HunHír.info

2019. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Balra lépett a Jobbik

2006. július 04.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke bejelentette, hogy pártja Tarlós Istvánt, a magát függetlenként aposztrofáló III. kerületi polgármestert támogatja a főpolgármesteri székért vívott harcban. A Jobbik ezzel a húzásával végérvényesen pontot tett a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út pártszövetségre. Azzal, hogy kihátrált a MIÉP-es főpolgármester-jelölt mögül, egyben saját eddigi politikáját is megkérdőjelezi.

Menedék - Atilla

A MIÉP-Jobbik a Harmadik Út eddigi belső ellentétei most lettek egyértelműen nyilvánvalóvá, hiszen, a Jobbik Budapesten nem Zsinka Lászlót, a Fővárosi Közgyűlésben 12 éve aktívan tevékenykedő szakmapolitikust, hanem Tarlós István független jelöltet támogatja. A Jobbik álláspontja szerint Tarlósnak van esélye arra, hogy kimozdítsa Demszky Gábort főpolgármesteri székéből, s így végre jobboldali vezetője legyen a fővárosnak.

A Jobbik azt viszont nem veszi figyelembe, hogy Tarlós egy széles konszenzuson alapuló irányítási rendszert vezetne be esetleges főpolgármestersége idején, s főpolgármester-helyettesi poszttal kínálná meg a szocialistákat is. Ez választási szempontból kétségtelen jó húzás, csakhogy adott esetben visszaüthet, és ha netalántán nyerne Tarlós, a szocialista szimpatizánsok számon kérik ígéretét. Ha megtagadja, éppúgy hiteltelenné válik, mint azok, akiket teljes joggal támad most a nemzetinek mondott oldal.

Tarlós jobbikos támogatása a Jobbik belső válságát is mutatja, hiszen ezen az alapon nincs szükség a Fidesztől jobbra álló politikai erőre, mert legfontosabb feladat a szociálliberálisok leváltása, és így a markáns jobboldali párt saját maga jelzi magát politikailag feleslegessé. A Jobbik ezzel a lépésével a korábban már olyan sokszor bírált, a jobboldali sokszínűséget elnyomni akaró egy tábor, egy zászló elv szolgálatába szegődött, és saját maga kérdőjelezi meg hitelességét. Korábban egyértelműen azt a politikát vallotta, hogy nem lehet a nemzeti érzelmű embereket egyetlen vezetés alá rendelni.

A HunHír.Hu megkérdezte Zsinka Lászlót, a MIÉP budapesti főpolgármester-jelöltjét. A politikus szerint Tarlós népfrontos jellegű vezetést kíván bevezetni Budapesten megválasztása esetén, és ebben partnerként számít arra a pártra, amelyet a Fidesz politikusa, Rogán Antal Európa egyik legkorruptabb pártjának nevezett. Budapest vezetése nem egyenlő egy kerület vezetésével, amelyben Tarlós eddig gyakorlatot szerzett, itt a szakmai kérdések mellett a politikai jellegű döntéseknek is nagy szerepe van. Éppen ezért csak olyan ember vezetheti a fővárost, aki mindkét tudásanyag birtokában van - fogalmazott Zsinka.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat