HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

Ki az úr a Házban?

2006. január 02.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A nemzeti jelképünket sutba dobó, békegalamb-lelkületű Sólyom László köztársasági elnök mindenkinek tetszeni akaró beszédét kitörő lelkesedéssel üdvözölte a politikai tutyimutyiság, idegeneknek való megfelelésvágy, és a magyarság képviseletét csak visszafogottan felvállaló MDF. A politikai paletta két meghatározó ereje is elfogadta valamilyen szinten a béketáboros megközelítéseket. Az ellenségkép-kreálásban oly élen járó ultraliberálisok fókuszába talán éppen ezért is került egy másik közjogi méltóság, a liberalizálódó MSZP lassan-lassan mostohagyermeke, Szili Katalin házelnök.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az Országgyűlés elnöke megcsúfolta a parlamentarizmus íratlan szabályait, s olyan gesztusokat tett az egyháznak, ami egy szekularizált állam közjogi méltóságától elfogadhatatlan. Házelnöksége mellett racionálisan érvelni lehetetlen - olvasható egy ultraliberális publicisztikában. A hirszerzo.hu-n megjelent írást jegyző Szegő Péter egyebek mellett a következőket rója fel az országgyűlés elnökének:

"December 5-én Szili Katalin házelnök Orbán Viktor fideszes frakcióvezető-helyettes ezirányú felszólalását követően egyperces felállásra szólította fel a képviselőket. Közölte, hogy a képviselőket az Országgyűlésben csak az elnök állíthatja fel, majd felállította őket. Hagyta tehát, hogy Orbán felnyalassa vele - s ami nagyobb baj: a magyar parlamentarizmussal - a padlót.

Alkalmatlanságának oka az is, hogy időről-időre olyan gesztusokat tesz a katolikus egyháznak, ami egy szekularizált állam közjogi méltóságától elfogadhatatlan. Rendszeresen demonstrál az egyház ünnepein, és minden lehető fórumon hangsúlyozza katolicizmusát: 2004 augusztusában részt vett a mohácsi csata évfordulója alkalmából rendezett misén, jelen volt Rómában IV. Károly boldoggá avatásán; a sor hosszan folytatható.

A vallásszabadság persze a politikusokat is megilleti: semmi baj sincs azzal, ha bármelyikük rendszeres szereplője egyházi szertartásoknak. A probléma az, hogy közjogi funkciójukban, az ünnep díszvendégeinek fenntartott első sorban jelennek meg. Szili viselkedésére jó példa a házelnökként XVI. Benedeknek írt levele: "Kérem, Szentséges Atyám, fogadja legmélyebb gyermeki tiszteletem kifejezését" - írta az Országgyűlés nevében, annak elnökeként."

Mindezekből arra lehet következtetni, hogy a liberálisok számára gyakorlatilag pártállástól függetlenül a két legnagyobb probléma ma Magyarországon a jelenlegi határainkon túli magyarságért érzett szolidaritás, illetve a katolikus egyház jelenléte. A globalizmus kiszolgálói számára a kénköves mennykővel egyenértékű Trianon emlegetése a magyarokat ért világméretű igazságtalanság elleni élő tiltakozás, illetve az, hogy létezik és aktívan jelen van az országban az ezeréves kereszténység intézményrendszere.

Azért még nem róttak meg egyetlen politikust, hogy ott gazsulál a Mazsihisznél, gyújtogatja a hanuka gyertyákat, és az isten tudja hányadik új zsidó intézmény felavatásakor szorgoskodik kitüntető figyelemmel.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Istenek DNS-e - Zecharia SitchinAz Istenek DNS-e
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat