatóságának érdekében taktikai eszközökhöz kellene nyúlni annak érdekében, hogy minél kisebb mértékű károkkal kerüljünk ki ebből a helyzetből minél hamarabb.

Én is ősi alkotmányunk folytonosságának visszaállítását szeretném, tehát nem új alkotmányt, vagy, ha igen, akkor az ősinek az alapján. Azt is tudom persze, hogy az lenne az igazi, ha egy nemzeti kormány irányítaná az országot és a nemzetet, de most nem ez a helyzet, és a jelek szerint erre még várni kell. Bevallom őszintén, reméltem, hogy a tüntetéssorozattal sikerül elzavarni ezt a kormányt. Sajnos naiv voltam. Azt viszont állítom, hogy vannak még magyarok Magyarországon, tehát van nemzeti oldal! Mivel jelenleg nem látni, miképp lehetne a jelenlegi kormányt gyorsan megbuktatni, én is azok mellé állok, akik most egy árnyékkormányszerűen működő, az általam felvázolt stratégiai célt szem előtt tartó, a nemzeti érzelmű emberek anyagi áldozatvállalásán alapuló alternatív adminisztrációs struktúrákban látják az átmeneti, taktikai megoldást, természetesen nem tévesztve szem elől a jelenlegi kormány leváltásának szükségességét. Erről beszél Lovas István is, Toroczkai László és Molnár Tamás is, és biztos vagyok benne, hogy sokan mások is gondoltak egy ilyen átmeneti megoldásra. Most már csak meg kellene valósítani. Így lehetne fékezni a nemzetromboló folyamatot.

Meg kellene vizsgálni, hogy melyek a nemzetellenes balliberális koalíció legveszélyesebb lépései - szerintem nem lesz nehéz -, és ezek kivédésére kellene létrehozni olyan struktúrákat, alapítványokat, amelyek segítségével valamennyire enyhíteni lehetne az elején a károkat, majd fokozatosan semlegesíteni a nemzetellenes támadásokat. Ezen intézmények segítségével pedig a kármentésen, és a támadások kivédésén túl, adminisztrációs ismereteket is lehetne szerezni. Az igaz, hogy a koszovói albánok a végén fegyvert is fogtak, de a nyolcvanas évek elejétől így mentették át magukat a nehéz időkön. A lényeg, hogy nem könnyű ugyan, de kormányváltás nélkül is el lehet kezdeni. Mint mondtam, az alternatív struktúrának olyan szerepet kellene ellátnia, mint egy nemzeti kormánynak. A Gyurcsány-kormány idegen érdekeket szolgál, és emiatt veszélybe van a magyar nemzet jövője ebben a több szempontból egyre fontosabb térségben, a Kárpát-medencében. Olyan pénzalapok kellenének, amelyek segítenék a nemzeti-konzervatív szellemű magán és egyházi oktatási intézményeket, támogatnák magyar érzelmű fiatalok tanulmányait, akár a felsőoktatásban is, hozzájárulnának saját sajtóorgánumok létrehozásához, esetleg belépni az új digitális televíziós rendszerbe. Ezenkívül bekapcsolódhatnának a privatizációs folyamatba is, vagy akár segítséget nyújthatnának önrész biztosításával magyar vállalkozóknak, magyar gazdáknak EU-pályázati pénzek lehívásához. Az alternatív pénzügyi struktúrákkal részt lehetne venni állami ingatlanok, korházak megvételében, vagy akár vállalatok részprivatizációjában is. Jók lehetnének arra is, hogy a most már külföldiek által is lassan megvásárolható földeket mi, magyarok vegyük meg. Magyarul, bekapcsolódni legalább részben olyan folyamatokba, amelyeket helyzetünknél fogva nem tudunk megakadályozni, de így enyhíthetnénk kedvezőtlen hatásait. Sajtó, alternatív adminisztrációs struktúra, ingatlanvásárlási alap, földvásárlási alap, iskolahálózat megszervezése, alapítványok létrehozása. Lehetne támaszkodni a Fidesszel elégedetlen polgári körökre is a munka megszervezése során. Kellene 10-12 hiteles, nemzeti elkötelezettségű ember, aki felvállalná ennek a hatalmas "projektnek" a szervezését, és a kapcsolattartást meg az összehangolást minden olyan kisebb szervezettel, amely hasonlókat felvetett már.

Más. Igazat adok Varga Csabának, az általa felsoroltakat többnyire ismerem, olvastam róluk, és elhiszem, de sokan nehezen tudnak továbbmenni a kommunikációban az ezer évnél, bár meg vagyok győződve, hogy Papp Lajos Papp Lajos is tudja az igazságot, Makovecz Imréről nem is beszélve. Nagyon fontos mindannyiunk számára: ahol csak lehet, terjesszük az igazi magyar történelmi ismereteket, nagyon sok embernek erőt adhat a további küzdelemhez. Javaslom azt, hogy állapodjunk meg a következőkben: Van egy mások által is elismert 1000 éves államiságunk és egy általunk ismert sok ezer éves történelmünk.

Vezető kérdése. Bujk Béla és Gróf Mihály érvelése Papp Lajos mellett tényleg egy szellemi, szakrális (ez sértő lehet az Árpád házi királyoknak, nem biztos, hogy szerencsés használni) vezetőt óhajtó, váró megnyilvánulás, de nem hiszem, hogy most ez a leglényegesebb. Most a gyakorlati lépések a kármentés érdekében sokkal fontosabbak lehetnek. A vezető majd jönni fog, kiválasztódik. Bár nem feltétlenül ide tartozik, de egyetérteni lehet Vona Gábor véleményével: "Szervezettségre, széles beágyazódásra van szükség. Ha ez kitermel egy vezért, annak örülni kell, ha nem, akkor csinálni kell a dolgokat nélküle". Az sem biztos, hogy hamarosan választások lesznek, azt csak a Fidesz erőltetheti ki, ők viszont még nem tartanak ott, és a népszavazásig nem is fogják. Most az alternatív struktúrák felállítása sokkal fontosabb lehet. Mint mondtam, 10-12 hiteles ember kellene, akik felvállalnák a szervezést és a befolyó pénzek kezelését egymás és a hozzájárulók ellenőrzésével, valamint felelősség megállapítási lehetőséggel. Egy ilyen intézményrendszerrel a legnagyobb ellenzéki pártot is állásfoglalásra lehetne késztetni, és ha majd úgy látjuk, akkor esetleges majdani kormányzásuk alatt együttműködni. Mindenesetre az alternatív struktúrának pártokon felülinek kell lennie, a magyar nemzet megmaradását, majd felemelkedését kellene szolgálnia. Valahogyan olyan szellemben, ahogyan azt a hosszú távú jövővel kapcsolatos elemzésében.

Az elején szóltam arról, hogy sok hozzászóló véleményével részben vagy egészben egyetértek. Budaházy György bátor hozzáállása nagyon szimpatikus. 52 pontja olvasásakor libabőrös lesz az ember. Nagyon jó hazafinak tartom, láttam maszkos interjúját, őt és húgát a Pörzse műsorban és a DunaTV-ben, a magyar nemzetnek minél több ilyen nagyszerű emberre lenne szüksége. A fehér galamb vitához engedjenek meg egy idézetet Barabási László - Hol vagytok székelyek? című könyvéből: "Az érdekesség az, hogy a galamb sehol sem fordul elő a pártus keresztény templomokban, az ugyanis Keresztelő Szent János jelképe. Krisztust, mint korábban Hóruszt, végig sólyommal jelképezik. Azzal a sólyommal, amelyet az írek is használnak, s amely a magyaroknál a turul, a fény madara. Ha pedig Budaházy György támogatta Papp professzor fellépését a Kossuth téren, akkor nem lehet olyan nagy ellentét köztük. És szerintem mind a két stílusra szükségünk van. Sajnos Siklósi András szinte mindenkit túlzottan bírál és megbánt. Mondom ezt annak ellenére, hogy sok nagyszerű gondolatával egyetértek - ilyen például legutóbbi, szegedi felszólalásának utolsó harmada. Néhány, sokunk által ismert igazságot ugyanakkor nem biztos, hogy szerencsés a nyilvánosság előtt emlegetni. Visszatérve a két stílusra, szerintem tudomásul kellene venni, hogy különböző vérmérsékletű emberek is lehetnek igaz magyarok. Nem hiszem, hogy akár Makovecz Imréről, akár Papp Lajostól el lehetne vitatni a nemzetszeretetet. Az nem gond, hogy nyilatkoznak ellenséges sajtótermékeknek, hiszen sajnos emberek sokasága olvassa azokat, és talán így esély nyílik rá, hogy megtudjanak dolgokat. Az egyezkedési kísérlet szerintem az akkori forradalmi és reménykeltő hangulat miatt volt. Egyébként is tudtommal nem Szilihez "rohantak", hanem Lezsákhoz, és az azért egy kicsit más. Valamikor én is hasonlóan gondolkodtam, mint Makovecz Imre Orbán Viktor vonatkozásában, mert a volt miniszterelnök egy ideig bizonyított, de nemrég már ő is azt mondta a DVTV-ben, hogy "Most már csak a cselekvésnek, a hatalmi gesztusokkal szembeni adekvát cselekvésnek van az ideje". Olyanokat ne mondjunk szerintem - Siklósi András -, hogy majd az egyik balliberális bandát felváltja egy másik, mert ha a Fidesz kormányzati teljesítményét nézzük, ez egyszerűen nem igaz. Ezt valószínű Budaházy György is tudja, egyébként miért volt ott a hídon 2002-ben.

Egy biztos, mintha valami történt volna a Fidesszel 2002 után, mintha valakik rászóltak volna, hogy maradjanak csendben, nem értem a viselkedésüket az utóbbi években. Az igaz, hogy a Szövetség egybetartása miatt sok kompromisszumra van szükség, de az is lehet, hogy csak egyszerűen meg kellene szabadulni a felső vezetésben ott lévő hátramozdítóktól. Tudom, hogy nagyon sokan elégedetlenek a volt kormánypárttal - én is -, sőt ellenségesek a Fidesszel szemben, de azt nem szabad elfelejteni, hogy 98-02 között véleményem szerint minden hibával együtt nem kormányoztak rosszul, a nagyon ellenséges környezet - mert ne legyenek illúzióink, a magyar érdekeket szem előtt tartó kormányokat soha sem fogják külföldön szeretni - ellenére, és odafigyeltek a magyarság értékeire is. Talán nem kellene őket bántani, jó szándékkal bírálni viszont igen, én is teszem, ahol és ahogyan csak lehet. Nem lehet kizárni teljesen, hogy ismét jól, a magyarság érdekében kormányoznának, a furcsa viszont az, hogy mintha nem akarnának választást nyerni, nem követelnek előre hozott választást, és itt van az ellentmondás, és ezért van fogyóba az emberek türelme. Sokszor hivatkoznak a 2/3-os többségre, ami azt jelentheti, hogy ők is meg akarják változtatni az alkotmányt. Érzékelhetően vannak belső viták, és lehet, hogy az lenne a jó, ha az igazán nemzeti elkötelezettségűek kiválnának. Rá kell venni őket a magyar nemzet hangsúlyosabb szolgálatára, és ha elég sokan felismerik közülük, hogy van egy olyan csoportosulás, amelyik határozottabb lépéseket - alternatív adminisztrációs struktúrák - tesz, talán ők is megszabadulnának hátramozdítóiktól - mert vannak, Bogár László professzor erre felhívta többször is a figyelmet -, és színt vallanának. Azt hiszem ugyanakkor én is, hogy most már mindenképpen eljött az idő arra, hogy ne várjunk csak a Fidesz lépéseire. Lehet, sőt biztos - legalábbis remélem -, hogy a nemzet felemelkedése a cél náluk is, az általam felvázoltakat, egyetértés esetén azért meg lehetne kezdeni.

Egy magyar állampolgár, név és e-mail cím a szerkesztőségben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat