HunHír.info

2018. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Fidesz-fikázás multinacionális segédlettel

2006. január 16.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A Magyarországra betelepült multinacionális cégek, és a rejtélyesen létrejött magyarországi mamutvállalatok kommunikációs menedzserei általában a fogukhoz verik a garast, ha szó esik a médiatámogatásokról, illetve minden ez irányú tranzakciót a piaci nyereség szempontjából közelítenek meg. Most, a választások előtti hajrában viszont úgy látszik, egyből kinyílik a pénztárca, ha valamely médium hajlandó a legnagyobb jobboldali párt egyértelmű mocskolására.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Ha én, mint a HunHír.Hu alapítója nyakamba veszem a várost, vagy inkább az országot, hogy egy kis anyagi támogatást szerezzek a saját erőnkből (ki tudja meddig) fenntartott online közéleti napilapunkhoz, akkor előre borítékolom, hogy az esetek 99 százalékában elutasításban lesz részem. A multikkal és a nagyvállalkozókkal eleve nem is próbálkozhatom, lapunk globalizációellenessége elvágja az ő esetleges támogatásukat. A nemzetinek mondott vállalatok, cégek se nagyon aktivizálják magukat, hogy segítsenek, hiszen mi nem a hivatalos kultúrát képviseljük. Túl megyünk azon, ami a történelemkönyvekben le van írva, s nem azokat emeljük piedesztálra, akiket általában futtat a nagy, szélesebb jobboldal. Nem alkuszunk az alapkérdésben, vagyis Trianon megváltoztathatóságában.

Szombathelyi utazásomkor került kezembe egy mára már ingyenes füzetecske, a Drazsé Szemek című Vas megyei független bulvárlap. A szakmai szempontból meglehetősen gyengécskének mondható, az újságírói alapismereteket is leginkább csak ugató brosúra ingyen kerül ezentúl a vasi megyeszékhely lakóihoz, mert lapkiadó-főszerkesztője jelezte, hogy Magyarország egyik legnagyobb multinacionális cége támogatja a kiadást. A lap híres volt szókimondásáról korábban is, illetve leginkább arról, hogy górcső alá vette a helyi ügyeket, különösebb politikai elfogultság nélkül. Eddig nem is jelentkezett az a bizonyos multi, csak idéntől várható a minden bizonnyal jelentős anyagi segítség.

Saját bevallása szerint a főszerkesztő 1998-ban címoldalon gratulált a Fidesz győzelméhez, de az idők során változott véleménye, és ezt meg is osztja olvasóival:

"Valószínű nem vagyok egyedül, aki hasonlóan gondolkodott, aztán az idők során rádöbbent valójában milyen fenyegető, félelmet keltő, agresszív, gátlástalan, cinikus, képmutató egy banda. Az Isten mentse meg ezt az országot és Szombathelyt attól, hogy ezek még egyszer hatalomra kerülhessenek. Én sohasem mondtam, hogy ez meg az a párt, jobb, csak azt mondom, hogy a FIDESZ soha többé!"

Az újság sokat foglalkozik egy fideszes helyi család közéleti tevékenységével, kiemelve ellentétüket a lap főszerkesztőjével, de ez most részletkérdés. A Drazsé Szemek szól Orbán Viktorhoz is, többek között így:

"Tájékoztatni szeretnénk önt arról, hogy nem vagyunk hajlandóak megijedni sem öntől, sem a többi FIDESZ-estől. Nem lehet igaz, hogy a magyar emberek egy ilyen pártot szeretnének az ország élén látni."

Adva van tehát egy helyi saját kiadású bulvárlap, amely saját bevallása szerint eddig anyagi nehézségekkel fűszerezett közéleti munkát folytatott, de most ez a probléma egy csapásra megszűnt. Mint láthatták, a kulcsszó az, hogy támadjuk meg a Fideszt, támadjuk meg a legnagyobb ellenzéki pártot, még ha úgy is, hogy a helyi képviselők tevékenységét kritizáljuk, mert az ostor nem rajtuk, hanem a párton csattan. Ez meg sokat ér valakiknek. A meg nem nevezett multinacionális vállalat ebben kiváló partner.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat