HunHír.info

2019. Fergeteg hava 21. nap, Regehű napja.

Nem Sólyom, rossz emlékű békegalamb

2005. december 30.
HunHír.Hu

A rendszerfoltozta Magyarországnak nincs szerencséje a köztársasági elnökökkel. Gönczöt saját bajtársai fütyülték ki a Kossuth téren, aztán a legfőbb közjogi méltóság beleegyezésével meghamisították az erről készített dokumentumokat. Az utód Sólyom Lászlónak meg úgy látszik, nincs ínyére a magyar nemzeti trikolór. Egyszerűen levetette a nemzeti zászlót háta mögül azon a tévéfelvételen, amikor újévi beszédét rögzítették.

Menedék - Baráthosi

A Stop! információi szerint a Sándor palotában történt tévéfelvételkor a köztársasági elnök kivetette a háta mögül a magyar zászlót, mondván, hogy arra nincs szüksége az újévi beszédéhez. Az államfő monológja a szokásostól eltérően nem december 31-én éjfélkor hangzik el, hanem január elsején délben szól a magyar néphez.

Az MTI helyszínen készített fotói is bizonyítják, hogy az elnöki beszéd rögzítésekor hiányzott a háttérből a nemzeti színű zászló. Persze előfordulhat, hogy a köztársasági elnök észbe kap, újra veteti a beszédet, és az emberek millió mégiscsak az ünnepi alkalomhoz illő környezetben láthatják viszont az államfőt.

Őszintén szólva érthetetlen Sólyom hozzáállása, mert úgy látszik, ő is belépett abba a körbe, amely a mindenkinek megfelelni akaró politikusokat fémjelzi. Európa közepén lévő kicsi Magyarország a Trianon óta szétszabdalt csonka haza lassan arról lesz híres szerte a világban, hogy politikusai mindent alárendelnek másoknak, a külföldnek, az idegeneknek, s legfontosabb számukra az alamizsna, a nagyon által történő kicsinyke dicséret, a csatlósnak odavetett konc mohó elfogadása.

A jelen pillanatban még a parlamentben trónoló szélsőségesen liberális SZDSZ-től megszokhattuk, hogy tűzzel-vassal irtaná a nemzeti jelképeket és számára csak a globálszellem világítja be az égboltot, de hogy a magát valamilyen szinten konzervatívnak mondó köztársasági elnöknek nincs ínyére a nemzeti lobogó - ez mégiscsak vérlázító és teljes mértékben elfogadhatatlan.

Sólyom sutba hajította a nemzeti trikolórt, ezzel belépett azon magyarországi államfők sorába, akik 1945 után csak idegen megszállók bábjai voltak. Emlékszünk még a békegalamb-röptetőkre a világ proletárjai egyesülését vallókra, és azokra a politikai nullákra, akik a bársonyszékekbe külső erők segítségével csak úgy belehuppantak. Ők hozzájárultak a régi magyar jelképek átalakításához, megszentségtelenítéséhez, kiforgatásához, az utód pedig egy nemzeti szempontból légüres térben képzeli el jövőjét. Lehet, hogy glóriára vágyik, EU-csillagból.

Sólyom tettére és hozzáállására csak egy megoldás lenne, ha a köztársasági elnök közölné: több ezer éves múltunk és nemzeti kulturális örökségeink miatt Árpád-sávos zászló előtt mondja el ünnepi beszédét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Erdély társasjáték
Erdély társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat