HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Politikai tabu a szamizdatbáró

2006. január 23.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Mostanában Demszky Gábor fővárosvezér nem tilt be személyesen koncertet, s ügyel arra, hogy ne lehessen bizonyítani a fővároshoz tartozó cégek kézi vezérlését. Bebújva a csicskák háta mögé hagyja, hogy azok elvégezzék a piszkos munkát, aztán toleranciabajnok mivoltát bizonyítva széttárja kezét: nem én mondtam, nem tehetek róla.

Magyar Menedék - Raffay

A tavaly novemberi, előre beharangozott Kárpátia-koncertet nem lehetett megtartani a főváros kezelésébe tartozó Petőfi Csarnokban, mert a dolgok jelenlegi állása szerint a túlbuzgó hivatalnok ezt meghiúsította. Voltak olyan információk, miszerint Demszky leszólt az intézmény illetékesének, és ennek lehet valami realitásalapja, hiszen a toleranciabajnok, egykori szamizdatbáró előszeretettel avatkozik bele bizonyos fővárosi kulturális intézmények életébe akkor, ha azok nem a szabad madarak szájíze szerinti produkciónak kívánnak helyt adni.

A Budapest Riport című újság a 15 éve a főváros élén regnáló Demszky Gábor főpolgármester ügyes-bajos dolgairól kíván különszámot megjelentetni, és üzleti alapon az ezt beharangozó reklámkampány részévé tette a metróban található hirdetési felületeket is. Demszky képmása viszont rövid ideig díszítette a tömegközlekedés frekventált szegmense állomásainak reklámtábláit, mert a közlekedési részvénytársaság eltávolíttatta a plakátokat.

A Magyar Nemzet Online Demszky elvtárs leszólt Aba elvtársnak? című írásában foglalkozott a kérdéssel, és idézte Győri Tibort, a Budapest Riport Kft. tulajdonosát, aki bizonyítékokkal támasztotta alá a békávés cenzúrát.

A rendszerfoltozás után az a legszörnyűbb, hogy az elhallgattatás, a cenzúrázás, a kettős mérce alkalmazása leginkább ahhoz a politikai erőhöz kötődik, amely legalábbis szóban és papíron a szabadságjogokért való kiállás, a sajtószabadság, a tolerancia, az információhoz való jog élharcosa. Képviselői vadul huhognak a fentiek érdekében akkor, ha a saját témáikról van szó, viszont a leggyalázatosabb cenzúrát alkalmazzák, ha velük szembenállók kívánnak élni a törvény adta lehetőségekkel.

Demszky persze nem vállalhatja fel most a kampányban, hogy a cenzor szerepében tetszelegjen, hiszen szüksége van minden apró kis momentumra, alaposan megtépázott tekintélye esetleges visszaszerzéséről. A plakátügyben a BKV elvégzi a piszokos munkát, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője finoman megrója a BKV-t, bizonyítván a toleranciát és a szabadságjogok tiszteletben tartását, Demszky csendben van, a csicska meg elviszi az esetleges balhét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat