HunHír.info

2019. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Ki az úr a Házban?

2006. január 02.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A nemzeti jelképünket sutba dobó, békegalamb-lelkületű Sólyom László köztársasági elnök mindenkinek tetszeni akaró beszédét kitörő lelkesedéssel üdvözölte a politikai tutyimutyiság, idegeneknek való megfelelésvágy, és a magyarság képviseletét csak visszafogottan felvállaló MDF. A politikai paletta két meghatározó ereje is elfogadta valamilyen szinten a béketáboros megközelítéseket. Az ellenségkép-kreálásban oly élen járó ultraliberálisok fókuszába talán éppen ezért is került egy másik közjogi méltóság, a liberalizálódó MSZP lassan-lassan mostohagyermeke, Szili Katalin házelnök.

Magyar Menedék - Raffay

Az Országgyűlés elnöke megcsúfolta a parlamentarizmus íratlan szabályait, s olyan gesztusokat tett az egyháznak, ami egy szekularizált állam közjogi méltóságától elfogadhatatlan. Házelnöksége mellett racionálisan érvelni lehetetlen - olvasható egy ultraliberális publicisztikában. A hirszerzo.hu-n megjelent írást jegyző Szegő Péter egyebek mellett a következőket rója fel az országgyűlés elnökének:

"December 5-én Szili Katalin házelnök Orbán Viktor fideszes frakcióvezető-helyettes ezirányú felszólalását követően egyperces felállásra szólította fel a képviselőket. Közölte, hogy a képviselőket az Országgyűlésben csak az elnök állíthatja fel, majd felállította őket. Hagyta tehát, hogy Orbán felnyalassa vele - s ami nagyobb baj: a magyar parlamentarizmussal - a padlót.

Alkalmatlanságának oka az is, hogy időről-időre olyan gesztusokat tesz a katolikus egyháznak, ami egy szekularizált állam közjogi méltóságától elfogadhatatlan. Rendszeresen demonstrál az egyház ünnepein, és minden lehető fórumon hangsúlyozza katolicizmusát: 2004 augusztusában részt vett a mohácsi csata évfordulója alkalmából rendezett misén, jelen volt Rómában IV. Károly boldoggá avatásán; a sor hosszan folytatható.

A vallásszabadság persze a politikusokat is megilleti: semmi baj sincs azzal, ha bármelyikük rendszeres szereplője egyházi szertartásoknak. A probléma az, hogy közjogi funkciójukban, az ünnep díszvendégeinek fenntartott első sorban jelennek meg. Szili viselkedésére jó példa a házelnökként XVI. Benedeknek írt levele: "Kérem, Szentséges Atyám, fogadja legmélyebb gyermeki tiszteletem kifejezését" - írta az Országgyűlés nevében, annak elnökeként."

Mindezekből arra lehet következtetni, hogy a liberálisok számára gyakorlatilag pártállástól függetlenül a két legnagyobb probléma ma Magyarországon a jelenlegi határainkon túli magyarságért érzett szolidaritás, illetve a katolikus egyház jelenléte. A globalizmus kiszolgálói számára a kénköves mennykővel egyenértékű Trianon emlegetése a magyarokat ért világméretű igazságtalanság elleni élő tiltakozás, illetve az, hogy létezik és aktívan jelen van az országban az ezeréves kereszténység intézményrendszere.

Azért még nem róttak meg egyetlen politikust, hogy ott gazsulál a Mazsihisznél, gyújtogatja a hanuka gyertyákat, és az isten tudja hányadik új zsidó intézmény felavatásakor szorgoskodik kitüntető figyelemmel.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat