HunHír.info

2018. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Antalli örökség: megfelelni, feladni, kinyalni

2006. április 12.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A gyulyáskommunizmus még élő rossz szelleme, a másoknak való megfelelés képviselője a szociál-dzsentri világ megtestesítője, az identitászavaros MDF osztja a lapokat és saját megfogalmazása szerint a modern konzervativizmust képviseli. Ez a hablaty összevisszaság viszont nem az. Mintha a nyolcvanas évek végén élnénk.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A rendszerfoltozás hajnalán volt szerencsém elég sok alkalommal hallani, hogy miként osztják az észt a nagyok. Pártay Tivadar örökös kisgazda elnök Széher úti villájában a pamlagon ülve fülelhettem ki az Antall-kormány nagy titkait. Antall hálás volt Pártaynak, hiszen gyermekkorában a térdén lovagoltatta, és az öreg sas azt az időt képviselte, amiben még ott volt Bajcsy-Zsilinszky szelleme mellett a kormányzó iránti elkötelezettség, és a szovjet megszállás kezdeti időszakában létrejött, de akkor még a múltból táplálkozó irányulás és hangulat. Olvasgathattam Antall személyes leveleit, a rossz írógépen krampácsolt, selyempapírra vetett sorokat, és Pártay megromlott látása miatt a válaszokat is én írtam.

Antall vívódó ember volt, akart jót is, de mindenképpen megfelelni akart. Nyugodt erő - mondta ő is, amit most szajkóz Ibolyka, csak ez egy olyan országban, amely önmagával határos, és ilyen múltjának történelme, semmiképpen sem alkalmazható. Trianon szelleme örökké él, amit nem lehet feloldani Európai Unióban, a megfosztottság érzetét nem lehet kitörölni hangzatos szólamokkal.

Antall arra épített, hogy a gulyáskommunizmus késői időszakában recsegtek a szocializmus eresztékei, a nagy többség a világútlevél birtokában nyugatra is mehetett, a tsz-ből, a gyárból lehetett lopni és létrejöttek a gmk-k, úgyhogy az államháztartás csődje ellenére az emberek a még jobban kitárulkozó szabadságot, és a kolbászból lett kerítés világát óhajtották a rendszerváltás elsőszámú eredményeként. A radikális jelszavakat hangoztató SZDSZ alulmaradt a küzdelemben, mert akkor még a felelősségre vonás, a kitakarítás és a határozottan fellépő politikai erő képét sugallta.

Antall személyiségében rejlett a kettősség. Ha nem is volt meghatározó személyiség a kommunista érában, de múzeumigazgatóként el lehetett kis világában, és bizonyára azok a körülmények is befolyásolták életét, amelyek neveltetésének, családi hátterének a következményei. A csonka magyarországi világ megtestesítője volt úgy, hogy lélekben gondolkodott 15 millió magyarban, de az engedékenység, a feladás, a megfelelés és a radikális megközelítésektől való húzódzkodás jellemezte. Kössük meg gyorsan az alapszerződéseket, felejtsük el a történelem adta lehetőségeket, csak nehogy megtámadjanak, nehogy bántsanak, nehogy szembeszálljanak velünk, aztán majd elleszünk a langymelegben.

Dávid Ibolya követelése, hogy a Fidesz határolódjon el a radikálisoktól, megint annak a politikának a következménye, hogy csak az a jó, amit mi képviselünk, és alkalmazzuk azt a bevált módszert, hogy akinek az nem kell, az szélsőséges, elvetendő és kitaszítható. Dávid Ibolya megfeledkezik arról, amit már fent említettem, hogy Magyarországot nem lehet egyetlen más európai országhoz sem hasonlítani. Történelmi múltja miatt sem, és az elmúlt negyven év miatt sem. Magyarországon most leginkább egy olyan modern nemzeti radikális erőre van szükség, amely programmal, konkrétumokkal, úgymond visszahódítja az itt-ott leledző százezreket, és alternatívát nyújt a konzervativizmus mezébe bújtatott feladó politikának.

Dávid Ibolya odáig ment, hogy már nem antalli tutyimutyiság, hanem a Szűrös-Pozsgay fémjelezte úgymond reformkommunisták méltó utóda. Semmiképpen sem nemzeti konzervatív közép. A Fidesz nem tehet mást, el fogja fogadni az ajánlatokat. Most keletkezik majd a politikai vákuum, a gyűjtőpárt csak kifele lesz egységes, belül darabjaira szakadhat, és négy év alatt majd visszaáll a rend a politikában. A HunHír.Hu stábja a MIÉP-Jobbik összefogás nyilvánosságra hozatalakor megfogalmazta azt az azóta sokszor és sokak által idézett gondolatot, hogy nem lehet egy táborba terelni liberálist, konzervatívot, hazafit és lelki revizionistát. Természetesen a Fideszre értettük ezt, a gyűjtőpártra, de a választási kampány finisében publicisztikáinkban, írásainkban az MDF-et bíráltuk, és politikájának veszélyeire hívtuk fel a figyelmet. Mint annyi más, ez is bejött.

A nemzeti erők legnagyobb ellenfele az az MDF, amely korszerű jobboldali eszmerendszerről és politikai irányokról papol, de valójában a nemzeti önfeladás XXI. századi iskolapéldája.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat