HunHír.info

2019. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

Gyurcsány, a jól helyezkedő kommunista kisgyerek

2005. szeptember 13.
G. Kirkovits István

Az országgyűlés őszi időszakának nyitónapján napirend előtti felszólalásban a miniszterelnök foglalhatta össze a Tisztelt Ház legfontosabb teendőit, különös tekintettel a formálódó jövő évi költségvetésre, s az ország gazdasági gondjaira - legalábbis ilyen jellegű híradást várna el egy átlag magyar honpolgár, csakhogy a remélt információkat most nem kaphatja meg.

Magyar Menedék - Grandpierre

Gyurcsány Gúnár Fletó erejéből nem futotta a csődhelyzetben lévő ország gondjainak orvoslása, beszédét a saját megfogalmazása szerinti ellenzéki vezér, Orbán Viktor gyalázására használta fel. Megfigyelhető a váltás a kormányzati kommunikációban, mert most, ha gondban van hazánk, már nem a korábbi kormányra mutogatnak. Mint minden bajok forrása, egy ember van csupán a célkeresztben, Orbán Viktor.

Gyurcsány rafináltan megfogalmazott szavaiból kiderül, hogy valójában hazugnak és gyávának, illetve populistának tartja a legnagyobb ellenzéki párt első emberét. Itt bújt ki a szög a zsákból, s innentől követhető nyomon a gyurcsányi személyiség. Látható az a folyamat is, hogy a politika szekerére felkapaszkodó tehetségtelen funkcionáriusok egy idő után rájönnek: alkalmatlanok a vezetésre, ezért saját magukkal kerülnek konfliktusba.

Gyurcsánynak fáj, és megbocsáthatatlan bűnnek tartja, hogy Orbán az ellenzék vezére, így, ahogyan ő mondja. Neki is nagyon tetszene, ha vezérként aposztrofálnák, határozott, tekintélyt parancsoló, erős kezű első emberként jellemeznék, ő azonban nem lehet ilyen soha. Fiatal korában odacsapódott a KISZ-hez, ehhez a nyomorék, infantilis ifjúsági szervezethez, amelyet már a nyolcvanas években kiröhögött az ország nagyobbik fele. Aki komolyan gondolta ezt a KISZ-esdit, azon látszik, hogy olyan ember lehet, aki borzasztóan vágyik a vezéri szerepre, csakhogy erre képtelen, és ezt a posztot nem töltheti be soha. A KISZ-es biznisz persze arra jó volt, hogy különösebb munka, tehetség, szaktudás nélkül guruljanak a milliócskák, bájházassága aztán mindezt meg is fejelte, de hát mindenki tudja.

Gyurcsány egy tehetségtelen, igazi vezetői szerepre és az emberek szeretetének, tiszteletének kivívására alkalmatlan személy. Ezért irigykedik, ezért gyalázkodik, és ezért rejti a támadás álarca mögé saját felismert hiányosságait. A későbbi történetírásokban sem szerepelhet vezérként majd, az emberek tudatában pedig mint valami jól helyezkedő, kommunista kisgyerek marad meg.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat