HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Ez a Sólyom nem kerecsen

2006. január 03.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A szociálliberális média mentőövet dobott a Fidesznek, mondván, hogy a szélsőjobb támad Sólyom László köztársasági elnökre újévi beszédének tartalma és külsőségeinek bírálatakor. Ennek hatására a magyarországi konzervatív gondolkodású emberek többsége első reakciójában elítéli a köztársasági elnök szereplését, de tovább nem megy. Nem keresi a magyarázatot arra, hogy Sólyom Lászlót, a "puritán", zászlómentes, hanukázó köztársasági elnököt a Fidesz, az MDF és hallgatólagos beleegyezésével az SZDSZ juttatta a hatalomhoz.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Teljesen természetes, hogy a Fidesz-közelinek mondott Magyar Nemzet is nehezményezi több íráson keresztül is a köztársasági elnök megnyilvánulásait, mert a társadalom nagyszámú konzervatív gondolkodású polgáraihoz szól, és az olvasóközönség igényeit ki kell elégíteni. Hiteltelen lett volna a lap, ha nem ír ezekről a kérdésekről.

Nem kell ahhoz szélsőségesen jobboldalinak lenni Magyarországon, elég, ha valaki csak jóérzésű, identitásához és a gyökereihez ragaszkodó polgár, már ebben az esetben is jogos kritikával illetheti Sólyom Lászlót. Nem az a baj, hogy hanukázott a köztársasági elnök, hanem a magyar lakosság nagy részét kitevő keresztények kimaradtak a köszöntésből. Ezt pártállás, ideológiai hovatartozás nélkül is keserűséget, dühöt ébreszthetett szívükben. A nemzeti zászló elvetése miatt érzet harag pedig nem csak a szélsőjobb privilégiuma, minden normálisan gondolkodó magyar ember felteheti a kérdést, hogy erre miért volt szükség.

Sólyom bebizonyította, hogy nevével ellentétben nem kerecsen, hanem egy olyan alku-köztársasági elnök, akinek személyében már most körvonalazódik egy esetleges újabb koalíció. Ne felejtsük: a Fidesz, az MDF és az SZDSZ juttatta Sólyom Lászlót a köztársasági elnöki bársonyszékhez, és ez a harcolok érte, illetve hallgatólagosan támogatom megközelítés a jövő politizálásának a kifejezője is lehet. Mert mi lesz, ha a Fidesz megnyeri a választásokat, de ugyanúgy jár, mint 2002-ben, és partner híján nem tud kormányt alakítani? Akkor képbe léphet a hallgatólagos támogató, és van annyi ellentét jelenleg az MSZP és az SZDSZ között, hogy a mostani kisebbik kormányzópárt módosíthatja eddigi szövetségi politikáját. Mondhatja azt is: jó, támogatlak titeket, a fontosabb kérdéseket bizonyos kompromisszumok betartása mellett megadom, hatalmon lesztek, ám mivel nagyobb a súlyom, most ha törpepárt is vagyok, még többet követelek.

Nemzetmentő Orbán Viktor, a legnagyobb magyar hazafinak tartott politikus most nem szólalt meg ebben a kérdésben. A liberálisnak mondott Pokorni nyilatkozott meg, miszerint az elnök személye zászló nélkül is kifejezi a nemzet egységét. Ez a liberális habos torta viszont még az úri zsúrokhoz szokott, finnyás ízlésű nemzeti nagyközönségnek sem csúszik le a torkán. De hát ebben az esetben sem a sütemény, sem a cukrász nem számít, mert a vezér csendben maradt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyar nagyasszonyok
Magyar nagyasszonyok
Könyv - Bolti ár: 1 500 Ft
Internetes ár: 1 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat