HunHír.info

2018. Magvető hava 15. nap, Táltos napja.

Gyurcsány, a jól helyezkedő kommunista kisgyerek

2005. szeptember 13.
G. Kirkovits István

Az országgyűlés őszi időszakának nyitónapján napirend előtti felszólalásban a miniszterelnök foglalhatta össze a Tisztelt Ház legfontosabb teendőit, különös tekintettel a formálódó jövő évi költségvetésre, s az ország gazdasági gondjaira - legalábbis ilyen jellegű híradást várna el egy átlag magyar honpolgár, csakhogy a remélt információkat most nem kaphatja meg.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Gyurcsány Gúnár Fletó erejéből nem futotta a csődhelyzetben lévő ország gondjainak orvoslása, beszédét a saját megfogalmazása szerinti ellenzéki vezér, Orbán Viktor gyalázására használta fel. Megfigyelhető a váltás a kormányzati kommunikációban, mert most, ha gondban van hazánk, már nem a korábbi kormányra mutogatnak. Mint minden bajok forrása, egy ember van csupán a célkeresztben, Orbán Viktor.

Gyurcsány rafináltan megfogalmazott szavaiból kiderül, hogy valójában hazugnak és gyávának, illetve populistának tartja a legnagyobb ellenzéki párt első emberét. Itt bújt ki a szög a zsákból, s innentől követhető nyomon a gyurcsányi személyiség. Látható az a folyamat is, hogy a politika szekerére felkapaszkodó tehetségtelen funkcionáriusok egy idő után rájönnek: alkalmatlanok a vezetésre, ezért saját magukkal kerülnek konfliktusba.

Gyurcsánynak fáj, és megbocsáthatatlan bűnnek tartja, hogy Orbán az ellenzék vezére, így, ahogyan ő mondja. Neki is nagyon tetszene, ha vezérként aposztrofálnák, határozott, tekintélyt parancsoló, erős kezű első emberként jellemeznék, ő azonban nem lehet ilyen soha. Fiatal korában odacsapódott a KISZ-hez, ehhez a nyomorék, infantilis ifjúsági szervezethez, amelyet már a nyolcvanas években kiröhögött az ország nagyobbik fele. Aki komolyan gondolta ezt a KISZ-esdit, azon látszik, hogy olyan ember lehet, aki borzasztóan vágyik a vezéri szerepre, csakhogy erre képtelen, és ezt a posztot nem töltheti be soha. A KISZ-es biznisz persze arra jó volt, hogy különösebb munka, tehetség, szaktudás nélkül guruljanak a milliócskák, bájházassága aztán mindezt meg is fejelte, de hát mindenki tudja.

Gyurcsány egy tehetségtelen, igazi vezetői szerepre és az emberek szeretetének, tiszteletének kivívására alkalmatlan személy. Ezért irigykedik, ezért gyalázkodik, és ezért rejti a támadás álarca mögé saját felismert hiányosságait. A későbbi történetírásokban sem szerepelhet vezérként majd, az emberek tudatában pedig mint valami jól helyezkedő, kommunista kisgyerek marad meg.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat