HunHír.info

2019. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

A Sólyom nyomában

2005. május 30.
G. Kirkovits István - Rockszerda

Az SZDSZ taktikusan távol marad a köztársasági elnök személyéről szóló szavazástól. Ennek ára lehet egy 2006-ban esedékes koalíciós szerződés. No persze, nem a jelenlegi partnerrel. A kis törpepárt ezen húzásával ismét feladja a leckét a nagyoknak, hiszen nyíltan nem konfrontálódik az MSZP-vel, és valójában támogatja Sólyom László államfővé választását.

Menedék - Bayer

A közvélemény-kutatások hol kisebb, hol nagyobb Fidesz előnyt jeleznek arra az esetre, ha most lennének a választások, de a Gyurcsány-kormány impontenciája, megszorító intézkedései, hibás gazdaságpolitikája alapján már most prognosztizálható, hogy hacsak valami iszonyú nagy hibát nem követ el a Fidesz, akkor jövőre esélyes lehet a kormányalakításra.

Önmagában képtelen lesz abszolút többséget szerezni, és miután elmarta maga mellől a lehetséges jobboldali partnereket, illetve ezek jelen formátumukban csak körülbelül egyszázalékos szeletet szakíthatnak ki a nagy választási tortából, így potenciális partnerként semmiképpen sem jöhetnek szóba, a nemzeti jobboldal jobb felének érthető szomorúságára.

Kell viszont egy partner, és a nemzetközi helyzet is azt jelzi, hogy bármi történjen, a liberális pártként aposztrofált, a választási küszöböt épphogy elérő SZDSZ-nek ott kell lennie a hatalomban. Most megszólalt a párt mindent meghatározó holdudvara, az úgynevezett liberális értelmiség, amely mindig akkor hallatja hangját, ha valami olyan dologban kell állást foglalni, amely nem éppen a nemzeti oldal kedvére való döntéseket, véleménynyilvánításokat szolgálja.

Az SZDSZ távol marad az elnökválasztástól, s ezáltal lehetővé válik, hogy a fordulós politikai meccsek lejátszása után tényleg Sólyom Lászlót emeljék a legfőbb közjogi méltóság bársonyszékébe. A liberális párt és a magát konzervatívnak nevező Fidesz tehát egyetért a színfalak mögött az egyik legfontosabb kérdésben, a köztársasági elnök személyében.

Nincs kizárva tehát, hogy 2006-ban az együttműködés mindezeken túlnő, és ahogyan a korábban magát erőteljesen antikommunistának mutató SZDSZ lebratyizhatott a kommunista utódpárttal, úgy majd arra is gyárt ideológiát, hogy kifelé, a közvélemény felé vállalhatóvá tegye a különben is már sok kérdés megoldásában visszavonulót fújt Fideszt.

Kialakul egy olyan hatalmi struktúra, hogy két és fél pártrendszer lesz Magyarországon. A mérleg nyelve és a mindenkori hatalmi tényező a maximum néhány százezres támogatottsággal rendelkező SZDSZ lesz. A hazai hat-hétszázezer nemzetben gondolkodó, a lagymatag politizálásra radikális válaszokat adó honpolgár pedig csak sodródik ide és oda.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat